Skip to main content

Sport recap februari - het rennen weer uitbouwen???

Dit jaar stel ik me iedere maand een nieuw sport/beweegdoel. Lekker overzichtelijk, in plaats van de doelen over het hele jaar die ik hiervoor had. Met een extra dagje februari is het vandaag tijd om terug te kijken op de afgelopen maand. Is het me gelukt? Heb ik mijn zelfgekozen doel gehaald?

Even terugkijken naar wat ik ook alweer wilde doen in februari:
  • 3x per week hardlopen en steeds iets verder of sneller, weer wat meer soorten trainingen en ook een paar keer een bijzonder rondje op een mooie plek
  • 10.000 stappen per dag gemiddeld. Dat betekent dat ik er iedere dag toch even op uit moet, weer even aan de bak!
  • yoga voor de lekker en leuk. Dit was zo fijn, daar ga ik niet zomaar mee stoppen.
  • pilates, fietsen en andere sportdingen ook gewoon voor de leuk en de lekker.
Ok, terugkijken maar....

Hardlopen - 70,7 km
10x liep ik hard deze maand, ik sloeg 1x over en ging in plaats daarvan fietsen. Veel meer verschillende soorten trainingen gedaan, van intervallen, korte en lange, tot runwalkrun, tot aaneengesloten duurloopjes. Van een schamele 20 minuutjes tot een dikke anderhalf uur. Verschillende routes, maar allemaal wel in de buurt. 8 uur en tien minuten liep ik hard in totaal in februari, een gemiddeld tempo (inclusief uitwandelen) van 6.56.

Wandelen - 34,7 km
Wandelen ben ik deze maand weer steeds meer gaan waarderen. Het is makkelijk, je gaat er niet van zweten, dus je hoeft je niet om te kleden. Je kunt het eigenlijk altijd en overal wel doen. Na het boodschappen doen, voor het werk, na het eten, 's morgens vroeg. Ruim 7 uur wandelde ik 'echt', zo'n wandeling dat je minimaal 20 minuten bezig bent zeg maar. 11 x deze maand. Toch mooi meer dan 100km afgelegd met mijn eigen benen :).
Die 10.000 stappen gemiddeld, die lukten helaas niet 258783 zette ik er deze maand. Er waren toch een aantal dagen bij dat ik niet zo fit was, dat ik het te slecht weer vond, of dat ik een ander excuus verzon. 

Yoga
Dit zou ik blijven doen voor de lekker en de leuk. En lekker en leuk is het! Heerlijk! 17x deed ik het, 477 minuten. Ik ben het een zalig onderdeel uit mijn dag gaan vinden. Het hoeft niet iedere dag, als ik Pilates doe bijvoorbeeld, dan sla ik yoga vaak over. Een het stelt niet heel veel voor he, vaak is het maar een kwartiertje. Maar ik geniet er erg van!

Pilates
Dit deed ik ook nog vier keer, vaste prik op maandag. Ik miste 1x omdat ik moest helpen schoonmaken op school. Ook al een workout ;).

Fietsen
Ook van genoten deze maand. 33,6km als tochtje gefietst, want het gewone huis-tuin-en-keuken-fietsen tel ik niet mee. Honderden sneeuwklokjes gezien en meer moois onderweg.

Verder ben ik weer in de tuin gaan werken dit weekend, wat ik enorm aan mijn lijf voel, dat zijn toch echt weer andere spieren hoor! 

Ik kijk tevreden terug, hoewel het lopen nog steeds als hard werken voelt.

Mijn doelen voor komende maand:
  • yoga: ik ga heel gaaf een masterclass volgen bij Tara Stiles, een heel weekend yogales. Mijn eerste echte les in levende lijve zeg maar. Heel erg benieuwd. Yoga hou ik er dus in maart ook nog echt in!
  • hardlopen en wandelen: nu toch wel graag die 10.000 gemiddeld per dag. Nieuwe ronde, nieuwe kansen zeg maar. Verder wil ik er niet teveel druk op leggen. Lekker blijven lopen, afwisselend trainen en ik hoop ergens in maart dat echte happy loopgevoel weer te krijgen. 
  • verder zie ik het wel. ik hoop dat ik veel van lentedagen kan genieten en veel buiten kan zijn. De eerste week van maart schijnt daar niet echt in mee te gaan helpen, maar dat wachten we dus maar rustig af!

Comments

Popular posts from this blog

Donkere wolken en een eiland in het IJ

Na het eten, na de koffie. Joost en ik kijken elkaar aan, 'nog een stukje lopen samen?'
We rijden een stukje verderop langs de dijk en zetten de auto bij de camping neer. Als we de dijk overlopen zien we enorme donkere wolken onze kant op komen. Een machtig mooi gezicht.


We lopen een rondje, langs een zielig konijn met een enorme tumor op zijn borst, dat stilletjes in het gras zit. Langs wuivend riet en opvliegende spreeuwen. Hier en daar een spetter, en als we bijna weer terug zijn, barst de bui los. Dikke druppels kletteren op ons hoofd. We hebben de wind in de rug en laten ons maar natregenen.


Op weg naar huis zien we de zon weer tevoorschijn komen. En thuis wacht een verrassing.


We drogen ons snel af en trekken droge kleren aan. Ik zet een kopje thee. En verder kijk ik alleen naar het prachtige licht. Niets meer nodig verder.
Andere avond, zelfde mooie Hollandse luchten.


Ook weer een wandelingetje op de dijk, met prachtige wolken.En dan de volgende morgen beginnen met ko…

April doet wat ie wil. En mei ook

Dit zijn Joost en Lotte.  Joost spaart auto's. Net als vroeger. Alleen zijn ze nu groter. Lotte vindt het wel grappig. Ik ook. Vooral deze leuke nieuwe. Mijn lievelings op het moment!

We gingen er een stukje mee touren.Naar de molen, waar muziek was. Met weinig bezoekers, want het was KOUD!

Gelukkig had ik mijn eigenwijsheid laten varen en mijn echte winterjas weer van zolder gehaald. Mijn tussenjas (die eigenlijk de afgelopen weken ook niet voldeed) trok het echt niet meer, die koude wind.

Gelukkig konden we er wel om lachen. Hoe kan dat ook anders, in zo'n grappig autootje.

Herfstvakantiedingen doen: Bowlen met het gezin + aanhang. Gezellig avond, vooral het laatste potje, want toen won ik ;).


Wandelingetje.


En toen was het opeens warm. Gek genoeg maar op een paar plekjes in onze tuin. Hier achter de caravan op de camping zelfs zo warm dat ik binnen no time al mijn kleren uit had gedaan en in mijn ondergoed in de zon zat te lezen. Zo lekker!

Lotte voegde zich bij me. Ze ha…

Week 16: dingen uit deze tijd

Wat maakt het dagelijkse leven fijn deze dagen? In de opmars naar het 'echte' warme voorjaar word ik blij van veel dingen. Niet alleen de belofte van de komende warmere maanden, maar juist ook dit grillige aprilweer heeft zijn charme. Groeiseizoen.
Nieuwe plannen. Joost recyclete een oud bad tot hot tub to be. Kwestie van straks een vuurtje onder stoken en dan in bad uitzicht op de ondergaande zon. Hoe cool is dat nu weer?

De zon is alweer zo vroeg op dat ik 'm niet meer op zie komen. Al voor half 7 en dan lig ik nog in mijn bedje. Maar ik begin de dagen wel bijna altijd aan het IJsselmeer. Als ik de dijk opklim, de ganzen nu met hun ganzenkuikens, zie wegvluchten, de wolken boven het water zie hangen, dan weet ik dat het goed is.De liefste kat van de wereld deze knorrie, eh, Rocky. Hij snurkt zo hard en kan zo goed luieren. 

Zo'n fijn stukje vind ik dit. De lage polder met de molen. Als kind speelde ik hier af en toe bij kennissen van de ouders van een vriendin, die…

Klik om verder te bladeren in mijn blog

Show more