Minivakantie in Parijs - Mama Shelter Paris

Voor werk gingen Joost en ik naar Parijs. Niet lang, en ook nog via Gent, zodat we uiteindelijk alleen maar van 17 uur 's avonds tot 9 uur de volgende ochtend hadden om de stad te verkennen. Maar ja, ik zei het zelf al: freedom is a state of mind. Ook in een paar uurtjes kun je vakantie vieren.

Ik had het hotel snel geboekt, had ergens op internet leuke recensies gelezen over Mama Shelter Paris, in het 20e arrondisement, weer eens wat anders dan in de toeristische gebieden. Een hippe wijk in opkomst en een superhip hotel. Vlak bij de pheriferique en dus makkelijk aan te rijden. Hoppetee, boeken maar. 

En echt, de mensen bij de receptie waren superaardig en het hotel ook erg hip. Design by Philip Starck en allerlei leuke vondsten, een coole bar, een leuk restaurant, leuke straatjes in de buurt. Maar ook wel erg vorm boven functie. Heel donker, met zwartgeschilderde plafonds (wel heel leuk bekrijt, met geinige slogans), maar zo donker dat je in de lift een lampje nodig had om de juiste verdieping te kiezen. Ook in het restaurant, waar we prima aten overigens, was het vorm boven functie. Leuke lage tafeltjes en coole krukjes en hangbanken. Maar echt comfortabel eet dat niet. Kortom, ik voelde me echt een beetje een ouwe lul ;).Op de mooi vormgegeven kaart van de omgeving stonden allerlei leuke tips. Zo was er een oude busremise, vol met coole muurschilderingen. Wel leuk om even te kijken.

Eerst door Pere Lachaise, blijft een bijzondere plek.


Het graf van Jim Morrisson, geen fans meer te bekennen, maar wel allemaal kauwgom geplakt op bamboe stokken. Een ode aan?


Parijs blijft mooi, juist ook de minder bekende straten en wijken.


Maar na een eind lopen en de metro (het was een stuk verder dan gedacht) bleek dat de oude busremise inmiddels verdwenen was en vervangen door een foeilelijk gebouw. Sja.....


Maar goed, we zijn niet voor één gat te vangen en struinden lekker van terras naar terras.En 's avonds later cruisten we door de stad, om toch ook nog even een glimp op te vangen van het toeristische Parijs.

Al met al een heerlijke minivakantie!


No comments:

Dit vinden anderen leuk nu