Skip to main content

Little thingsWat mooie kleine dingen van de afgelopen week.
En dan bedoel ik niet die miljoenen kleine regen- en hageldruppels die vielen.

Wel dit kunstwerk in Lottes klas. Gevouwen van stroken papier. Ieder kind maakte een stukje en dat werd samengevoegd tot een heel wandschilderij.


Van links tot rechts verscheen opeens een regenboog. Dit is trouwens het uitzicht vanuit Lottes klas. Mooi he?
Ik kwam doorweekt terug.

 

De zon kwam weer een keertje op.


Zo fijn, want het was lang geleden dat het water zo stil was.


Deze tulp heeft de kleuren van de zonsopkomst. Met het pastellerige aan de buitenkant en het vurige van binnen.


Dat is het nare altijd bij ons. Dan bedenk je 'even' de zijkant te bestraten. Maar dan is het meteen 1000m2.... Zo'n klus....


Ik zie overal sneeuwklokjes.Nieuwe morgen.


Met koffie en beschuitje mijn mooie dingen van de dag bijwerken.


Weer een nieuwe morgen.Het was een gezellige week. In januari had ik weinig energie om leuke dingen af te spreken. Maar afgelopen week ging ik heerlijk uit eten met een vriendin en naar deze fototentoonstelling met een andere vriendin.


En ik lag weer op mijn knieĆ«n in het gras. 


Ik was heel zielig trouwens. In de haast om iets te pakken, had ik mijn kleine teentje tegen een paal gestoten. Ouch, dat deed zo'n pijn! Maar ik had niet voor niets haast, dus trok mijn schoenen aan en rende door om vriendin op te halen om uit eten te gaan. In het restaurant bleef mijn teen maar pijn doen en kloppen. En wat bleek, mijn nageltje was doorgescheurd en mijn halve voet bebloed. Dat was een paar dagen niet fijn lopen met schoenen aan en al helemaal niet hardlopen.

Dus tijd genoeg om de puzzel af te puzzelen.


Ik ging met Zara naar de manege om Isa op te halen. Zara is heel erg superdol op paarden en was dolgelukkig dat ze lekker met Moon mocht tutten en er zelfs een rondje op mocht rijden.Niet hardlopen, maar wel mijn Blurbboek afmaken! Het was een hele bevalling, maar alle foto's zitten erin. Nu de laatste slag, die veel tijd kost: alles controleren en tussenbladen met collages per maand maken. Ik kan 'm voorlopig nog niet bestellen dus.


Kreeg wel heimwee naar de zon. Wat was dat lekker met Roos in Sevilla!


Lotte logeerde onderwijl bij Opa en Oma voor een cultureel weekend met heel veel sneeuwklokjes in de heemtuin, een prachtige balletvoorstelling en een mooie tentoonstelling in het Stedelijk.


Verhip, daar is weer een zonsopkomst.
Die kat maar lui slapen, en ik maar sportief doen: woensdag intervallen. Keihard gewerkt en nu 12 blokjes met versnellingen in plaats van de 8 van de week ervoor.


En op donderdag maakte ik een prachtige fietstocht van een uurtje. Het was te mooi weer om achter mijn bureau te blijven zitten de hele dag. En fietsen ging wel met mijn teen.De boom bloeit.


Blauwe dagen worden afgewisseld met grauwe dagen.


Dus maar zoveel mogelijk van de zon genieten als die zich laat zien.


Zondagmorgenfeestje.


Weer even lekker terugkijken op de mooie dingen van de week.


Zaterdag was het straatje klaar!!!!


We hadden een gezellig etentje bij vrienden in het weekend.Joost en ik kookten. Na het etentje gingen we nog aan de bak. Wijn inkoken en groente snijden om de kip te marineren. De volgende dag maakte Joost de coq au vin en ik aardappeltaartjes.


Dat waren weer de mooie kleine dingen. Die dingen waar je later op terugkijkt en je dan realiseert dat het de grote dingen waren. De dingen die het leven mooi maken. 


Comments

Popular posts from this blog

Onderduiken

Even geen uitgebreide blogjes. Op het moment zet ik alle zeilen bij en de tanden op elkaar.


Voor iedereen die ook genoeg heeft van de winter: het komt er echt weer aan. Dat mooie licht van vandaag is een voorbode van alle mooie dagen die weer gaan komen.
Keep your head up Keep your heart strong

Kleur in huis

Feestje in de week: verse bloemen van mijn favoriete bloemist. Het is een week verder nu, maar ze staan nog steeds prachtig.

De zon geeft er nog extra kleur aan.Het mag buiten wel vriezen, vanachter het glas lijkt het echt lente.

Hard aan het leren.


Lekker aan het lopen.Vanuit de auto na een werkdag in Amsterdam. Fijn dat de zon steeds later onder gaat.
Mooie lucht!


Met Isa netflixte ik deze lekkere film. Gezellig, een avondje tv kijken.En weer een rondje!


De mimosa staat er zo uitbundig bij.


Bijna mijn eerste blaadje vol. Heel lang hield ik me niet bezig met het vergelijken van mijn loopjes, maar nu ik in training ben, wil ik ook wel iedere keer een beetje verder of een beetje sneller en ben ik heel nerderig naast de afstand en tijd ook mijn tempo en snelheid aan het berekenen.

Dit wil ik onthouden van januari

Januari was een van de somberste maanden sinds de weermetingen, met heel veel regen, mist en heel weinig zon.

Dat vraagt om troosteten: lekker versgemaakte uiensoep van Joost met gegratineerd stokbrood.

En ieder momentje dat de zon even te zien was, dook ik er boven op. Wat een mooie zonsondergang!

Monki/Kleine Sammy komt met me mee de dijk over.

Toetsweek. Hard aan het leren. Maar met resultaat: even opscheppen hoor, maar mijn Isa had zomaar het allerhoogste wiskundecijfer van heel 5 Havo en het allerhoogste economiecijfer uit haar klas.


Lotte is ook goed bezig, die heeft haar eigen leerlocatie opgezocht. Slim!

Hai!

Ik moest een dagje werken in Rotterdam en combineerde dat met een snel kijkje in de Markthal. Ik had al zoveel foto's gezien van het prachtige plafond. Dat vond ik dan ook meteen het mooiste daar. De hal was verder niet echt levendig, bijna een beetje uitgestorven. Weliswaar best een paar leuke tentjes, maar volgens mij hartstikke duur.

In Rotterdam was er bloesem.L…

Klik om verder te bladeren in mijn blog

Show more