Skip to main content

De laatste dagen voor de lente echt start

Een video die is geplaatst door jopluktdedag (@jopluktdedag) op


Hoe leuk! En lief! Ik mocht een lammetje de fles geven.

Vandaag is de lente officieel begonnen, maar in mijn hoofd is 21 maart toch altijd de echte eerste lentedag. Dat betekent dat we de afgelopen week de laatste restjes winter van ons afschudden. En hoe. Wat een stralend weer is het geweest!Na het werk met een kopje thee en een boek nog even van de laatste zon genieten. Buiten!


Het gras voor is ingezaaid. Ik kan echt niet wachten tot alles groeit en groen wordt. En tot de bloemen gaan bloeien.


Na twee weken klom ik de dijk weer over. Dat blijft nog even gevoelig met mijn enkel, omdat ik er dan zijwaartse druk op zet. Heel voorzichtig dus maar, want ik miste mijn strandje. Waar de schelpen waren verdwenen en er een zwarte rand slip was afgezet.Lunchwandelingetje. Ik probeer dan echt tussendemiddag een half uur echt naar buiten te gaan.Vrijdag werd Sammy gesteriliseerd. Een beetje sufjes kwam ze terug. Alles was goed gegaan.


Extra reden om samen een tukje te gaan doen. Kwam goed uit, want ik was de avond ervoor naar theater geweest, van Harry Jekkers en Jeroen van Merwijk. Was leuk, maar ook een latertje, pas tegen 1 uur was ik thuis en de volgende ochtend ging mijn wekker weer vroeg. Even luieren op de bank dus maar.


Een wandeling door de polder, waar ik de grutto steeds al hoorde, maar nu met wat speurwerk ook zie! Dat maakt me blij! De grutto klinkt als lente en ik vind het zo'n mooie vogel.Een video die is geplaatst door jopluktdedag (@jopluktdedag) opEen video die is geplaatst door jopluktdedag (@jopluktdedag) op


Ik zette nieuwe bloemen in mijn vaas. Ook altijd een stukje weekendgeluk.


En we knuffelden met heel veel lammetjes vlak in de buurt.


Vanmorgen liep ik een zalig rondje in de Purmerpolder. Vroege vogels in mijn oren, zo'n heerlijk programma, Dan bestaat de slechte boze buitenwereld even niet meer, maar duik ik in een cocon van klassieke muziek en alleen maar natuurliefhebbers die de fenolijn opbellen dat ze de eerste pulivinaria hebben gezien. En je leert ook nog eens wat. Een scholekster bijvoorbeeld, die heeft wel 700x sex voor ie zijn eerste ei legt. En wist je dat ze wel 40 jaar worden?

Tijdens mijn loopje zette ik ook mijn drieenhalfmiljoenste stap. Ik heb 'm bijna een jaar, begin april vorig jaar kocht ik mijn Jawbone Up Move. Half Amerika heb ik doorkruist volgens het appje. Toch geinig!En we eindigen bij Sammy, die in haar Baywatchpakje lekker ligt te chillen.

Comments

Dit vinden anderen leuk nu

Random zomerfotootjes

Het water is weer tot rust gekomen, de ergste golfslag is weg. Zo mooi vind ik het dan, hoe de wolken weerspiegeld worden in het water. Zeker als je aan het zwemmen bent, dan zit je daar echt Middenin. Zo fijn!

Ik kan daar echt zo van genieten, even koffie aan het water.

Nichtje Fie werd 5 en kreeg een zeemeerminnenstaart. Wat cool zeg!


Gewoon nog maar wat plaatjes van het water, ik krijg er zelf nooit genoeg van, hopelijk jij ook niet (anders klik je maar weg ;))


De kippen en haan zijn gewend aan de nieuwe slaapplek van de haan en verzamelen daar 's morgens voor het eten. De kuikens zijn al groot en ik denk dat de twee witte allebei haantjes zullen worden. Als dat maar goed gaat straks....


Prachtige zonsondergang. Cadeautje aan het einde van de dag.


Isa stuurde een fotootje, die was nog even naar Reuring met vriendinnen. Gezellig dat ze ons dan een beetje op de hoogte houdt in de familie app groep.


Zomereten: veel kleur. Daar word je toch blij van?


Tijd van de toetsweken. Het is…

Week 25: Midzomerweek - en zomer is het!

De week van midzomer, altijd een beetje een dubbel gevoel omdat de dagen weer korter gaan worden. Maar hee, de zomer is pas net begonnen en goed ook. Wat een heerlijke dagen! Werken is een beetje pittig met dit warme weer, maar als je klaar bent, begint er gewoon een heel nieuw stuk dag. En ook 's morgens vroeg is fijn, aan mijn strandje. Met zo'n begin voelt iedere dag een beetje als vakantie.
De bloemen die we Lotte gaven bij de voorstelling komen zo prachtig uit. Toverbalpioenen zijn het, en ze verkleuren langzaam van dieproze naar wit. 

Ik maak een wandeling door Purmerend op maandagavond, want Lotte doet een proefles dans. Later op de avond zwemmen we met vrienden heerlijk in het IJsselmeer en kletsen we in de tuin tot het donker is. 

Nu weer heel anders, de pioenen. Door het warme weer gaat het extra snel deze keer.


Tropenrooster: vroeg beginnen met werken. Tussendemiddag echt een uur lunchpauze en even heerlijk buiten zitten en op tijd weer klaar. 

Tijd voor een ijsje!

Walk with me, loop je een eindje mee?

Loop je een eindje mee door de tuin? Het is zo'n mooie avond, met dat zachte goudkleurige licht. Door mijn 'pak-nog-minder-mijn-telefoon-experiment' neem ik deze keer mijn echte camera weer eens mee. En eerlijk is eerlijk, hoe mooi de foto's van mijn Samsung ook kunnen zijn, dit is toch wel net even een tikkie mooier. 
Door mijn camera kijk ik extra goed naar alles om me heen. De zachte haartjes van de planten, stuifmeelkorrels, de voelsprieten van een vlinder, hoe de kleur verandert als je je blik verandert van met de zon mee naar tegen het licht in. En niet alleen mijn ogen, ook mijn andere zintuigen zet ik goed aan het werk. Het ruikt zo lekker, in de avond in de tuin. De geur van lavendel, van de vlinderstruiken. En het al beetje vochtige gras aan mijn voeten (met hier en daar een naaktslak, ieuw!), het windje dat door mijn haren waait.
Ik ben een bofkont, dat ik hier woon. Maar wel een bofkont die dat heel goed beseft en er misschien wel meer dan wie ook van kan …