Skip to main content

Little thingsWat mooie kleine dingen van de afgelopen week.
En dan bedoel ik niet die miljoenen kleine regen- en hageldruppels die vielen.

Wel dit kunstwerk in Lottes klas. Gevouwen van stroken papier. Ieder kind maakte een stukje en dat werd samengevoegd tot een heel wandschilderij.


Van links tot rechts verscheen opeens een regenboog. Dit is trouwens het uitzicht vanuit Lottes klas. Mooi he?
Ik kwam doorweekt terug.

 

De zon kwam weer een keertje op.


Zo fijn, want het was lang geleden dat het water zo stil was.


Deze tulp heeft de kleuren van de zonsopkomst. Met het pastellerige aan de buitenkant en het vurige van binnen.


Dat is het nare altijd bij ons. Dan bedenk je 'even' de zijkant te bestraten. Maar dan is het meteen 1000m2.... Zo'n klus....


Ik zie overal sneeuwklokjes.Nieuwe morgen.


Met koffie en beschuitje mijn mooie dingen van de dag bijwerken.


Weer een nieuwe morgen.Het was een gezellige week. In januari had ik weinig energie om leuke dingen af te spreken. Maar afgelopen week ging ik heerlijk uit eten met een vriendin en naar deze fototentoonstelling met een andere vriendin.


En ik lag weer op mijn knieĆ«n in het gras. 


Ik was heel zielig trouwens. In de haast om iets te pakken, had ik mijn kleine teentje tegen een paal gestoten. Ouch, dat deed zo'n pijn! Maar ik had niet voor niets haast, dus trok mijn schoenen aan en rende door om vriendin op te halen om uit eten te gaan. In het restaurant bleef mijn teen maar pijn doen en kloppen. En wat bleek, mijn nageltje was doorgescheurd en mijn halve voet bebloed. Dat was een paar dagen niet fijn lopen met schoenen aan en al helemaal niet hardlopen.

Dus tijd genoeg om de puzzel af te puzzelen.


Ik ging met Zara naar de manege om Isa op te halen. Zara is heel erg superdol op paarden en was dolgelukkig dat ze lekker met Moon mocht tutten en er zelfs een rondje op mocht rijden.Niet hardlopen, maar wel mijn Blurbboek afmaken! Het was een hele bevalling, maar alle foto's zitten erin. Nu de laatste slag, die veel tijd kost: alles controleren en tussenbladen met collages per maand maken. Ik kan 'm voorlopig nog niet bestellen dus.


Kreeg wel heimwee naar de zon. Wat was dat lekker met Roos in Sevilla!


Lotte logeerde onderwijl bij Opa en Oma voor een cultureel weekend met heel veel sneeuwklokjes in de heemtuin, een prachtige balletvoorstelling en een mooie tentoonstelling in het Stedelijk.


Verhip, daar is weer een zonsopkomst.
Die kat maar lui slapen, en ik maar sportief doen: woensdag intervallen. Keihard gewerkt en nu 12 blokjes met versnellingen in plaats van de 8 van de week ervoor.


En op donderdag maakte ik een prachtige fietstocht van een uurtje. Het was te mooi weer om achter mijn bureau te blijven zitten de hele dag. En fietsen ging wel met mijn teen.De boom bloeit.


Blauwe dagen worden afgewisseld met grauwe dagen.


Dus maar zoveel mogelijk van de zon genieten als die zich laat zien.


Zondagmorgenfeestje.


Weer even lekker terugkijken op de mooie dingen van de week.


Zaterdag was het straatje klaar!!!!


We hadden een gezellig etentje bij vrienden in het weekend.Joost en ik kookten. Na het etentje gingen we nog aan de bak. Wijn inkoken en groente snijden om de kip te marineren. De volgende dag maakte Joost de coq au vin en ik aardappeltaartjes.


Dat waren weer de mooie kleine dingen. Die dingen waar je later op terugkijkt en je dan realiseert dat het de grote dingen waren. De dingen die het leven mooi maken. 


Comments

Popular posts from this blog

Donkere wolken en een eiland in het IJ

Na het eten, na de koffie. Joost en ik kijken elkaar aan, 'nog een stukje lopen samen?'
We rijden een stukje verderop langs de dijk en zetten de auto bij de camping neer. Als we de dijk overlopen zien we enorme donkere wolken onze kant op komen. Een machtig mooi gezicht.


We lopen een rondje, langs een zielig konijn met een enorme tumor op zijn borst, dat stilletjes in het gras zit. Langs wuivend riet en opvliegende spreeuwen. Hier en daar een spetter, en als we bijna weer terug zijn, barst de bui los. Dikke druppels kletteren op ons hoofd. We hebben de wind in de rug en laten ons maar natregenen.


Op weg naar huis zien we de zon weer tevoorschijn komen. En thuis wacht een verrassing.


We drogen ons snel af en trekken droge kleren aan. Ik zet een kopje thee. En verder kijk ik alleen naar het prachtige licht. Niets meer nodig verder.
Andere avond, zelfde mooie Hollandse luchten.


Ook weer een wandelingetje op de dijk, met prachtige wolken.En dan de volgende morgen beginnen met ko…

April doet wat ie wil. En mei ook

Dit zijn Joost en Lotte.  Joost spaart auto's. Net als vroeger. Alleen zijn ze nu groter. Lotte vindt het wel grappig. Ik ook. Vooral deze leuke nieuwe. Mijn lievelings op het moment!

We gingen er een stukje mee touren.Naar de molen, waar muziek was. Met weinig bezoekers, want het was KOUD!

Gelukkig had ik mijn eigenwijsheid laten varen en mijn echte winterjas weer van zolder gehaald. Mijn tussenjas (die eigenlijk de afgelopen weken ook niet voldeed) trok het echt niet meer, die koude wind.

Gelukkig konden we er wel om lachen. Hoe kan dat ook anders, in zo'n grappig autootje.

Herfstvakantiedingen doen: Bowlen met het gezin + aanhang. Gezellig avond, vooral het laatste potje, want toen won ik ;).


Wandelingetje.


En toen was het opeens warm. Gek genoeg maar op een paar plekjes in onze tuin. Hier achter de caravan op de camping zelfs zo warm dat ik binnen no time al mijn kleren uit had gedaan en in mijn ondergoed in de zon zat te lezen. Zo lekker!

Lotte voegde zich bij me. Ze ha…

Week 16: dingen uit deze tijd

Wat maakt het dagelijkse leven fijn deze dagen? In de opmars naar het 'echte' warme voorjaar word ik blij van veel dingen. Niet alleen de belofte van de komende warmere maanden, maar juist ook dit grillige aprilweer heeft zijn charme. Groeiseizoen.
Nieuwe plannen. Joost recyclete een oud bad tot hot tub to be. Kwestie van straks een vuurtje onder stoken en dan in bad uitzicht op de ondergaande zon. Hoe cool is dat nu weer?

De zon is alweer zo vroeg op dat ik 'm niet meer op zie komen. Al voor half 7 en dan lig ik nog in mijn bedje. Maar ik begin de dagen wel bijna altijd aan het IJsselmeer. Als ik de dijk opklim, de ganzen nu met hun ganzenkuikens, zie wegvluchten, de wolken boven het water zie hangen, dan weet ik dat het goed is.De liefste kat van de wereld deze knorrie, eh, Rocky. Hij snurkt zo hard en kan zo goed luieren. 

Zo'n fijn stukje vind ik dit. De lage polder met de molen. Als kind speelde ik hier af en toe bij kennissen van de ouders van een vriendin, die…

Klik om verder te bladeren in mijn blog

Show more