Skip to main content

Leuke dingen van de afgelopen dagen

Even wat blijheid van de afgelopen dagen hier de revue laten passeren.

Voor mijn verjaardag kreeg ik van mijn zusje een Bloomon cadeaubon. En vorige week bestelde ik een boeket. Donderdagavond ging de bel en kreeg ik de bloemen, mooi verpakt in een kartonnen huls met leuke tips erop gedrukt. Ik sneed de bloemen en takken schuin af en bewonderde ze. Nog in de knop, supervers en allemaal verschillende.


De volgende ochtend met iets meer licht. Dit zijn mijn lievelingsboeketten, gewoon, allerlei mooie en verschillende bloemen. 


Kijk nou wat een prachtige er tussen zitten: de kleur hiervan dan, zo vol en fluwelig.


Anjers zijn niet mijn favoriet, maar deze is wel heel shiny!


Een beetje winters, een zachte distel.


De roos, zo prachtig.


En nog veel meer takken en bloemen. Erg leuk, ik kijk er iedere dag verschillende keren naar, de kinderen worden al gek van me. 'Ja nou weet ik het wel dat die .... zo mooi is'. 


Ik hou er nou eenmaal van. Puh.


Zaterdag ging ik met Lotte en een vriendinnetje naar het klimduin. Heerlijk spelen en struinen en wandelen. Best pittig dat duin en die trappen.


Klimgeiten!


Lekker spelen en rennen.


Wat zijn de duinen toch mooi. Iedere keer als ik er ben, denk ik dat ik dat vaker moet doen, maar het is me vaak net te ver weg, toch een uur heen en een uur terug.


We vonden een hut.En warmden later op met warme choco voor de ladies en Chai tea latte voor mij.


Ik kocht weer eens een nieuw renjasje. Heb er een aantal, de meeste onder de € 15,-. Niet dat het veel uitmaakt, ook het wat betere jasje is in de afgelopen jaren minder waterdicht geworden door het vele wassen. Van Nike zag ik al eerder jasjes met zo'n mooie stof. Beetje wafelachtig, heel licht. Maar die jasjes van Nike waren echt niet te betalen, ik had het er in ieder geval niet voor over. Deze zag ik hangen bij de Hema.Afgeprijsd van 30 naar 10 euro. Maar ik liet hem hangen. Waarom spullen kopen als je jasjes genoeg hebt? Maar ja, hij bleef in mijn hoofd ronddansen, dat jasje. Ik verzon allerlei excuses, dat ik toch 3 keer per week liep, dat het handig was, een extra. Dat ik het gewoon verdiende. En sja, hij hing er nog toen ik een week later weer terugkwam en dat ene tientje... Nou ja, de rest is geschiedenis en ik liep in mijn fijne nieuwe jasje.


Veel wind de laatste tijd. Ik word er onrustig van. Van mij mag het voorjaar beginnen. Maar ik probeer maar geduldig te zijn. Het is wat het is. Het water staat hoog en klotst zwart tegen de dijk aan.


Geen strand meer.


Af en toe komt de zon heel even door. Hoera! Dubbel hoera voor de mooie Hollandse wolken. Daar hou ik dan weer wel van.


Na rustige renmaanden december en januari ben ik weer aan de bak gegaan. Weer werken voor mijn geld ;). Tempotrainingen, intervalletjes, duurloopjes. Dat blijf ik het grote nadeel van hardlopen vinden, van even rustiger aandoen, zak je (ik tenminste) weer enorm terug in conditie. Waar 'vroeger' (hoor opoe) ik al kletstend de 10km tussen de 6.15-6.30 per km rende, moest ik nu echt aan de bak om een tempo van 6.30 vol te houden drie kwartier lang. Ook hierbij probeer ik er niet van te balen, zoals met het weer, maar het te nemen zoals het is. Ook wel weer leuk om mezelf te verbeteren de komende tijd. En in de tussentijd trots zijn op de kilometers die ik maak. Want al ben ik niet snel, ik loop toch alweer 9 jaar, vrijwel altijd trouw drie keer per week.


Kiekeboe! Sammy thinks out of the box.


De amarylussen staan zo mooi. 


Deze had ik al laten zien, in mijn melancholische bui. Die muppetjes toch. 


Ik verwende mezelf met echte goede fijne sloffen. Nu ik zoveel vanaf huis werk ging ik me steeds meer storen aan mijn sloffen die niet alleen versleten waren, maar ook zo los bungelden dat ik er letterlijk op slofte. Nu heb ik echte schapenwollen Shepherds, uit Zweden. En ze zitten zo lekker! Vooral met blote voeten erin. 


Ik wilde meer lezen dit jaar, en dat lukt. Niet alleen las ik een tweede thriller van Simone vd Vlugt, die in Alkmaar speelt, maar ook las ik dit boek uit. Ontroerend mooi.


En dit was het beetje zon van vanmorgen. Toen ik de dag weer goed begon aan het water.

Comments

Marjolein said…
Heerlijk he Schoorl, komen er elke week, en dan de honden die van het klimduin afrennen, zo grappig! En weer moeiteloos omhoog;)
Lopen er ook graag, gelukkig woon ik er maar 15 min vandaan..
Francine said…
Weet je wat ik ook zulke mooie sloffen vind? Mahabis. Kijk: http://mahabis.com/pages/classic-slipper

De zool kan eraf, voor binnen en buiten. En ze zijn zo mooi simpel. Ooit ga ik mezelf ermee verwennen.

Dit vinden anderen leuk nu

Random zomerfotootjes

Het water is weer tot rust gekomen, de ergste golfslag is weg. Zo mooi vind ik het dan, hoe de wolken weerspiegeld worden in het water. Zeker als je aan het zwemmen bent, dan zit je daar echt Middenin. Zo fijn!

Ik kan daar echt zo van genieten, even koffie aan het water.

Nichtje Fie werd 5 en kreeg een zeemeerminnenstaart. Wat cool zeg!


Gewoon nog maar wat plaatjes van het water, ik krijg er zelf nooit genoeg van, hopelijk jij ook niet (anders klik je maar weg ;))


De kippen en haan zijn gewend aan de nieuwe slaapplek van de haan en verzamelen daar 's morgens voor het eten. De kuikens zijn al groot en ik denk dat de twee witte allebei haantjes zullen worden. Als dat maar goed gaat straks....


Prachtige zonsondergang. Cadeautje aan het einde van de dag.


Isa stuurde een fotootje, die was nog even naar Reuring met vriendinnen. Gezellig dat ze ons dan een beetje op de hoogte houdt in de familie app groep.


Zomereten: veel kleur. Daar word je toch blij van?


Tijd van de toetsweken. Het is…

Walk with me, loop je een eindje mee?

Loop je een eindje mee door de tuin? Het is zo'n mooie avond, met dat zachte goudkleurige licht. Door mijn 'pak-nog-minder-mijn-telefoon-experiment' neem ik deze keer mijn echte camera weer eens mee. En eerlijk is eerlijk, hoe mooi de foto's van mijn Samsung ook kunnen zijn, dit is toch wel net even een tikkie mooier. 
Door mijn camera kijk ik extra goed naar alles om me heen. De zachte haartjes van de planten, stuifmeelkorrels, de voelsprieten van een vlinder, hoe de kleur verandert als je je blik verandert van met de zon mee naar tegen het licht in. En niet alleen mijn ogen, ook mijn andere zintuigen zet ik goed aan het werk. Het ruikt zo lekker, in de avond in de tuin. De geur van lavendel, van de vlinderstruiken. En het al beetje vochtige gras aan mijn voeten (met hier en daar een naaktslak, ieuw!), het windje dat door mijn haren waait.
Ik ben een bofkont, dat ik hier woon. Maar wel een bofkont die dat heel goed beseft en er misschien wel meer dan wie ook van kan …

Zomers weekend

Zo'n zomers weekend vraagt erom om in het water te beginnen. Heerlijk stuk gezwommen. Alleen nog een staart en ik ben een zeemeermin ;).Met Lotte maakte ik dit heerlijke toetje: Rabarber in kleine stukjes even koken. Banaan erdoor, schepje suiker en wat custardpoeder, in stukjes geknipte marshmellows erover en dan in de oven.


De perfecte mix van zuur, zoet, romig en zomer.


Boek uitgelezen. De recensies waren niet zo positief, maar ik vond het een bijzonder boek. Over een vrouw die in de jeugdzorg werkt en daarin alles goed wil doen, maar ondertussen haar eigen zoon uit het oog verliest.
De zoon komt door allerlei suffe omstandigheden en domme puberkeuzes in de ene na de andere ellende terecht. Mede door zijn vrienden die praten in osso en wallah en andersoortige straattaal.
Een derde hoofdrolspeler is de uitgerangeerde leraar, die tegenwoordig liever vogels kijkt maar een beginnende vriendschap sluit met de zoon.

Als de moeder op haar werk in de problemen komt omdat er een kind …