Skip to main content

Bloesem en kat als decoratie


De eerste bloesembomen bloeien weer!!!


Iedere dag genieten van mijn bloemetjes.


Sammy heeft de kolder in haar kop en wil de paasboom op haar eigen manier decoreren.


In het weekend gaan we op pad. Een bijeenkomst van oldtimers checken. Door nieuwe wetgeving mogen veel oude auto's niet meer de stad in. Voor ons niet zo relevant, wij hoeven geen stad in. Maar hierdoor komt de hobby van veel mensen in gevaar. Natuurlijk is het goed om te kijken naar de uitstoot van auto's, maar aan de andere kant, is het niet ook heel duurzaam om je oude auto lang te houden in plaats van steeds een nieuwe te kopen? Ik heb niet echt een duidelijke mening, maar vond het wel heel mooi om te zien hoe liefdevol mensen met hun prachtige oldtimers omgingen. Wat een bijzondere auto's zijn er toch gemaakt. In een lange stoet reden we van Hilversum naar Amsterdam.


En toen was het zomaar warm. Heel warm! Zo warm dat ik in mijn bikini in de zon kon. Potje thee, boekje. Ogen dicht en luisteren naar de vogels. De warmte op mijn lijf voelen. Jemig, wat is dat lekker! Ik voelde mezelf als een batterij opladen door de warmte en het licht.


Dag zon, dag mooie dag!


Dag lieve gekke Sammy!


Ochtendkoffie.


Goedemorgen ladies!Wat gaat het snel. Alle sneeuwklokjes zijn uitgebloeid, narcissen stralen volop, de magnolia bloeit vol overgave, de eerste bloesembomen bloeien en nu zie ik ook al het eerste fluitekruid in de berm. Mooi om te zien hoe de natuur zijn eigen loop heeft. Niet te stuiten.


Ook de kastanje staat er prachtig bij, kleverige knoppen met ingenieus opgevouwen blaadjes. Nog een paar dagen en ook die zijn groen.


Rust en ruimte.


Opeens viel me deze gevel op. Ik wandel, fiets, rij, hardloop er duizend keer voorbij en nu zag ik het opeens. Een poppetje met punkhaar.


Salade caprese met aardbeiendressing en balsamico (ik had nog een paar zachte aarbeitjes en stopte die met goede olijfolie, peper en zout in de blender. Heerlijk!!!)


Lekker lezen in mijn stoel.


Wolken in de sloot.


Op weg naar pilates zie ik de zon prachtig rood ondergaan.


Groen. Steeds meer groen.


En ook het gras ontkiemt!


Een kijkje aan de andere kant van de dijk.


Comments

Anonymous said…
Lak je teennagels, veel mooier.

Elly
Anonymous said…
Prachtige foto's weer!
Als je dit ziet, krijg je weer zin in de zomer.

Groetjes Jolanda
Anonymous said…
Bedankt weer Jolanda. Ik geniet altijd erg van je foto's

groetjes,Betty
Tineke said…
Hoi Jolanda,
Mooie foto's. Ik betrap mezelf erop dat ik steeds meer probeer te kijken zoals jij doet en ook te genieten van de dagelijkse momenten.
Ik heb naar aanleiding van wat jij hebt geschreven een Jawbone Up aangeschaft en ik vind het superleuk. Het stimuleert mij om net die paar stappen extra te doen.Dank je wel voor alles wat je met ons deelt.
Fijn weekend,
TinekeHester said…
Jouw reactie had de mijne kunnen zijn, Tineke!
Die Up is trouwens geweldig :)

Popular posts from this blog

Donkere wolken en een eiland in het IJ

Na het eten, na de koffie. Joost en ik kijken elkaar aan, 'nog een stukje lopen samen?'
We rijden een stukje verderop langs de dijk en zetten de auto bij de camping neer. Als we de dijk overlopen zien we enorme donkere wolken onze kant op komen. Een machtig mooi gezicht.


We lopen een rondje, langs een zielig konijn met een enorme tumor op zijn borst, dat stilletjes in het gras zit. Langs wuivend riet en opvliegende spreeuwen. Hier en daar een spetter, en als we bijna weer terug zijn, barst de bui los. Dikke druppels kletteren op ons hoofd. We hebben de wind in de rug en laten ons maar natregenen.


Op weg naar huis zien we de zon weer tevoorschijn komen. En thuis wacht een verrassing.


We drogen ons snel af en trekken droge kleren aan. Ik zet een kopje thee. En verder kijk ik alleen naar het prachtige licht. Niets meer nodig verder.
Andere avond, zelfde mooie Hollandse luchten.


Ook weer een wandelingetje op de dijk, met prachtige wolken.En dan de volgende morgen beginnen met ko…

April doet wat ie wil. En mei ook

Dit zijn Joost en Lotte.  Joost spaart auto's. Net als vroeger. Alleen zijn ze nu groter. Lotte vindt het wel grappig. Ik ook. Vooral deze leuke nieuwe. Mijn lievelings op het moment!

We gingen er een stukje mee touren.Naar de molen, waar muziek was. Met weinig bezoekers, want het was KOUD!

Gelukkig had ik mijn eigenwijsheid laten varen en mijn echte winterjas weer van zolder gehaald. Mijn tussenjas (die eigenlijk de afgelopen weken ook niet voldeed) trok het echt niet meer, die koude wind.

Gelukkig konden we er wel om lachen. Hoe kan dat ook anders, in zo'n grappig autootje.

Herfstvakantiedingen doen: Bowlen met het gezin + aanhang. Gezellig avond, vooral het laatste potje, want toen won ik ;).


Wandelingetje.


En toen was het opeens warm. Gek genoeg maar op een paar plekjes in onze tuin. Hier achter de caravan op de camping zelfs zo warm dat ik binnen no time al mijn kleren uit had gedaan en in mijn ondergoed in de zon zat te lezen. Zo lekker!

Lotte voegde zich bij me. Ze ha…

Week 16: dingen uit deze tijd

Wat maakt het dagelijkse leven fijn deze dagen? In de opmars naar het 'echte' warme voorjaar word ik blij van veel dingen. Niet alleen de belofte van de komende warmere maanden, maar juist ook dit grillige aprilweer heeft zijn charme. Groeiseizoen.
Nieuwe plannen. Joost recyclete een oud bad tot hot tub to be. Kwestie van straks een vuurtje onder stoken en dan in bad uitzicht op de ondergaande zon. Hoe cool is dat nu weer?

De zon is alweer zo vroeg op dat ik 'm niet meer op zie komen. Al voor half 7 en dan lig ik nog in mijn bedje. Maar ik begin de dagen wel bijna altijd aan het IJsselmeer. Als ik de dijk opklim, de ganzen nu met hun ganzenkuikens, zie wegvluchten, de wolken boven het water zie hangen, dan weet ik dat het goed is.De liefste kat van de wereld deze knorrie, eh, Rocky. Hij snurkt zo hard en kan zo goed luieren. 

Zo'n fijn stukje vind ik dit. De lage polder met de molen. Als kind speelde ik hier af en toe bij kennissen van de ouders van een vriendin, die…

Klik om verder te bladeren in mijn blog

Show more