Skip to main content

Bloesem en kat als decoratie


De eerste bloesembomen bloeien weer!!!


Iedere dag genieten van mijn bloemetjes.


Sammy heeft de kolder in haar kop en wil de paasboom op haar eigen manier decoreren.


In het weekend gaan we op pad. Een bijeenkomst van oldtimers checken. Door nieuwe wetgeving mogen veel oude auto's niet meer de stad in. Voor ons niet zo relevant, wij hoeven geen stad in. Maar hierdoor komt de hobby van veel mensen in gevaar. Natuurlijk is het goed om te kijken naar de uitstoot van auto's, maar aan de andere kant, is het niet ook heel duurzaam om je oude auto lang te houden in plaats van steeds een nieuwe te kopen? Ik heb niet echt een duidelijke mening, maar vond het wel heel mooi om te zien hoe liefdevol mensen met hun prachtige oldtimers omgingen. Wat een bijzondere auto's zijn er toch gemaakt. In een lange stoet reden we van Hilversum naar Amsterdam.


En toen was het zomaar warm. Heel warm! Zo warm dat ik in mijn bikini in de zon kon. Potje thee, boekje. Ogen dicht en luisteren naar de vogels. De warmte op mijn lijf voelen. Jemig, wat is dat lekker! Ik voelde mezelf als een batterij opladen door de warmte en het licht.


Dag zon, dag mooie dag!


Dag lieve gekke Sammy!


Ochtendkoffie.


Goedemorgen ladies!Wat gaat het snel. Alle sneeuwklokjes zijn uitgebloeid, narcissen stralen volop, de magnolia bloeit vol overgave, de eerste bloesembomen bloeien en nu zie ik ook al het eerste fluitekruid in de berm. Mooi om te zien hoe de natuur zijn eigen loop heeft. Niet te stuiten.


Ook de kastanje staat er prachtig bij, kleverige knoppen met ingenieus opgevouwen blaadjes. Nog een paar dagen en ook die zijn groen.


Rust en ruimte.


Opeens viel me deze gevel op. Ik wandel, fiets, rij, hardloop er duizend keer voorbij en nu zag ik het opeens. Een poppetje met punkhaar.


Salade caprese met aardbeiendressing en balsamico (ik had nog een paar zachte aarbeitjes en stopte die met goede olijfolie, peper en zout in de blender. Heerlijk!!!)


Lekker lezen in mijn stoel.


Wolken in de sloot.


Op weg naar pilates zie ik de zon prachtig rood ondergaan.


Groen. Steeds meer groen.


En ook het gras ontkiemt!


Een kijkje aan de andere kant van de dijk.


Comments

Anonymous said…
Lak je teennagels, veel mooier.

Elly
Anonymous said…
Prachtige foto's weer!
Als je dit ziet, krijg je weer zin in de zomer.

Groetjes Jolanda
Anonymous said…
Bedankt weer Jolanda. Ik geniet altijd erg van je foto's

groetjes,Betty
Tineke said…
Hoi Jolanda,
Mooie foto's. Ik betrap mezelf erop dat ik steeds meer probeer te kijken zoals jij doet en ook te genieten van de dagelijkse momenten.
Ik heb naar aanleiding van wat jij hebt geschreven een Jawbone Up aangeschaft en ik vind het superleuk. Het stimuleert mij om net die paar stappen extra te doen.Dank je wel voor alles wat je met ons deelt.
Fijn weekend,
TinekeHester said…
Jouw reactie had de mijne kunnen zijn, Tineke!
Die Up is trouwens geweldig :)

Dit vinden anderen leuk nu

Random zomerfotootjes

Het water is weer tot rust gekomen, de ergste golfslag is weg. Zo mooi vind ik het dan, hoe de wolken weerspiegeld worden in het water. Zeker als je aan het zwemmen bent, dan zit je daar echt Middenin. Zo fijn!

Ik kan daar echt zo van genieten, even koffie aan het water.

Nichtje Fie werd 5 en kreeg een zeemeerminnenstaart. Wat cool zeg!


Gewoon nog maar wat plaatjes van het water, ik krijg er zelf nooit genoeg van, hopelijk jij ook niet (anders klik je maar weg ;))


De kippen en haan zijn gewend aan de nieuwe slaapplek van de haan en verzamelen daar 's morgens voor het eten. De kuikens zijn al groot en ik denk dat de twee witte allebei haantjes zullen worden. Als dat maar goed gaat straks....


Prachtige zonsondergang. Cadeautje aan het einde van de dag.


Isa stuurde een fotootje, die was nog even naar Reuring met vriendinnen. Gezellig dat ze ons dan een beetje op de hoogte houdt in de familie app groep.


Zomereten: veel kleur. Daar word je toch blij van?


Tijd van de toetsweken. Het is…

Walk with me, loop je een eindje mee?

Loop je een eindje mee door de tuin? Het is zo'n mooie avond, met dat zachte goudkleurige licht. Door mijn 'pak-nog-minder-mijn-telefoon-experiment' neem ik deze keer mijn echte camera weer eens mee. En eerlijk is eerlijk, hoe mooi de foto's van mijn Samsung ook kunnen zijn, dit is toch wel net even een tikkie mooier. 
Door mijn camera kijk ik extra goed naar alles om me heen. De zachte haartjes van de planten, stuifmeelkorrels, de voelsprieten van een vlinder, hoe de kleur verandert als je je blik verandert van met de zon mee naar tegen het licht in. En niet alleen mijn ogen, ook mijn andere zintuigen zet ik goed aan het werk. Het ruikt zo lekker, in de avond in de tuin. De geur van lavendel, van de vlinderstruiken. En het al beetje vochtige gras aan mijn voeten (met hier en daar een naaktslak, ieuw!), het windje dat door mijn haren waait.
Ik ben een bofkont, dat ik hier woon. Maar wel een bofkont die dat heel goed beseft en er misschien wel meer dan wie ook van kan …

Daily life in week 29: een beetje vakantie in iedere dag

Terug uit Slovenië en weer thuis bij mijn eigen gekke lieve mensen. Spelletje doen in de tuin, kijken naar de ondergaande zon, beetje onkruid trekken en alle bloemetjes vriendelijk toespreken. Het zijn de fijne dingen in het leven.

Zomer in Nederland. Laatste 'echte' werkweek, maar het voelt al als vakantie. Een paar uurtjes eerder stoppen en met zijn vieren nog even op pad. Ik had gelezen over het stadsstrand bij Zaandam en was benieuwd. Helaas bleek het gesloten te zijn, maar we lieten ons niet ontmoedigen en reden door naar Wormerveer, waar je ook zo heerlijk aan het water kunt zitten. Drankje, bitterballetje, lekker bijkletsen met zijn viertjes en ons verheugen op binnenkort: de roadtrip door Californië!Na het werk lekker in de tuin kroelen met Rocky die nogal opdringerig kan zijn.

Avondwandeling door het dorp, waar er een filmset is opgebouwd. Ik heb nog niet kunnen achterhalen welke film er werd gedraaid, maar ik snap ze. Het is een bijzonder mooie locatie.


Dag zon, be…