Oeeffff, I did it again!!! Blurb 2014 is af!


Het heeft weer heel wat voeten in aarde gehad, maar op dit moment heb ik pijn in mijn rug van het gespannen zitten en een blij hart omdat het gedaan is. Mijn boek van 2014 is klaar! Maar een paar maanden na mijn zelfverzonnen deadline van 'voor het einde van het opvolgende jaar'. Wat maakt het ook uit. Het kwam er niet van in de laatste maanden van 2015, maar nu heb ik toch mijn boek klaar. Vele uurtjes ben ik weer bezig geweest, in de avond, op regenachtige zondagen, aan het einde van een werkdag. En vandaag wilde ik het boek 'even' afmaken. Ik heb de laatste jaren een soort concept wat ik bedacht heb en waar ik me aan hou. Zo volgen de boeken elkaar mooi op. Behalve alle foto's en verhalen gedurende het jaar, maak ik afsluitend nog collages. Per maand en collages als voorblad en achterblad. Tot slot nog de kaft. Ook in hetzelfde stramien, maar dan ieder jaar toch net even anders. Met foto's uit het hele jaar. Niet alleen van ons, ook van de kleine dingen en details. 


En je mag 't wel weten, ik ben er weer hartstikke trots op! Het is gewoon echt weer supermooi geworden. 


Daarnaast blijft het ook leuk om zo het jaar weer aan je voorbij te laten trekken. Eind 2014 was niet mijn top, maar als ik zo terugkijk, was er zoveel moois. Dat weet ik op het moment zelf al en het maakt me extra bewust om er iedere dag bij stil te blijven staan. Die mooie moment. 

Het leven raast toch een beetje aan iedereen voorbij. Als ik zie hoeveel ouder de kinderen weer zijn geworden. Dat Kinki daar nog leefde in het begin van het jaar, dat projecten gestart werden, die nu ruim afgerond zijn. Mooi om vastgelegd te hebben. 

Daarnaast geniet ik ieder jaar weer van het verloop van de seizoenen. Om me heen hoor ik het van iedereen, we verlangen naar het voorjaar, naar warmte. Maar als ik het boek zo doorblader, dan komt het er allemaal echt aan. Zulke mooie maanden staan weer op ons te wachten. 

Deze cirkel is rond, maar we zijn alweer een heel stuk verder.

Hieronder de spreads die iedere nieuwe maand aankondigen. Daartussen staan alle foto's en verhalen uit die maand.

En tot slot de achterkaft. Een kleurig geheel, van een kleurrijk gezin. Wat bof ik toch met dat stelletje ongeregeld die we zijn!


Voor nieuwsgierigen: http://nl.blurb.com/books/6907677-life-captured-2014 

2 comments:

Anonymous said...

Mooi! Inspirerend, ik heb net het fotoboek van Jorn 11 jaar af... (maak per jaar een boek voor Jorn en Lisan en loopt zoals altijd 2 jaar achter. Had nu een deadline omdat de software ging veranderen. Nu even doorgaan, zodat ik wellicht toch een keer 'bij' ben). Altijd veel werk, maar zo leuk als het af is, zoals jij al schrijft.
Groepjes, Angelique

Anonymous said...

Mooi mooi mooi mooi!!!
Femke

Dit vinden anderen leuk nu