Skip to main content

Childhood unplugged - Unplug de dag

Ik kijk niet terug, ik kijk vooruit. Dat zegt Joost altijd.
Opposites attract, kennelijk, want als er iemand dol is op terugkijken, dan ben ik het wel. 

Gisteravond bladerde ik met Lotte door oude fotoboeken. Ik werd er melancholisch van. Die verhalen van toen, zoveel waren we weer vergeten en zoveel kwam weer terug. Hoe ze toen al precies hun karakter van nu hadden en hoeveel ze ook veranderd zijn in die jaren. Tegelijkertijd.

Ook bedacht ik me opeens dat zij zo'n beetje de laatste generatie was die zonder Ipad en mobiele devices opgroeide. Op alle foto's van toen heel veel knutselspullen, verf, trampolines, buitenspelen, strijkkralen, playmobiel, verkleedkleren, dat soort werk. Maar de jonge kindertijd van Isa en Lotte was zonder Ipad en telefoon. Met hier een daar een half uurtje www.kinderplezier.nl. Niet dat ik tegen die nieuwe dingen ben hoor, als ik zie wat ze nu kunnen en doen met hun telefoon: chatten met elkaar en dubbel liggen van het lachen, filmpjes maken en bewerken, mooie foto's maken en inspiratie voor knutselprojecten opdoen en veel, heel veel communiceren met elkaar. Bovendien hebben ze allebei nog heel veel uur in de dag waarin ze andere dingen doen: paardrijden, spelen, school, leven, lachen, leren. Maar toch, ergens vind ik het ook wel heel mooi dat de kindertijd van Isa en Lotte nog zo vrij en unplugged was. 

Voor de leuk een paar snel geselecteerde foto's uit de periode mei 2005 -augustus 2007. Toen Isa 4 t/m 6 jaar oud was en Lotte 1,5 t/m 3 jaar. Door elkaar heen, want geen zin om verder uit te zoeken, ik ga namelijk naar buiten. Unpluggen.En deze dan.... Kan me niet eens meer herinneren hoe en wanneer ik het gemaakt heb, maar wat ontzettend lief en leuk.


Comments

Fleur said…
oohhh zoo zoet die foto's. De kleertjes, ik herinner me ze ook nog gewoon. Die schattige rompertjes van de hema! Maar goed, idd nog veel zonder devices, hier ook. Behalve Joris dan. Gek is dat, er zit maar 4 1/2 jaar tussen hem en Merel en toch is dat een verschil. Fijn tripje down to memory lane.
Marjolein said…
Wat leuk!
Ik kijk ook graag terug op die tijd dat ze klein zijn, ze zijn nu 15 en 17, en kijk echt met weemoed terug hoor, zo schattig als ze waren;)
Blader vaak nog door de oude echte fotoalbums!
Kim said…
Wat een mooie koppies!

Popular posts from this blog

Donkere wolken en een eiland in het IJ

Na het eten, na de koffie. Joost en ik kijken elkaar aan, 'nog een stukje lopen samen?'
We rijden een stukje verderop langs de dijk en zetten de auto bij de camping neer. Als we de dijk overlopen zien we enorme donkere wolken onze kant op komen. Een machtig mooi gezicht.


We lopen een rondje, langs een zielig konijn met een enorme tumor op zijn borst, dat stilletjes in het gras zit. Langs wuivend riet en opvliegende spreeuwen. Hier en daar een spetter, en als we bijna weer terug zijn, barst de bui los. Dikke druppels kletteren op ons hoofd. We hebben de wind in de rug en laten ons maar natregenen.


Op weg naar huis zien we de zon weer tevoorschijn komen. En thuis wacht een verrassing.


We drogen ons snel af en trekken droge kleren aan. Ik zet een kopje thee. En verder kijk ik alleen naar het prachtige licht. Niets meer nodig verder.
Andere avond, zelfde mooie Hollandse luchten.


Ook weer een wandelingetje op de dijk, met prachtige wolken.En dan de volgende morgen beginnen met ko…

April doet wat ie wil. En mei ook

Dit zijn Joost en Lotte.  Joost spaart auto's. Net als vroeger. Alleen zijn ze nu groter. Lotte vindt het wel grappig. Ik ook. Vooral deze leuke nieuwe. Mijn lievelings op het moment!

We gingen er een stukje mee touren.Naar de molen, waar muziek was. Met weinig bezoekers, want het was KOUD!

Gelukkig had ik mijn eigenwijsheid laten varen en mijn echte winterjas weer van zolder gehaald. Mijn tussenjas (die eigenlijk de afgelopen weken ook niet voldeed) trok het echt niet meer, die koude wind.

Gelukkig konden we er wel om lachen. Hoe kan dat ook anders, in zo'n grappig autootje.

Herfstvakantiedingen doen: Bowlen met het gezin + aanhang. Gezellig avond, vooral het laatste potje, want toen won ik ;).


Wandelingetje.


En toen was het opeens warm. Gek genoeg maar op een paar plekjes in onze tuin. Hier achter de caravan op de camping zelfs zo warm dat ik binnen no time al mijn kleren uit had gedaan en in mijn ondergoed in de zon zat te lezen. Zo lekker!

Lotte voegde zich bij me. Ze ha…

Week 16: dingen uit deze tijd

Wat maakt het dagelijkse leven fijn deze dagen? In de opmars naar het 'echte' warme voorjaar word ik blij van veel dingen. Niet alleen de belofte van de komende warmere maanden, maar juist ook dit grillige aprilweer heeft zijn charme. Groeiseizoen.
Nieuwe plannen. Joost recyclete een oud bad tot hot tub to be. Kwestie van straks een vuurtje onder stoken en dan in bad uitzicht op de ondergaande zon. Hoe cool is dat nu weer?

De zon is alweer zo vroeg op dat ik 'm niet meer op zie komen. Al voor half 7 en dan lig ik nog in mijn bedje. Maar ik begin de dagen wel bijna altijd aan het IJsselmeer. Als ik de dijk opklim, de ganzen nu met hun ganzenkuikens, zie wegvluchten, de wolken boven het water zie hangen, dan weet ik dat het goed is.De liefste kat van de wereld deze knorrie, eh, Rocky. Hij snurkt zo hard en kan zo goed luieren. 

Zo'n fijn stukje vind ik dit. De lage polder met de molen. Als kind speelde ik hier af en toe bij kennissen van de ouders van een vriendin, die…

Klik om verder te bladeren in mijn blog

Show more