Skip to main content

Bloesem en zonneschijn

Met rozige wangen en een kopje thee zit ik op de bank. We kijken de gemiste uitzending van Andere Tijden, over de ruilverkaveling in deze buurt: http://www.npo.nl/andere-tijden/09-04-2016/VPWON_1250561. Het leven was vroeger hard, maar ook eenvoudig. En nog steeds voelt het af en toe alsof de tijd hier minder snel gaat dan in de stad. Koeien lopen nog steeds op de weg van weiland naar weiland en op een zonnige dag scharrelen de dorpsbewoners in hun tuinen.

In huis heeft Sammy de kolder in de kop. Ze scheurt als FreeRunner door de woonkamer, springt recht tegen de muur op om een vliegje te vangen en racet dan via de achterkant van de bank weer weg om vervolgens in mijn tenen te bijten. De oostenwind zingt om het huis, zo'n suizend geluid. Het is zondagavond. Een week weer voorbij. Wat gebeurde er ook alweer allemaal?

Ik blader terug in de tijd.


De zon komt steeds vroeger op. Vaak red ik het niet eens om te zien hoe ze boven het water komt.


Ik kocht een nieuwe sportlegging. Fijn voor yoga en rennen, maar stiekem ook om gewoon in rond te lopen. Lekker vrolijk!


Een ochtendwandeling in de buurt. Mooie oude huisjes.Er wordt steeds meer gebouwd in de polder.


De bomen doen de wave. En zie je die fuut? Zo mooi, hoe ze aan het baltsen zijn, een ingewikkelde dans met coole hoofdbewegingen. 


In de knop. Overal gaat alles bloeien. De groene waas in de bomen en struiken wordt iedere dag duidelijker.


Nog voor het ontbijt ben ik volgetankt met mooie uitzichten.


Het heet hier met recht Waterland.
Lekker lui op de bank met een spinnend dekentje. Ben weer veel aan het lezen en dat bevalt eigenlijk heel goed. Al val ik er vaak van in slaap.


Een rondje hardlopen. Ik start in de regen, maar dan breekt de zon door. Mooi om die buien te zien overwaaien.Bloesem. Overal bloesem.Een klein proefritje met The Lady.In de tuin bloeit ook steeds meer.
En daar gaat de zon weer onder.


Deze las ik uit. Het kostte me even om in te komen. De eerste paar hoofdstukken snapte ik het lovende commentaar op de kaft niet helemaal. Maar op de een of andere manier word je toch het verhaal ingezogen en leer je de hoofdpersoon steeds meer kennen. Omdat hij het verhaal vanuit zijn gezichtspunt vertelt, merk je pas later wat het andere perspectief is. Ik vond het mooi.


Ik kan niet echt koken. Maar deze lukten best goed. Ik had zo'n zin in viskoekjes. Thaise viskoekjes. En maakte ook een grote bulgursalade, met kikkererwten. En het was echt lekker (zei ze verbaasd).


Lekker kneuteren met Lotte op zaterdagavond.


In de tuin in de avondzon.


Zondagochtend. Yoga voor het eerst buiten op het terras. Dat was lekker! Met de vogels op de achtergrond en de hele frisse lucht. En daarna ontbijt in het zonnetje.


Ogen dicht en genieten van de warme stralen.


Hardlopen vind ik het leukst op nieuw terrein. Als het nog meer voelt als avontuur. Maar de paadjes hier in de buurt zijn 'op'. Leuk hoor, in de polder wonen, maar qua hardlopen is het beperkt: de ene kant op langs de dijk of de andere kant op. Of het dorp in en een rondje polder. 
Nou is het natuurlijk iedere dag anders, ieder seizoen geeft zijn eigen kleur aan diezelfde weg en ook de gedachten en de muziek zorgen steeds weer voor een ander loopje. Maar het leukste vind ik toch om op nieuwe mooie plekken te lopen. Te ontdekken. Niet weten wat er achter de volgende bocht komt. 
En zo belandde ik een stuk verderop ook langs de dijk. 


En zag ik heel veel bloesems.

En toen was het al weer maandag. Een nieuwe week. Geniet ervan allemaal!


Comments

Heerlijk hè, die lente! Mooie auto trouwens!
Have fun,
Conny (papillon60.blogspot.nl)

Popular posts from this blog

Donkere wolken en een eiland in het IJ

Na het eten, na de koffie. Joost en ik kijken elkaar aan, 'nog een stukje lopen samen?'
We rijden een stukje verderop langs de dijk en zetten de auto bij de camping neer. Als we de dijk overlopen zien we enorme donkere wolken onze kant op komen. Een machtig mooi gezicht.


We lopen een rondje, langs een zielig konijn met een enorme tumor op zijn borst, dat stilletjes in het gras zit. Langs wuivend riet en opvliegende spreeuwen. Hier en daar een spetter, en als we bijna weer terug zijn, barst de bui los. Dikke druppels kletteren op ons hoofd. We hebben de wind in de rug en laten ons maar natregenen.


Op weg naar huis zien we de zon weer tevoorschijn komen. En thuis wacht een verrassing.


We drogen ons snel af en trekken droge kleren aan. Ik zet een kopje thee. En verder kijk ik alleen naar het prachtige licht. Niets meer nodig verder.
Andere avond, zelfde mooie Hollandse luchten.


Ook weer een wandelingetje op de dijk, met prachtige wolken.En dan de volgende morgen beginnen met ko…

April doet wat ie wil. En mei ook

Dit zijn Joost en Lotte.  Joost spaart auto's. Net als vroeger. Alleen zijn ze nu groter. Lotte vindt het wel grappig. Ik ook. Vooral deze leuke nieuwe. Mijn lievelings op het moment!

We gingen er een stukje mee touren.Naar de molen, waar muziek was. Met weinig bezoekers, want het was KOUD!

Gelukkig had ik mijn eigenwijsheid laten varen en mijn echte winterjas weer van zolder gehaald. Mijn tussenjas (die eigenlijk de afgelopen weken ook niet voldeed) trok het echt niet meer, die koude wind.

Gelukkig konden we er wel om lachen. Hoe kan dat ook anders, in zo'n grappig autootje.

Herfstvakantiedingen doen: Bowlen met het gezin + aanhang. Gezellig avond, vooral het laatste potje, want toen won ik ;).


Wandelingetje.


En toen was het opeens warm. Gek genoeg maar op een paar plekjes in onze tuin. Hier achter de caravan op de camping zelfs zo warm dat ik binnen no time al mijn kleren uit had gedaan en in mijn ondergoed in de zon zat te lezen. Zo lekker!

Lotte voegde zich bij me. Ze ha…

Week 16: dingen uit deze tijd

Wat maakt het dagelijkse leven fijn deze dagen? In de opmars naar het 'echte' warme voorjaar word ik blij van veel dingen. Niet alleen de belofte van de komende warmere maanden, maar juist ook dit grillige aprilweer heeft zijn charme. Groeiseizoen.
Nieuwe plannen. Joost recyclete een oud bad tot hot tub to be. Kwestie van straks een vuurtje onder stoken en dan in bad uitzicht op de ondergaande zon. Hoe cool is dat nu weer?

De zon is alweer zo vroeg op dat ik 'm niet meer op zie komen. Al voor half 7 en dan lig ik nog in mijn bedje. Maar ik begin de dagen wel bijna altijd aan het IJsselmeer. Als ik de dijk opklim, de ganzen nu met hun ganzenkuikens, zie wegvluchten, de wolken boven het water zie hangen, dan weet ik dat het goed is.De liefste kat van de wereld deze knorrie, eh, Rocky. Hij snurkt zo hard en kan zo goed luieren. 

Zo'n fijn stukje vind ik dit. De lage polder met de molen. Als kind speelde ik hier af en toe bij kennissen van de ouders van een vriendin, die…

Klik om verder te bladeren in mijn blog

Show more