Skip to main content

Strala YogaEen paar jaar geleden wilde ik naast het hardlopen wat gaan doen aan mijn steeds kortere spieren. Vroeger was ik altijd tamelijk soepel en lenig geweest en ik merkte dat ik door het hardlopen een stuk stijver was geworden. Lang leve google en Youtube: ik ontdekte verschillende yogafilmpjes en maakte daar kennis met Tara Stiles. Haar filmpjes vond ik prettig, een fijne stem, en toen ik verder browste zag ik ook verschillende interviews en viel me op wat een ontzettend vriendelijk mens ik haar vond.

Naast Tara ontdekte ik Yoga with Adriene, die me nog beter beviel via YouTube, omdat het tempo wat lager lag en ze tussendoor ook heel veel uitlegde. Maar wat me aantrok in beide yoga aanpakken was dat -in tegenstelling tot alle fitgirl sixpack bikinibody afmattoestanden die je tegenwoordig overal ziet- deze yoga vooral focuste op 'Find what feels good'.

Tara Stiles werd ook wel de yoga rebel genoemd in New York en wilde yoga uit de esotherische sferen halen en een stuk toegankelijker maken voor een veel bredere groep, met als belangrijkste doel om zoveel mogelijk mensen zich fijner te laten voelen. Mooi vind ik dat.

Ik kreeg steeds meer lol in mijn home practice met mijn youtube juffen, tot ik ontdekte dat Tara Stiles naar Nederland kwam, om daar een Intensive Strala Course te geven van een heel weekend.
Zou ik?
Durfde ik dat? Zo zonder ooit maar een 'echte' les gevolgd te hebben de duiken in een professionele teacher course?
Ja, ik vond dat ik dat durfde, ondersteund door de beschrijving op de website en de gedachte dat yoga er niet om gaat om beter te zijn dan de rest van de groep, maar juist in te tunen bij jezelf.
Het leek me leuk. Nieuwe dingen leren. Gewoon DOEN!

En vorig weekend was het zover!
Helemaal blij en vol verwachting nam ik de bus naar Amsterdam. En wat was het een ontzettend leuk weekend. Een enorme groep, veel groter dan ik verwacht had, met vrouwen (en een paar mannen) uit heel Europa en zelfs Zuid Amerika. Voornamelijk mensen die al les gaven, maar de sfeer was meteen goed en open en blij. 

Het was best pittig, want normaal doe ik yogalesjes van een half uurtje ofzo en nu was het meteen twee keer op en dag een les van anderhalf uur, in flink tempo. Maar de lol die we hadden en de vrijheid in beweging zorgde ervoor dat ik me nergens 'behind' voelde. Dit was gewoon echt ontzettend leuk! Veel geleerd ook over de benadering, waar ik al veel over gelezen had, maar die ik nu ook zelf kon ervaren. 

Move easy.
Move with your breath.

Van de website: 

"The Science of Strala

Activating your Relaxation Response.  Similar to Eastern movement and healing systems, Strala is designed to activate your body’s Relaxation Response – a chemical cascade responsible for overall health, healing, and wellbeing. This doesn’t happen in common yoga or exercise systems, which stimulate cortisol production.
When attention is aimed narrowly and forcefully at accomplishing goals — for example in yoga, jumping and pushing into poses — our body is bathed in stress hormones, including cortisol. We become chemically less able to see the full range of options available to us. We are less creative and less intuitive. We’re ready to survive an attacking tiger, but that’s about it. Keep pushing this way, and we’re likely to gain more weight than we need, injure our bodies, and suffer from a variety of stress-related disorders.
By contrast, when we move with ease through all conditions, we trigger our body’s Relaxation Response. This is where we want to live most of our lives. The good news is, we can activate our own Relaxation Response response by moving gently and exploring where we are, rather than forcing to be somewhere else. We get happy, creative and intuitive. It feels amazing!

Flow State. Using calm connected movement through all kinds of challenges, Strala guides people into their own Flow State. This is your body and mind working at levels beyond your imagination. It’s the way you are meant to be. Creativity is heightened. You achieve a super-human state of strength and movability in your body, and calm focused awareness in your mind. You move through the familiar and unfamiliar with far less effort, taking you much further without tiring, just feeling good."

Just feeling good!


Wat een onwijs gave ervaring!

Comments

Anonymous said…
Heerlijk, wat straal jij op die foto's!!
Zelfs Tara Stiles zelf ziet er maar bleekjes uit naast jou ;-))
Marjolein

Popular posts from this blog

Donkere wolken en een eiland in het IJ

Na het eten, na de koffie. Joost en ik kijken elkaar aan, 'nog een stukje lopen samen?'
We rijden een stukje verderop langs de dijk en zetten de auto bij de camping neer. Als we de dijk overlopen zien we enorme donkere wolken onze kant op komen. Een machtig mooi gezicht.


We lopen een rondje, langs een zielig konijn met een enorme tumor op zijn borst, dat stilletjes in het gras zit. Langs wuivend riet en opvliegende spreeuwen. Hier en daar een spetter, en als we bijna weer terug zijn, barst de bui los. Dikke druppels kletteren op ons hoofd. We hebben de wind in de rug en laten ons maar natregenen.


Op weg naar huis zien we de zon weer tevoorschijn komen. En thuis wacht een verrassing.


We drogen ons snel af en trekken droge kleren aan. Ik zet een kopje thee. En verder kijk ik alleen naar het prachtige licht. Niets meer nodig verder.
Andere avond, zelfde mooie Hollandse luchten.


Ook weer een wandelingetje op de dijk, met prachtige wolken.En dan de volgende morgen beginnen met ko…

April doet wat ie wil. En mei ook

Dit zijn Joost en Lotte.  Joost spaart auto's. Net als vroeger. Alleen zijn ze nu groter. Lotte vindt het wel grappig. Ik ook. Vooral deze leuke nieuwe. Mijn lievelings op het moment!

We gingen er een stukje mee touren.Naar de molen, waar muziek was. Met weinig bezoekers, want het was KOUD!

Gelukkig had ik mijn eigenwijsheid laten varen en mijn echte winterjas weer van zolder gehaald. Mijn tussenjas (die eigenlijk de afgelopen weken ook niet voldeed) trok het echt niet meer, die koude wind.

Gelukkig konden we er wel om lachen. Hoe kan dat ook anders, in zo'n grappig autootje.

Herfstvakantiedingen doen: Bowlen met het gezin + aanhang. Gezellig avond, vooral het laatste potje, want toen won ik ;).


Wandelingetje.


En toen was het opeens warm. Gek genoeg maar op een paar plekjes in onze tuin. Hier achter de caravan op de camping zelfs zo warm dat ik binnen no time al mijn kleren uit had gedaan en in mijn ondergoed in de zon zat te lezen. Zo lekker!

Lotte voegde zich bij me. Ze ha…

Week 16: dingen uit deze tijd

Wat maakt het dagelijkse leven fijn deze dagen? In de opmars naar het 'echte' warme voorjaar word ik blij van veel dingen. Niet alleen de belofte van de komende warmere maanden, maar juist ook dit grillige aprilweer heeft zijn charme. Groeiseizoen.
Nieuwe plannen. Joost recyclete een oud bad tot hot tub to be. Kwestie van straks een vuurtje onder stoken en dan in bad uitzicht op de ondergaande zon. Hoe cool is dat nu weer?

De zon is alweer zo vroeg op dat ik 'm niet meer op zie komen. Al voor half 7 en dan lig ik nog in mijn bedje. Maar ik begin de dagen wel bijna altijd aan het IJsselmeer. Als ik de dijk opklim, de ganzen nu met hun ganzenkuikens, zie wegvluchten, de wolken boven het water zie hangen, dan weet ik dat het goed is.De liefste kat van de wereld deze knorrie, eh, Rocky. Hij snurkt zo hard en kan zo goed luieren. 

Zo'n fijn stukje vind ik dit. De lage polder met de molen. Als kind speelde ik hier af en toe bij kennissen van de ouders van een vriendin, die…

Klik om verder te bladeren in mijn blog

Show more