Skip to main content

Bloesem en zonneschijn

Met rozige wangen en een kopje thee zit ik op de bank. We kijken de gemiste uitzending van Andere Tijden, over de ruilverkaveling in deze buurt: http://www.npo.nl/andere-tijden/09-04-2016/VPWON_1250561. Het leven was vroeger hard, maar ook eenvoudig. En nog steeds voelt het af en toe alsof de tijd hier minder snel gaat dan in de stad. Koeien lopen nog steeds op de weg van weiland naar weiland en op een zonnige dag scharrelen de dorpsbewoners in hun tuinen.

In huis heeft Sammy de kolder in de kop. Ze scheurt als FreeRunner door de woonkamer, springt recht tegen de muur op om een vliegje te vangen en racet dan via de achterkant van de bank weer weg om vervolgens in mijn tenen te bijten. De oostenwind zingt om het huis, zo'n suizend geluid. Het is zondagavond. Een week weer voorbij. Wat gebeurde er ook alweer allemaal?

Ik blader terug in de tijd.


De zon komt steeds vroeger op. Vaak red ik het niet eens om te zien hoe ze boven het water komt.


Ik kocht een nieuwe sportlegging. Fijn voor yoga en rennen, maar stiekem ook om gewoon in rond te lopen. Lekker vrolijk!


Een ochtendwandeling in de buurt. Mooie oude huisjes.Er wordt steeds meer gebouwd in de polder.


De bomen doen de wave. En zie je die fuut? Zo mooi, hoe ze aan het baltsen zijn, een ingewikkelde dans met coole hoofdbewegingen. 


In de knop. Overal gaat alles bloeien. De groene waas in de bomen en struiken wordt iedere dag duidelijker.


Nog voor het ontbijt ben ik volgetankt met mooie uitzichten.


Het heet hier met recht Waterland.
Lekker lui op de bank met een spinnend dekentje. Ben weer veel aan het lezen en dat bevalt eigenlijk heel goed. Al val ik er vaak van in slaap.


Een rondje hardlopen. Ik start in de regen, maar dan breekt de zon door. Mooi om die buien te zien overwaaien.Bloesem. Overal bloesem.Een klein proefritje met The Lady.In de tuin bloeit ook steeds meer.
En daar gaat de zon weer onder.


Deze las ik uit. Het kostte me even om in te komen. De eerste paar hoofdstukken snapte ik het lovende commentaar op de kaft niet helemaal. Maar op de een of andere manier word je toch het verhaal ingezogen en leer je de hoofdpersoon steeds meer kennen. Omdat hij het verhaal vanuit zijn gezichtspunt vertelt, merk je pas later wat het andere perspectief is. Ik vond het mooi.


Ik kan niet echt koken. Maar deze lukten best goed. Ik had zo'n zin in viskoekjes. Thaise viskoekjes. En maakte ook een grote bulgursalade, met kikkererwten. En het was echt lekker (zei ze verbaasd).


Lekker kneuteren met Lotte op zaterdagavond.


In de tuin in de avondzon.


Zondagochtend. Yoga voor het eerst buiten op het terras. Dat was lekker! Met de vogels op de achtergrond en de hele frisse lucht. En daarna ontbijt in het zonnetje.


Ogen dicht en genieten van de warme stralen.


Hardlopen vind ik het leukst op nieuw terrein. Als het nog meer voelt als avontuur. Maar de paadjes hier in de buurt zijn 'op'. Leuk hoor, in de polder wonen, maar qua hardlopen is het beperkt: de ene kant op langs de dijk of de andere kant op. Of het dorp in en een rondje polder. 
Nou is het natuurlijk iedere dag anders, ieder seizoen geeft zijn eigen kleur aan diezelfde weg en ook de gedachten en de muziek zorgen steeds weer voor een ander loopje. Maar het leukste vind ik toch om op nieuwe mooie plekken te lopen. Te ontdekken. Niet weten wat er achter de volgende bocht komt. 
En zo belandde ik een stuk verderop ook langs de dijk. 


En zag ik heel veel bloesems.

En toen was het al weer maandag. Een nieuwe week. Geniet ervan allemaal!


Comments

Heerlijk hè, die lente! Mooie auto trouwens!
Have fun,
Conny (papillon60.blogspot.nl)

Popular posts from this blog

Onderduiken

Even geen uitgebreide blogjes. Op het moment zet ik alle zeilen bij en de tanden op elkaar.


Voor iedereen die ook genoeg heeft van de winter: het komt er echt weer aan. Dat mooie licht van vandaag is een voorbode van alle mooie dagen die weer gaan komen.
Keep your head up Keep your heart strong

Kleur in huis

Feestje in de week: verse bloemen van mijn favoriete bloemist. Het is een week verder nu, maar ze staan nog steeds prachtig.

De zon geeft er nog extra kleur aan.Het mag buiten wel vriezen, vanachter het glas lijkt het echt lente.

Hard aan het leren.


Lekker aan het lopen.Vanuit de auto na een werkdag in Amsterdam. Fijn dat de zon steeds later onder gaat.
Mooie lucht!


Met Isa netflixte ik deze lekkere film. Gezellig, een avondje tv kijken.En weer een rondje!


De mimosa staat er zo uitbundig bij.


Bijna mijn eerste blaadje vol. Heel lang hield ik me niet bezig met het vergelijken van mijn loopjes, maar nu ik in training ben, wil ik ook wel iedere keer een beetje verder of een beetje sneller en ben ik heel nerderig naast de afstand en tijd ook mijn tempo en snelheid aan het berekenen.

Dit wil ik onthouden van januari

Januari was een van de somberste maanden sinds de weermetingen, met heel veel regen, mist en heel weinig zon.

Dat vraagt om troosteten: lekker versgemaakte uiensoep van Joost met gegratineerd stokbrood.

En ieder momentje dat de zon even te zien was, dook ik er boven op. Wat een mooie zonsondergang!

Monki/Kleine Sammy komt met me mee de dijk over.

Toetsweek. Hard aan het leren. Maar met resultaat: even opscheppen hoor, maar mijn Isa had zomaar het allerhoogste wiskundecijfer van heel 5 Havo en het allerhoogste economiecijfer uit haar klas.


Lotte is ook goed bezig, die heeft haar eigen leerlocatie opgezocht. Slim!

Hai!

Ik moest een dagje werken in Rotterdam en combineerde dat met een snel kijkje in de Markthal. Ik had al zoveel foto's gezien van het prachtige plafond. Dat vond ik dan ook meteen het mooiste daar. De hal was verder niet echt levendig, bijna een beetje uitgestorven. Weliswaar best een paar leuke tentjes, maar volgens mij hartstikke duur.

In Rotterdam was er bloesem.L…

Klik om verder te bladeren in mijn blog

Show more