Skip to main content

Van die dingen

Hoera, het is maart!!!


Dit was nog in februari, op zo'n stralende ochtend dat de zon net boven de dijk uitkwam en de roze bloemetjes in het licht zette.

En hieronder is Isa, met twee vriendinnen.Onze Rocky, zenmaster.


En Ies met Sammietje Mauw.


Wat was de bloesem van Gogh-achtig mooi die ochtend (en wat is het nu dan weer grijs als ik naar buiten kijk).Hoera, mijn Blurb-boek kwam! Onverwacht snel zelfs. Hij is echt super geworden, ik ben er zo blij mee!

 
Wandelen.Door de drassige polder.


Wandelen.


Op een zonnige ochtend.

Hoorn lag er schitterend bij in de winterzon.


Werken in de tuin. Het is echt ieder jaar weer zo'n project wat je nederig maakt. Leuk hoor, zo'n groot stuk land, maar dat betekent ook veel werk. Dit gedeelte van de tuin hebben we de afgelopen jaren met vallen en opstaan 'ontwilderd'. Het was een brandnetelbos met struiken. Ieder jaar weer trek ik alle wortels die ik vind eruit. We hebben heel wat vervangende plantjes geplaatst, waarvan 75% het niet gehaald heeft. Het is gewoon niet onder controle te houden. Maar ik wil niet bij de pakken neerzitten, gewoon maar aan de gang. En genieten van het bezig zijn in de aarde. Stukje bij beetje het ergste onkruid weer weg. Hier was alles zoals je nu nog op het achterste stuk ziet: allemaal brandnetels, fluitekruid, grassen, takjes. Ik heb met een riek alles omgespit, de wortels eruit getrokken en takken gesnoeid. Het randje aan de sloot laat ik voor wat het is, een beetje wildernis met fluitekruid vind ik ook wel mooi. Ik doe alleen de eerste paar meters langs het gras. Iedere dag een stukje. En het leuke is dat je zoveel ziet uitkomen als je er bovenop zit. En je bent lekker bezig. Hopelijk iedere dag een beetje sterker, want een Spierpijn dat ik had. Met hoofdletter.


Niet alleen in de tuin aan de slag, ook in huis bezig. Lottes kamer aanpakken. Zakken vol met oud speelgoed, uitgedroogde klei en knutselspullen, knutsels en tekeningen, frutsels en fratsels. Weg ermee!


Haar éénpersoonsbed gaat naar het voorhuis, dat wordt het logeerbed.


Haar kamer helemaal leeg en schoongesopt.


Wat een ruimte!


En het logeerbed van beneden wordt Lottes grote bed. 'Nu kan ik lekker breed slapen'. Gisteren gingen we naar Ikea samen en kochten we een nieuw bureau. Vandaag gaan we het in elkaar zetten en dan heeft Lotte ook een 'grote' kamer, net als Isa toen.


's Middags nog heel even buiten een kopje thee en een tijdschrift.


En een tukje op de bank in het zonnetje.


Ik las ook dit boek uit. Schitterend. Erg triest. Ik ben een beetje het overgevoelige type, waarbij zo'n verhaal in me gaat zitten. Af en toe moest ik ook echt even een leespauze nemen, me even richten op mijn eigen leven. Maar gistermorgen las ik het uit. Het Vlaams is zo mooi, een rijkere taal nog dan het Nederlands. Ze schrijft prachtig. En het verhaal heeft me gepakt. Gelukkig eindigde het met durf en hoop. Een aanrader.


Comments

Familie Schaap said…
Die omslag van het boek.....schitterend!

Popular posts from this blog

Beetje dramatisch: the end of a dream

Een beetje fatalistisch kan ik soms wel zijn. Ik kan er niets aan doen, ben niet zo heel materialistisch en hecht me niet direct aan spullen, maar soms vertegenwoordigen spullen wel een stukje levensgeluk.
Onze caravan bijvoorbeeld. Als een oudje kwam hij binnen, en vooral Joost heeft er zoveel uren werk ingestoken: alles schoonmaken, repareren, verven. We lieten de banken opnieuw bekleden, namen een fris vloerbedekkinkje. Met veel moeite zetten we hem op de rand van de 'camping' en sloten we water aan en zorgden voor gas voor de verwarming.
De mancave was het, waar Joost en zijn vrienden af en toe een biertje dronken.  Een chillruimte voor de kinderen, die er feestjes gaven en waar hun vriendinnen bleven logeren. Een uitvalsbasis voor mij was het, om een beetje de rust op te zoeken en lekker in het zonnetje te lezen, uitkijkend over de weilanden.
Een symbool voor ons geluk hier in de polder: dat je de dingen kunt maken door er hard voor te werken en dan de tijd te nemen erva…

Onderduiken

Even geen uitgebreide blogjes. Op het moment zet ik alle zeilen bij en de tanden op elkaar.


Voor iedereen die ook genoeg heeft van de winter: het komt er echt weer aan. Dat mooie licht van vandaag is een voorbode van alle mooie dagen die weer gaan komen.
Keep your head up Keep your heart strong

Dit wil ik onthouden van januari

Januari was een van de somberste maanden sinds de weermetingen, met heel veel regen, mist en heel weinig zon.

Dat vraagt om troosteten: lekker versgemaakte uiensoep van Joost met gegratineerd stokbrood.

En ieder momentje dat de zon even te zien was, dook ik er boven op. Wat een mooie zonsondergang!

Monki/Kleine Sammy komt met me mee de dijk over.

Toetsweek. Hard aan het leren. Maar met resultaat: even opscheppen hoor, maar mijn Isa had zomaar het allerhoogste wiskundecijfer van heel 5 Havo en het allerhoogste economiecijfer uit haar klas.


Lotte is ook goed bezig, die heeft haar eigen leerlocatie opgezocht. Slim!

Hai!

Ik moest een dagje werken in Rotterdam en combineerde dat met een snel kijkje in de Markthal. Ik had al zoveel foto's gezien van het prachtige plafond. Dat vond ik dan ook meteen het mooiste daar. De hal was verder niet echt levendig, bijna een beetje uitgestorven. Weliswaar best een paar leuke tentjes, maar volgens mij hartstikke duur.

In Rotterdam was er bloesem.L…

Klik om verder te bladeren in mijn blog

Show more