Skip to main content

April, kikker in je bil


Is het gewoon alweer april. Het eerste kwartaal alweer voorbij. Nieuw hoofdstuk van het jaar.


Wandeling door Edam, op een zonnige ochtend. 


Feest! Een van de mooiste momenten in het jaar: als de lammetjes weer op de dijk staan.


Zo leuk om naar het gehups en gerace te kijken.


Wat een heerlijk lenteweer was het. De slippers zijn weer tevoorschijn gehaald!


Ik kocht een nieuw boeket van mijn verjaardagsbon. In deze bloemenzaak kun je losse bloemen kopen. Als een kind in een snoepwinkel voel ik me dan, net als vroeger als je na het zwemmen voor 50 cent wat lekkers uit mocht kiezen. Kijken, dubben, welke zal ik doen? 

Deze werden het. Lenteboeket.


Mooi plekje in Edam.


Ik zit niet meer in mijn uppie aan het strandje in de ochtend.


Er is een bepaalde wind geweest ofzo, opeens liggen er heel veel kreeftjes. Eng idee eigenlijk, dat die daar rondzwemmen en je in je teen kunnen bijten.Een fietstochtje in het weekend werd iets langer dan verwacht, ik had de kaart niet helemaal goed in mijn hoofd. Maar heerlijk was het, lekker buiten.


Het buitenseizoen is officieel geopend met de eerste bbq!En het voorjaarsvuur.Lang leve april!

Comments

Resten van de Europese rivierkreeft die zeer bedreigd is door de invasieve rode Amerikaanse rivierkreeft. Ze bijten niet zomaar in je teen hoor. Als wij duiken zien wij regelmatig de Amerikaanse soort en deze kan je vangen en opeten. Lekker. In Zweden is het een traditie om rivierkreeft te eten.
Heerlijk zo'n vuurtje in je tuin. Als ik dat doe begint direct de buurt te klagen...

Hartelijke groet,
Conny (papillon60.blogspot.nl)
Hester said…
Oh, heerlijk. Weer buiten leven!
Hester (mijnmomenten) said…
Ik heb door jouw trouwens een jawbone up move gekocht. Je schreef er zo enthousiast over! En, oh, wat is het leuk! Bedankt voor de tip!

Dit vinden anderen leuk nu

Random zomerfotootjes

Het water is weer tot rust gekomen, de ergste golfslag is weg. Zo mooi vind ik het dan, hoe de wolken weerspiegeld worden in het water. Zeker als je aan het zwemmen bent, dan zit je daar echt Middenin. Zo fijn!

Ik kan daar echt zo van genieten, even koffie aan het water.

Nichtje Fie werd 5 en kreeg een zeemeerminnenstaart. Wat cool zeg!


Gewoon nog maar wat plaatjes van het water, ik krijg er zelf nooit genoeg van, hopelijk jij ook niet (anders klik je maar weg ;))


De kippen en haan zijn gewend aan de nieuwe slaapplek van de haan en verzamelen daar 's morgens voor het eten. De kuikens zijn al groot en ik denk dat de twee witte allebei haantjes zullen worden. Als dat maar goed gaat straks....


Prachtige zonsondergang. Cadeautje aan het einde van de dag.


Isa stuurde een fotootje, die was nog even naar Reuring met vriendinnen. Gezellig dat ze ons dan een beetje op de hoogte houdt in de familie app groep.


Zomereten: veel kleur. Daar word je toch blij van?


Tijd van de toetsweken. Het is…

Week 25: Midzomerweek - en zomer is het!

De week van midzomer, altijd een beetje een dubbel gevoel omdat de dagen weer korter gaan worden. Maar hee, de zomer is pas net begonnen en goed ook. Wat een heerlijke dagen! Werken is een beetje pittig met dit warme weer, maar als je klaar bent, begint er gewoon een heel nieuw stuk dag. En ook 's morgens vroeg is fijn, aan mijn strandje. Met zo'n begin voelt iedere dag een beetje als vakantie.
De bloemen die we Lotte gaven bij de voorstelling komen zo prachtig uit. Toverbalpioenen zijn het, en ze verkleuren langzaam van dieproze naar wit. 

Ik maak een wandeling door Purmerend op maandagavond, want Lotte doet een proefles dans. Later op de avond zwemmen we met vrienden heerlijk in het IJsselmeer en kletsen we in de tuin tot het donker is. 

Nu weer heel anders, de pioenen. Door het warme weer gaat het extra snel deze keer.


Tropenrooster: vroeg beginnen met werken. Tussendemiddag echt een uur lunchpauze en even heerlijk buiten zitten en op tijd weer klaar. 

Tijd voor een ijsje!

Walk with me, loop je een eindje mee?

Loop je een eindje mee door de tuin? Het is zo'n mooie avond, met dat zachte goudkleurige licht. Door mijn 'pak-nog-minder-mijn-telefoon-experiment' neem ik deze keer mijn echte camera weer eens mee. En eerlijk is eerlijk, hoe mooi de foto's van mijn Samsung ook kunnen zijn, dit is toch wel net even een tikkie mooier. 
Door mijn camera kijk ik extra goed naar alles om me heen. De zachte haartjes van de planten, stuifmeelkorrels, de voelsprieten van een vlinder, hoe de kleur verandert als je je blik verandert van met de zon mee naar tegen het licht in. En niet alleen mijn ogen, ook mijn andere zintuigen zet ik goed aan het werk. Het ruikt zo lekker, in de avond in de tuin. De geur van lavendel, van de vlinderstruiken. En het al beetje vochtige gras aan mijn voeten (met hier en daar een naaktslak, ieuw!), het windje dat door mijn haren waait.
Ik ben een bofkont, dat ik hier woon. Maar wel een bofkont die dat heel goed beseft en er misschien wel meer dan wie ook van kan …