Skip to main content

Knisperkoud

Zo hou ik best van de winter. Knisperkoud. Ademwolkjes. Blauwe lucht. Wintersportgevoel.


Met de belofte dat het voorjaar niet ver meer is. Als je uit de wind in de zon zit, voel je al hoe de kracht van de zon toeneemt. Nog even en het voorjaar barst los. Hier en daar hoor ik al van die vogelgeluiden die echt bij de lente horen.


Het winterlicht is zo prachtig. 


Vroeg op voor een schitterende rit naar Den Haag, in een witte wereld van de rijp.


Het Lange Voorhout viert een feestje.


Die bloemen, zo mooi.
(en dus lag de dorpsgek er weer tussen), maar zeg nou zelf, die foto hieronder geeft de sfeer toch een stuk beter weer dan de standaardplaat uit stand?


Had ik al gezegd dat ik het winterlicht zo mooi vind?


De sloot is bevroren.Ik verkleumde tijdens een kort fietstochtje in de vroegte. De wind is nog snijdend koud.


Maar het uitzicht zo mooi en ik heb die buitenlucht echt nodig in mijn kantoor- en computerdagen.


Ik ontdek ook in onze eigen tuin steeds meer pollen sneeuwklokjes.


En een bevroren narcisje.


De lucht zo blauw. Zo helder.


En de fazant heeft een aantal irisbolletjes gelukkig laten staan. Zo suf, ieder jaar weer plant ik bollen, maar de fazant graaft ze op en en verorbert ze....


Zo mooi om te zien hoe het water tot ijs kristalliseert en al die vormen maakt. Zeker in het lage licht.
Ik krijg er ieder jaar weer zo'n kriebel van in mijn buik. Dat lonkende voorjaar. Ik krijg de neiging om een Ronja de Roversdochterroep te doen.


In Edam maakte ik een wandelingetje langs de prachtige witte bloesem.
Naast de knisperkou is het ook de tijd van de schoolkeuze. Het is best spannend voor Lotte en vermoeiend voor mij, na mijn werk nog haasten om op tijd weer een avond door een school te sjouwen. Maar ik geniet er ook van. Goed om verschillende scholen te bekijken, de sfeer te proeven, te zien wat voor extra's ze bieden. Gister bezochten we de laatste en Lotte denkt te weten welke het gaat worden. Nog niet honderd procent zeker, maar ja, wanneer ben je dat wel in het leven? Ik denk dat bijna alle scholen wel goed zijn. Zeker voor een leergierig kind als Lotte. Maar zo'n keuze maak je maar 1 x naar groep 8 en dat maakt het waard er echt even tijd in te investeren. Daarbij, gelukkig is het hier geen Amsterdam, met lotingen en wel 12 scholen bezoeken, wat ik ook wel hoor. Dan valt het bij ons nog echt mee.


Na een kort en woelig nachtje kwam de zon gewoon weer op. He, lekker voorspelbaar weer ;).


Maar waar de zon dezelfde bol is, is het uitzicht toch weer anders en genoot ik weer van de kleine details. De tak met kippenvel. Het ijs op de stenen. Een blad wat ik vond tussen de schelpen.
Over schelpen gesproken. De oostenwind heeft het strand weer teruggebracht!

Comments

Jantina said…
Wat weer een geweldige foto's. Ik geniet er elke keer weer van. Ik ben ook, wel het een maandje later, dankzij jou aan de yogacamp begonnen! Super fijn. Dank je voor de tip en de foto's!

Popular posts from this blog

Donkere wolken en een eiland in het IJ

Na het eten, na de koffie. Joost en ik kijken elkaar aan, 'nog een stukje lopen samen?'
We rijden een stukje verderop langs de dijk en zetten de auto bij de camping neer. Als we de dijk overlopen zien we enorme donkere wolken onze kant op komen. Een machtig mooi gezicht.


We lopen een rondje, langs een zielig konijn met een enorme tumor op zijn borst, dat stilletjes in het gras zit. Langs wuivend riet en opvliegende spreeuwen. Hier en daar een spetter, en als we bijna weer terug zijn, barst de bui los. Dikke druppels kletteren op ons hoofd. We hebben de wind in de rug en laten ons maar natregenen.


Op weg naar huis zien we de zon weer tevoorschijn komen. En thuis wacht een verrassing.


We drogen ons snel af en trekken droge kleren aan. Ik zet een kopje thee. En verder kijk ik alleen naar het prachtige licht. Niets meer nodig verder.
Andere avond, zelfde mooie Hollandse luchten.


Ook weer een wandelingetje op de dijk, met prachtige wolken.En dan de volgende morgen beginnen met ko…

April doet wat ie wil. En mei ook

Dit zijn Joost en Lotte.  Joost spaart auto's. Net als vroeger. Alleen zijn ze nu groter. Lotte vindt het wel grappig. Ik ook. Vooral deze leuke nieuwe. Mijn lievelings op het moment!

We gingen er een stukje mee touren.Naar de molen, waar muziek was. Met weinig bezoekers, want het was KOUD!

Gelukkig had ik mijn eigenwijsheid laten varen en mijn echte winterjas weer van zolder gehaald. Mijn tussenjas (die eigenlijk de afgelopen weken ook niet voldeed) trok het echt niet meer, die koude wind.

Gelukkig konden we er wel om lachen. Hoe kan dat ook anders, in zo'n grappig autootje.

Herfstvakantiedingen doen: Bowlen met het gezin + aanhang. Gezellig avond, vooral het laatste potje, want toen won ik ;).


Wandelingetje.


En toen was het opeens warm. Gek genoeg maar op een paar plekjes in onze tuin. Hier achter de caravan op de camping zelfs zo warm dat ik binnen no time al mijn kleren uit had gedaan en in mijn ondergoed in de zon zat te lezen. Zo lekker!

Lotte voegde zich bij me. Ze ha…

Week 16: dingen uit deze tijd

Wat maakt het dagelijkse leven fijn deze dagen? In de opmars naar het 'echte' warme voorjaar word ik blij van veel dingen. Niet alleen de belofte van de komende warmere maanden, maar juist ook dit grillige aprilweer heeft zijn charme. Groeiseizoen.
Nieuwe plannen. Joost recyclete een oud bad tot hot tub to be. Kwestie van straks een vuurtje onder stoken en dan in bad uitzicht op de ondergaande zon. Hoe cool is dat nu weer?

De zon is alweer zo vroeg op dat ik 'm niet meer op zie komen. Al voor half 7 en dan lig ik nog in mijn bedje. Maar ik begin de dagen wel bijna altijd aan het IJsselmeer. Als ik de dijk opklim, de ganzen nu met hun ganzenkuikens, zie wegvluchten, de wolken boven het water zie hangen, dan weet ik dat het goed is.De liefste kat van de wereld deze knorrie, eh, Rocky. Hij snurkt zo hard en kan zo goed luieren. 

Zo'n fijn stukje vind ik dit. De lage polder met de molen. Als kind speelde ik hier af en toe bij kennissen van de ouders van een vriendin, die…

Klik om verder te bladeren in mijn blog

Show more