Skip to main content

Kingsday en de manipulatie van herinneringen

Als ik terugdenk aan de afgelopen week denk ik aan kippenvel. Een koud hoofd. Hagel. Nog meer hagel. Storm. Koud in huis. Klaar zijn met dit koude rotweer. Maar geen vakantie hebben, omdat ik gewoon werk.

Maar dan blader ik door mijn foto's en dan valt 't toch wel weer mee allemaal. 
Want dat grillige weer zorgt voor prachtige Hollandse luchten. 
In de kou kun je prima gezellige feestjes vieren.
Kou maakt een hardlooprondje extra bikkelig.
Ondanks dat ik deze vakantie gewoon doorwerk, maak ik van iedere dag een beetje vakantie. Soms zit vakantie in een uurtje.


En over een aantal jaar blader ik terug door deze plaatjes en dan heb ik alleen het mooie onthouden. Heerlijk, herinneringen manipuleren ;).


Een regenboogje en een inzoom op bloesem. Het enige goede wat ik van die dag kon maken.


Superfeest. The World is my Oyster. Oesters proeven met onze lieve kookclub.
Filmpje bekijken om je juiste opentechniek onder de knie te krijgen.


Drie soorten. Met bijpassende wijnen.


Wat een zaligheid en een gezelligheid.Met pasta & langoustines en de zaligste toetjes toe. Nomnomnom.Om het helemaal vakantie te maken, logeerden Joost en ik in de B&B. Helemaal knus en gezellig!De volgende ochtend scheen de zon zelfs even en dronk ik koffie in de tuin. Wel een beetje brak. Sja, dat krijg je ervan.


Het katertje van mijn schoot af geduwd en maar even de hagel in om 'm uit mijn benen te lopen. Klein loopje, mijn kuit doet raar, van de week iets in verrekt ofzo, ik weet 't niet. 


Slecht weer, maar mooie wolken. Wat is eigenlijk slecht weer? Is het slecht omdat ik in de winter me al verheugde op de meivakantie, omdat het dan zo lekker warm is meestal en ik op mijn slippers in de tuin tussen de akelei kan dansen?


Nog eventjes naar Hoorn gegaan, voor wat Koningsdagsfeeropsnuif. Maar het was al te laat. De meeste kleedjes waren al weg. De meeste mensen al vervelend lam. Harde muziek van het plein, kapotgetrapte plastic bekertjes. Snel maar weer naar huis.Waar de lampjes de winter overleefd hebben.


Door het 'slechte' weer heb ik ook nog niet zoveel in de tuin gedaan, wel af en toe een keer een paar uurtjes, maar niet dagelijks een stukje. Geen zin en te koud. In plaats daarvan las ik veel. Deze las ik uit. Over een meisje/jonge vrouw die in New York bij het tijdschrift Delicious gaat werken. Ze heeft een geweldig smaakgevoel, was als kind al bezig om recepten te perfectioneren en de juiste kruiden toe te voegen. Ze ontdekt de winkeltjes in New York, maakt vrienden, en ontdekt ook brieven in de oude bibliotheek van het pand waar ze werkt. Brieven van Lulu, een meisje dat in de oorlog de hoofdredacteur schreef en zo een vriendschap opbouwde. Het boek maakt onnodig veel gedoe van een speurtocht naar iedere volgende brief in het systeem van de handgeschreven catalogus en even denk ik af te haken. Maar het verhaal bleek me genoeg te blijven trekken en ik prikte er doorheen. 
Ze gaat op zoek naar Lulu, die de brieven toen schreef. Het verhaal eindigt heerlijk Amerikaans. 

Comments

Popular posts from this blog

Donkere wolken en een eiland in het IJ

Na het eten, na de koffie. Joost en ik kijken elkaar aan, 'nog een stukje lopen samen?'
We rijden een stukje verderop langs de dijk en zetten de auto bij de camping neer. Als we de dijk overlopen zien we enorme donkere wolken onze kant op komen. Een machtig mooi gezicht.


We lopen een rondje, langs een zielig konijn met een enorme tumor op zijn borst, dat stilletjes in het gras zit. Langs wuivend riet en opvliegende spreeuwen. Hier en daar een spetter, en als we bijna weer terug zijn, barst de bui los. Dikke druppels kletteren op ons hoofd. We hebben de wind in de rug en laten ons maar natregenen.


Op weg naar huis zien we de zon weer tevoorschijn komen. En thuis wacht een verrassing.


We drogen ons snel af en trekken droge kleren aan. Ik zet een kopje thee. En verder kijk ik alleen naar het prachtige licht. Niets meer nodig verder.
Andere avond, zelfde mooie Hollandse luchten.


Ook weer een wandelingetje op de dijk, met prachtige wolken.En dan de volgende morgen beginnen met ko…

April doet wat ie wil. En mei ook

Dit zijn Joost en Lotte.  Joost spaart auto's. Net als vroeger. Alleen zijn ze nu groter. Lotte vindt het wel grappig. Ik ook. Vooral deze leuke nieuwe. Mijn lievelings op het moment!

We gingen er een stukje mee touren.Naar de molen, waar muziek was. Met weinig bezoekers, want het was KOUD!

Gelukkig had ik mijn eigenwijsheid laten varen en mijn echte winterjas weer van zolder gehaald. Mijn tussenjas (die eigenlijk de afgelopen weken ook niet voldeed) trok het echt niet meer, die koude wind.

Gelukkig konden we er wel om lachen. Hoe kan dat ook anders, in zo'n grappig autootje.

Herfstvakantiedingen doen: Bowlen met het gezin + aanhang. Gezellig avond, vooral het laatste potje, want toen won ik ;).


Wandelingetje.


En toen was het opeens warm. Gek genoeg maar op een paar plekjes in onze tuin. Hier achter de caravan op de camping zelfs zo warm dat ik binnen no time al mijn kleren uit had gedaan en in mijn ondergoed in de zon zat te lezen. Zo lekker!

Lotte voegde zich bij me. Ze ha…

Week 16: dingen uit deze tijd

Wat maakt het dagelijkse leven fijn deze dagen? In de opmars naar het 'echte' warme voorjaar word ik blij van veel dingen. Niet alleen de belofte van de komende warmere maanden, maar juist ook dit grillige aprilweer heeft zijn charme. Groeiseizoen.
Nieuwe plannen. Joost recyclete een oud bad tot hot tub to be. Kwestie van straks een vuurtje onder stoken en dan in bad uitzicht op de ondergaande zon. Hoe cool is dat nu weer?

De zon is alweer zo vroeg op dat ik 'm niet meer op zie komen. Al voor half 7 en dan lig ik nog in mijn bedje. Maar ik begin de dagen wel bijna altijd aan het IJsselmeer. Als ik de dijk opklim, de ganzen nu met hun ganzenkuikens, zie wegvluchten, de wolken boven het water zie hangen, dan weet ik dat het goed is.De liefste kat van de wereld deze knorrie, eh, Rocky. Hij snurkt zo hard en kan zo goed luieren. 

Zo'n fijn stukje vind ik dit. De lage polder met de molen. Als kind speelde ik hier af en toe bij kennissen van de ouders van een vriendin, die…

Klik om verder te bladeren in mijn blog

Show more