Skip to main content

In de tuin in april


De tuin ontploft en barst uit zijn voegen.


Het fluitekruid staat alweer hoog.
Boshyacintjes hebben de tuinverbouwing overleefd.


De esdoorn komt uit.


De gouden regen regent goud.


Het gebroken hartje is geboren.


In de plantvakken beginnen de plantjes zo langzamerhand ook op te komen. Het lijkt nog een kale vlakte als je er snel overheen kijkt, maar het gras komt echt steeds meer op en hier groeit de anemoon al.


Hoe deze heet weet ik even niet zo snel. Woekerende prikkende plant, maar hij bloeit wel mooi. Is het longkruid?


Anemoontjes.


En dit is ook zo grappig. In de moestuinbak. Niets ingezaaid, maar dit komt op. Een beetje alsof het vetplantjes zijn, dikke bladeren. Mooie kleuren! Maar wat t is, geen idee.
Lang leve de lente!

Comments

loesje said…
Longkruid ken ik alleen in blauwpaars, dus ik denk dat dit toch iets anders is.
Xandra Qotton said…
die kleine plantjes in je moestuin: qua kleur lijkt het springbalsemien. Hier favoriet bij de kinderen vanwege de wegspringende zaadjes, maar binnen no time staat je hele tuin er vol mee! Overigens wel weer vrij makkelijk uit te roeien want de plant wortelt niet diep en trek je dus zo uit de grond
jojoco said…
@loesje, dank voor je meedenken. Ok, longkruid bestaat niet in het wit. Het lijkt er wel een beetje op, maar is misschien andere variant, of echt een andere plant. Zoveel verstand van bloemen en planten heb ik nog niet. #steedsietsmeerleren

@Xandra, Springbalsemien! Maar natuurlijk! Ik had het echt niet herkend, maar in het najaar zijn Lotte en ik speciaal zaadjes gaan verzamelen om springbalsemien te zaaien. Wij zijn namelijk ook dol op de knallende zaaddozen. Zo leuk! En dat het zo woekert, ik denk dat we achter in het bos wel een plekje hebben, waar het zijn gang mag gaan... Ik vind het ook zo lekker ruiken, zeker na een regenbui.
Dank! Echt grappig dat jong springbalsemien zo vetplantachtig is.
Volgens mij is het smeerwortel...

Gr., Conny
papillon60.blogspot.nl

Dit vinden anderen leuk nu

Random zomerfotootjes

Het water is weer tot rust gekomen, de ergste golfslag is weg. Zo mooi vind ik het dan, hoe de wolken weerspiegeld worden in het water. Zeker als je aan het zwemmen bent, dan zit je daar echt Middenin. Zo fijn!

Ik kan daar echt zo van genieten, even koffie aan het water.

Nichtje Fie werd 5 en kreeg een zeemeerminnenstaart. Wat cool zeg!


Gewoon nog maar wat plaatjes van het water, ik krijg er zelf nooit genoeg van, hopelijk jij ook niet (anders klik je maar weg ;))


De kippen en haan zijn gewend aan de nieuwe slaapplek van de haan en verzamelen daar 's morgens voor het eten. De kuikens zijn al groot en ik denk dat de twee witte allebei haantjes zullen worden. Als dat maar goed gaat straks....


Prachtige zonsondergang. Cadeautje aan het einde van de dag.


Isa stuurde een fotootje, die was nog even naar Reuring met vriendinnen. Gezellig dat ze ons dan een beetje op de hoogte houdt in de familie app groep.


Zomereten: veel kleur. Daar word je toch blij van?


Tijd van de toetsweken. Het is…

Walk with me, loop je een eindje mee?

Loop je een eindje mee door de tuin? Het is zo'n mooie avond, met dat zachte goudkleurige licht. Door mijn 'pak-nog-minder-mijn-telefoon-experiment' neem ik deze keer mijn echte camera weer eens mee. En eerlijk is eerlijk, hoe mooi de foto's van mijn Samsung ook kunnen zijn, dit is toch wel net even een tikkie mooier. 
Door mijn camera kijk ik extra goed naar alles om me heen. De zachte haartjes van de planten, stuifmeelkorrels, de voelsprieten van een vlinder, hoe de kleur verandert als je je blik verandert van met de zon mee naar tegen het licht in. En niet alleen mijn ogen, ook mijn andere zintuigen zet ik goed aan het werk. Het ruikt zo lekker, in de avond in de tuin. De geur van lavendel, van de vlinderstruiken. En het al beetje vochtige gras aan mijn voeten (met hier en daar een naaktslak, ieuw!), het windje dat door mijn haren waait.
Ik ben een bofkont, dat ik hier woon. Maar wel een bofkont die dat heel goed beseft en er misschien wel meer dan wie ook van kan …

Zomers weekend

Zo'n zomers weekend vraagt erom om in het water te beginnen. Heerlijk stuk gezwommen. Alleen nog een staart en ik ben een zeemeermin ;).Met Lotte maakte ik dit heerlijke toetje: Rabarber in kleine stukjes even koken. Banaan erdoor, schepje suiker en wat custardpoeder, in stukjes geknipte marshmellows erover en dan in de oven.


De perfecte mix van zuur, zoet, romig en zomer.


Boek uitgelezen. De recensies waren niet zo positief, maar ik vond het een bijzonder boek. Over een vrouw die in de jeugdzorg werkt en daarin alles goed wil doen, maar ondertussen haar eigen zoon uit het oog verliest.
De zoon komt door allerlei suffe omstandigheden en domme puberkeuzes in de ene na de andere ellende terecht. Mede door zijn vrienden die praten in osso en wallah en andersoortige straattaal.
Een derde hoofdrolspeler is de uitgerangeerde leraar, die tegenwoordig liever vogels kijkt maar een beginnende vriendschap sluit met de zoon.

Als de moeder op haar werk in de problemen komt omdat er een kind …