Skip to main content

Strala YogaEen paar jaar geleden wilde ik naast het hardlopen wat gaan doen aan mijn steeds kortere spieren. Vroeger was ik altijd tamelijk soepel en lenig geweest en ik merkte dat ik door het hardlopen een stuk stijver was geworden. Lang leve google en Youtube: ik ontdekte verschillende yogafilmpjes en maakte daar kennis met Tara Stiles. Haar filmpjes vond ik prettig, een fijne stem, en toen ik verder browste zag ik ook verschillende interviews en viel me op wat een ontzettend vriendelijk mens ik haar vond.

Naast Tara ontdekte ik Yoga with Adriene, die me nog beter beviel via YouTube, omdat het tempo wat lager lag en ze tussendoor ook heel veel uitlegde. Maar wat me aantrok in beide yoga aanpakken was dat -in tegenstelling tot alle fitgirl sixpack bikinibody afmattoestanden die je tegenwoordig overal ziet- deze yoga vooral focuste op 'Find what feels good'.

Tara Stiles werd ook wel de yoga rebel genoemd in New York en wilde yoga uit de esotherische sferen halen en een stuk toegankelijker maken voor een veel bredere groep, met als belangrijkste doel om zoveel mogelijk mensen zich fijner te laten voelen. Mooi vind ik dat.

Ik kreeg steeds meer lol in mijn home practice met mijn youtube juffen, tot ik ontdekte dat Tara Stiles naar Nederland kwam, om daar een Intensive Strala Course te geven van een heel weekend.
Zou ik?
Durfde ik dat? Zo zonder ooit maar een 'echte' les gevolgd te hebben de duiken in een professionele teacher course?
Ja, ik vond dat ik dat durfde, ondersteund door de beschrijving op de website en de gedachte dat yoga er niet om gaat om beter te zijn dan de rest van de groep, maar juist in te tunen bij jezelf.
Het leek me leuk. Nieuwe dingen leren. Gewoon DOEN!

En vorig weekend was het zover!
Helemaal blij en vol verwachting nam ik de bus naar Amsterdam. En wat was het een ontzettend leuk weekend. Een enorme groep, veel groter dan ik verwacht had, met vrouwen (en een paar mannen) uit heel Europa en zelfs Zuid Amerika. Voornamelijk mensen die al les gaven, maar de sfeer was meteen goed en open en blij. 

Het was best pittig, want normaal doe ik yogalesjes van een half uurtje ofzo en nu was het meteen twee keer op en dag een les van anderhalf uur, in flink tempo. Maar de lol die we hadden en de vrijheid in beweging zorgde ervoor dat ik me nergens 'behind' voelde. Dit was gewoon echt ontzettend leuk! Veel geleerd ook over de benadering, waar ik al veel over gelezen had, maar die ik nu ook zelf kon ervaren. 

Move easy.
Move with your breath.

Van de website: 

"The Science of Strala

Activating your Relaxation Response.  Similar to Eastern movement and healing systems, Strala is designed to activate your body’s Relaxation Response – a chemical cascade responsible for overall health, healing, and wellbeing. This doesn’t happen in common yoga or exercise systems, which stimulate cortisol production.
When attention is aimed narrowly and forcefully at accomplishing goals — for example in yoga, jumping and pushing into poses — our body is bathed in stress hormones, including cortisol. We become chemically less able to see the full range of options available to us. We are less creative and less intuitive. We’re ready to survive an attacking tiger, but that’s about it. Keep pushing this way, and we’re likely to gain more weight than we need, injure our bodies, and suffer from a variety of stress-related disorders.
By contrast, when we move with ease through all conditions, we trigger our body’s Relaxation Response. This is where we want to live most of our lives. The good news is, we can activate our own Relaxation Response response by moving gently and exploring where we are, rather than forcing to be somewhere else. We get happy, creative and intuitive. It feels amazing!

Flow State. Using calm connected movement through all kinds of challenges, Strala guides people into their own Flow State. This is your body and mind working at levels beyond your imagination. It’s the way you are meant to be. Creativity is heightened. You achieve a super-human state of strength and movability in your body, and calm focused awareness in your mind. You move through the familiar and unfamiliar with far less effort, taking you much further without tiring, just feeling good."

Just feeling good!


Wat een onwijs gave ervaring!

Comments

Anonymous said…
Heerlijk, wat straal jij op die foto's!!
Zelfs Tara Stiles zelf ziet er maar bleekjes uit naast jou ;-))
Marjolein

Popular posts from this blog

Onderduiken

Even geen uitgebreide blogjes. Op het moment zet ik alle zeilen bij en de tanden op elkaar.


Voor iedereen die ook genoeg heeft van de winter: het komt er echt weer aan. Dat mooie licht van vandaag is een voorbode van alle mooie dagen die weer gaan komen.
Keep your head up Keep your heart strong

Kleur in huis

Feestje in de week: verse bloemen van mijn favoriete bloemist. Het is een week verder nu, maar ze staan nog steeds prachtig.

De zon geeft er nog extra kleur aan.Het mag buiten wel vriezen, vanachter het glas lijkt het echt lente.

Hard aan het leren.


Lekker aan het lopen.Vanuit de auto na een werkdag in Amsterdam. Fijn dat de zon steeds later onder gaat.
Mooie lucht!


Met Isa netflixte ik deze lekkere film. Gezellig, een avondje tv kijken.En weer een rondje!


De mimosa staat er zo uitbundig bij.


Bijna mijn eerste blaadje vol. Heel lang hield ik me niet bezig met het vergelijken van mijn loopjes, maar nu ik in training ben, wil ik ook wel iedere keer een beetje verder of een beetje sneller en ben ik heel nerderig naast de afstand en tijd ook mijn tempo en snelheid aan het berekenen.

Dit wil ik onthouden van januari

Januari was een van de somberste maanden sinds de weermetingen, met heel veel regen, mist en heel weinig zon.

Dat vraagt om troosteten: lekker versgemaakte uiensoep van Joost met gegratineerd stokbrood.

En ieder momentje dat de zon even te zien was, dook ik er boven op. Wat een mooie zonsondergang!

Monki/Kleine Sammy komt met me mee de dijk over.

Toetsweek. Hard aan het leren. Maar met resultaat: even opscheppen hoor, maar mijn Isa had zomaar het allerhoogste wiskundecijfer van heel 5 Havo en het allerhoogste economiecijfer uit haar klas.


Lotte is ook goed bezig, die heeft haar eigen leerlocatie opgezocht. Slim!

Hai!

Ik moest een dagje werken in Rotterdam en combineerde dat met een snel kijkje in de Markthal. Ik had al zoveel foto's gezien van het prachtige plafond. Dat vond ik dan ook meteen het mooiste daar. De hal was verder niet echt levendig, bijna een beetje uitgestorven. Weliswaar best een paar leuke tentjes, maar volgens mij hartstikke duur.

In Rotterdam was er bloesem.L…

Klik om verder te bladeren in mijn blog

Show more