Skip to main content

Sport recap maart

Maart is alweer voorbij. Een beetje een gekke maand op sportgebied, het hardlopen is er een klein beetje bij ingeschoten. Laat ik eens even terugkijken.

Wat waren mijn doelen ook alweer voor maart?


  • yoga: ik ga heel gaaf een masterclass volgen bij Tara Stiles, een heel weekend yogales. Mijn eerste echte les in levende lijve zeg maar. Heel erg benieuwd. Yoga hou ik er dus in maart ook nog echt in!
  • hardlopen en wandelen: nu toch wel graag die 10.000 gemiddeld per dag. Nieuwe ronde, nieuwe kansen zeg maar. Verder wil ik er niet teveel druk op leggen. Lekker blijven lopen, afwisselend trainen en ik hoop ergens in maart dat echte happy loopgevoel weer te krijgen. 
  • verder zie ik het wel. ik hoop dat ik veel van lentedagen kan genieten en veel buiten kan zijn. De eerste week van maart schijnt daar niet echt in mee te gaan helpen, maar dat wachten we dus maar rustig af!


Oke, let's look back!

Yoga : 575 minuten - dik 9,5 uur
Deze maand deed ik de Strala Intensive Training van Tara Stiles. Een heel weekend vol met yoga. Mijn eerste 'echte' yogales, in een groep. En wat was het LEUK!!!! Ik heb er echt zo van genoten. Deze vorm van yoga past bij mij: heerlijk bewegelijk, lekker vloeiend, vrij en vrolijk. Wat zou ik graag ook Strala yogalessen in de buurt willen blijven volgen, want deze vorm is lastiger via mijn good old YouTube. Dat blijf ik vooral doen met Adriene, daarbij ligt het tempo wat lager, is er meer uitleg, ook heel fijn en lekker. Yoga is een cadeautje in de dag. Dik 9,5 uur deed ik yoga in maart, 575 minuten.

Hardlopen: 50 km
Sja, hardlopen schoot er een beetje bij in deze maand. Ik klapte mijn enkel dubbel op een stoepje en bleek een klein scheurtje in mijn enkelband opgelopen te hebben. En nu net deze week kreeg ik een opdondertje van een virus. Superverkouden, vol hoofd, zweten, slappe benen, slap lijf. Voor mij een teken om dat lijf niet extra te belasten met hardlopen en het wat rustiger aan te doen, alleen maar wandelen. Niets aan te doen, soms loopt het leven zo.
Daarbij, de keren dat ik wel liep gingen eigenlijk superlekker. Tot zelfs een duurloop van 14 km aan toe. De lente liet toch nog wel een beetje op zich wachten, veel kou en wind, maar ook de eerste grutto's en de veelbelovendheid van alle vogelgeluiden. En vandaag, op de eerste dag van april lijkt de lente wel echt aangekomen te zijn. Wat een heerlijkheid!

Wandelen: net geen 10.000 stappen per dag
Ook met het wandelen heb ik mijn doel niet behaald. Met dat arme pootje heb ik een paar dagen echt bijna niks gelopen, veel op de bank met been omhoog. Net wat minder stappen dan in februari, 265258 in totaal. 8556 per dag gemiddeld. Toch niet heel slecht. En wat zijn uiteindelijk cijfertjes... Ik heb die Up vooral om me bewuster te worden van het lekker bewegen door de dag heen en wat vaker stukjes te lopen. Heb best veel ook 'echt gewandeld', echte wandelingetjes van minstens 25 minuten. In totaal 52,4 km. Door Amsterdam, door de polder bij de Rijp, langs de dijk, in Edam. Ik ga er vaak even op uit en zet mijn auto ergens neer voor een stukje lekker lopen. Je hebt net wat meer tijd om lekker om je heen te kijken, te genieten van al het moois, foto's te maken en gewoon een beetje te struinen.

De rest
Verder fietste ik een rondje door de buurt, deed ik 3x pilates (ik miste een keertje door mijn voet en door Pasen), ik deed workouts in de tuin - schoffelen, snoeien, onkruid trekken. Al met al lekker bezig.

Al met al misschien niet optimaal kunnen sporten maar gedaan wat ik kon, wat lekker voelde. Past weer helemaal in de Strala-filosofie: 'Move with everything you've got, in every direction you can'. Niet omdat het moet, maar omdat ik me echt een heel stuk blijer en fijner voel als ik lekker in beweging ben.

Vooruitkijken op april
Ik heb een leuk nieuw doel, voor april, maar direct voor het hele jaar. Ik wil gemiddeld 1 uur per dag echt in beweging zijn: wandelen, hardlopen, yoga, pilates, fietsen, you name it, alles doet gewoon lekker mee. In maart besteedde ik toevalligerwijs precies 31 uur (en vijf minuten en 54 seconde *tonguitsteeksmilie*), in april ga ik dus voor minstens 30 uur!

En dan ga ik nu mijn renkleren aandoen, voor een rustig rondje. Kijken hoe het weer gaat na een week niet hardlopen.

Comments

Dit vinden anderen leuk nu

Random zomerfotootjes

Het water is weer tot rust gekomen, de ergste golfslag is weg. Zo mooi vind ik het dan, hoe de wolken weerspiegeld worden in het water. Zeker als je aan het zwemmen bent, dan zit je daar echt Middenin. Zo fijn!

Ik kan daar echt zo van genieten, even koffie aan het water.

Nichtje Fie werd 5 en kreeg een zeemeerminnenstaart. Wat cool zeg!


Gewoon nog maar wat plaatjes van het water, ik krijg er zelf nooit genoeg van, hopelijk jij ook niet (anders klik je maar weg ;))


De kippen en haan zijn gewend aan de nieuwe slaapplek van de haan en verzamelen daar 's morgens voor het eten. De kuikens zijn al groot en ik denk dat de twee witte allebei haantjes zullen worden. Als dat maar goed gaat straks....


Prachtige zonsondergang. Cadeautje aan het einde van de dag.


Isa stuurde een fotootje, die was nog even naar Reuring met vriendinnen. Gezellig dat ze ons dan een beetje op de hoogte houdt in de familie app groep.


Zomereten: veel kleur. Daar word je toch blij van?


Tijd van de toetsweken. Het is…

Week 25: Midzomerweek - en zomer is het!

De week van midzomer, altijd een beetje een dubbel gevoel omdat de dagen weer korter gaan worden. Maar hee, de zomer is pas net begonnen en goed ook. Wat een heerlijke dagen! Werken is een beetje pittig met dit warme weer, maar als je klaar bent, begint er gewoon een heel nieuw stuk dag. En ook 's morgens vroeg is fijn, aan mijn strandje. Met zo'n begin voelt iedere dag een beetje als vakantie.
De bloemen die we Lotte gaven bij de voorstelling komen zo prachtig uit. Toverbalpioenen zijn het, en ze verkleuren langzaam van dieproze naar wit. 

Ik maak een wandeling door Purmerend op maandagavond, want Lotte doet een proefles dans. Later op de avond zwemmen we met vrienden heerlijk in het IJsselmeer en kletsen we in de tuin tot het donker is. 

Nu weer heel anders, de pioenen. Door het warme weer gaat het extra snel deze keer.


Tropenrooster: vroeg beginnen met werken. Tussendemiddag echt een uur lunchpauze en even heerlijk buiten zitten en op tijd weer klaar. 

Tijd voor een ijsje!

Walk with me, loop je een eindje mee?

Loop je een eindje mee door de tuin? Het is zo'n mooie avond, met dat zachte goudkleurige licht. Door mijn 'pak-nog-minder-mijn-telefoon-experiment' neem ik deze keer mijn echte camera weer eens mee. En eerlijk is eerlijk, hoe mooi de foto's van mijn Samsung ook kunnen zijn, dit is toch wel net even een tikkie mooier. 
Door mijn camera kijk ik extra goed naar alles om me heen. De zachte haartjes van de planten, stuifmeelkorrels, de voelsprieten van een vlinder, hoe de kleur verandert als je je blik verandert van met de zon mee naar tegen het licht in. En niet alleen mijn ogen, ook mijn andere zintuigen zet ik goed aan het werk. Het ruikt zo lekker, in de avond in de tuin. De geur van lavendel, van de vlinderstruiken. En het al beetje vochtige gras aan mijn voeten (met hier en daar een naaktslak, ieuw!), het windje dat door mijn haren waait.
Ik ben een bofkont, dat ik hier woon. Maar wel een bofkont die dat heel goed beseft en er misschien wel meer dan wie ook van kan …