Skip to main content

Struinen door Amsterdam

Wandelen. Ik hou ervan. Even tussendoor een frisse neus halen. Zonder je vooraf om te kleden en daarna perse te moeten douchen. Even naar buiten en in beweging. 
Wandelen is nog leuker op leuke plekken. In het bos, de duinen of in de stad. 
Van de week had ik met een vriendin afgesproken in Amsterdam. lekker hapje eten, bijkletsen. Ik nam de bus een heel stuk vroeger en struinde door Amsterdam. Vanaf het station, de buurt bij de Oude Schans, Waterlooplein, langs de tuin van de Hermitage, zo'n leuke plek is dat geworden. Bij de Hortus, de oude mensa waar ik vroeger vaak at, langs Artis, waar de tuin zo prachtig was en flamingo's sierlijk rondstapten in het gegil van de papagaaien. Tropenmuseum, Entropotdok, mijn oude woonbuurtje bij het Scheepvaartmuseum. Gek om zoveel vertrouwde dingen te zien, ik heb hier zoveel stappen gezet vroeger. En nu bekijk ik het met zulke andere ogen. Zie ik hetzelfde, maar toch anders. 

Het was zo'n mooie avond, mensen leken vrolijker, iedereen zat buiten op de stoep en op bankjes in het park. Blij word je ervan.

Comments

Dorien H said…
Leuke foto's van een heerlijke stad
Anonymous said…
Wat grappig om de zin 'een frisse neus halen' te lezen. Ik moest even nadenken wat dat ook alweer betekent, naar buiten gaan voor de frisse lucht. Als je net 6 maanden warm weer hebt gehad in Sydney dan is even een frisse neus halen hier: naar binnen gaan waar het meestal koeler is vanwege de schaduw binnen.

Popular posts from this blog

Onderduiken

Even geen uitgebreide blogjes. Op het moment zet ik alle zeilen bij en de tanden op elkaar.


Voor iedereen die ook genoeg heeft van de winter: het komt er echt weer aan. Dat mooie licht van vandaag is een voorbode van alle mooie dagen die weer gaan komen.
Keep your head up Keep your heart strong

Kleur in huis

Feestje in de week: verse bloemen van mijn favoriete bloemist. Het is een week verder nu, maar ze staan nog steeds prachtig.

De zon geeft er nog extra kleur aan.Het mag buiten wel vriezen, vanachter het glas lijkt het echt lente.

Hard aan het leren.


Lekker aan het lopen.Vanuit de auto na een werkdag in Amsterdam. Fijn dat de zon steeds later onder gaat.
Mooie lucht!


Met Isa netflixte ik deze lekkere film. Gezellig, een avondje tv kijken.En weer een rondje!


De mimosa staat er zo uitbundig bij.


Bijna mijn eerste blaadje vol. Heel lang hield ik me niet bezig met het vergelijken van mijn loopjes, maar nu ik in training ben, wil ik ook wel iedere keer een beetje verder of een beetje sneller en ben ik heel nerderig naast de afstand en tijd ook mijn tempo en snelheid aan het berekenen.

Dit wil ik onthouden van januari

Januari was een van de somberste maanden sinds de weermetingen, met heel veel regen, mist en heel weinig zon.

Dat vraagt om troosteten: lekker versgemaakte uiensoep van Joost met gegratineerd stokbrood.

En ieder momentje dat de zon even te zien was, dook ik er boven op. Wat een mooie zonsondergang!

Monki/Kleine Sammy komt met me mee de dijk over.

Toetsweek. Hard aan het leren. Maar met resultaat: even opscheppen hoor, maar mijn Isa had zomaar het allerhoogste wiskundecijfer van heel 5 Havo en het allerhoogste economiecijfer uit haar klas.


Lotte is ook goed bezig, die heeft haar eigen leerlocatie opgezocht. Slim!

Hai!

Ik moest een dagje werken in Rotterdam en combineerde dat met een snel kijkje in de Markthal. Ik had al zoveel foto's gezien van het prachtige plafond. Dat vond ik dan ook meteen het mooiste daar. De hal was verder niet echt levendig, bijna een beetje uitgestorven. Weliswaar best een paar leuke tentjes, maar volgens mij hartstikke duur.

In Rotterdam was er bloesem.L…

Klik om verder te bladeren in mijn blog

Show more