Skip to main content

Van die dingen

Hoera, het is maart!!!


Dit was nog in februari, op zo'n stralende ochtend dat de zon net boven de dijk uitkwam en de roze bloemetjes in het licht zette.

En hieronder is Isa, met twee vriendinnen.Onze Rocky, zenmaster.


En Ies met Sammietje Mauw.


Wat was de bloesem van Gogh-achtig mooi die ochtend (en wat is het nu dan weer grijs als ik naar buiten kijk).Hoera, mijn Blurb-boek kwam! Onverwacht snel zelfs. Hij is echt super geworden, ik ben er zo blij mee!

 
Wandelen.Door de drassige polder.


Wandelen.


Op een zonnige ochtend.

Hoorn lag er schitterend bij in de winterzon.


Werken in de tuin. Het is echt ieder jaar weer zo'n project wat je nederig maakt. Leuk hoor, zo'n groot stuk land, maar dat betekent ook veel werk. Dit gedeelte van de tuin hebben we de afgelopen jaren met vallen en opstaan 'ontwilderd'. Het was een brandnetelbos met struiken. Ieder jaar weer trek ik alle wortels die ik vind eruit. We hebben heel wat vervangende plantjes geplaatst, waarvan 75% het niet gehaald heeft. Het is gewoon niet onder controle te houden. Maar ik wil niet bij de pakken neerzitten, gewoon maar aan de gang. En genieten van het bezig zijn in de aarde. Stukje bij beetje het ergste onkruid weer weg. Hier was alles zoals je nu nog op het achterste stuk ziet: allemaal brandnetels, fluitekruid, grassen, takjes. Ik heb met een riek alles omgespit, de wortels eruit getrokken en takken gesnoeid. Het randje aan de sloot laat ik voor wat het is, een beetje wildernis met fluitekruid vind ik ook wel mooi. Ik doe alleen de eerste paar meters langs het gras. Iedere dag een stukje. En het leuke is dat je zoveel ziet uitkomen als je er bovenop zit. En je bent lekker bezig. Hopelijk iedere dag een beetje sterker, want een Spierpijn dat ik had. Met hoofdletter.


Niet alleen in de tuin aan de slag, ook in huis bezig. Lottes kamer aanpakken. Zakken vol met oud speelgoed, uitgedroogde klei en knutselspullen, knutsels en tekeningen, frutsels en fratsels. Weg ermee!


Haar éénpersoonsbed gaat naar het voorhuis, dat wordt het logeerbed.


Haar kamer helemaal leeg en schoongesopt.


Wat een ruimte!


En het logeerbed van beneden wordt Lottes grote bed. 'Nu kan ik lekker breed slapen'. Gisteren gingen we naar Ikea samen en kochten we een nieuw bureau. Vandaag gaan we het in elkaar zetten en dan heeft Lotte ook een 'grote' kamer, net als Isa toen.


's Middags nog heel even buiten een kopje thee en een tijdschrift.


En een tukje op de bank in het zonnetje.


Ik las ook dit boek uit. Schitterend. Erg triest. Ik ben een beetje het overgevoelige type, waarbij zo'n verhaal in me gaat zitten. Af en toe moest ik ook echt even een leespauze nemen, me even richten op mijn eigen leven. Maar gistermorgen las ik het uit. Het Vlaams is zo mooi, een rijkere taal nog dan het Nederlands. Ze schrijft prachtig. En het verhaal heeft me gepakt. Gelukkig eindigde het met durf en hoop. Een aanrader.


Comments

Familie Schaap said…
Die omslag van het boek.....schitterend!

Popular posts from this blog

Donkere wolken en een eiland in het IJ

Na het eten, na de koffie. Joost en ik kijken elkaar aan, 'nog een stukje lopen samen?'
We rijden een stukje verderop langs de dijk en zetten de auto bij de camping neer. Als we de dijk overlopen zien we enorme donkere wolken onze kant op komen. Een machtig mooi gezicht.


We lopen een rondje, langs een zielig konijn met een enorme tumor op zijn borst, dat stilletjes in het gras zit. Langs wuivend riet en opvliegende spreeuwen. Hier en daar een spetter, en als we bijna weer terug zijn, barst de bui los. Dikke druppels kletteren op ons hoofd. We hebben de wind in de rug en laten ons maar natregenen.


Op weg naar huis zien we de zon weer tevoorschijn komen. En thuis wacht een verrassing.


We drogen ons snel af en trekken droge kleren aan. Ik zet een kopje thee. En verder kijk ik alleen naar het prachtige licht. Niets meer nodig verder.
Andere avond, zelfde mooie Hollandse luchten.


Ook weer een wandelingetje op de dijk, met prachtige wolken.En dan de volgende morgen beginnen met ko…

April doet wat ie wil. En mei ook

Dit zijn Joost en Lotte.  Joost spaart auto's. Net als vroeger. Alleen zijn ze nu groter. Lotte vindt het wel grappig. Ik ook. Vooral deze leuke nieuwe. Mijn lievelings op het moment!

We gingen er een stukje mee touren.Naar de molen, waar muziek was. Met weinig bezoekers, want het was KOUD!

Gelukkig had ik mijn eigenwijsheid laten varen en mijn echte winterjas weer van zolder gehaald. Mijn tussenjas (die eigenlijk de afgelopen weken ook niet voldeed) trok het echt niet meer, die koude wind.

Gelukkig konden we er wel om lachen. Hoe kan dat ook anders, in zo'n grappig autootje.

Herfstvakantiedingen doen: Bowlen met het gezin + aanhang. Gezellig avond, vooral het laatste potje, want toen won ik ;).


Wandelingetje.


En toen was het opeens warm. Gek genoeg maar op een paar plekjes in onze tuin. Hier achter de caravan op de camping zelfs zo warm dat ik binnen no time al mijn kleren uit had gedaan en in mijn ondergoed in de zon zat te lezen. Zo lekker!

Lotte voegde zich bij me. Ze ha…

Week 16: dingen uit deze tijd

Wat maakt het dagelijkse leven fijn deze dagen? In de opmars naar het 'echte' warme voorjaar word ik blij van veel dingen. Niet alleen de belofte van de komende warmere maanden, maar juist ook dit grillige aprilweer heeft zijn charme. Groeiseizoen.
Nieuwe plannen. Joost recyclete een oud bad tot hot tub to be. Kwestie van straks een vuurtje onder stoken en dan in bad uitzicht op de ondergaande zon. Hoe cool is dat nu weer?

De zon is alweer zo vroeg op dat ik 'm niet meer op zie komen. Al voor half 7 en dan lig ik nog in mijn bedje. Maar ik begin de dagen wel bijna altijd aan het IJsselmeer. Als ik de dijk opklim, de ganzen nu met hun ganzenkuikens, zie wegvluchten, de wolken boven het water zie hangen, dan weet ik dat het goed is.De liefste kat van de wereld deze knorrie, eh, Rocky. Hij snurkt zo hard en kan zo goed luieren. 

Zo'n fijn stukje vind ik dit. De lage polder met de molen. Als kind speelde ik hier af en toe bij kennissen van de ouders van een vriendin, die…

Klik om verder te bladeren in mijn blog

Show more