Skip to main content

Gelukjes en een beetje pech

Nog wat terugkijkplaatjes uit de voorjaarsvakantie. De vakantie waarin Lottes kamer een make-over kreeg.


Dag 3 van de metamorfose is het in elkaar zetten en inrichten. Het leukste werk. Mooi geworden. Nu nog heel leeg.


De ranonkel is op zijn mooist met de bijna doorzichtige blaadjes.


Even uitwaaien op het strandje.Het heeft weer gesneeuwd.


En het regent zonnestralen.


Ook al is het al maart, ik vind het nog steeds prachtig mooi.


De amaryllissen die ik in januari al kocht. Een tweede bloei en nog steeds zo mooi...


Dit krijg ik maar niet goed op de foto, maar onderweg naar Hoorn komen we altijd langs het sneeuwklokjesveld. Tussen de bomen staan zoveel sneeuwklokjes. Nu tussen de echte sneeuw.


Met Lotte en Oma gingen we naar de film. Operatie Noordpool, prachtige beelden, een beetje ongeloofwaardig verhaal (hoe kun je bij windkracht honderd een vuurtje aanmaken met een lucifer?), maar toch een heerlijke middag in een andere wereld.

Dat ik daarna ontdekte dat ik een parkeerboete had, omdat ik kennelijk iets in mijn parkeerapp niet goed had gedaan was een beetje jammer.


En nog meer pech was dat ik bij het eten geven van katten van vakantievierders me verstapte en mijn enkel heel erg dubbel zwikte. Oei, zo pijnlijk! Dat werd de rest van de dag en de volgende dag helemaal niks doen. Comments

Popular posts from this blog

Beetje dramatisch: the end of a dream

Een beetje fatalistisch kan ik soms wel zijn. Ik kan er niets aan doen, ben niet zo heel materialistisch en hecht me niet direct aan spullen, maar soms vertegenwoordigen spullen wel een stukje levensgeluk.
Onze caravan bijvoorbeeld. Als een oudje kwam hij binnen, en vooral Joost heeft er zoveel uren werk ingestoken: alles schoonmaken, repareren, verven. We lieten de banken opnieuw bekleden, namen een fris vloerbedekkinkje. Met veel moeite zetten we hem op de rand van de 'camping' en sloten we water aan en zorgden voor gas voor de verwarming.
De mancave was het, waar Joost en zijn vrienden af en toe een biertje dronken.  Een chillruimte voor de kinderen, die er feestjes gaven en waar hun vriendinnen bleven logeren. Een uitvalsbasis voor mij was het, om een beetje de rust op te zoeken en lekker in het zonnetje te lezen, uitkijkend over de weilanden.
Een symbool voor ons geluk hier in de polder: dat je de dingen kunt maken door er hard voor te werken en dan de tijd te nemen erva…

Onderduiken

Even geen uitgebreide blogjes. Op het moment zet ik alle zeilen bij en de tanden op elkaar.


Voor iedereen die ook genoeg heeft van de winter: het komt er echt weer aan. Dat mooie licht van vandaag is een voorbode van alle mooie dagen die weer gaan komen.
Keep your head up Keep your heart strong

Dit wil ik onthouden van januari

Januari was een van de somberste maanden sinds de weermetingen, met heel veel regen, mist en heel weinig zon.

Dat vraagt om troosteten: lekker versgemaakte uiensoep van Joost met gegratineerd stokbrood.

En ieder momentje dat de zon even te zien was, dook ik er boven op. Wat een mooie zonsondergang!

Monki/Kleine Sammy komt met me mee de dijk over.

Toetsweek. Hard aan het leren. Maar met resultaat: even opscheppen hoor, maar mijn Isa had zomaar het allerhoogste wiskundecijfer van heel 5 Havo en het allerhoogste economiecijfer uit haar klas.


Lotte is ook goed bezig, die heeft haar eigen leerlocatie opgezocht. Slim!

Hai!

Ik moest een dagje werken in Rotterdam en combineerde dat met een snel kijkje in de Markthal. Ik had al zoveel foto's gezien van het prachtige plafond. Dat vond ik dan ook meteen het mooiste daar. De hal was verder niet echt levendig, bijna een beetje uitgestorven. Weliswaar best een paar leuke tentjes, maar volgens mij hartstikke duur.

In Rotterdam was er bloesem.L…

Klik om verder te bladeren in mijn blog

Show more