Skip to main content

Minivakantie in Parijs - Mama Shelter Paris

Voor werk gingen Joost en ik naar Parijs. Niet lang, en ook nog via Gent, zodat we uiteindelijk alleen maar van 17 uur 's avonds tot 9 uur de volgende ochtend hadden om de stad te verkennen. Maar ja, ik zei het zelf al: freedom is a state of mind. Ook in een paar uurtjes kun je vakantie vieren.

Ik had het hotel snel geboekt, had ergens op internet leuke recensies gelezen over Mama Shelter Paris, in het 20e arrondisement, weer eens wat anders dan in de toeristische gebieden. Een hippe wijk in opkomst en een superhip hotel. Vlak bij de pheriferique en dus makkelijk aan te rijden. Hoppetee, boeken maar. 

En echt, de mensen bij de receptie waren superaardig en het hotel ook erg hip. Design by Philip Starck en allerlei leuke vondsten, een coole bar, een leuk restaurant, leuke straatjes in de buurt. Maar ook wel erg vorm boven functie. Heel donker, met zwartgeschilderde plafonds (wel heel leuk bekrijt, met geinige slogans), maar zo donker dat je in de lift een lampje nodig had om de juiste verdieping te kiezen. Ook in het restaurant, waar we prima aten overigens, was het vorm boven functie. Leuke lage tafeltjes en coole krukjes en hangbanken. Maar echt comfortabel eet dat niet. Kortom, ik voelde me echt een beetje een ouwe lul ;).Op de mooi vormgegeven kaart van de omgeving stonden allerlei leuke tips. Zo was er een oude busremise, vol met coole muurschilderingen. Wel leuk om even te kijken.

Eerst door Pere Lachaise, blijft een bijzondere plek.


Het graf van Jim Morrisson, geen fans meer te bekennen, maar wel allemaal kauwgom geplakt op bamboe stokken. Een ode aan?


Parijs blijft mooi, juist ook de minder bekende straten en wijken.


Maar na een eind lopen en de metro (het was een stuk verder dan gedacht) bleek dat de oude busremise inmiddels verdwenen was en vervangen door een foeilelijk gebouw. Sja.....


Maar goed, we zijn niet voor één gat te vangen en struinden lekker van terras naar terras.En 's avonds later cruisten we door de stad, om toch ook nog even een glimp op te vangen van het toeristische Parijs.

Al met al een heerlijke minivakantie!


Comments

Dit vinden anderen leuk nu

Random zomerfotootjes

Het water is weer tot rust gekomen, de ergste golfslag is weg. Zo mooi vind ik het dan, hoe de wolken weerspiegeld worden in het water. Zeker als je aan het zwemmen bent, dan zit je daar echt Middenin. Zo fijn!

Ik kan daar echt zo van genieten, even koffie aan het water.

Nichtje Fie werd 5 en kreeg een zeemeerminnenstaart. Wat cool zeg!


Gewoon nog maar wat plaatjes van het water, ik krijg er zelf nooit genoeg van, hopelijk jij ook niet (anders klik je maar weg ;))


De kippen en haan zijn gewend aan de nieuwe slaapplek van de haan en verzamelen daar 's morgens voor het eten. De kuikens zijn al groot en ik denk dat de twee witte allebei haantjes zullen worden. Als dat maar goed gaat straks....


Prachtige zonsondergang. Cadeautje aan het einde van de dag.


Isa stuurde een fotootje, die was nog even naar Reuring met vriendinnen. Gezellig dat ze ons dan een beetje op de hoogte houdt in de familie app groep.


Zomereten: veel kleur. Daar word je toch blij van?


Tijd van de toetsweken. Het is…

Walk with me, loop je een eindje mee?

Loop je een eindje mee door de tuin? Het is zo'n mooie avond, met dat zachte goudkleurige licht. Door mijn 'pak-nog-minder-mijn-telefoon-experiment' neem ik deze keer mijn echte camera weer eens mee. En eerlijk is eerlijk, hoe mooi de foto's van mijn Samsung ook kunnen zijn, dit is toch wel net even een tikkie mooier. 
Door mijn camera kijk ik extra goed naar alles om me heen. De zachte haartjes van de planten, stuifmeelkorrels, de voelsprieten van een vlinder, hoe de kleur verandert als je je blik verandert van met de zon mee naar tegen het licht in. En niet alleen mijn ogen, ook mijn andere zintuigen zet ik goed aan het werk. Het ruikt zo lekker, in de avond in de tuin. De geur van lavendel, van de vlinderstruiken. En het al beetje vochtige gras aan mijn voeten (met hier en daar een naaktslak, ieuw!), het windje dat door mijn haren waait.
Ik ben een bofkont, dat ik hier woon. Maar wel een bofkont die dat heel goed beseft en er misschien wel meer dan wie ook van kan …

Zomers weekend

Zo'n zomers weekend vraagt erom om in het water te beginnen. Heerlijk stuk gezwommen. Alleen nog een staart en ik ben een zeemeermin ;).Met Lotte maakte ik dit heerlijke toetje: Rabarber in kleine stukjes even koken. Banaan erdoor, schepje suiker en wat custardpoeder, in stukjes geknipte marshmellows erover en dan in de oven.


De perfecte mix van zuur, zoet, romig en zomer.


Boek uitgelezen. De recensies waren niet zo positief, maar ik vond het een bijzonder boek. Over een vrouw die in de jeugdzorg werkt en daarin alles goed wil doen, maar ondertussen haar eigen zoon uit het oog verliest.
De zoon komt door allerlei suffe omstandigheden en domme puberkeuzes in de ene na de andere ellende terecht. Mede door zijn vrienden die praten in osso en wallah en andersoortige straattaal.
Een derde hoofdrolspeler is de uitgerangeerde leraar, die tegenwoordig liever vogels kijkt maar een beginnende vriendschap sluit met de zoon.

Als de moeder op haar werk in de problemen komt omdat er een kind …