Skip to main content

Sport recap februari - het rennen weer uitbouwen???

Dit jaar stel ik me iedere maand een nieuw sport/beweegdoel. Lekker overzichtelijk, in plaats van de doelen over het hele jaar die ik hiervoor had. Met een extra dagje februari is het vandaag tijd om terug te kijken op de afgelopen maand. Is het me gelukt? Heb ik mijn zelfgekozen doel gehaald?

Even terugkijken naar wat ik ook alweer wilde doen in februari:
  • 3x per week hardlopen en steeds iets verder of sneller, weer wat meer soorten trainingen en ook een paar keer een bijzonder rondje op een mooie plek
  • 10.000 stappen per dag gemiddeld. Dat betekent dat ik er iedere dag toch even op uit moet, weer even aan de bak!
  • yoga voor de lekker en leuk. Dit was zo fijn, daar ga ik niet zomaar mee stoppen.
  • pilates, fietsen en andere sportdingen ook gewoon voor de leuk en de lekker.
Ok, terugkijken maar....

Hardlopen - 70,7 km
10x liep ik hard deze maand, ik sloeg 1x over en ging in plaats daarvan fietsen. Veel meer verschillende soorten trainingen gedaan, van intervallen, korte en lange, tot runwalkrun, tot aaneengesloten duurloopjes. Van een schamele 20 minuutjes tot een dikke anderhalf uur. Verschillende routes, maar allemaal wel in de buurt. 8 uur en tien minuten liep ik hard in totaal in februari, een gemiddeld tempo (inclusief uitwandelen) van 6.56.

Wandelen - 34,7 km
Wandelen ben ik deze maand weer steeds meer gaan waarderen. Het is makkelijk, je gaat er niet van zweten, dus je hoeft je niet om te kleden. Je kunt het eigenlijk altijd en overal wel doen. Na het boodschappen doen, voor het werk, na het eten, 's morgens vroeg. Ruim 7 uur wandelde ik 'echt', zo'n wandeling dat je minimaal 20 minuten bezig bent zeg maar. 11 x deze maand. Toch mooi meer dan 100km afgelegd met mijn eigen benen :).
Die 10.000 stappen gemiddeld, die lukten helaas niet 258783 zette ik er deze maand. Er waren toch een aantal dagen bij dat ik niet zo fit was, dat ik het te slecht weer vond, of dat ik een ander excuus verzon. 

Yoga
Dit zou ik blijven doen voor de lekker en de leuk. En lekker en leuk is het! Heerlijk! 17x deed ik het, 477 minuten. Ik ben het een zalig onderdeel uit mijn dag gaan vinden. Het hoeft niet iedere dag, als ik Pilates doe bijvoorbeeld, dan sla ik yoga vaak over. Een het stelt niet heel veel voor he, vaak is het maar een kwartiertje. Maar ik geniet er erg van!

Pilates
Dit deed ik ook nog vier keer, vaste prik op maandag. Ik miste 1x omdat ik moest helpen schoonmaken op school. Ook al een workout ;).

Fietsen
Ook van genoten deze maand. 33,6km als tochtje gefietst, want het gewone huis-tuin-en-keuken-fietsen tel ik niet mee. Honderden sneeuwklokjes gezien en meer moois onderweg.

Verder ben ik weer in de tuin gaan werken dit weekend, wat ik enorm aan mijn lijf voel, dat zijn toch echt weer andere spieren hoor! 

Ik kijk tevreden terug, hoewel het lopen nog steeds als hard werken voelt.

Mijn doelen voor komende maand:
  • yoga: ik ga heel gaaf een masterclass volgen bij Tara Stiles, een heel weekend yogales. Mijn eerste echte les in levende lijve zeg maar. Heel erg benieuwd. Yoga hou ik er dus in maart ook nog echt in!
  • hardlopen en wandelen: nu toch wel graag die 10.000 gemiddeld per dag. Nieuwe ronde, nieuwe kansen zeg maar. Verder wil ik er niet teveel druk op leggen. Lekker blijven lopen, afwisselend trainen en ik hoop ergens in maart dat echte happy loopgevoel weer te krijgen. 
  • verder zie ik het wel. ik hoop dat ik veel van lentedagen kan genieten en veel buiten kan zijn. De eerste week van maart schijnt daar niet echt in mee te gaan helpen, maar dat wachten we dus maar rustig af!

Comments

Dit vinden anderen leuk nu

Random zomerfotootjes

Het water is weer tot rust gekomen, de ergste golfslag is weg. Zo mooi vind ik het dan, hoe de wolken weerspiegeld worden in het water. Zeker als je aan het zwemmen bent, dan zit je daar echt Middenin. Zo fijn!

Ik kan daar echt zo van genieten, even koffie aan het water.

Nichtje Fie werd 5 en kreeg een zeemeerminnenstaart. Wat cool zeg!


Gewoon nog maar wat plaatjes van het water, ik krijg er zelf nooit genoeg van, hopelijk jij ook niet (anders klik je maar weg ;))


De kippen en haan zijn gewend aan de nieuwe slaapplek van de haan en verzamelen daar 's morgens voor het eten. De kuikens zijn al groot en ik denk dat de twee witte allebei haantjes zullen worden. Als dat maar goed gaat straks....


Prachtige zonsondergang. Cadeautje aan het einde van de dag.


Isa stuurde een fotootje, die was nog even naar Reuring met vriendinnen. Gezellig dat ze ons dan een beetje op de hoogte houdt in de familie app groep.


Zomereten: veel kleur. Daar word je toch blij van?


Tijd van de toetsweken. Het is…

Walk with me, loop je een eindje mee?

Loop je een eindje mee door de tuin? Het is zo'n mooie avond, met dat zachte goudkleurige licht. Door mijn 'pak-nog-minder-mijn-telefoon-experiment' neem ik deze keer mijn echte camera weer eens mee. En eerlijk is eerlijk, hoe mooi de foto's van mijn Samsung ook kunnen zijn, dit is toch wel net even een tikkie mooier. 
Door mijn camera kijk ik extra goed naar alles om me heen. De zachte haartjes van de planten, stuifmeelkorrels, de voelsprieten van een vlinder, hoe de kleur verandert als je je blik verandert van met de zon mee naar tegen het licht in. En niet alleen mijn ogen, ook mijn andere zintuigen zet ik goed aan het werk. Het ruikt zo lekker, in de avond in de tuin. De geur van lavendel, van de vlinderstruiken. En het al beetje vochtige gras aan mijn voeten (met hier en daar een naaktslak, ieuw!), het windje dat door mijn haren waait.
Ik ben een bofkont, dat ik hier woon. Maar wel een bofkont die dat heel goed beseft en er misschien wel meer dan wie ook van kan …

Zomers weekend

Zo'n zomers weekend vraagt erom om in het water te beginnen. Heerlijk stuk gezwommen. Alleen nog een staart en ik ben een zeemeermin ;).Met Lotte maakte ik dit heerlijke toetje: Rabarber in kleine stukjes even koken. Banaan erdoor, schepje suiker en wat custardpoeder, in stukjes geknipte marshmellows erover en dan in de oven.


De perfecte mix van zuur, zoet, romig en zomer.


Boek uitgelezen. De recensies waren niet zo positief, maar ik vond het een bijzonder boek. Over een vrouw die in de jeugdzorg werkt en daarin alles goed wil doen, maar ondertussen haar eigen zoon uit het oog verliest.
De zoon komt door allerlei suffe omstandigheden en domme puberkeuzes in de ene na de andere ellende terecht. Mede door zijn vrienden die praten in osso en wallah en andersoortige straattaal.
Een derde hoofdrolspeler is de uitgerangeerde leraar, die tegenwoordig liever vogels kijkt maar een beginnende vriendschap sluit met de zoon.

Als de moeder op haar werk in de problemen komt omdat er een kind …