Struinen door Amsterdam

Wandelen. Ik hou ervan. Even tussendoor een frisse neus halen. Zonder je vooraf om te kleden en daarna perse te moeten douchen. Even naar buiten en in beweging. 
Wandelen is nog leuker op leuke plekken. In het bos, de duinen of in de stad. 
Van de week had ik met een vriendin afgesproken in Amsterdam. lekker hapje eten, bijkletsen. Ik nam de bus een heel stuk vroeger en struinde door Amsterdam. Vanaf het station, de buurt bij de Oude Schans, Waterlooplein, langs de tuin van de Hermitage, zo'n leuke plek is dat geworden. Bij de Hortus, de oude mensa waar ik vroeger vaak at, langs Artis, waar de tuin zo prachtig was en flamingo's sierlijk rondstapten in het gegil van de papagaaien. Tropenmuseum, Entropotdok, mijn oude woonbuurtje bij het Scheepvaartmuseum. Gek om zoveel vertrouwde dingen te zien, ik heb hier zoveel stappen gezet vroeger. En nu bekijk ik het met zulke andere ogen. Zie ik hetzelfde, maar toch anders. 

Het was zo'n mooie avond, mensen leken vrolijker, iedereen zat buiten op de stoep en op bankjes in het park. Blij word je ervan.

2 comments:

Dorien H said...

Leuke foto's van een heerlijke stad

Anonymous said...

Wat grappig om de zin 'een frisse neus halen' te lezen. Ik moest even nadenken wat dat ook alweer betekent, naar buiten gaan voor de frisse lucht. Als je net 6 maanden warm weer hebt gehad in Sydney dan is even een frisse neus halen hier: naar binnen gaan waar het meestal koeler is vanwege de schaduw binnen.

Dit vinden anderen leuk nu