Skip to main content

Bloesem en kat als decoratie


De eerste bloesembomen bloeien weer!!!


Iedere dag genieten van mijn bloemetjes.


Sammy heeft de kolder in haar kop en wil de paasboom op haar eigen manier decoreren.


In het weekend gaan we op pad. Een bijeenkomst van oldtimers checken. Door nieuwe wetgeving mogen veel oude auto's niet meer de stad in. Voor ons niet zo relevant, wij hoeven geen stad in. Maar hierdoor komt de hobby van veel mensen in gevaar. Natuurlijk is het goed om te kijken naar de uitstoot van auto's, maar aan de andere kant, is het niet ook heel duurzaam om je oude auto lang te houden in plaats van steeds een nieuwe te kopen? Ik heb niet echt een duidelijke mening, maar vond het wel heel mooi om te zien hoe liefdevol mensen met hun prachtige oldtimers omgingen. Wat een bijzondere auto's zijn er toch gemaakt. In een lange stoet reden we van Hilversum naar Amsterdam.


En toen was het zomaar warm. Heel warm! Zo warm dat ik in mijn bikini in de zon kon. Potje thee, boekje. Ogen dicht en luisteren naar de vogels. De warmte op mijn lijf voelen. Jemig, wat is dat lekker! Ik voelde mezelf als een batterij opladen door de warmte en het licht.


Dag zon, dag mooie dag!


Dag lieve gekke Sammy!


Ochtendkoffie.


Goedemorgen ladies!Wat gaat het snel. Alle sneeuwklokjes zijn uitgebloeid, narcissen stralen volop, de magnolia bloeit vol overgave, de eerste bloesembomen bloeien en nu zie ik ook al het eerste fluitekruid in de berm. Mooi om te zien hoe de natuur zijn eigen loop heeft. Niet te stuiten.


Ook de kastanje staat er prachtig bij, kleverige knoppen met ingenieus opgevouwen blaadjes. Nog een paar dagen en ook die zijn groen.


Rust en ruimte.


Opeens viel me deze gevel op. Ik wandel, fiets, rij, hardloop er duizend keer voorbij en nu zag ik het opeens. Een poppetje met punkhaar.


Salade caprese met aardbeiendressing en balsamico (ik had nog een paar zachte aarbeitjes en stopte die met goede olijfolie, peper en zout in de blender. Heerlijk!!!)


Lekker lezen in mijn stoel.


Wolken in de sloot.


Op weg naar pilates zie ik de zon prachtig rood ondergaan.


Groen. Steeds meer groen.


En ook het gras ontkiemt!


Een kijkje aan de andere kant van de dijk.


Comments

Anonymous said…
Lak je teennagels, veel mooier.

Elly
Anonymous said…
Prachtige foto's weer!
Als je dit ziet, krijg je weer zin in de zomer.

Groetjes Jolanda
Anonymous said…
Bedankt weer Jolanda. Ik geniet altijd erg van je foto's

groetjes,Betty
Tineke said…
Hoi Jolanda,
Mooie foto's. Ik betrap mezelf erop dat ik steeds meer probeer te kijken zoals jij doet en ook te genieten van de dagelijkse momenten.
Ik heb naar aanleiding van wat jij hebt geschreven een Jawbone Up aangeschaft en ik vind het superleuk. Het stimuleert mij om net die paar stappen extra te doen.Dank je wel voor alles wat je met ons deelt.
Fijn weekend,
TinekeHester said…
Jouw reactie had de mijne kunnen zijn, Tineke!
Die Up is trouwens geweldig :)

Popular posts from this blog

Onderduiken

Even geen uitgebreide blogjes. Op het moment zet ik alle zeilen bij en de tanden op elkaar.


Voor iedereen die ook genoeg heeft van de winter: het komt er echt weer aan. Dat mooie licht van vandaag is een voorbode van alle mooie dagen die weer gaan komen.
Keep your head up Keep your heart strong

Kleur in huis

Feestje in de week: verse bloemen van mijn favoriete bloemist. Het is een week verder nu, maar ze staan nog steeds prachtig.

De zon geeft er nog extra kleur aan.Het mag buiten wel vriezen, vanachter het glas lijkt het echt lente.

Hard aan het leren.


Lekker aan het lopen.Vanuit de auto na een werkdag in Amsterdam. Fijn dat de zon steeds later onder gaat.
Mooie lucht!


Met Isa netflixte ik deze lekkere film. Gezellig, een avondje tv kijken.En weer een rondje!


De mimosa staat er zo uitbundig bij.


Bijna mijn eerste blaadje vol. Heel lang hield ik me niet bezig met het vergelijken van mijn loopjes, maar nu ik in training ben, wil ik ook wel iedere keer een beetje verder of een beetje sneller en ben ik heel nerderig naast de afstand en tijd ook mijn tempo en snelheid aan het berekenen.

Dit wil ik onthouden van januari

Januari was een van de somberste maanden sinds de weermetingen, met heel veel regen, mist en heel weinig zon.

Dat vraagt om troosteten: lekker versgemaakte uiensoep van Joost met gegratineerd stokbrood.

En ieder momentje dat de zon even te zien was, dook ik er boven op. Wat een mooie zonsondergang!

Monki/Kleine Sammy komt met me mee de dijk over.

Toetsweek. Hard aan het leren. Maar met resultaat: even opscheppen hoor, maar mijn Isa had zomaar het allerhoogste wiskundecijfer van heel 5 Havo en het allerhoogste economiecijfer uit haar klas.


Lotte is ook goed bezig, die heeft haar eigen leerlocatie opgezocht. Slim!

Hai!

Ik moest een dagje werken in Rotterdam en combineerde dat met een snel kijkje in de Markthal. Ik had al zoveel foto's gezien van het prachtige plafond. Dat vond ik dan ook meteen het mooiste daar. De hal was verder niet echt levendig, bijna een beetje uitgestorven. Weliswaar best een paar leuke tentjes, maar volgens mij hartstikke duur.

In Rotterdam was er bloesem.L…

Klik om verder te bladeren in mijn blog

Show more