Skip to main content

April, kikker in je bil


Is het gewoon alweer april. Het eerste kwartaal alweer voorbij. Nieuw hoofdstuk van het jaar.


Wandeling door Edam, op een zonnige ochtend. 


Feest! Een van de mooiste momenten in het jaar: als de lammetjes weer op de dijk staan.


Zo leuk om naar het gehups en gerace te kijken.


Wat een heerlijk lenteweer was het. De slippers zijn weer tevoorschijn gehaald!


Ik kocht een nieuw boeket van mijn verjaardagsbon. In deze bloemenzaak kun je losse bloemen kopen. Als een kind in een snoepwinkel voel ik me dan, net als vroeger als je na het zwemmen voor 50 cent wat lekkers uit mocht kiezen. Kijken, dubben, welke zal ik doen? 

Deze werden het. Lenteboeket.


Mooi plekje in Edam.


Ik zit niet meer in mijn uppie aan het strandje in de ochtend.


Er is een bepaalde wind geweest ofzo, opeens liggen er heel veel kreeftjes. Eng idee eigenlijk, dat die daar rondzwemmen en je in je teen kunnen bijten.Een fietstochtje in het weekend werd iets langer dan verwacht, ik had de kaart niet helemaal goed in mijn hoofd. Maar heerlijk was het, lekker buiten.


Het buitenseizoen is officieel geopend met de eerste bbq!En het voorjaarsvuur.Lang leve april!

Comments

Resten van de Europese rivierkreeft die zeer bedreigd is door de invasieve rode Amerikaanse rivierkreeft. Ze bijten niet zomaar in je teen hoor. Als wij duiken zien wij regelmatig de Amerikaanse soort en deze kan je vangen en opeten. Lekker. In Zweden is het een traditie om rivierkreeft te eten.
Heerlijk zo'n vuurtje in je tuin. Als ik dat doe begint direct de buurt te klagen...

Hartelijke groet,
Conny (papillon60.blogspot.nl)
Hester said…
Oh, heerlijk. Weer buiten leven!
Hester (mijnmomenten) said…
Ik heb door jouw trouwens een jawbone up move gekocht. Je schreef er zo enthousiast over! En, oh, wat is het leuk! Bedankt voor de tip!

Popular posts from this blog

Donkere wolken en een eiland in het IJ

Na het eten, na de koffie. Joost en ik kijken elkaar aan, 'nog een stukje lopen samen?'
We rijden een stukje verderop langs de dijk en zetten de auto bij de camping neer. Als we de dijk overlopen zien we enorme donkere wolken onze kant op komen. Een machtig mooi gezicht.


We lopen een rondje, langs een zielig konijn met een enorme tumor op zijn borst, dat stilletjes in het gras zit. Langs wuivend riet en opvliegende spreeuwen. Hier en daar een spetter, en als we bijna weer terug zijn, barst de bui los. Dikke druppels kletteren op ons hoofd. We hebben de wind in de rug en laten ons maar natregenen.


Op weg naar huis zien we de zon weer tevoorschijn komen. En thuis wacht een verrassing.


We drogen ons snel af en trekken droge kleren aan. Ik zet een kopje thee. En verder kijk ik alleen naar het prachtige licht. Niets meer nodig verder.
Andere avond, zelfde mooie Hollandse luchten.


Ook weer een wandelingetje op de dijk, met prachtige wolken.En dan de volgende morgen beginnen met ko…

April doet wat ie wil. En mei ook

Dit zijn Joost en Lotte.  Joost spaart auto's. Net als vroeger. Alleen zijn ze nu groter. Lotte vindt het wel grappig. Ik ook. Vooral deze leuke nieuwe. Mijn lievelings op het moment!

We gingen er een stukje mee touren.Naar de molen, waar muziek was. Met weinig bezoekers, want het was KOUD!

Gelukkig had ik mijn eigenwijsheid laten varen en mijn echte winterjas weer van zolder gehaald. Mijn tussenjas (die eigenlijk de afgelopen weken ook niet voldeed) trok het echt niet meer, die koude wind.

Gelukkig konden we er wel om lachen. Hoe kan dat ook anders, in zo'n grappig autootje.

Herfstvakantiedingen doen: Bowlen met het gezin + aanhang. Gezellig avond, vooral het laatste potje, want toen won ik ;).


Wandelingetje.


En toen was het opeens warm. Gek genoeg maar op een paar plekjes in onze tuin. Hier achter de caravan op de camping zelfs zo warm dat ik binnen no time al mijn kleren uit had gedaan en in mijn ondergoed in de zon zat te lezen. Zo lekker!

Lotte voegde zich bij me. Ze ha…

Week 16: dingen uit deze tijd

Wat maakt het dagelijkse leven fijn deze dagen? In de opmars naar het 'echte' warme voorjaar word ik blij van veel dingen. Niet alleen de belofte van de komende warmere maanden, maar juist ook dit grillige aprilweer heeft zijn charme. Groeiseizoen.
Nieuwe plannen. Joost recyclete een oud bad tot hot tub to be. Kwestie van straks een vuurtje onder stoken en dan in bad uitzicht op de ondergaande zon. Hoe cool is dat nu weer?

De zon is alweer zo vroeg op dat ik 'm niet meer op zie komen. Al voor half 7 en dan lig ik nog in mijn bedje. Maar ik begin de dagen wel bijna altijd aan het IJsselmeer. Als ik de dijk opklim, de ganzen nu met hun ganzenkuikens, zie wegvluchten, de wolken boven het water zie hangen, dan weet ik dat het goed is.De liefste kat van de wereld deze knorrie, eh, Rocky. Hij snurkt zo hard en kan zo goed luieren. 

Zo'n fijn stukje vind ik dit. De lage polder met de molen. Als kind speelde ik hier af en toe bij kennissen van de ouders van een vriendin, die…

Klik om verder te bladeren in mijn blog

Show more