Kingsday en de manipulatie van herinneringen

Als ik terugdenk aan de afgelopen week denk ik aan kippenvel. Een koud hoofd. Hagel. Nog meer hagel. Storm. Koud in huis. Klaar zijn met dit koude rotweer. Maar geen vakantie hebben, omdat ik gewoon werk.

Maar dan blader ik door mijn foto's en dan valt 't toch wel weer mee allemaal. 
Want dat grillige weer zorgt voor prachtige Hollandse luchten. 
In de kou kun je prima gezellige feestjes vieren.
Kou maakt een hardlooprondje extra bikkelig.
Ondanks dat ik deze vakantie gewoon doorwerk, maak ik van iedere dag een beetje vakantie. Soms zit vakantie in een uurtje.


En over een aantal jaar blader ik terug door deze plaatjes en dan heb ik alleen het mooie onthouden. Heerlijk, herinneringen manipuleren ;).


Een regenboogje en een inzoom op bloesem. Het enige goede wat ik van die dag kon maken.


Superfeest. The World is my Oyster. Oesters proeven met onze lieve kookclub.
Filmpje bekijken om je juiste opentechniek onder de knie te krijgen.


Drie soorten. Met bijpassende wijnen.


Wat een zaligheid en een gezelligheid.Met pasta & langoustines en de zaligste toetjes toe. Nomnomnom.Om het helemaal vakantie te maken, logeerden Joost en ik in de B&B. Helemaal knus en gezellig!De volgende ochtend scheen de zon zelfs even en dronk ik koffie in de tuin. Wel een beetje brak. Sja, dat krijg je ervan.


Het katertje van mijn schoot af geduwd en maar even de hagel in om 'm uit mijn benen te lopen. Klein loopje, mijn kuit doet raar, van de week iets in verrekt ofzo, ik weet 't niet. 


Slecht weer, maar mooie wolken. Wat is eigenlijk slecht weer? Is het slecht omdat ik in de winter me al verheugde op de meivakantie, omdat het dan zo lekker warm is meestal en ik op mijn slippers in de tuin tussen de akelei kan dansen?


Nog eventjes naar Hoorn gegaan, voor wat Koningsdagsfeeropsnuif. Maar het was al te laat. De meeste kleedjes waren al weg. De meeste mensen al vervelend lam. Harde muziek van het plein, kapotgetrapte plastic bekertjes. Snel maar weer naar huis.Waar de lampjes de winter overleefd hebben.


Door het 'slechte' weer heb ik ook nog niet zoveel in de tuin gedaan, wel af en toe een keer een paar uurtjes, maar niet dagelijks een stukje. Geen zin en te koud. In plaats daarvan las ik veel. Deze las ik uit. Over een meisje/jonge vrouw die in New York bij het tijdschrift Delicious gaat werken. Ze heeft een geweldig smaakgevoel, was als kind al bezig om recepten te perfectioneren en de juiste kruiden toe te voegen. Ze ontdekt de winkeltjes in New York, maakt vrienden, en ontdekt ook brieven in de oude bibliotheek van het pand waar ze werkt. Brieven van Lulu, een meisje dat in de oorlog de hoofdredacteur schreef en zo een vriendschap opbouwde. Het boek maakt onnodig veel gedoe van een speurtocht naar iedere volgende brief in het systeem van de handgeschreven catalogus en even denk ik af te haken. Maar het verhaal bleek me genoeg te blijven trekken en ik prikte er doorheen. 
Ze gaat op zoek naar Lulu, die de brieven toen schreef. Het verhaal eindigt heerlijk Amerikaans. 

No comments:

Dit vinden anderen leuk nu