Skip to main content

Winterlicht

Oktober vind ik zo'n mooie maand, qua licht. Maar februari staat dan aan de andere kant van de kortste dag en heeft net zulk mooi licht. Zeker de laatste paar dagen. Jeminee, ik kon wel blijven verzuchten hoe mooi het was. 


Dinsdagavond als Lotte viool heeft heb ik een kleine dertig minuten. In het donker vond ik het dan niet zo fijn om een rondje te lopen, maar nu het nog licht is, doe ik dan even een wandelingetje. En ik zag dit veldje met sneeuwklokjes en crocussen.


Ochtend. Steeds vroeger komt de zon weer op.
Het was zo prachtig aan het strandje.


Ik begon de dag met een fietstochtje door de polder.


Dat heldere licht. Zo mooi.Ik speurde naar de grutto. Had gehoord dat ze weer in Nederland gesignaleerd waren. Maar nog niet bij ons. Ik zag ze niet. Wel scholeksters en veel eenden en ganzen, aan de waterkant, in het zonnetje.


Later die ochtend ging ik naar Edam, bloemen kopen.
Het blijft een fotogeniek plaatsje.

Ook zo'n plek waar ik al wel honderd keer een foto heb gemaakt. En nog steeds zo mooi. Ik vraag me af of de andere automobilisten die hier wachten om in te voegen in de provinciale weg het ook opmerken. Ze kijken me altijd raar aan als ik uitstap om extra goed te kijken en een foto te maken.


Een loopdag gisteren, een duurloopje. Helemaal vanzelf ging het niet, maar wel makkelijker dan de afgelopen keren. En toch mooi 13 kilometer. Ook weer in het prachtige licht. Een sneeuwbui op mijn kop onderweg en daarna weer stralende zon.


Lotte is bijna jarig en maakte samen met Isa haar tractatie.


Vanmorgen was de wereld wit. Het sneeuwde!
Het strandje lag er weer zo mooi bij.En toen de zon erbij kwam, was het helemaal sprookjesachtig.


Wat een magische plek is het toch.


En wat ben ik blij met mijn telefoon, die zulke goede foto's neemt.


Een echt wit strand.
De sneeuwklokjes waren gevallen.


Niet allemaal gelukkig.Lente en winter, in een oogopslag.


Comments

Anonymous said…
PRACHTIG.
Dank voor zoveel geniet momenten.
Anonymous said…
Ontzettend mooi. Fijn om alle fotos weer te zien.
groetjes selien
Jolanda said…
Prachtige foto's! <3
Mireille said…
Hele mooie foto's, ze leggen de kleuren echt mooi vast! Welke telefoon had je ook alweer? Samsung? Ik vind mijn iPhone 5 minder goede foto's maken dan de 3..
jojoco said…
@Mireille
Ik heb de Samsung 6 edge en ben erg blij met de foto's die hij maakt. Mijn Iphone vond ik ook prima, maar dit is nog net een slagje scherper en bovendien beter bij weinig licht!

Popular posts from this blog

Beetje dramatisch: the end of a dream

Een beetje fatalistisch kan ik soms wel zijn. Ik kan er niets aan doen, ben niet zo heel materialistisch en hecht me niet direct aan spullen, maar soms vertegenwoordigen spullen wel een stukje levensgeluk.
Onze caravan bijvoorbeeld. Als een oudje kwam hij binnen, en vooral Joost heeft er zoveel uren werk ingestoken: alles schoonmaken, repareren, verven. We lieten de banken opnieuw bekleden, namen een fris vloerbedekkinkje. Met veel moeite zetten we hem op de rand van de 'camping' en sloten we water aan en zorgden voor gas voor de verwarming.
De mancave was het, waar Joost en zijn vrienden af en toe een biertje dronken.  Een chillruimte voor de kinderen, die er feestjes gaven en waar hun vriendinnen bleven logeren. Een uitvalsbasis voor mij was het, om een beetje de rust op te zoeken en lekker in het zonnetje te lezen, uitkijkend over de weilanden.
Een symbool voor ons geluk hier in de polder: dat je de dingen kunt maken door er hard voor te werken en dan de tijd te nemen erva…

Onderduiken

Even geen uitgebreide blogjes. Op het moment zet ik alle zeilen bij en de tanden op elkaar.


Voor iedereen die ook genoeg heeft van de winter: het komt er echt weer aan. Dat mooie licht van vandaag is een voorbode van alle mooie dagen die weer gaan komen.
Keep your head up Keep your heart strong

Dit wil ik onthouden van januari

Januari was een van de somberste maanden sinds de weermetingen, met heel veel regen, mist en heel weinig zon.

Dat vraagt om troosteten: lekker versgemaakte uiensoep van Joost met gegratineerd stokbrood.

En ieder momentje dat de zon even te zien was, dook ik er boven op. Wat een mooie zonsondergang!

Monki/Kleine Sammy komt met me mee de dijk over.

Toetsweek. Hard aan het leren. Maar met resultaat: even opscheppen hoor, maar mijn Isa had zomaar het allerhoogste wiskundecijfer van heel 5 Havo en het allerhoogste economiecijfer uit haar klas.


Lotte is ook goed bezig, die heeft haar eigen leerlocatie opgezocht. Slim!

Hai!

Ik moest een dagje werken in Rotterdam en combineerde dat met een snel kijkje in de Markthal. Ik had al zoveel foto's gezien van het prachtige plafond. Dat vond ik dan ook meteen het mooiste daar. De hal was verder niet echt levendig, bijna een beetje uitgestorven. Weliswaar best een paar leuke tentjes, maar volgens mij hartstikke duur.

In Rotterdam was er bloesem.L…

Klik om verder te bladeren in mijn blog

Show more