Skip to main content

In de tuin in april


De tuin ontploft en barst uit zijn voegen.


Het fluitekruid staat alweer hoog.
Boshyacintjes hebben de tuinverbouwing overleefd.


De esdoorn komt uit.


De gouden regen regent goud.


Het gebroken hartje is geboren.


In de plantvakken beginnen de plantjes zo langzamerhand ook op te komen. Het lijkt nog een kale vlakte als je er snel overheen kijkt, maar het gras komt echt steeds meer op en hier groeit de anemoon al.


Hoe deze heet weet ik even niet zo snel. Woekerende prikkende plant, maar hij bloeit wel mooi. Is het longkruid?


Anemoontjes.


En dit is ook zo grappig. In de moestuinbak. Niets ingezaaid, maar dit komt op. Een beetje alsof het vetplantjes zijn, dikke bladeren. Mooie kleuren! Maar wat t is, geen idee.
Lang leve de lente!

Comments

loesje said…
Longkruid ken ik alleen in blauwpaars, dus ik denk dat dit toch iets anders is.
Xandra Qotton said…
die kleine plantjes in je moestuin: qua kleur lijkt het springbalsemien. Hier favoriet bij de kinderen vanwege de wegspringende zaadjes, maar binnen no time staat je hele tuin er vol mee! Overigens wel weer vrij makkelijk uit te roeien want de plant wortelt niet diep en trek je dus zo uit de grond
jojoco said…
@loesje, dank voor je meedenken. Ok, longkruid bestaat niet in het wit. Het lijkt er wel een beetje op, maar is misschien andere variant, of echt een andere plant. Zoveel verstand van bloemen en planten heb ik nog niet. #steedsietsmeerleren

@Xandra, Springbalsemien! Maar natuurlijk! Ik had het echt niet herkend, maar in het najaar zijn Lotte en ik speciaal zaadjes gaan verzamelen om springbalsemien te zaaien. Wij zijn namelijk ook dol op de knallende zaaddozen. Zo leuk! En dat het zo woekert, ik denk dat we achter in het bos wel een plekje hebben, waar het zijn gang mag gaan... Ik vind het ook zo lekker ruiken, zeker na een regenbui.
Dank! Echt grappig dat jong springbalsemien zo vetplantachtig is.
Volgens mij is het smeerwortel...

Gr., Conny
papillon60.blogspot.nl

Popular posts from this blog

Donkere wolken en een eiland in het IJ

Na het eten, na de koffie. Joost en ik kijken elkaar aan, 'nog een stukje lopen samen?'
We rijden een stukje verderop langs de dijk en zetten de auto bij de camping neer. Als we de dijk overlopen zien we enorme donkere wolken onze kant op komen. Een machtig mooi gezicht.


We lopen een rondje, langs een zielig konijn met een enorme tumor op zijn borst, dat stilletjes in het gras zit. Langs wuivend riet en opvliegende spreeuwen. Hier en daar een spetter, en als we bijna weer terug zijn, barst de bui los. Dikke druppels kletteren op ons hoofd. We hebben de wind in de rug en laten ons maar natregenen.


Op weg naar huis zien we de zon weer tevoorschijn komen. En thuis wacht een verrassing.


We drogen ons snel af en trekken droge kleren aan. Ik zet een kopje thee. En verder kijk ik alleen naar het prachtige licht. Niets meer nodig verder.
Andere avond, zelfde mooie Hollandse luchten.


Ook weer een wandelingetje op de dijk, met prachtige wolken.En dan de volgende morgen beginnen met ko…

April doet wat ie wil. En mei ook

Dit zijn Joost en Lotte.  Joost spaart auto's. Net als vroeger. Alleen zijn ze nu groter. Lotte vindt het wel grappig. Ik ook. Vooral deze leuke nieuwe. Mijn lievelings op het moment!

We gingen er een stukje mee touren.Naar de molen, waar muziek was. Met weinig bezoekers, want het was KOUD!

Gelukkig had ik mijn eigenwijsheid laten varen en mijn echte winterjas weer van zolder gehaald. Mijn tussenjas (die eigenlijk de afgelopen weken ook niet voldeed) trok het echt niet meer, die koude wind.

Gelukkig konden we er wel om lachen. Hoe kan dat ook anders, in zo'n grappig autootje.

Herfstvakantiedingen doen: Bowlen met het gezin + aanhang. Gezellig avond, vooral het laatste potje, want toen won ik ;).


Wandelingetje.


En toen was het opeens warm. Gek genoeg maar op een paar plekjes in onze tuin. Hier achter de caravan op de camping zelfs zo warm dat ik binnen no time al mijn kleren uit had gedaan en in mijn ondergoed in de zon zat te lezen. Zo lekker!

Lotte voegde zich bij me. Ze ha…

Week 16: dingen uit deze tijd

Wat maakt het dagelijkse leven fijn deze dagen? In de opmars naar het 'echte' warme voorjaar word ik blij van veel dingen. Niet alleen de belofte van de komende warmere maanden, maar juist ook dit grillige aprilweer heeft zijn charme. Groeiseizoen.
Nieuwe plannen. Joost recyclete een oud bad tot hot tub to be. Kwestie van straks een vuurtje onder stoken en dan in bad uitzicht op de ondergaande zon. Hoe cool is dat nu weer?

De zon is alweer zo vroeg op dat ik 'm niet meer op zie komen. Al voor half 7 en dan lig ik nog in mijn bedje. Maar ik begin de dagen wel bijna altijd aan het IJsselmeer. Als ik de dijk opklim, de ganzen nu met hun ganzenkuikens, zie wegvluchten, de wolken boven het water zie hangen, dan weet ik dat het goed is.De liefste kat van de wereld deze knorrie, eh, Rocky. Hij snurkt zo hard en kan zo goed luieren. 

Zo'n fijn stukje vind ik dit. De lage polder met de molen. Als kind speelde ik hier af en toe bij kennissen van de ouders van een vriendin, die…

Klik om verder te bladeren in mijn blog

Show more