Skip to main content

Oeeffff, I did it again!!! Blurb 2014 is af!


Het heeft weer heel wat voeten in aarde gehad, maar op dit moment heb ik pijn in mijn rug van het gespannen zitten en een blij hart omdat het gedaan is. Mijn boek van 2014 is klaar! Maar een paar maanden na mijn zelfverzonnen deadline van 'voor het einde van het opvolgende jaar'. Wat maakt het ook uit. Het kwam er niet van in de laatste maanden van 2015, maar nu heb ik toch mijn boek klaar. Vele uurtjes ben ik weer bezig geweest, in de avond, op regenachtige zondagen, aan het einde van een werkdag. En vandaag wilde ik het boek 'even' afmaken. Ik heb de laatste jaren een soort concept wat ik bedacht heb en waar ik me aan hou. Zo volgen de boeken elkaar mooi op. Behalve alle foto's en verhalen gedurende het jaar, maak ik afsluitend nog collages. Per maand en collages als voorblad en achterblad. Tot slot nog de kaft. Ook in hetzelfde stramien, maar dan ieder jaar toch net even anders. Met foto's uit het hele jaar. Niet alleen van ons, ook van de kleine dingen en details. 


En je mag 't wel weten, ik ben er weer hartstikke trots op! Het is gewoon echt weer supermooi geworden. 


Daarnaast blijft het ook leuk om zo het jaar weer aan je voorbij te laten trekken. Eind 2014 was niet mijn top, maar als ik zo terugkijk, was er zoveel moois. Dat weet ik op het moment zelf al en het maakt me extra bewust om er iedere dag bij stil te blijven staan. Die mooie moment. 

Het leven raast toch een beetje aan iedereen voorbij. Als ik zie hoeveel ouder de kinderen weer zijn geworden. Dat Kinki daar nog leefde in het begin van het jaar, dat projecten gestart werden, die nu ruim afgerond zijn. Mooi om vastgelegd te hebben. 

Daarnaast geniet ik ieder jaar weer van het verloop van de seizoenen. Om me heen hoor ik het van iedereen, we verlangen naar het voorjaar, naar warmte. Maar als ik het boek zo doorblader, dan komt het er allemaal echt aan. Zulke mooie maanden staan weer op ons te wachten. 

Deze cirkel is rond, maar we zijn alweer een heel stuk verder.

Hieronder de spreads die iedere nieuwe maand aankondigen. Daartussen staan alle foto's en verhalen uit die maand.

En tot slot de achterkaft. Een kleurig geheel, van een kleurrijk gezin. Wat bof ik toch met dat stelletje ongeregeld die we zijn!


Voor nieuwsgierigen: http://nl.blurb.com/books/6907677-life-captured-2014 

Comments

Anonymous said…
Mooi! Inspirerend, ik heb net het fotoboek van Jorn 11 jaar af... (maak per jaar een boek voor Jorn en Lisan en loopt zoals altijd 2 jaar achter. Had nu een deadline omdat de software ging veranderen. Nu even doorgaan, zodat ik wellicht toch een keer 'bij' ben). Altijd veel werk, maar zo leuk als het af is, zoals jij al schrijft.
Groepjes, Angelique
Anonymous said…
Mooi mooi mooi mooi!!!
Femke

Dit vinden anderen leuk nu

Random zomerfotootjes

Het water is weer tot rust gekomen, de ergste golfslag is weg. Zo mooi vind ik het dan, hoe de wolken weerspiegeld worden in het water. Zeker als je aan het zwemmen bent, dan zit je daar echt Middenin. Zo fijn!

Ik kan daar echt zo van genieten, even koffie aan het water.

Nichtje Fie werd 5 en kreeg een zeemeerminnenstaart. Wat cool zeg!


Gewoon nog maar wat plaatjes van het water, ik krijg er zelf nooit genoeg van, hopelijk jij ook niet (anders klik je maar weg ;))


De kippen en haan zijn gewend aan de nieuwe slaapplek van de haan en verzamelen daar 's morgens voor het eten. De kuikens zijn al groot en ik denk dat de twee witte allebei haantjes zullen worden. Als dat maar goed gaat straks....


Prachtige zonsondergang. Cadeautje aan het einde van de dag.


Isa stuurde een fotootje, die was nog even naar Reuring met vriendinnen. Gezellig dat ze ons dan een beetje op de hoogte houdt in de familie app groep.


Zomereten: veel kleur. Daar word je toch blij van?


Tijd van de toetsweken. Het is…

Week 25: Midzomerweek - en zomer is het!

De week van midzomer, altijd een beetje een dubbel gevoel omdat de dagen weer korter gaan worden. Maar hee, de zomer is pas net begonnen en goed ook. Wat een heerlijke dagen! Werken is een beetje pittig met dit warme weer, maar als je klaar bent, begint er gewoon een heel nieuw stuk dag. En ook 's morgens vroeg is fijn, aan mijn strandje. Met zo'n begin voelt iedere dag een beetje als vakantie.
De bloemen die we Lotte gaven bij de voorstelling komen zo prachtig uit. Toverbalpioenen zijn het, en ze verkleuren langzaam van dieproze naar wit. 

Ik maak een wandeling door Purmerend op maandagavond, want Lotte doet een proefles dans. Later op de avond zwemmen we met vrienden heerlijk in het IJsselmeer en kletsen we in de tuin tot het donker is. 

Nu weer heel anders, de pioenen. Door het warme weer gaat het extra snel deze keer.


Tropenrooster: vroeg beginnen met werken. Tussendemiddag echt een uur lunchpauze en even heerlijk buiten zitten en op tijd weer klaar. 

Tijd voor een ijsje!

Walk with me, loop je een eindje mee?

Loop je een eindje mee door de tuin? Het is zo'n mooie avond, met dat zachte goudkleurige licht. Door mijn 'pak-nog-minder-mijn-telefoon-experiment' neem ik deze keer mijn echte camera weer eens mee. En eerlijk is eerlijk, hoe mooi de foto's van mijn Samsung ook kunnen zijn, dit is toch wel net even een tikkie mooier. 
Door mijn camera kijk ik extra goed naar alles om me heen. De zachte haartjes van de planten, stuifmeelkorrels, de voelsprieten van een vlinder, hoe de kleur verandert als je je blik verandert van met de zon mee naar tegen het licht in. En niet alleen mijn ogen, ook mijn andere zintuigen zet ik goed aan het werk. Het ruikt zo lekker, in de avond in de tuin. De geur van lavendel, van de vlinderstruiken. En het al beetje vochtige gras aan mijn voeten (met hier en daar een naaktslak, ieuw!), het windje dat door mijn haren waait.
Ik ben een bofkont, dat ik hier woon. Maar wel een bofkont die dat heel goed beseft en er misschien wel meer dan wie ook van kan …