Skip to main content

Het weekend in heel veel plaatjes


Kaas. In de Beemster hoort natuurlijk kaas. Joost en ik kochten een heerlijk stuk oude kaas.


Daarmee begint het weekend goed! Lekker wijntje in de zon.


In mijn nieuwe jurk!Hardlopen. Het gaat superlekker op het moment. Heerlijk ontspannen een uurtje gelopen. Genieten!


Ik bladerde terug in mijn oude agenda's. Sentiment.en vond ook mijn tekenlogboekje. Deze kreeg ik van een vriendin mee tijdens mijn reis door Indonesie en Maleisie, die ik aan het einde van mijn studie met Suus maakte. Dat het alweer zo lang geleden is. Ik kende Joost net een half jaar. 

De tijd was zo anders toen. Geen e-mail, geen digitaal contact. Bellen durfde ik eigenlijk niet zo goed en na 6 weken reizen pikte ik bij een collega van mijn vader een hele stapel getypte brieven op van Joost. Wat ik zo leuk vind om in het boekje terug te zien, is dat ik toen eigenlijk al net zo van dezelfde dingen genoot als nu. En dat terwijl ik dacht dat het stilstaan bij dingen als de zon, het water, de natuur etc pas de laatste jaren steeds meer aanwezig is. Zat er dus eigenlijk altijd al in!


Mijn geplukte boeketje in de vaas.Weekend, boodschappen gehaald. Lotte en Joost bereiden de pizza voor. Ik maak verse kippensoep. De muziek staat aan. De zon schijnt het huis in. Dan ben ik zo tevreden dat ik bijna ga spinnen.


Een lunchhapje voor ons drietjes: brood, gevuld met mozarella en pesto. Zo lekker!


Wat te kraken.


Rijkdom is dit, een goed gevulde fruitschaal.


Na het eten lekker wandelen. De luchten zijn zo mooi.Hollands.

In de verte komt er een gigantische bui aan. Het blijft bijzonder, zo fijn om zo midden in de natuur te wonen en de elementen zo direct om je heen mee te maken.Weer een rondje hardlopen. Het weer was superslecht voorspeld dit weekend. Maar ik vond het meevallen. Ok, net toen ik mijn auto parkeerde bij de start van een mooi rondje begon het gigantisch te hagelen. Maar de bui duurde maar kort en de zon kwam er ook bij. De luchten waren overweldigend prachtig en het was wel koud, ik had zelfs een muts opgedaan, maar ik liep me warm. Hardlopen is dan echt een van de fijnste manieren om toch buiten te blijven. Ik wilde maar een kort rondje doen, maar het ging zo lekker en ik vond het zo fijn buiten dat ik er nog een extra rondje aan vast plakte.
Blij ei.

Comments

Popular posts from this blog

Onderduiken

Even geen uitgebreide blogjes. Op het moment zet ik alle zeilen bij en de tanden op elkaar.


Voor iedereen die ook genoeg heeft van de winter: het komt er echt weer aan. Dat mooie licht van vandaag is een voorbode van alle mooie dagen die weer gaan komen.
Keep your head up Keep your heart strong

Kleur in huis

Feestje in de week: verse bloemen van mijn favoriete bloemist. Het is een week verder nu, maar ze staan nog steeds prachtig.

De zon geeft er nog extra kleur aan.Het mag buiten wel vriezen, vanachter het glas lijkt het echt lente.

Hard aan het leren.


Lekker aan het lopen.Vanuit de auto na een werkdag in Amsterdam. Fijn dat de zon steeds later onder gaat.
Mooie lucht!


Met Isa netflixte ik deze lekkere film. Gezellig, een avondje tv kijken.En weer een rondje!


De mimosa staat er zo uitbundig bij.


Bijna mijn eerste blaadje vol. Heel lang hield ik me niet bezig met het vergelijken van mijn loopjes, maar nu ik in training ben, wil ik ook wel iedere keer een beetje verder of een beetje sneller en ben ik heel nerderig naast de afstand en tijd ook mijn tempo en snelheid aan het berekenen.

Dit wil ik onthouden van januari

Januari was een van de somberste maanden sinds de weermetingen, met heel veel regen, mist en heel weinig zon.

Dat vraagt om troosteten: lekker versgemaakte uiensoep van Joost met gegratineerd stokbrood.

En ieder momentje dat de zon even te zien was, dook ik er boven op. Wat een mooie zonsondergang!

Monki/Kleine Sammy komt met me mee de dijk over.

Toetsweek. Hard aan het leren. Maar met resultaat: even opscheppen hoor, maar mijn Isa had zomaar het allerhoogste wiskundecijfer van heel 5 Havo en het allerhoogste economiecijfer uit haar klas.


Lotte is ook goed bezig, die heeft haar eigen leerlocatie opgezocht. Slim!

Hai!

Ik moest een dagje werken in Rotterdam en combineerde dat met een snel kijkje in de Markthal. Ik had al zoveel foto's gezien van het prachtige plafond. Dat vond ik dan ook meteen het mooiste daar. De hal was verder niet echt levendig, bijna een beetje uitgestorven. Weliswaar best een paar leuke tentjes, maar volgens mij hartstikke duur.

In Rotterdam was er bloesem.L…

Klik om verder te bladeren in mijn blog

Show more