Skip to main content

De laatste dagen voor de lente echt start

Een video die is geplaatst door jopluktdedag (@jopluktdedag) op


Hoe leuk! En lief! Ik mocht een lammetje de fles geven.

Vandaag is de lente officieel begonnen, maar in mijn hoofd is 21 maart toch altijd de echte eerste lentedag. Dat betekent dat we de afgelopen week de laatste restjes winter van ons afschudden. En hoe. Wat een stralend weer is het geweest!Na het werk met een kopje thee en een boek nog even van de laatste zon genieten. Buiten!


Het gras voor is ingezaaid. Ik kan echt niet wachten tot alles groeit en groen wordt. En tot de bloemen gaan bloeien.


Na twee weken klom ik de dijk weer over. Dat blijft nog even gevoelig met mijn enkel, omdat ik er dan zijwaartse druk op zet. Heel voorzichtig dus maar, want ik miste mijn strandje. Waar de schelpen waren verdwenen en er een zwarte rand slip was afgezet.Lunchwandelingetje. Ik probeer dan echt tussendemiddag een half uur echt naar buiten te gaan.Vrijdag werd Sammy gesteriliseerd. Een beetje sufjes kwam ze terug. Alles was goed gegaan.


Extra reden om samen een tukje te gaan doen. Kwam goed uit, want ik was de avond ervoor naar theater geweest, van Harry Jekkers en Jeroen van Merwijk. Was leuk, maar ook een latertje, pas tegen 1 uur was ik thuis en de volgende ochtend ging mijn wekker weer vroeg. Even luieren op de bank dus maar.


Een wandeling door de polder, waar ik de grutto steeds al hoorde, maar nu met wat speurwerk ook zie! Dat maakt me blij! De grutto klinkt als lente en ik vind het zo'n mooie vogel.Een video die is geplaatst door jopluktdedag (@jopluktdedag) opEen video die is geplaatst door jopluktdedag (@jopluktdedag) op


Ik zette nieuwe bloemen in mijn vaas. Ook altijd een stukje weekendgeluk.


En we knuffelden met heel veel lammetjes vlak in de buurt.


Vanmorgen liep ik een zalig rondje in de Purmerpolder. Vroege vogels in mijn oren, zo'n heerlijk programma, Dan bestaat de slechte boze buitenwereld even niet meer, maar duik ik in een cocon van klassieke muziek en alleen maar natuurliefhebbers die de fenolijn opbellen dat ze de eerste pulivinaria hebben gezien. En je leert ook nog eens wat. Een scholekster bijvoorbeeld, die heeft wel 700x sex voor ie zijn eerste ei legt. En wist je dat ze wel 40 jaar worden?

Tijdens mijn loopje zette ik ook mijn drieenhalfmiljoenste stap. Ik heb 'm bijna een jaar, begin april vorig jaar kocht ik mijn Jawbone Up Move. Half Amerika heb ik doorkruist volgens het appje. Toch geinig!En we eindigen bij Sammy, die in haar Baywatchpakje lekker ligt te chillen.

Comments

Popular posts from this blog

Beetje dramatisch: the end of a dream

Een beetje fatalistisch kan ik soms wel zijn. Ik kan er niets aan doen, ben niet zo heel materialistisch en hecht me niet direct aan spullen, maar soms vertegenwoordigen spullen wel een stukje levensgeluk.
Onze caravan bijvoorbeeld. Als een oudje kwam hij binnen, en vooral Joost heeft er zoveel uren werk ingestoken: alles schoonmaken, repareren, verven. We lieten de banken opnieuw bekleden, namen een fris vloerbedekkinkje. Met veel moeite zetten we hem op de rand van de 'camping' en sloten we water aan en zorgden voor gas voor de verwarming.
De mancave was het, waar Joost en zijn vrienden af en toe een biertje dronken.  Een chillruimte voor de kinderen, die er feestjes gaven en waar hun vriendinnen bleven logeren. Een uitvalsbasis voor mij was het, om een beetje de rust op te zoeken en lekker in het zonnetje te lezen, uitkijkend over de weilanden.
Een symbool voor ons geluk hier in de polder: dat je de dingen kunt maken door er hard voor te werken en dan de tijd te nemen erva…

Onderduiken

Even geen uitgebreide blogjes. Op het moment zet ik alle zeilen bij en de tanden op elkaar.


Voor iedereen die ook genoeg heeft van de winter: het komt er echt weer aan. Dat mooie licht van vandaag is een voorbode van alle mooie dagen die weer gaan komen.
Keep your head up Keep your heart strong

Dit wil ik onthouden van januari

Januari was een van de somberste maanden sinds de weermetingen, met heel veel regen, mist en heel weinig zon.

Dat vraagt om troosteten: lekker versgemaakte uiensoep van Joost met gegratineerd stokbrood.

En ieder momentje dat de zon even te zien was, dook ik er boven op. Wat een mooie zonsondergang!

Monki/Kleine Sammy komt met me mee de dijk over.

Toetsweek. Hard aan het leren. Maar met resultaat: even opscheppen hoor, maar mijn Isa had zomaar het allerhoogste wiskundecijfer van heel 5 Havo en het allerhoogste economiecijfer uit haar klas.


Lotte is ook goed bezig, die heeft haar eigen leerlocatie opgezocht. Slim!

Hai!

Ik moest een dagje werken in Rotterdam en combineerde dat met een snel kijkje in de Markthal. Ik had al zoveel foto's gezien van het prachtige plafond. Dat vond ik dan ook meteen het mooiste daar. De hal was verder niet echt levendig, bijna een beetje uitgestorven. Weliswaar best een paar leuke tentjes, maar volgens mij hartstikke duur.

In Rotterdam was er bloesem.L…

Klik om verder te bladeren in mijn blog

Show more