Lotte is 12

12 jaar geleden, een weekje voor je uitgerekende datum was je daar opeens. In een sneltreinvaart kwam je op de wereld, nog voor ik het ziekenhuis had kunnen bereiken. Die nacht had het gesneeuwd, je werd geboren toen alles wit was. 


Een beetje weemoedig blader ik je babyboek door. Gek hoe is tegelijkertijd net gisteren lijkt, maar ook alweer heel lang geleden. Het babyboek, nog met ingeplakte foto's van jou als baby in je eerste dagen.Isa, die je kennis liet maken met popje. 


En iedereen die je kwam bewonderen. Je bent nog net zo geliefd als toen die eerste dagen.

Geen kleine handjes en voetjes meer, maar een mooie, slimme, grappige, lieve meid. We vierden het vroeg met een feestontbijtje op je verjaardag, de eerste keer in jaren dat je het op school kon vieren. 's Avonds gingen we uit eten, samen met nichtje Marijn, die kwam blijven logeren. En de volgende dag was het weer feest, met je vriendinnen en familie. Gefeliciteerd lieve Lotte. Een nieuwe wereld gaat voor je open het aankomende levensjaar. Er gaat een tijd aankomen waarin je nog meer je eigen weg zult gaan. Volgens mij ben je hartstikke klaar voor het nieuwe avontuur.


Lotte maakte zelf twee taarten.


Heel lief cadeautje met nog liever kaartje van haar bff.


Slingers en zon.

Het was zulk stralend weer. De meiden renden rond op de trampo. Het buitenseizoen staat voor de deur!Taart aansnijden.
Zingen en kaarsjes uitblazen.Na het eten, chillen met telefoons. Zo gaat dat.


Joost had een geweldige curry gemaakt. From scratch, vanaf het roosteren van de mosterdzaadjes en het maken van de currypasta met allerlei kruiden af. Zalig! Met twee salades, naan-brood en pannenkoeken voor kinderen die wat minder avontuurlijk eten hadden we genoeg om iedereen te verwennen.


Ik heb niet zoveel foto's gemaakt. De dansende kinderen, het spelen, de drukke gezelligheid, ik heb 't in mijn geheugen. Het was een mooi feestje Lot!


2 comments:

Mireille said...

Gefeliciteerd! En de tijd vliegt voorbij inderdaad, zo fijn dat je het op foto's kunt terughalen. Bijzonder eigenlijk he?

Marjolein said...

Van harte ! ziet er zeker gezellig uit!

Dit vinden anderen leuk nu