Skip to main content

Sport recap maart

Maart is alweer voorbij. Een beetje een gekke maand op sportgebied, het hardlopen is er een klein beetje bij ingeschoten. Laat ik eens even terugkijken.

Wat waren mijn doelen ook alweer voor maart?


  • yoga: ik ga heel gaaf een masterclass volgen bij Tara Stiles, een heel weekend yogales. Mijn eerste echte les in levende lijve zeg maar. Heel erg benieuwd. Yoga hou ik er dus in maart ook nog echt in!
  • hardlopen en wandelen: nu toch wel graag die 10.000 gemiddeld per dag. Nieuwe ronde, nieuwe kansen zeg maar. Verder wil ik er niet teveel druk op leggen. Lekker blijven lopen, afwisselend trainen en ik hoop ergens in maart dat echte happy loopgevoel weer te krijgen. 
  • verder zie ik het wel. ik hoop dat ik veel van lentedagen kan genieten en veel buiten kan zijn. De eerste week van maart schijnt daar niet echt in mee te gaan helpen, maar dat wachten we dus maar rustig af!


Oke, let's look back!

Yoga : 575 minuten - dik 9,5 uur
Deze maand deed ik de Strala Intensive Training van Tara Stiles. Een heel weekend vol met yoga. Mijn eerste 'echte' yogales, in een groep. En wat was het LEUK!!!! Ik heb er echt zo van genoten. Deze vorm van yoga past bij mij: heerlijk bewegelijk, lekker vloeiend, vrij en vrolijk. Wat zou ik graag ook Strala yogalessen in de buurt willen blijven volgen, want deze vorm is lastiger via mijn good old YouTube. Dat blijf ik vooral doen met Adriene, daarbij ligt het tempo wat lager, is er meer uitleg, ook heel fijn en lekker. Yoga is een cadeautje in de dag. Dik 9,5 uur deed ik yoga in maart, 575 minuten.

Hardlopen: 50 km
Sja, hardlopen schoot er een beetje bij in deze maand. Ik klapte mijn enkel dubbel op een stoepje en bleek een klein scheurtje in mijn enkelband opgelopen te hebben. En nu net deze week kreeg ik een opdondertje van een virus. Superverkouden, vol hoofd, zweten, slappe benen, slap lijf. Voor mij een teken om dat lijf niet extra te belasten met hardlopen en het wat rustiger aan te doen, alleen maar wandelen. Niets aan te doen, soms loopt het leven zo.
Daarbij, de keren dat ik wel liep gingen eigenlijk superlekker. Tot zelfs een duurloop van 14 km aan toe. De lente liet toch nog wel een beetje op zich wachten, veel kou en wind, maar ook de eerste grutto's en de veelbelovendheid van alle vogelgeluiden. En vandaag, op de eerste dag van april lijkt de lente wel echt aangekomen te zijn. Wat een heerlijkheid!

Wandelen: net geen 10.000 stappen per dag
Ook met het wandelen heb ik mijn doel niet behaald. Met dat arme pootje heb ik een paar dagen echt bijna niks gelopen, veel op de bank met been omhoog. Net wat minder stappen dan in februari, 265258 in totaal. 8556 per dag gemiddeld. Toch niet heel slecht. En wat zijn uiteindelijk cijfertjes... Ik heb die Up vooral om me bewuster te worden van het lekker bewegen door de dag heen en wat vaker stukjes te lopen. Heb best veel ook 'echt gewandeld', echte wandelingetjes van minstens 25 minuten. In totaal 52,4 km. Door Amsterdam, door de polder bij de Rijp, langs de dijk, in Edam. Ik ga er vaak even op uit en zet mijn auto ergens neer voor een stukje lekker lopen. Je hebt net wat meer tijd om lekker om je heen te kijken, te genieten van al het moois, foto's te maken en gewoon een beetje te struinen.

De rest
Verder fietste ik een rondje door de buurt, deed ik 3x pilates (ik miste een keertje door mijn voet en door Pasen), ik deed workouts in de tuin - schoffelen, snoeien, onkruid trekken. Al met al lekker bezig.

Al met al misschien niet optimaal kunnen sporten maar gedaan wat ik kon, wat lekker voelde. Past weer helemaal in de Strala-filosofie: 'Move with everything you've got, in every direction you can'. Niet omdat het moet, maar omdat ik me echt een heel stuk blijer en fijner voel als ik lekker in beweging ben.

Vooruitkijken op april
Ik heb een leuk nieuw doel, voor april, maar direct voor het hele jaar. Ik wil gemiddeld 1 uur per dag echt in beweging zijn: wandelen, hardlopen, yoga, pilates, fietsen, you name it, alles doet gewoon lekker mee. In maart besteedde ik toevalligerwijs precies 31 uur (en vijf minuten en 54 seconde *tonguitsteeksmilie*), in april ga ik dus voor minstens 30 uur!

En dan ga ik nu mijn renkleren aandoen, voor een rustig rondje. Kijken hoe het weer gaat na een week niet hardlopen.

Comments

Popular posts from this blog

Onderduiken

Even geen uitgebreide blogjes. Op het moment zet ik alle zeilen bij en de tanden op elkaar.


Voor iedereen die ook genoeg heeft van de winter: het komt er echt weer aan. Dat mooie licht van vandaag is een voorbode van alle mooie dagen die weer gaan komen.
Keep your head up Keep your heart strong

Kleur in huis

Feestje in de week: verse bloemen van mijn favoriete bloemist. Het is een week verder nu, maar ze staan nog steeds prachtig.

De zon geeft er nog extra kleur aan.



Het mag buiten wel vriezen, vanachter het glas lijkt het echt lente.

Hard aan het leren.


Lekker aan het lopen.



Vanuit de auto na een werkdag in Amsterdam. Fijn dat de zon steeds later onder gaat.




Mooie lucht!


Met Isa netflixte ik deze lekkere film. Gezellig, een avondje tv kijken.



En weer een rondje!


De mimosa staat er zo uitbundig bij.


Bijna mijn eerste blaadje vol. Heel lang hield ik me niet bezig met het vergelijken van mijn loopjes, maar nu ik in training ben, wil ik ook wel iedere keer een beetje verder of een beetje sneller en ben ik heel nerderig naast de afstand en tijd ook mijn tempo en snelheid aan het berekenen.

Dit wil ik onthouden van januari

Januari was een van de somberste maanden sinds de weermetingen, met heel veel regen, mist en heel weinig zon.

Dat vraagt om troosteten: lekker versgemaakte uiensoep van Joost met gegratineerd stokbrood.

En ieder momentje dat de zon even te zien was, dook ik er boven op. Wat een mooie zonsondergang!

Monki/Kleine Sammy komt met me mee de dijk over.

Toetsweek. Hard aan het leren. Maar met resultaat: even opscheppen hoor, maar mijn Isa had zomaar het allerhoogste wiskundecijfer van heel 5 Havo en het allerhoogste economiecijfer uit haar klas.


Lotte is ook goed bezig, die heeft haar eigen leerlocatie opgezocht. Slim!

Hai!

Ik moest een dagje werken in Rotterdam en combineerde dat met een snel kijkje in de Markthal. Ik had al zoveel foto's gezien van het prachtige plafond. Dat vond ik dan ook meteen het mooiste daar. De hal was verder niet echt levendig, bijna een beetje uitgestorven. Weliswaar best een paar leuke tentjes, maar volgens mij hartstikke duur.

In Rotterdam was er bloesem.



L…

Klik om verder te bladeren in mijn blog

Show more