Skip to main content

Minivakantie thuis

Freedom is a state of mind.


Met een hele drukke week voor de boeg, probeer ik me maar te bedenken dat vrijheidsgevoel vooral in je hoofd zit. En dat er meer uren in een dag zitten. Na het werk dus even lekker de tuin in.
En daarna een korte wandeling maken. Even de toerist uithangen in mijn 'eigen' stadje Edam. Waar de bloesem zo prachtig bloeit.Ik vind wandelen leuk, dat zeg ik wel vaker. Het geeft de mogelijkheid, meer nog dan met hardlopen, om op zoek te gaan naar gekke details en leuke dingen. En mooi piepklein ophaalbruggetje.


De magnolia, nu echt bijna uitgebloeid.


Het wapperende rood-wit-blauw op een boot, van mensen die vast ook weten wat vrijheids- en vakantiegevoel is.


Een grappige gevelsteen met een eikeltje.


Ik vind het een uitdaging om steeds weer nieuwe dingen te ontdekken, ook al is het een straatje waar ik al duizend keer ben geweest.

Thuis stond er heerlijk eten voor me klaar.


Een andere avond wandelde ik gewoon thuis. Even bij de schaapjes kijken.


Rondje op het land.


Joost heeft op het uiterste puntje twee stoeltjes neergezet. Een zalig plekje om even te gaan zitten en eens goed rond te kijken, naar de spelende hazen, de kievitten die raar door de lucht buitelen, de vogels om me heen. De zon ging zo mooi onder.Twee x katjes.
Het was zo'n spectaculaire avond. Met aan de ene kant een prachtige zonsondergang en aan de andere kant een enorm dreigende lucht.
Minivakantie, ik kan niets anders zeggen!

Comments

Popular posts from this blog

Beetje dramatisch: the end of a dream

Een beetje fatalistisch kan ik soms wel zijn. Ik kan er niets aan doen, ben niet zo heel materialistisch en hecht me niet direct aan spullen, maar soms vertegenwoordigen spullen wel een stukje levensgeluk.
Onze caravan bijvoorbeeld. Als een oudje kwam hij binnen, en vooral Joost heeft er zoveel uren werk ingestoken: alles schoonmaken, repareren, verven. We lieten de banken opnieuw bekleden, namen een fris vloerbedekkinkje. Met veel moeite zetten we hem op de rand van de 'camping' en sloten we water aan en zorgden voor gas voor de verwarming.
De mancave was het, waar Joost en zijn vrienden af en toe een biertje dronken.  Een chillruimte voor de kinderen, die er feestjes gaven en waar hun vriendinnen bleven logeren. Een uitvalsbasis voor mij was het, om een beetje de rust op te zoeken en lekker in het zonnetje te lezen, uitkijkend over de weilanden.
Een symbool voor ons geluk hier in de polder: dat je de dingen kunt maken door er hard voor te werken en dan de tijd te nemen erva…

Onderduiken

Even geen uitgebreide blogjes. Op het moment zet ik alle zeilen bij en de tanden op elkaar.


Voor iedereen die ook genoeg heeft van de winter: het komt er echt weer aan. Dat mooie licht van vandaag is een voorbode van alle mooie dagen die weer gaan komen.
Keep your head up Keep your heart strong

Dit wil ik onthouden van januari

Januari was een van de somberste maanden sinds de weermetingen, met heel veel regen, mist en heel weinig zon.

Dat vraagt om troosteten: lekker versgemaakte uiensoep van Joost met gegratineerd stokbrood.

En ieder momentje dat de zon even te zien was, dook ik er boven op. Wat een mooie zonsondergang!

Monki/Kleine Sammy komt met me mee de dijk over.

Toetsweek. Hard aan het leren. Maar met resultaat: even opscheppen hoor, maar mijn Isa had zomaar het allerhoogste wiskundecijfer van heel 5 Havo en het allerhoogste economiecijfer uit haar klas.


Lotte is ook goed bezig, die heeft haar eigen leerlocatie opgezocht. Slim!

Hai!

Ik moest een dagje werken in Rotterdam en combineerde dat met een snel kijkje in de Markthal. Ik had al zoveel foto's gezien van het prachtige plafond. Dat vond ik dan ook meteen het mooiste daar. De hal was verder niet echt levendig, bijna een beetje uitgestorven. Weliswaar best een paar leuke tentjes, maar volgens mij hartstikke duur.

In Rotterdam was er bloesem.L…

Klik om verder te bladeren in mijn blog

Show more