Skip to main content

Recap januari: Move with ease

Een terugblik op januari-sportmaand.

Wat was mijn doel?

  • Minimaal 5x per week yoga (lang leve yogacamp van yoga with Adriene)
  • Hardlopen, wandelen, pilates, fietsen voor de lekker

Wat kwam ervan terecht?

Yoga
Zoals ik in een eerder logje al schreef: yoga heeft me nog weer extra gegrepen. Yogacamp bevalt echt supergoed, ik vind het zo leuk. Ik miste maar een paar dagen. In januari deed ik dan ook 27 yogalessen. 13 uur en 45 minuten in totaal. Ik werd leniger, sterker en had vooral veel plezier in het avontuur. Een hele mooie start van het jaar.

Wandelen
Waar ik in december nog vrijwel iedere dag wandelde (of hardliep) had ik hier in januari niet zo'n zin in. Te koud, nat en winderig. Dat was ook te zien aan mijn stappen: Waar ik in december nog 352852 stappen zette (gemiddeld 11382 per dag)
redde ik in januari maar iets meer dan de helft daarvan:  210059. Dat is 'slechts' 6001 stap per dag. Voor het eerst sinds april dat ik niet de 10.000 stappen gemiddeld per dag deed, want alle andere maanden lukte dat met gemak. Geeft niet, want je kunt je uren maar 1x besteden en januari vind ik nu eenmaal meer een yogamaand dan een wandelmaand.

Hardlopen
Ook hardlopen schoot er een klein beetje bij in. Zeker in het begin van de maand. Ik was eerst ziek, daarna slap en pas sinds de afgelopen week ofzo merk ik dat mijn energie weer terugkomt.
58,5 kilometer liep ik deze maand. 9x. Maar ja, de eerste twee weken liep ik maar 1x, door het virus dat ik opliep en de rustdagen die ik na de koorts wilde inbouwen.
Wel had ik er weer lol in. Met runwalkrun bouw ik de afstanden weer lekker op en vorige week liep ik mijn allersnelste kilometer ooit. Het stormde en wind tegen in de polder kwam ik amper vooruit. Met wind mee daarentegen leek het of ik vloog. Een kilometer lang werd ik vooruit geduwd en voelde ik me een echte atleet. 5 minuten deed ik erover! Dat is voor mij echt supersnel, want gemiddeld loop ik nu een stuk trager dan afgelopen jaar, zo rond de 7 minuten per kilometer.
Geeft allemaal niets. In februari ga ik weer meer lopen, in januari hoefde het ook niet zo van mezelf. Lekker om de lat af en toe gewoon een stuk lager te leggen!

Pilates
Ook hiervan miste ik een week door de koorts. Jammer, maar helaas. Ik merkte wel dat ik een aantal weken gemist had (ook in december door Florida). Het was flink aanpoten de eerste keer. Maar ook dat was lekker. Het blijft een gezellig vriendinnenuurtje in de week. 

Fietsen
Een keertje pakte ik ook de fiets voor een 'echt' tochtje. Het was zulk prachtig lenteweer. Dus ik verlengde mijn lunchpauze en trapte heerlijk 20 kilometers weg. Genieten!

Kortom: ik ben best trots op mezelf. 
Want ik heb dan wel een stuk minder energie gehad deze januari in vergelijking met hoe ik me in de zomer voel, maar ik heb al met al toch heerlijk bewogen. Move with ease. In every direction you can with everything you've got. Niets forceren, maar gewoon genieten en dan juist meer energie krijgen van het sporten.

Mijn doelen voor februari
Nu yogacamp ten einde komt (ik mag nog 5 dagen) wil ik in februari mijn loopvermogen weer een beetje uitbouwen. Straks in maart ga ik weer meer in de tuin werken, laat ik nog maar even profiteren van deze winterse maand, waarbij dat nog geen tijd kost.
  • 3x per week hardlopen en steeds iets verder of sneller, weer wat meer soorten trainingen en ook een paar keer een bijzonder rondje op een mooie plek
  • 10.000 stappen per dag gemiddeld. Dat betekent dat ik er iedere dag toch even op uit moet, weer even aan de bak!
  • yoga voor de lekker en leuk. Dit was zo fijn, daar ga ik niet zomaar mee stoppen.
  • pilates, fietsen en andere sportdingen ook gewoon voor de leuk en de lekker.
Over een maand zullen we zien hoe het me is vergaan.


Comments

Popular posts from this blog

Beetje dramatisch: the end of a dream

Een beetje fatalistisch kan ik soms wel zijn. Ik kan er niets aan doen, ben niet zo heel materialistisch en hecht me niet direct aan spullen, maar soms vertegenwoordigen spullen wel een stukje levensgeluk.
Onze caravan bijvoorbeeld. Als een oudje kwam hij binnen, en vooral Joost heeft er zoveel uren werk ingestoken: alles schoonmaken, repareren, verven. We lieten de banken opnieuw bekleden, namen een fris vloerbedekkinkje. Met veel moeite zetten we hem op de rand van de 'camping' en sloten we water aan en zorgden voor gas voor de verwarming.
De mancave was het, waar Joost en zijn vrienden af en toe een biertje dronken.  Een chillruimte voor de kinderen, die er feestjes gaven en waar hun vriendinnen bleven logeren. Een uitvalsbasis voor mij was het, om een beetje de rust op te zoeken en lekker in het zonnetje te lezen, uitkijkend over de weilanden.
Een symbool voor ons geluk hier in de polder: dat je de dingen kunt maken door er hard voor te werken en dan de tijd te nemen erva…

Onderduiken

Even geen uitgebreide blogjes. Op het moment zet ik alle zeilen bij en de tanden op elkaar.


Voor iedereen die ook genoeg heeft van de winter: het komt er echt weer aan. Dat mooie licht van vandaag is een voorbode van alle mooie dagen die weer gaan komen.
Keep your head up Keep your heart strong

Dit wil ik onthouden van januari

Januari was een van de somberste maanden sinds de weermetingen, met heel veel regen, mist en heel weinig zon.

Dat vraagt om troosteten: lekker versgemaakte uiensoep van Joost met gegratineerd stokbrood.

En ieder momentje dat de zon even te zien was, dook ik er boven op. Wat een mooie zonsondergang!

Monki/Kleine Sammy komt met me mee de dijk over.

Toetsweek. Hard aan het leren. Maar met resultaat: even opscheppen hoor, maar mijn Isa had zomaar het allerhoogste wiskundecijfer van heel 5 Havo en het allerhoogste economiecijfer uit haar klas.


Lotte is ook goed bezig, die heeft haar eigen leerlocatie opgezocht. Slim!

Hai!

Ik moest een dagje werken in Rotterdam en combineerde dat met een snel kijkje in de Markthal. Ik had al zoveel foto's gezien van het prachtige plafond. Dat vond ik dan ook meteen het mooiste daar. De hal was verder niet echt levendig, bijna een beetje uitgestorven. Weliswaar best een paar leuke tentjes, maar volgens mij hartstikke duur.

In Rotterdam was er bloesem.L…

Klik om verder te bladeren in mijn blog

Show more