Skip to main content

De laatste dagen voor de lente echt start

Een video die is geplaatst door jopluktdedag (@jopluktdedag) op


Hoe leuk! En lief! Ik mocht een lammetje de fles geven.

Vandaag is de lente officieel begonnen, maar in mijn hoofd is 21 maart toch altijd de echte eerste lentedag. Dat betekent dat we de afgelopen week de laatste restjes winter van ons afschudden. En hoe. Wat een stralend weer is het geweest!Na het werk met een kopje thee en een boek nog even van de laatste zon genieten. Buiten!


Het gras voor is ingezaaid. Ik kan echt niet wachten tot alles groeit en groen wordt. En tot de bloemen gaan bloeien.


Na twee weken klom ik de dijk weer over. Dat blijft nog even gevoelig met mijn enkel, omdat ik er dan zijwaartse druk op zet. Heel voorzichtig dus maar, want ik miste mijn strandje. Waar de schelpen waren verdwenen en er een zwarte rand slip was afgezet.Lunchwandelingetje. Ik probeer dan echt tussendemiddag een half uur echt naar buiten te gaan.Vrijdag werd Sammy gesteriliseerd. Een beetje sufjes kwam ze terug. Alles was goed gegaan.


Extra reden om samen een tukje te gaan doen. Kwam goed uit, want ik was de avond ervoor naar theater geweest, van Harry Jekkers en Jeroen van Merwijk. Was leuk, maar ook een latertje, pas tegen 1 uur was ik thuis en de volgende ochtend ging mijn wekker weer vroeg. Even luieren op de bank dus maar.


Een wandeling door de polder, waar ik de grutto steeds al hoorde, maar nu met wat speurwerk ook zie! Dat maakt me blij! De grutto klinkt als lente en ik vind het zo'n mooie vogel.Een video die is geplaatst door jopluktdedag (@jopluktdedag) opEen video die is geplaatst door jopluktdedag (@jopluktdedag) op


Ik zette nieuwe bloemen in mijn vaas. Ook altijd een stukje weekendgeluk.


En we knuffelden met heel veel lammetjes vlak in de buurt.


Vanmorgen liep ik een zalig rondje in de Purmerpolder. Vroege vogels in mijn oren, zo'n heerlijk programma, Dan bestaat de slechte boze buitenwereld even niet meer, maar duik ik in een cocon van klassieke muziek en alleen maar natuurliefhebbers die de fenolijn opbellen dat ze de eerste pulivinaria hebben gezien. En je leert ook nog eens wat. Een scholekster bijvoorbeeld, die heeft wel 700x sex voor ie zijn eerste ei legt. En wist je dat ze wel 40 jaar worden?

Tijdens mijn loopje zette ik ook mijn drieenhalfmiljoenste stap. Ik heb 'm bijna een jaar, begin april vorig jaar kocht ik mijn Jawbone Up Move. Half Amerika heb ik doorkruist volgens het appje. Toch geinig!En we eindigen bij Sammy, die in haar Baywatchpakje lekker ligt te chillen.

Comments

Popular posts from this blog

Donkere wolken en een eiland in het IJ

Na het eten, na de koffie. Joost en ik kijken elkaar aan, 'nog een stukje lopen samen?'
We rijden een stukje verderop langs de dijk en zetten de auto bij de camping neer. Als we de dijk overlopen zien we enorme donkere wolken onze kant op komen. Een machtig mooi gezicht.


We lopen een rondje, langs een zielig konijn met een enorme tumor op zijn borst, dat stilletjes in het gras zit. Langs wuivend riet en opvliegende spreeuwen. Hier en daar een spetter, en als we bijna weer terug zijn, barst de bui los. Dikke druppels kletteren op ons hoofd. We hebben de wind in de rug en laten ons maar natregenen.


Op weg naar huis zien we de zon weer tevoorschijn komen. En thuis wacht een verrassing.


We drogen ons snel af en trekken droge kleren aan. Ik zet een kopje thee. En verder kijk ik alleen naar het prachtige licht. Niets meer nodig verder.
Andere avond, zelfde mooie Hollandse luchten.


Ook weer een wandelingetje op de dijk, met prachtige wolken.En dan de volgende morgen beginnen met ko…

April doet wat ie wil. En mei ook

Dit zijn Joost en Lotte.  Joost spaart auto's. Net als vroeger. Alleen zijn ze nu groter. Lotte vindt het wel grappig. Ik ook. Vooral deze leuke nieuwe. Mijn lievelings op het moment!

We gingen er een stukje mee touren.Naar de molen, waar muziek was. Met weinig bezoekers, want het was KOUD!

Gelukkig had ik mijn eigenwijsheid laten varen en mijn echte winterjas weer van zolder gehaald. Mijn tussenjas (die eigenlijk de afgelopen weken ook niet voldeed) trok het echt niet meer, die koude wind.

Gelukkig konden we er wel om lachen. Hoe kan dat ook anders, in zo'n grappig autootje.

Herfstvakantiedingen doen: Bowlen met het gezin + aanhang. Gezellig avond, vooral het laatste potje, want toen won ik ;).


Wandelingetje.


En toen was het opeens warm. Gek genoeg maar op een paar plekjes in onze tuin. Hier achter de caravan op de camping zelfs zo warm dat ik binnen no time al mijn kleren uit had gedaan en in mijn ondergoed in de zon zat te lezen. Zo lekker!

Lotte voegde zich bij me. Ze ha…

Week 16: dingen uit deze tijd

Wat maakt het dagelijkse leven fijn deze dagen? In de opmars naar het 'echte' warme voorjaar word ik blij van veel dingen. Niet alleen de belofte van de komende warmere maanden, maar juist ook dit grillige aprilweer heeft zijn charme. Groeiseizoen.
Nieuwe plannen. Joost recyclete een oud bad tot hot tub to be. Kwestie van straks een vuurtje onder stoken en dan in bad uitzicht op de ondergaande zon. Hoe cool is dat nu weer?

De zon is alweer zo vroeg op dat ik 'm niet meer op zie komen. Al voor half 7 en dan lig ik nog in mijn bedje. Maar ik begin de dagen wel bijna altijd aan het IJsselmeer. Als ik de dijk opklim, de ganzen nu met hun ganzenkuikens, zie wegvluchten, de wolken boven het water zie hangen, dan weet ik dat het goed is.De liefste kat van de wereld deze knorrie, eh, Rocky. Hij snurkt zo hard en kan zo goed luieren. 

Zo'n fijn stukje vind ik dit. De lage polder met de molen. Als kind speelde ik hier af en toe bij kennissen van de ouders van een vriendin, die…

Klik om verder te bladeren in mijn blog

Show more