Skip to main content

Little thingsWat mooie kleine dingen van de afgelopen week.
En dan bedoel ik niet die miljoenen kleine regen- en hageldruppels die vielen.

Wel dit kunstwerk in Lottes klas. Gevouwen van stroken papier. Ieder kind maakte een stukje en dat werd samengevoegd tot een heel wandschilderij.


Van links tot rechts verscheen opeens een regenboog. Dit is trouwens het uitzicht vanuit Lottes klas. Mooi he?
Ik kwam doorweekt terug.

 

De zon kwam weer een keertje op.


Zo fijn, want het was lang geleden dat het water zo stil was.


Deze tulp heeft de kleuren van de zonsopkomst. Met het pastellerige aan de buitenkant en het vurige van binnen.


Dat is het nare altijd bij ons. Dan bedenk je 'even' de zijkant te bestraten. Maar dan is het meteen 1000m2.... Zo'n klus....


Ik zie overal sneeuwklokjes.Nieuwe morgen.


Met koffie en beschuitje mijn mooie dingen van de dag bijwerken.


Weer een nieuwe morgen.Het was een gezellige week. In januari had ik weinig energie om leuke dingen af te spreken. Maar afgelopen week ging ik heerlijk uit eten met een vriendin en naar deze fototentoonstelling met een andere vriendin.


En ik lag weer op mijn knieĆ«n in het gras. 


Ik was heel zielig trouwens. In de haast om iets te pakken, had ik mijn kleine teentje tegen een paal gestoten. Ouch, dat deed zo'n pijn! Maar ik had niet voor niets haast, dus trok mijn schoenen aan en rende door om vriendin op te halen om uit eten te gaan. In het restaurant bleef mijn teen maar pijn doen en kloppen. En wat bleek, mijn nageltje was doorgescheurd en mijn halve voet bebloed. Dat was een paar dagen niet fijn lopen met schoenen aan en al helemaal niet hardlopen.

Dus tijd genoeg om de puzzel af te puzzelen.


Ik ging met Zara naar de manege om Isa op te halen. Zara is heel erg superdol op paarden en was dolgelukkig dat ze lekker met Moon mocht tutten en er zelfs een rondje op mocht rijden.Niet hardlopen, maar wel mijn Blurbboek afmaken! Het was een hele bevalling, maar alle foto's zitten erin. Nu de laatste slag, die veel tijd kost: alles controleren en tussenbladen met collages per maand maken. Ik kan 'm voorlopig nog niet bestellen dus.


Kreeg wel heimwee naar de zon. Wat was dat lekker met Roos in Sevilla!


Lotte logeerde onderwijl bij Opa en Oma voor een cultureel weekend met heel veel sneeuwklokjes in de heemtuin, een prachtige balletvoorstelling en een mooie tentoonstelling in het Stedelijk.


Verhip, daar is weer een zonsopkomst.
Die kat maar lui slapen, en ik maar sportief doen: woensdag intervallen. Keihard gewerkt en nu 12 blokjes met versnellingen in plaats van de 8 van de week ervoor.


En op donderdag maakte ik een prachtige fietstocht van een uurtje. Het was te mooi weer om achter mijn bureau te blijven zitten de hele dag. En fietsen ging wel met mijn teen.De boom bloeit.


Blauwe dagen worden afgewisseld met grauwe dagen.


Dus maar zoveel mogelijk van de zon genieten als die zich laat zien.


Zondagmorgenfeestje.


Weer even lekker terugkijken op de mooie dingen van de week.


Zaterdag was het straatje klaar!!!!


We hadden een gezellig etentje bij vrienden in het weekend.Joost en ik kookten. Na het etentje gingen we nog aan de bak. Wijn inkoken en groente snijden om de kip te marineren. De volgende dag maakte Joost de coq au vin en ik aardappeltaartjes.


Dat waren weer de mooie kleine dingen. Die dingen waar je later op terugkijkt en je dan realiseert dat het de grote dingen waren. De dingen die het leven mooi maken. 


Comments

Dit vinden anderen leuk nu

Random zomerfotootjes

Het water is weer tot rust gekomen, de ergste golfslag is weg. Zo mooi vind ik het dan, hoe de wolken weerspiegeld worden in het water. Zeker als je aan het zwemmen bent, dan zit je daar echt Middenin. Zo fijn!

Ik kan daar echt zo van genieten, even koffie aan het water.

Nichtje Fie werd 5 en kreeg een zeemeerminnenstaart. Wat cool zeg!


Gewoon nog maar wat plaatjes van het water, ik krijg er zelf nooit genoeg van, hopelijk jij ook niet (anders klik je maar weg ;))


De kippen en haan zijn gewend aan de nieuwe slaapplek van de haan en verzamelen daar 's morgens voor het eten. De kuikens zijn al groot en ik denk dat de twee witte allebei haantjes zullen worden. Als dat maar goed gaat straks....


Prachtige zonsondergang. Cadeautje aan het einde van de dag.


Isa stuurde een fotootje, die was nog even naar Reuring met vriendinnen. Gezellig dat ze ons dan een beetje op de hoogte houdt in de familie app groep.


Zomereten: veel kleur. Daar word je toch blij van?


Tijd van de toetsweken. Het is…

Walk with me, loop je een eindje mee?

Loop je een eindje mee door de tuin? Het is zo'n mooie avond, met dat zachte goudkleurige licht. Door mijn 'pak-nog-minder-mijn-telefoon-experiment' neem ik deze keer mijn echte camera weer eens mee. En eerlijk is eerlijk, hoe mooi de foto's van mijn Samsung ook kunnen zijn, dit is toch wel net even een tikkie mooier. 
Door mijn camera kijk ik extra goed naar alles om me heen. De zachte haartjes van de planten, stuifmeelkorrels, de voelsprieten van een vlinder, hoe de kleur verandert als je je blik verandert van met de zon mee naar tegen het licht in. En niet alleen mijn ogen, ook mijn andere zintuigen zet ik goed aan het werk. Het ruikt zo lekker, in de avond in de tuin. De geur van lavendel, van de vlinderstruiken. En het al beetje vochtige gras aan mijn voeten (met hier en daar een naaktslak, ieuw!), het windje dat door mijn haren waait.
Ik ben een bofkont, dat ik hier woon. Maar wel een bofkont die dat heel goed beseft en er misschien wel meer dan wie ook van kan …

Zomers weekend

Zo'n zomers weekend vraagt erom om in het water te beginnen. Heerlijk stuk gezwommen. Alleen nog een staart en ik ben een zeemeermin ;).Met Lotte maakte ik dit heerlijke toetje: Rabarber in kleine stukjes even koken. Banaan erdoor, schepje suiker en wat custardpoeder, in stukjes geknipte marshmellows erover en dan in de oven.


De perfecte mix van zuur, zoet, romig en zomer.


Boek uitgelezen. De recensies waren niet zo positief, maar ik vond het een bijzonder boek. Over een vrouw die in de jeugdzorg werkt en daarin alles goed wil doen, maar ondertussen haar eigen zoon uit het oog verliest.
De zoon komt door allerlei suffe omstandigheden en domme puberkeuzes in de ene na de andere ellende terecht. Mede door zijn vrienden die praten in osso en wallah en andersoortige straattaal.
Een derde hoofdrolspeler is de uitgerangeerde leraar, die tegenwoordig liever vogels kijkt maar een beginnende vriendschap sluit met de zoon.

Als de moeder op haar werk in de problemen komt omdat er een kind …