Skip to main content

Leuke dingen van de afgelopen dagen

Even wat blijheid van de afgelopen dagen hier de revue laten passeren.

Voor mijn verjaardag kreeg ik van mijn zusje een Bloomon cadeaubon. En vorige week bestelde ik een boeket. Donderdagavond ging de bel en kreeg ik de bloemen, mooi verpakt in een kartonnen huls met leuke tips erop gedrukt. Ik sneed de bloemen en takken schuin af en bewonderde ze. Nog in de knop, supervers en allemaal verschillende.


De volgende ochtend met iets meer licht. Dit zijn mijn lievelingsboeketten, gewoon, allerlei mooie en verschillende bloemen. 


Kijk nou wat een prachtige er tussen zitten: de kleur hiervan dan, zo vol en fluwelig.


Anjers zijn niet mijn favoriet, maar deze is wel heel shiny!


Een beetje winters, een zachte distel.


De roos, zo prachtig.


En nog veel meer takken en bloemen. Erg leuk, ik kijk er iedere dag verschillende keren naar, de kinderen worden al gek van me. 'Ja nou weet ik het wel dat die .... zo mooi is'. 


Ik hou er nou eenmaal van. Puh.


Zaterdag ging ik met Lotte en een vriendinnetje naar het klimduin. Heerlijk spelen en struinen en wandelen. Best pittig dat duin en die trappen.


Klimgeiten!


Lekker spelen en rennen.


Wat zijn de duinen toch mooi. Iedere keer als ik er ben, denk ik dat ik dat vaker moet doen, maar het is me vaak net te ver weg, toch een uur heen en een uur terug.


We vonden een hut.En warmden later op met warme choco voor de ladies en Chai tea latte voor mij.


Ik kocht weer eens een nieuw renjasje. Heb er een aantal, de meeste onder de € 15,-. Niet dat het veel uitmaakt, ook het wat betere jasje is in de afgelopen jaren minder waterdicht geworden door het vele wassen. Van Nike zag ik al eerder jasjes met zo'n mooie stof. Beetje wafelachtig, heel licht. Maar die jasjes van Nike waren echt niet te betalen, ik had het er in ieder geval niet voor over. Deze zag ik hangen bij de Hema.Afgeprijsd van 30 naar 10 euro. Maar ik liet hem hangen. Waarom spullen kopen als je jasjes genoeg hebt? Maar ja, hij bleef in mijn hoofd ronddansen, dat jasje. Ik verzon allerlei excuses, dat ik toch 3 keer per week liep, dat het handig was, een extra. Dat ik het gewoon verdiende. En sja, hij hing er nog toen ik een week later weer terugkwam en dat ene tientje... Nou ja, de rest is geschiedenis en ik liep in mijn fijne nieuwe jasje.


Veel wind de laatste tijd. Ik word er onrustig van. Van mij mag het voorjaar beginnen. Maar ik probeer maar geduldig te zijn. Het is wat het is. Het water staat hoog en klotst zwart tegen de dijk aan.


Geen strand meer.


Af en toe komt de zon heel even door. Hoera! Dubbel hoera voor de mooie Hollandse wolken. Daar hou ik dan weer wel van.


Na rustige renmaanden december en januari ben ik weer aan de bak gegaan. Weer werken voor mijn geld ;). Tempotrainingen, intervalletjes, duurloopjes. Dat blijf ik het grote nadeel van hardlopen vinden, van even rustiger aandoen, zak je (ik tenminste) weer enorm terug in conditie. Waar 'vroeger' (hoor opoe) ik al kletstend de 10km tussen de 6.15-6.30 per km rende, moest ik nu echt aan de bak om een tempo van 6.30 vol te houden drie kwartier lang. Ook hierbij probeer ik er niet van te balen, zoals met het weer, maar het te nemen zoals het is. Ook wel weer leuk om mezelf te verbeteren de komende tijd. En in de tussentijd trots zijn op de kilometers die ik maak. Want al ben ik niet snel, ik loop toch alweer 9 jaar, vrijwel altijd trouw drie keer per week.


Kiekeboe! Sammy thinks out of the box.


De amarylussen staan zo mooi. 


Deze had ik al laten zien, in mijn melancholische bui. Die muppetjes toch. 


Ik verwende mezelf met echte goede fijne sloffen. Nu ik zoveel vanaf huis werk ging ik me steeds meer storen aan mijn sloffen die niet alleen versleten waren, maar ook zo los bungelden dat ik er letterlijk op slofte. Nu heb ik echte schapenwollen Shepherds, uit Zweden. En ze zitten zo lekker! Vooral met blote voeten erin. 


Ik wilde meer lezen dit jaar, en dat lukt. Niet alleen las ik een tweede thriller van Simone vd Vlugt, die in Alkmaar speelt, maar ook las ik dit boek uit. Ontroerend mooi.


En dit was het beetje zon van vanmorgen. Toen ik de dag weer goed begon aan het water.

Comments

Marjolein said…
Heerlijk he Schoorl, komen er elke week, en dan de honden die van het klimduin afrennen, zo grappig! En weer moeiteloos omhoog;)
Lopen er ook graag, gelukkig woon ik er maar 15 min vandaan..
Francine said…
Weet je wat ik ook zulke mooie sloffen vind? Mahabis. Kijk: http://mahabis.com/pages/classic-slipper

De zool kan eraf, voor binnen en buiten. En ze zijn zo mooi simpel. Ooit ga ik mezelf ermee verwennen.

Popular posts from this blog

Donkere wolken en een eiland in het IJ

Na het eten, na de koffie. Joost en ik kijken elkaar aan, 'nog een stukje lopen samen?'
We rijden een stukje verderop langs de dijk en zetten de auto bij de camping neer. Als we de dijk overlopen zien we enorme donkere wolken onze kant op komen. Een machtig mooi gezicht.


We lopen een rondje, langs een zielig konijn met een enorme tumor op zijn borst, dat stilletjes in het gras zit. Langs wuivend riet en opvliegende spreeuwen. Hier en daar een spetter, en als we bijna weer terug zijn, barst de bui los. Dikke druppels kletteren op ons hoofd. We hebben de wind in de rug en laten ons maar natregenen.


Op weg naar huis zien we de zon weer tevoorschijn komen. En thuis wacht een verrassing.


We drogen ons snel af en trekken droge kleren aan. Ik zet een kopje thee. En verder kijk ik alleen naar het prachtige licht. Niets meer nodig verder.
Andere avond, zelfde mooie Hollandse luchten.


Ook weer een wandelingetje op de dijk, met prachtige wolken.En dan de volgende morgen beginnen met ko…

April doet wat ie wil. En mei ook

Dit zijn Joost en Lotte.  Joost spaart auto's. Net als vroeger. Alleen zijn ze nu groter. Lotte vindt het wel grappig. Ik ook. Vooral deze leuke nieuwe. Mijn lievelings op het moment!

We gingen er een stukje mee touren.Naar de molen, waar muziek was. Met weinig bezoekers, want het was KOUD!

Gelukkig had ik mijn eigenwijsheid laten varen en mijn echte winterjas weer van zolder gehaald. Mijn tussenjas (die eigenlijk de afgelopen weken ook niet voldeed) trok het echt niet meer, die koude wind.

Gelukkig konden we er wel om lachen. Hoe kan dat ook anders, in zo'n grappig autootje.

Herfstvakantiedingen doen: Bowlen met het gezin + aanhang. Gezellig avond, vooral het laatste potje, want toen won ik ;).


Wandelingetje.


En toen was het opeens warm. Gek genoeg maar op een paar plekjes in onze tuin. Hier achter de caravan op de camping zelfs zo warm dat ik binnen no time al mijn kleren uit had gedaan en in mijn ondergoed in de zon zat te lezen. Zo lekker!

Lotte voegde zich bij me. Ze ha…

Week 16: dingen uit deze tijd

Wat maakt het dagelijkse leven fijn deze dagen? In de opmars naar het 'echte' warme voorjaar word ik blij van veel dingen. Niet alleen de belofte van de komende warmere maanden, maar juist ook dit grillige aprilweer heeft zijn charme. Groeiseizoen.
Nieuwe plannen. Joost recyclete een oud bad tot hot tub to be. Kwestie van straks een vuurtje onder stoken en dan in bad uitzicht op de ondergaande zon. Hoe cool is dat nu weer?

De zon is alweer zo vroeg op dat ik 'm niet meer op zie komen. Al voor half 7 en dan lig ik nog in mijn bedje. Maar ik begin de dagen wel bijna altijd aan het IJsselmeer. Als ik de dijk opklim, de ganzen nu met hun ganzenkuikens, zie wegvluchten, de wolken boven het water zie hangen, dan weet ik dat het goed is.De liefste kat van de wereld deze knorrie, eh, Rocky. Hij snurkt zo hard en kan zo goed luieren. 

Zo'n fijn stukje vind ik dit. De lage polder met de molen. Als kind speelde ik hier af en toe bij kennissen van de ouders van een vriendin, die…

Klik om verder te bladeren in mijn blog

Show more