De laatste dagen voor de lente echt start

Een video die is geplaatst door jopluktdedag (@jopluktdedag) op


Hoe leuk! En lief! Ik mocht een lammetje de fles geven.

Vandaag is de lente officieel begonnen, maar in mijn hoofd is 21 maart toch altijd de echte eerste lentedag. Dat betekent dat we de afgelopen week de laatste restjes winter van ons afschudden. En hoe. Wat een stralend weer is het geweest!Na het werk met een kopje thee en een boek nog even van de laatste zon genieten. Buiten!


Het gras voor is ingezaaid. Ik kan echt niet wachten tot alles groeit en groen wordt. En tot de bloemen gaan bloeien.


Na twee weken klom ik de dijk weer over. Dat blijft nog even gevoelig met mijn enkel, omdat ik er dan zijwaartse druk op zet. Heel voorzichtig dus maar, want ik miste mijn strandje. Waar de schelpen waren verdwenen en er een zwarte rand slip was afgezet.Lunchwandelingetje. Ik probeer dan echt tussendemiddag een half uur echt naar buiten te gaan.Vrijdag werd Sammy gesteriliseerd. Een beetje sufjes kwam ze terug. Alles was goed gegaan.


Extra reden om samen een tukje te gaan doen. Kwam goed uit, want ik was de avond ervoor naar theater geweest, van Harry Jekkers en Jeroen van Merwijk. Was leuk, maar ook een latertje, pas tegen 1 uur was ik thuis en de volgende ochtend ging mijn wekker weer vroeg. Even luieren op de bank dus maar.


Een wandeling door de polder, waar ik de grutto steeds al hoorde, maar nu met wat speurwerk ook zie! Dat maakt me blij! De grutto klinkt als lente en ik vind het zo'n mooie vogel.Een video die is geplaatst door jopluktdedag (@jopluktdedag) opEen video die is geplaatst door jopluktdedag (@jopluktdedag) op


Ik zette nieuwe bloemen in mijn vaas. Ook altijd een stukje weekendgeluk.


En we knuffelden met heel veel lammetjes vlak in de buurt.


Vanmorgen liep ik een zalig rondje in de Purmerpolder. Vroege vogels in mijn oren, zo'n heerlijk programma, Dan bestaat de slechte boze buitenwereld even niet meer, maar duik ik in een cocon van klassieke muziek en alleen maar natuurliefhebbers die de fenolijn opbellen dat ze de eerste pulivinaria hebben gezien. En je leert ook nog eens wat. Een scholekster bijvoorbeeld, die heeft wel 700x sex voor ie zijn eerste ei legt. En wist je dat ze wel 40 jaar worden?

Tijdens mijn loopje zette ik ook mijn drieenhalfmiljoenste stap. Ik heb 'm bijna een jaar, begin april vorig jaar kocht ik mijn Jawbone Up Move. Half Amerika heb ik doorkruist volgens het appje. Toch geinig!En we eindigen bij Sammy, die in haar Baywatchpakje lekker ligt te chillen.

No comments:

Dit vinden anderen leuk nu