Skip to main content

Oeeffff, I did it again!!! Blurb 2014 is af!


Het heeft weer heel wat voeten in aarde gehad, maar op dit moment heb ik pijn in mijn rug van het gespannen zitten en een blij hart omdat het gedaan is. Mijn boek van 2014 is klaar! Maar een paar maanden na mijn zelfverzonnen deadline van 'voor het einde van het opvolgende jaar'. Wat maakt het ook uit. Het kwam er niet van in de laatste maanden van 2015, maar nu heb ik toch mijn boek klaar. Vele uurtjes ben ik weer bezig geweest, in de avond, op regenachtige zondagen, aan het einde van een werkdag. En vandaag wilde ik het boek 'even' afmaken. Ik heb de laatste jaren een soort concept wat ik bedacht heb en waar ik me aan hou. Zo volgen de boeken elkaar mooi op. Behalve alle foto's en verhalen gedurende het jaar, maak ik afsluitend nog collages. Per maand en collages als voorblad en achterblad. Tot slot nog de kaft. Ook in hetzelfde stramien, maar dan ieder jaar toch net even anders. Met foto's uit het hele jaar. Niet alleen van ons, ook van de kleine dingen en details. 


En je mag 't wel weten, ik ben er weer hartstikke trots op! Het is gewoon echt weer supermooi geworden. 


Daarnaast blijft het ook leuk om zo het jaar weer aan je voorbij te laten trekken. Eind 2014 was niet mijn top, maar als ik zo terugkijk, was er zoveel moois. Dat weet ik op het moment zelf al en het maakt me extra bewust om er iedere dag bij stil te blijven staan. Die mooie moment. 

Het leven raast toch een beetje aan iedereen voorbij. Als ik zie hoeveel ouder de kinderen weer zijn geworden. Dat Kinki daar nog leefde in het begin van het jaar, dat projecten gestart werden, die nu ruim afgerond zijn. Mooi om vastgelegd te hebben. 

Daarnaast geniet ik ieder jaar weer van het verloop van de seizoenen. Om me heen hoor ik het van iedereen, we verlangen naar het voorjaar, naar warmte. Maar als ik het boek zo doorblader, dan komt het er allemaal echt aan. Zulke mooie maanden staan weer op ons te wachten. 

Deze cirkel is rond, maar we zijn alweer een heel stuk verder.

Hieronder de spreads die iedere nieuwe maand aankondigen. Daartussen staan alle foto's en verhalen uit die maand.

En tot slot de achterkaft. Een kleurig geheel, van een kleurrijk gezin. Wat bof ik toch met dat stelletje ongeregeld die we zijn!


Voor nieuwsgierigen: http://nl.blurb.com/books/6907677-life-captured-2014 

Comments

Anonymous said…
Mooi! Inspirerend, ik heb net het fotoboek van Jorn 11 jaar af... (maak per jaar een boek voor Jorn en Lisan en loopt zoals altijd 2 jaar achter. Had nu een deadline omdat de software ging veranderen. Nu even doorgaan, zodat ik wellicht toch een keer 'bij' ben). Altijd veel werk, maar zo leuk als het af is, zoals jij al schrijft.
Groepjes, Angelique
Anonymous said…
Mooi mooi mooi mooi!!!
Femke

Popular posts from this blog

Donkere wolken en een eiland in het IJ

Na het eten, na de koffie. Joost en ik kijken elkaar aan, 'nog een stukje lopen samen?'
We rijden een stukje verderop langs de dijk en zetten de auto bij de camping neer. Als we de dijk overlopen zien we enorme donkere wolken onze kant op komen. Een machtig mooi gezicht.


We lopen een rondje, langs een zielig konijn met een enorme tumor op zijn borst, dat stilletjes in het gras zit. Langs wuivend riet en opvliegende spreeuwen. Hier en daar een spetter, en als we bijna weer terug zijn, barst de bui los. Dikke druppels kletteren op ons hoofd. We hebben de wind in de rug en laten ons maar natregenen.


Op weg naar huis zien we de zon weer tevoorschijn komen. En thuis wacht een verrassing.


We drogen ons snel af en trekken droge kleren aan. Ik zet een kopje thee. En verder kijk ik alleen naar het prachtige licht. Niets meer nodig verder.
Andere avond, zelfde mooie Hollandse luchten.


Ook weer een wandelingetje op de dijk, met prachtige wolken.En dan de volgende morgen beginnen met ko…

April doet wat ie wil. En mei ook

Dit zijn Joost en Lotte.  Joost spaart auto's. Net als vroeger. Alleen zijn ze nu groter. Lotte vindt het wel grappig. Ik ook. Vooral deze leuke nieuwe. Mijn lievelings op het moment!

We gingen er een stukje mee touren.Naar de molen, waar muziek was. Met weinig bezoekers, want het was KOUD!

Gelukkig had ik mijn eigenwijsheid laten varen en mijn echte winterjas weer van zolder gehaald. Mijn tussenjas (die eigenlijk de afgelopen weken ook niet voldeed) trok het echt niet meer, die koude wind.

Gelukkig konden we er wel om lachen. Hoe kan dat ook anders, in zo'n grappig autootje.

Herfstvakantiedingen doen: Bowlen met het gezin + aanhang. Gezellig avond, vooral het laatste potje, want toen won ik ;).


Wandelingetje.


En toen was het opeens warm. Gek genoeg maar op een paar plekjes in onze tuin. Hier achter de caravan op de camping zelfs zo warm dat ik binnen no time al mijn kleren uit had gedaan en in mijn ondergoed in de zon zat te lezen. Zo lekker!

Lotte voegde zich bij me. Ze ha…

Week 16: dingen uit deze tijd

Wat maakt het dagelijkse leven fijn deze dagen? In de opmars naar het 'echte' warme voorjaar word ik blij van veel dingen. Niet alleen de belofte van de komende warmere maanden, maar juist ook dit grillige aprilweer heeft zijn charme. Groeiseizoen.
Nieuwe plannen. Joost recyclete een oud bad tot hot tub to be. Kwestie van straks een vuurtje onder stoken en dan in bad uitzicht op de ondergaande zon. Hoe cool is dat nu weer?

De zon is alweer zo vroeg op dat ik 'm niet meer op zie komen. Al voor half 7 en dan lig ik nog in mijn bedje. Maar ik begin de dagen wel bijna altijd aan het IJsselmeer. Als ik de dijk opklim, de ganzen nu met hun ganzenkuikens, zie wegvluchten, de wolken boven het water zie hangen, dan weet ik dat het goed is.De liefste kat van de wereld deze knorrie, eh, Rocky. Hij snurkt zo hard en kan zo goed luieren. 

Zo'n fijn stukje vind ik dit. De lage polder met de molen. Als kind speelde ik hier af en toe bij kennissen van de ouders van een vriendin, die…

Klik om verder te bladeren in mijn blog

Show more