Skip to main content

Struinen door Amsterdam

Wandelen. Ik hou ervan. Even tussendoor een frisse neus halen. Zonder je vooraf om te kleden en daarna perse te moeten douchen. Even naar buiten en in beweging. 
Wandelen is nog leuker op leuke plekken. In het bos, de duinen of in de stad. 
Van de week had ik met een vriendin afgesproken in Amsterdam. lekker hapje eten, bijkletsen. Ik nam de bus een heel stuk vroeger en struinde door Amsterdam. Vanaf het station, de buurt bij de Oude Schans, Waterlooplein, langs de tuin van de Hermitage, zo'n leuke plek is dat geworden. Bij de Hortus, de oude mensa waar ik vroeger vaak at, langs Artis, waar de tuin zo prachtig was en flamingo's sierlijk rondstapten in het gegil van de papagaaien. Tropenmuseum, Entropotdok, mijn oude woonbuurtje bij het Scheepvaartmuseum. Gek om zoveel vertrouwde dingen te zien, ik heb hier zoveel stappen gezet vroeger. En nu bekijk ik het met zulke andere ogen. Zie ik hetzelfde, maar toch anders. 

Het was zo'n mooie avond, mensen leken vrolijker, iedereen zat buiten op de stoep en op bankjes in het park. Blij word je ervan.

Comments

Dorien H said…
Leuke foto's van een heerlijke stad
Anonymous said…
Wat grappig om de zin 'een frisse neus halen' te lezen. Ik moest even nadenken wat dat ook alweer betekent, naar buiten gaan voor de frisse lucht. Als je net 6 maanden warm weer hebt gehad in Sydney dan is even een frisse neus halen hier: naar binnen gaan waar het meestal koeler is vanwege de schaduw binnen.

Dit vinden anderen leuk nu

Random zomerfotootjes

Het water is weer tot rust gekomen, de ergste golfslag is weg. Zo mooi vind ik het dan, hoe de wolken weerspiegeld worden in het water. Zeker als je aan het zwemmen bent, dan zit je daar echt Middenin. Zo fijn!

Ik kan daar echt zo van genieten, even koffie aan het water.

Nichtje Fie werd 5 en kreeg een zeemeerminnenstaart. Wat cool zeg!


Gewoon nog maar wat plaatjes van het water, ik krijg er zelf nooit genoeg van, hopelijk jij ook niet (anders klik je maar weg ;))


De kippen en haan zijn gewend aan de nieuwe slaapplek van de haan en verzamelen daar 's morgens voor het eten. De kuikens zijn al groot en ik denk dat de twee witte allebei haantjes zullen worden. Als dat maar goed gaat straks....


Prachtige zonsondergang. Cadeautje aan het einde van de dag.


Isa stuurde een fotootje, die was nog even naar Reuring met vriendinnen. Gezellig dat ze ons dan een beetje op de hoogte houdt in de familie app groep.


Zomereten: veel kleur. Daar word je toch blij van?


Tijd van de toetsweken. Het is…

Walk with me, loop je een eindje mee?

Loop je een eindje mee door de tuin? Het is zo'n mooie avond, met dat zachte goudkleurige licht. Door mijn 'pak-nog-minder-mijn-telefoon-experiment' neem ik deze keer mijn echte camera weer eens mee. En eerlijk is eerlijk, hoe mooi de foto's van mijn Samsung ook kunnen zijn, dit is toch wel net even een tikkie mooier. 
Door mijn camera kijk ik extra goed naar alles om me heen. De zachte haartjes van de planten, stuifmeelkorrels, de voelsprieten van een vlinder, hoe de kleur verandert als je je blik verandert van met de zon mee naar tegen het licht in. En niet alleen mijn ogen, ook mijn andere zintuigen zet ik goed aan het werk. Het ruikt zo lekker, in de avond in de tuin. De geur van lavendel, van de vlinderstruiken. En het al beetje vochtige gras aan mijn voeten (met hier en daar een naaktslak, ieuw!), het windje dat door mijn haren waait.
Ik ben een bofkont, dat ik hier woon. Maar wel een bofkont die dat heel goed beseft en er misschien wel meer dan wie ook van kan …

Daily life in week 29: een beetje vakantie in iedere dag

Terug uit Slovenië en weer thuis bij mijn eigen gekke lieve mensen. Spelletje doen in de tuin, kijken naar de ondergaande zon, beetje onkruid trekken en alle bloemetjes vriendelijk toespreken. Het zijn de fijne dingen in het leven.

Zomer in Nederland. Laatste 'echte' werkweek, maar het voelt al als vakantie. Een paar uurtjes eerder stoppen en met zijn vieren nog even op pad. Ik had gelezen over het stadsstrand bij Zaandam en was benieuwd. Helaas bleek het gesloten te zijn, maar we lieten ons niet ontmoedigen en reden door naar Wormerveer, waar je ook zo heerlijk aan het water kunt zitten. Drankje, bitterballetje, lekker bijkletsen met zijn viertjes en ons verheugen op binnenkort: de roadtrip door Californië!Na het werk lekker in de tuin kroelen met Rocky die nogal opdringerig kan zijn.

Avondwandeling door het dorp, waar er een filmset is opgebouwd. Ik heb nog niet kunnen achterhalen welke film er werd gedraaid, maar ik snap ze. Het is een bijzonder mooie locatie.


Dag zon, be…