Skip to main content

Oeeffff, I did it again!!! Blurb 2014 is af!


Het heeft weer heel wat voeten in aarde gehad, maar op dit moment heb ik pijn in mijn rug van het gespannen zitten en een blij hart omdat het gedaan is. Mijn boek van 2014 is klaar! Maar een paar maanden na mijn zelfverzonnen deadline van 'voor het einde van het opvolgende jaar'. Wat maakt het ook uit. Het kwam er niet van in de laatste maanden van 2015, maar nu heb ik toch mijn boek klaar. Vele uurtjes ben ik weer bezig geweest, in de avond, op regenachtige zondagen, aan het einde van een werkdag. En vandaag wilde ik het boek 'even' afmaken. Ik heb de laatste jaren een soort concept wat ik bedacht heb en waar ik me aan hou. Zo volgen de boeken elkaar mooi op. Behalve alle foto's en verhalen gedurende het jaar, maak ik afsluitend nog collages. Per maand en collages als voorblad en achterblad. Tot slot nog de kaft. Ook in hetzelfde stramien, maar dan ieder jaar toch net even anders. Met foto's uit het hele jaar. Niet alleen van ons, ook van de kleine dingen en details. 


En je mag 't wel weten, ik ben er weer hartstikke trots op! Het is gewoon echt weer supermooi geworden. 


Daarnaast blijft het ook leuk om zo het jaar weer aan je voorbij te laten trekken. Eind 2014 was niet mijn top, maar als ik zo terugkijk, was er zoveel moois. Dat weet ik op het moment zelf al en het maakt me extra bewust om er iedere dag bij stil te blijven staan. Die mooie moment. 

Het leven raast toch een beetje aan iedereen voorbij. Als ik zie hoeveel ouder de kinderen weer zijn geworden. Dat Kinki daar nog leefde in het begin van het jaar, dat projecten gestart werden, die nu ruim afgerond zijn. Mooi om vastgelegd te hebben. 

Daarnaast geniet ik ieder jaar weer van het verloop van de seizoenen. Om me heen hoor ik het van iedereen, we verlangen naar het voorjaar, naar warmte. Maar als ik het boek zo doorblader, dan komt het er allemaal echt aan. Zulke mooie maanden staan weer op ons te wachten. 

Deze cirkel is rond, maar we zijn alweer een heel stuk verder.

Hieronder de spreads die iedere nieuwe maand aankondigen. Daartussen staan alle foto's en verhalen uit die maand.

En tot slot de achterkaft. Een kleurig geheel, van een kleurrijk gezin. Wat bof ik toch met dat stelletje ongeregeld die we zijn!


Voor nieuwsgierigen: http://nl.blurb.com/books/6907677-life-captured-2014 

Comments

Anonymous said…
Mooi! Inspirerend, ik heb net het fotoboek van Jorn 11 jaar af... (maak per jaar een boek voor Jorn en Lisan en loopt zoals altijd 2 jaar achter. Had nu een deadline omdat de software ging veranderen. Nu even doorgaan, zodat ik wellicht toch een keer 'bij' ben). Altijd veel werk, maar zo leuk als het af is, zoals jij al schrijft.
Groepjes, Angelique
Anonymous said…
Mooi mooi mooi mooi!!!
Femke

Popular posts from this blog

Onderduiken

Even geen uitgebreide blogjes. Op het moment zet ik alle zeilen bij en de tanden op elkaar.


Voor iedereen die ook genoeg heeft van de winter: het komt er echt weer aan. Dat mooie licht van vandaag is een voorbode van alle mooie dagen die weer gaan komen.
Keep your head up Keep your heart strong

Kleur in huis

Feestje in de week: verse bloemen van mijn favoriete bloemist. Het is een week verder nu, maar ze staan nog steeds prachtig.

De zon geeft er nog extra kleur aan.Het mag buiten wel vriezen, vanachter het glas lijkt het echt lente.

Hard aan het leren.


Lekker aan het lopen.Vanuit de auto na een werkdag in Amsterdam. Fijn dat de zon steeds later onder gaat.
Mooie lucht!


Met Isa netflixte ik deze lekkere film. Gezellig, een avondje tv kijken.En weer een rondje!


De mimosa staat er zo uitbundig bij.


Bijna mijn eerste blaadje vol. Heel lang hield ik me niet bezig met het vergelijken van mijn loopjes, maar nu ik in training ben, wil ik ook wel iedere keer een beetje verder of een beetje sneller en ben ik heel nerderig naast de afstand en tijd ook mijn tempo en snelheid aan het berekenen.

Dit wil ik onthouden van januari

Januari was een van de somberste maanden sinds de weermetingen, met heel veel regen, mist en heel weinig zon.

Dat vraagt om troosteten: lekker versgemaakte uiensoep van Joost met gegratineerd stokbrood.

En ieder momentje dat de zon even te zien was, dook ik er boven op. Wat een mooie zonsondergang!

Monki/Kleine Sammy komt met me mee de dijk over.

Toetsweek. Hard aan het leren. Maar met resultaat: even opscheppen hoor, maar mijn Isa had zomaar het allerhoogste wiskundecijfer van heel 5 Havo en het allerhoogste economiecijfer uit haar klas.


Lotte is ook goed bezig, die heeft haar eigen leerlocatie opgezocht. Slim!

Hai!

Ik moest een dagje werken in Rotterdam en combineerde dat met een snel kijkje in de Markthal. Ik had al zoveel foto's gezien van het prachtige plafond. Dat vond ik dan ook meteen het mooiste daar. De hal was verder niet echt levendig, bijna een beetje uitgestorven. Weliswaar best een paar leuke tentjes, maar volgens mij hartstikke duur.

In Rotterdam was er bloesem.L…

Klik om verder te bladeren in mijn blog

Show more