Skip to main content

Lente in Amsterdam

Jaaaaa! De lente is toch echt in aantocht. Om een beetje warm te draaien eerst drie mooie zonsopkomsten, zomaar vanuit ons zolderraam. (de dijk over met mijn pootje ging nog niet)

Om zo goed mogelijk toegerust te zijn voor mijn yogaweekend laat ik mijn enkel intapen met medical tape. Die tip kreeg ik tijdens mijn pilatesles en gelukkig kon ik de volgende dag nog ergens terecht. De rest van de week hou ik zoveel mogelijk rust.


Een haas in de tuin. Laatst telden we er meer dan 30, op het laatste stukje weg van de provinciale weg tot ons huis.


Avondlicht op de dijk.


Een krols katje dat niet meer naar buiten mag maar nu zo graag wil. Deze week wordt ze geholpen, zoals ze dat zeggen.


En daar is de lente! Piepende remmen, uitstappen en op en neer springen. Lammetjes! Lammetjes op de dijk!Mijn lieve vriendje is jarig. Proost!


Ik kocht nieuwe bloemen en ben er zo blij mee!


Ontbijt op zaterdagochtend. Onder toeziend oog van hongerige kippetjes.


Mooi he?


Het is een stralend prachtig weekend. Mijn yogaweekend (daarover later meer). Ik compenseer het binnenzijn met extra vroeg de bus nemen en heerlijk een paar uur struinen door prachtig Amsterdam. Mijn lievelings in de lente. Als iedereen uit zijn holen lijkt te kruipen, een stuk aardiger lijkt en mensen minder haast lijken te hebben.Met haast kom je niet ver als toerist. De rij voor het Anne Frank huis cirkelt helemaal om de Westerkerk.
Dit huis vind ik leuk. Nooit volmaakt.

Dat zondagochtendlicht in de stad. Onovertreffelijk.
Deze vriendjes zag ik op de terugweg, toen ik blij en voldaan uit de yogastudio kwam.
Altijd nieuwsgierig blijven!


MOoi toch, Amsterdam?


Mooie nieuwe tunnel bij het Centraal.


Ik kan het niet laten om naar de details te kijken. Deze tinten groen. Prachtig!


Snork.


Terwijl ik yogaade, had Isa een wedstrijd. Met dat enge springen, waar ze de vorige keer nog 6 keer gevallen was. Vlak voor haar viel er ook een meisje. Arm gebroken, ambulance.... Ik had al gezegd dat ik het haar van harte gunde, maar dat ik niet durfde te kijken. Watje ben ik. Isa durfde wel, ze deed mee en werd nog tweede ook. Wat een kanjer he?


Goedemorgen nieuwe dag!


Mijn yoga-compagnon.


En de dame die straks een stukje minder dame is.


Mooie tulp. Het lijkt bijna wel een roos!


Comments

Popular posts from this blog

Donkere wolken en een eiland in het IJ

Na het eten, na de koffie. Joost en ik kijken elkaar aan, 'nog een stukje lopen samen?'
We rijden een stukje verderop langs de dijk en zetten de auto bij de camping neer. Als we de dijk overlopen zien we enorme donkere wolken onze kant op komen. Een machtig mooi gezicht.


We lopen een rondje, langs een zielig konijn met een enorme tumor op zijn borst, dat stilletjes in het gras zit. Langs wuivend riet en opvliegende spreeuwen. Hier en daar een spetter, en als we bijna weer terug zijn, barst de bui los. Dikke druppels kletteren op ons hoofd. We hebben de wind in de rug en laten ons maar natregenen.


Op weg naar huis zien we de zon weer tevoorschijn komen. En thuis wacht een verrassing.


We drogen ons snel af en trekken droge kleren aan. Ik zet een kopje thee. En verder kijk ik alleen naar het prachtige licht. Niets meer nodig verder.
Andere avond, zelfde mooie Hollandse luchten.


Ook weer een wandelingetje op de dijk, met prachtige wolken.En dan de volgende morgen beginnen met ko…

April doet wat ie wil. En mei ook

Dit zijn Joost en Lotte.  Joost spaart auto's. Net als vroeger. Alleen zijn ze nu groter. Lotte vindt het wel grappig. Ik ook. Vooral deze leuke nieuwe. Mijn lievelings op het moment!

We gingen er een stukje mee touren.Naar de molen, waar muziek was. Met weinig bezoekers, want het was KOUD!

Gelukkig had ik mijn eigenwijsheid laten varen en mijn echte winterjas weer van zolder gehaald. Mijn tussenjas (die eigenlijk de afgelopen weken ook niet voldeed) trok het echt niet meer, die koude wind.

Gelukkig konden we er wel om lachen. Hoe kan dat ook anders, in zo'n grappig autootje.

Herfstvakantiedingen doen: Bowlen met het gezin + aanhang. Gezellig avond, vooral het laatste potje, want toen won ik ;).


Wandelingetje.


En toen was het opeens warm. Gek genoeg maar op een paar plekjes in onze tuin. Hier achter de caravan op de camping zelfs zo warm dat ik binnen no time al mijn kleren uit had gedaan en in mijn ondergoed in de zon zat te lezen. Zo lekker!

Lotte voegde zich bij me. Ze ha…

Week 16: dingen uit deze tijd

Wat maakt het dagelijkse leven fijn deze dagen? In de opmars naar het 'echte' warme voorjaar word ik blij van veel dingen. Niet alleen de belofte van de komende warmere maanden, maar juist ook dit grillige aprilweer heeft zijn charme. Groeiseizoen.
Nieuwe plannen. Joost recyclete een oud bad tot hot tub to be. Kwestie van straks een vuurtje onder stoken en dan in bad uitzicht op de ondergaande zon. Hoe cool is dat nu weer?

De zon is alweer zo vroeg op dat ik 'm niet meer op zie komen. Al voor half 7 en dan lig ik nog in mijn bedje. Maar ik begin de dagen wel bijna altijd aan het IJsselmeer. Als ik de dijk opklim, de ganzen nu met hun ganzenkuikens, zie wegvluchten, de wolken boven het water zie hangen, dan weet ik dat het goed is.De liefste kat van de wereld deze knorrie, eh, Rocky. Hij snurkt zo hard en kan zo goed luieren. 

Zo'n fijn stukje vind ik dit. De lage polder met de molen. Als kind speelde ik hier af en toe bij kennissen van de ouders van een vriendin, die…

Klik om verder te bladeren in mijn blog

Show more