Skip to main content

Minivakantie in Parijs - Mama Shelter Paris

Voor werk gingen Joost en ik naar Parijs. Niet lang, en ook nog via Gent, zodat we uiteindelijk alleen maar van 17 uur 's avonds tot 9 uur de volgende ochtend hadden om de stad te verkennen. Maar ja, ik zei het zelf al: freedom is a state of mind. Ook in een paar uurtjes kun je vakantie vieren.

Ik had het hotel snel geboekt, had ergens op internet leuke recensies gelezen over Mama Shelter Paris, in het 20e arrondisement, weer eens wat anders dan in de toeristische gebieden. Een hippe wijk in opkomst en een superhip hotel. Vlak bij de pheriferique en dus makkelijk aan te rijden. Hoppetee, boeken maar. 

En echt, de mensen bij de receptie waren superaardig en het hotel ook erg hip. Design by Philip Starck en allerlei leuke vondsten, een coole bar, een leuk restaurant, leuke straatjes in de buurt. Maar ook wel erg vorm boven functie. Heel donker, met zwartgeschilderde plafonds (wel heel leuk bekrijt, met geinige slogans), maar zo donker dat je in de lift een lampje nodig had om de juiste verdieping te kiezen. Ook in het restaurant, waar we prima aten overigens, was het vorm boven functie. Leuke lage tafeltjes en coole krukjes en hangbanken. Maar echt comfortabel eet dat niet. Kortom, ik voelde me echt een beetje een ouwe lul ;).Op de mooi vormgegeven kaart van de omgeving stonden allerlei leuke tips. Zo was er een oude busremise, vol met coole muurschilderingen. Wel leuk om even te kijken.

Eerst door Pere Lachaise, blijft een bijzondere plek.


Het graf van Jim Morrisson, geen fans meer te bekennen, maar wel allemaal kauwgom geplakt op bamboe stokken. Een ode aan?


Parijs blijft mooi, juist ook de minder bekende straten en wijken.


Maar na een eind lopen en de metro (het was een stuk verder dan gedacht) bleek dat de oude busremise inmiddels verdwenen was en vervangen door een foeilelijk gebouw. Sja.....


Maar goed, we zijn niet voor één gat te vangen en struinden lekker van terras naar terras.En 's avonds later cruisten we door de stad, om toch ook nog even een glimp op te vangen van het toeristische Parijs.

Al met al een heerlijke minivakantie!


Comments

Popular posts from this blog

Onderduiken

Even geen uitgebreide blogjes. Op het moment zet ik alle zeilen bij en de tanden op elkaar.


Voor iedereen die ook genoeg heeft van de winter: het komt er echt weer aan. Dat mooie licht van vandaag is een voorbode van alle mooie dagen die weer gaan komen.
Keep your head up Keep your heart strong

Kleur in huis

Feestje in de week: verse bloemen van mijn favoriete bloemist. Het is een week verder nu, maar ze staan nog steeds prachtig.

De zon geeft er nog extra kleur aan.Het mag buiten wel vriezen, vanachter het glas lijkt het echt lente.

Hard aan het leren.


Lekker aan het lopen.Vanuit de auto na een werkdag in Amsterdam. Fijn dat de zon steeds later onder gaat.
Mooie lucht!


Met Isa netflixte ik deze lekkere film. Gezellig, een avondje tv kijken.En weer een rondje!


De mimosa staat er zo uitbundig bij.


Bijna mijn eerste blaadje vol. Heel lang hield ik me niet bezig met het vergelijken van mijn loopjes, maar nu ik in training ben, wil ik ook wel iedere keer een beetje verder of een beetje sneller en ben ik heel nerderig naast de afstand en tijd ook mijn tempo en snelheid aan het berekenen.

Dit wil ik onthouden van januari

Januari was een van de somberste maanden sinds de weermetingen, met heel veel regen, mist en heel weinig zon.

Dat vraagt om troosteten: lekker versgemaakte uiensoep van Joost met gegratineerd stokbrood.

En ieder momentje dat de zon even te zien was, dook ik er boven op. Wat een mooie zonsondergang!

Monki/Kleine Sammy komt met me mee de dijk over.

Toetsweek. Hard aan het leren. Maar met resultaat: even opscheppen hoor, maar mijn Isa had zomaar het allerhoogste wiskundecijfer van heel 5 Havo en het allerhoogste economiecijfer uit haar klas.


Lotte is ook goed bezig, die heeft haar eigen leerlocatie opgezocht. Slim!

Hai!

Ik moest een dagje werken in Rotterdam en combineerde dat met een snel kijkje in de Markthal. Ik had al zoveel foto's gezien van het prachtige plafond. Dat vond ik dan ook meteen het mooiste daar. De hal was verder niet echt levendig, bijna een beetje uitgestorven. Weliswaar best een paar leuke tentjes, maar volgens mij hartstikke duur.

In Rotterdam was er bloesem.L…

Klik om verder te bladeren in mijn blog

Show more