Skip to main content

Minivakantie in Parijs - Mama Shelter Paris

Voor werk gingen Joost en ik naar Parijs. Niet lang, en ook nog via Gent, zodat we uiteindelijk alleen maar van 17 uur 's avonds tot 9 uur de volgende ochtend hadden om de stad te verkennen. Maar ja, ik zei het zelf al: freedom is a state of mind. Ook in een paar uurtjes kun je vakantie vieren.

Ik had het hotel snel geboekt, had ergens op internet leuke recensies gelezen over Mama Shelter Paris, in het 20e arrondisement, weer eens wat anders dan in de toeristische gebieden. Een hippe wijk in opkomst en een superhip hotel. Vlak bij de pheriferique en dus makkelijk aan te rijden. Hoppetee, boeken maar. 

En echt, de mensen bij de receptie waren superaardig en het hotel ook erg hip. Design by Philip Starck en allerlei leuke vondsten, een coole bar, een leuk restaurant, leuke straatjes in de buurt. Maar ook wel erg vorm boven functie. Heel donker, met zwartgeschilderde plafonds (wel heel leuk bekrijt, met geinige slogans), maar zo donker dat je in de lift een lampje nodig had om de juiste verdieping te kiezen. Ook in het restaurant, waar we prima aten overigens, was het vorm boven functie. Leuke lage tafeltjes en coole krukjes en hangbanken. Maar echt comfortabel eet dat niet. Kortom, ik voelde me echt een beetje een ouwe lul ;).Op de mooi vormgegeven kaart van de omgeving stonden allerlei leuke tips. Zo was er een oude busremise, vol met coole muurschilderingen. Wel leuk om even te kijken.

Eerst door Pere Lachaise, blijft een bijzondere plek.


Het graf van Jim Morrisson, geen fans meer te bekennen, maar wel allemaal kauwgom geplakt op bamboe stokken. Een ode aan?


Parijs blijft mooi, juist ook de minder bekende straten en wijken.


Maar na een eind lopen en de metro (het was een stuk verder dan gedacht) bleek dat de oude busremise inmiddels verdwenen was en vervangen door een foeilelijk gebouw. Sja.....


Maar goed, we zijn niet voor één gat te vangen en struinden lekker van terras naar terras.En 's avonds later cruisten we door de stad, om toch ook nog even een glimp op te vangen van het toeristische Parijs.

Al met al een heerlijke minivakantie!


Comments

Popular posts from this blog

Donkere wolken en een eiland in het IJ

Na het eten, na de koffie. Joost en ik kijken elkaar aan, 'nog een stukje lopen samen?'
We rijden een stukje verderop langs de dijk en zetten de auto bij de camping neer. Als we de dijk overlopen zien we enorme donkere wolken onze kant op komen. Een machtig mooi gezicht.


We lopen een rondje, langs een zielig konijn met een enorme tumor op zijn borst, dat stilletjes in het gras zit. Langs wuivend riet en opvliegende spreeuwen. Hier en daar een spetter, en als we bijna weer terug zijn, barst de bui los. Dikke druppels kletteren op ons hoofd. We hebben de wind in de rug en laten ons maar natregenen.


Op weg naar huis zien we de zon weer tevoorschijn komen. En thuis wacht een verrassing.


We drogen ons snel af en trekken droge kleren aan. Ik zet een kopje thee. En verder kijk ik alleen naar het prachtige licht. Niets meer nodig verder.
Andere avond, zelfde mooie Hollandse luchten.


Ook weer een wandelingetje op de dijk, met prachtige wolken.En dan de volgende morgen beginnen met ko…

April doet wat ie wil. En mei ook

Dit zijn Joost en Lotte.  Joost spaart auto's. Net als vroeger. Alleen zijn ze nu groter. Lotte vindt het wel grappig. Ik ook. Vooral deze leuke nieuwe. Mijn lievelings op het moment!

We gingen er een stukje mee touren.Naar de molen, waar muziek was. Met weinig bezoekers, want het was KOUD!

Gelukkig had ik mijn eigenwijsheid laten varen en mijn echte winterjas weer van zolder gehaald. Mijn tussenjas (die eigenlijk de afgelopen weken ook niet voldeed) trok het echt niet meer, die koude wind.

Gelukkig konden we er wel om lachen. Hoe kan dat ook anders, in zo'n grappig autootje.

Herfstvakantiedingen doen: Bowlen met het gezin + aanhang. Gezellig avond, vooral het laatste potje, want toen won ik ;).


Wandelingetje.


En toen was het opeens warm. Gek genoeg maar op een paar plekjes in onze tuin. Hier achter de caravan op de camping zelfs zo warm dat ik binnen no time al mijn kleren uit had gedaan en in mijn ondergoed in de zon zat te lezen. Zo lekker!

Lotte voegde zich bij me. Ze ha…

Week 16: dingen uit deze tijd

Wat maakt het dagelijkse leven fijn deze dagen? In de opmars naar het 'echte' warme voorjaar word ik blij van veel dingen. Niet alleen de belofte van de komende warmere maanden, maar juist ook dit grillige aprilweer heeft zijn charme. Groeiseizoen.
Nieuwe plannen. Joost recyclete een oud bad tot hot tub to be. Kwestie van straks een vuurtje onder stoken en dan in bad uitzicht op de ondergaande zon. Hoe cool is dat nu weer?

De zon is alweer zo vroeg op dat ik 'm niet meer op zie komen. Al voor half 7 en dan lig ik nog in mijn bedje. Maar ik begin de dagen wel bijna altijd aan het IJsselmeer. Als ik de dijk opklim, de ganzen nu met hun ganzenkuikens, zie wegvluchten, de wolken boven het water zie hangen, dan weet ik dat het goed is.De liefste kat van de wereld deze knorrie, eh, Rocky. Hij snurkt zo hard en kan zo goed luieren. 

Zo'n fijn stukje vind ik dit. De lage polder met de molen. Als kind speelde ik hier af en toe bij kennissen van de ouders van een vriendin, die…

Klik om verder te bladeren in mijn blog

Show more