Skip to main content

Van die dingen

Hoera, het is maart!!!


Dit was nog in februari, op zo'n stralende ochtend dat de zon net boven de dijk uitkwam en de roze bloemetjes in het licht zette.

En hieronder is Isa, met twee vriendinnen.Onze Rocky, zenmaster.


En Ies met Sammietje Mauw.


Wat was de bloesem van Gogh-achtig mooi die ochtend (en wat is het nu dan weer grijs als ik naar buiten kijk).Hoera, mijn Blurb-boek kwam! Onverwacht snel zelfs. Hij is echt super geworden, ik ben er zo blij mee!

 
Wandelen.Door de drassige polder.


Wandelen.


Op een zonnige ochtend.

Hoorn lag er schitterend bij in de winterzon.


Werken in de tuin. Het is echt ieder jaar weer zo'n project wat je nederig maakt. Leuk hoor, zo'n groot stuk land, maar dat betekent ook veel werk. Dit gedeelte van de tuin hebben we de afgelopen jaren met vallen en opstaan 'ontwilderd'. Het was een brandnetelbos met struiken. Ieder jaar weer trek ik alle wortels die ik vind eruit. We hebben heel wat vervangende plantjes geplaatst, waarvan 75% het niet gehaald heeft. Het is gewoon niet onder controle te houden. Maar ik wil niet bij de pakken neerzitten, gewoon maar aan de gang. En genieten van het bezig zijn in de aarde. Stukje bij beetje het ergste onkruid weer weg. Hier was alles zoals je nu nog op het achterste stuk ziet: allemaal brandnetels, fluitekruid, grassen, takjes. Ik heb met een riek alles omgespit, de wortels eruit getrokken en takken gesnoeid. Het randje aan de sloot laat ik voor wat het is, een beetje wildernis met fluitekruid vind ik ook wel mooi. Ik doe alleen de eerste paar meters langs het gras. Iedere dag een stukje. En het leuke is dat je zoveel ziet uitkomen als je er bovenop zit. En je bent lekker bezig. Hopelijk iedere dag een beetje sterker, want een Spierpijn dat ik had. Met hoofdletter.


Niet alleen in de tuin aan de slag, ook in huis bezig. Lottes kamer aanpakken. Zakken vol met oud speelgoed, uitgedroogde klei en knutselspullen, knutsels en tekeningen, frutsels en fratsels. Weg ermee!


Haar éénpersoonsbed gaat naar het voorhuis, dat wordt het logeerbed.


Haar kamer helemaal leeg en schoongesopt.


Wat een ruimte!


En het logeerbed van beneden wordt Lottes grote bed. 'Nu kan ik lekker breed slapen'. Gisteren gingen we naar Ikea samen en kochten we een nieuw bureau. Vandaag gaan we het in elkaar zetten en dan heeft Lotte ook een 'grote' kamer, net als Isa toen.


's Middags nog heel even buiten een kopje thee en een tijdschrift.


En een tukje op de bank in het zonnetje.


Ik las ook dit boek uit. Schitterend. Erg triest. Ik ben een beetje het overgevoelige type, waarbij zo'n verhaal in me gaat zitten. Af en toe moest ik ook echt even een leespauze nemen, me even richten op mijn eigen leven. Maar gistermorgen las ik het uit. Het Vlaams is zo mooi, een rijkere taal nog dan het Nederlands. Ze schrijft prachtig. En het verhaal heeft me gepakt. Gelukkig eindigde het met durf en hoop. Een aanrader.


Comments

Familie Schaap said…
Die omslag van het boek.....schitterend!

Dit vinden anderen leuk nu

Random zomerfotootjes

Het water is weer tot rust gekomen, de ergste golfslag is weg. Zo mooi vind ik het dan, hoe de wolken weerspiegeld worden in het water. Zeker als je aan het zwemmen bent, dan zit je daar echt Middenin. Zo fijn!

Ik kan daar echt zo van genieten, even koffie aan het water.

Nichtje Fie werd 5 en kreeg een zeemeerminnenstaart. Wat cool zeg!


Gewoon nog maar wat plaatjes van het water, ik krijg er zelf nooit genoeg van, hopelijk jij ook niet (anders klik je maar weg ;))


De kippen en haan zijn gewend aan de nieuwe slaapplek van de haan en verzamelen daar 's morgens voor het eten. De kuikens zijn al groot en ik denk dat de twee witte allebei haantjes zullen worden. Als dat maar goed gaat straks....


Prachtige zonsondergang. Cadeautje aan het einde van de dag.


Isa stuurde een fotootje, die was nog even naar Reuring met vriendinnen. Gezellig dat ze ons dan een beetje op de hoogte houdt in de familie app groep.


Zomereten: veel kleur. Daar word je toch blij van?


Tijd van de toetsweken. Het is…

Summer Breek in Etersheim 2017

Op het laagste punt van Nederland, bij de molen - 'mijn' molen - speelt de derde editie van Summer Breek. Een soort Oerol in de polder. De Parade, maar dan rustig en niet zo commercieel. Obscure bandjes (voor mij dan, ik ben geen echte muziekkenner), theater, gekke dingen. 
Een echte festivalganger ben ik niet, ik kan niet goed tegen grote mensenmassa's, maar dit festival is een pareltje in de modder. En dit jaar was het prachtig weer! Vrijdagavond gingen we met zijn drietjes, op de fiets.

Even lekker wat eten (en meteen de kas spekken, want hartstikke duur, maar ja, veel subsidie krijgen ze niet en zo halen ze toch wat geld binnen).


Het was rustig, zeker in het begin van de avond. Ik gun Summer Breek meer publiek, al was de sfeer ook nu ontzettend goed. Eén groot vakantiegevoel.
De zwaaiende handjes achter de gevaarlijke sloot.

Een rij van figuren met zweefhoofd gemaakt van in plastic verpakt huisvuil.


Strike a pose.


Ik vond het heerlijk. Het zonnetje, overal rond struin…

Walk with me, loop je een eindje mee?

Loop je een eindje mee door de tuin? Het is zo'n mooie avond, met dat zachte goudkleurige licht. Door mijn 'pak-nog-minder-mijn-telefoon-experiment' neem ik deze keer mijn echte camera weer eens mee. En eerlijk is eerlijk, hoe mooi de foto's van mijn Samsung ook kunnen zijn, dit is toch wel net even een tikkie mooier. 
Door mijn camera kijk ik extra goed naar alles om me heen. De zachte haartjes van de planten, stuifmeelkorrels, de voelsprieten van een vlinder, hoe de kleur verandert als je je blik verandert van met de zon mee naar tegen het licht in. En niet alleen mijn ogen, ook mijn andere zintuigen zet ik goed aan het werk. Het ruikt zo lekker, in de avond in de tuin. De geur van lavendel, van de vlinderstruiken. En het al beetje vochtige gras aan mijn voeten (met hier en daar een naaktslak, ieuw!), het windje dat door mijn haren waait.
Ik ben een bofkont, dat ik hier woon. Maar wel een bofkont die dat heel goed beseft en er misschien wel meer dan wie ook van kan …