Skip to main content

Childhood unplugged - Unplug de dag

Ik kijk niet terug, ik kijk vooruit. Dat zegt Joost altijd.
Opposites attract, kennelijk, want als er iemand dol is op terugkijken, dan ben ik het wel. 

Gisteravond bladerde ik met Lotte door oude fotoboeken. Ik werd er melancholisch van. Die verhalen van toen, zoveel waren we weer vergeten en zoveel kwam weer terug. Hoe ze toen al precies hun karakter van nu hadden en hoeveel ze ook veranderd zijn in die jaren. Tegelijkertijd.

Ook bedacht ik me opeens dat zij zo'n beetje de laatste generatie was die zonder Ipad en mobiele devices opgroeide. Op alle foto's van toen heel veel knutselspullen, verf, trampolines, buitenspelen, strijkkralen, playmobiel, verkleedkleren, dat soort werk. Maar de jonge kindertijd van Isa en Lotte was zonder Ipad en telefoon. Met hier een daar een half uurtje www.kinderplezier.nl. Niet dat ik tegen die nieuwe dingen ben hoor, als ik zie wat ze nu kunnen en doen met hun telefoon: chatten met elkaar en dubbel liggen van het lachen, filmpjes maken en bewerken, mooie foto's maken en inspiratie voor knutselprojecten opdoen en veel, heel veel communiceren met elkaar. Bovendien hebben ze allebei nog heel veel uur in de dag waarin ze andere dingen doen: paardrijden, spelen, school, leven, lachen, leren. Maar toch, ergens vind ik het ook wel heel mooi dat de kindertijd van Isa en Lotte nog zo vrij en unplugged was. 

Voor de leuk een paar snel geselecteerde foto's uit de periode mei 2005 -augustus 2007. Toen Isa 4 t/m 6 jaar oud was en Lotte 1,5 t/m 3 jaar. Door elkaar heen, want geen zin om verder uit te zoeken, ik ga namelijk naar buiten. Unpluggen.En deze dan.... Kan me niet eens meer herinneren hoe en wanneer ik het gemaakt heb, maar wat ontzettend lief en leuk.


Comments

Fleur said…
oohhh zoo zoet die foto's. De kleertjes, ik herinner me ze ook nog gewoon. Die schattige rompertjes van de hema! Maar goed, idd nog veel zonder devices, hier ook. Behalve Joris dan. Gek is dat, er zit maar 4 1/2 jaar tussen hem en Merel en toch is dat een verschil. Fijn tripje down to memory lane.
Marjolein said…
Wat leuk!
Ik kijk ook graag terug op die tijd dat ze klein zijn, ze zijn nu 15 en 17, en kijk echt met weemoed terug hoor, zo schattig als ze waren;)
Blader vaak nog door de oude echte fotoalbums!
Kim said…
Wat een mooie koppies!

Dit vinden anderen leuk nu

Random zomerfotootjes

Het water is weer tot rust gekomen, de ergste golfslag is weg. Zo mooi vind ik het dan, hoe de wolken weerspiegeld worden in het water. Zeker als je aan het zwemmen bent, dan zit je daar echt Middenin. Zo fijn!

Ik kan daar echt zo van genieten, even koffie aan het water.

Nichtje Fie werd 5 en kreeg een zeemeerminnenstaart. Wat cool zeg!


Gewoon nog maar wat plaatjes van het water, ik krijg er zelf nooit genoeg van, hopelijk jij ook niet (anders klik je maar weg ;))


De kippen en haan zijn gewend aan de nieuwe slaapplek van de haan en verzamelen daar 's morgens voor het eten. De kuikens zijn al groot en ik denk dat de twee witte allebei haantjes zullen worden. Als dat maar goed gaat straks....


Prachtige zonsondergang. Cadeautje aan het einde van de dag.


Isa stuurde een fotootje, die was nog even naar Reuring met vriendinnen. Gezellig dat ze ons dan een beetje op de hoogte houdt in de familie app groep.


Zomereten: veel kleur. Daar word je toch blij van?


Tijd van de toetsweken. Het is…

Week 25: Midzomerweek - en zomer is het!

De week van midzomer, altijd een beetje een dubbel gevoel omdat de dagen weer korter gaan worden. Maar hee, de zomer is pas net begonnen en goed ook. Wat een heerlijke dagen! Werken is een beetje pittig met dit warme weer, maar als je klaar bent, begint er gewoon een heel nieuw stuk dag. En ook 's morgens vroeg is fijn, aan mijn strandje. Met zo'n begin voelt iedere dag een beetje als vakantie.
De bloemen die we Lotte gaven bij de voorstelling komen zo prachtig uit. Toverbalpioenen zijn het, en ze verkleuren langzaam van dieproze naar wit. 

Ik maak een wandeling door Purmerend op maandagavond, want Lotte doet een proefles dans. Later op de avond zwemmen we met vrienden heerlijk in het IJsselmeer en kletsen we in de tuin tot het donker is. 

Nu weer heel anders, de pioenen. Door het warme weer gaat het extra snel deze keer.


Tropenrooster: vroeg beginnen met werken. Tussendemiddag echt een uur lunchpauze en even heerlijk buiten zitten en op tijd weer klaar. 

Tijd voor een ijsje!

Walk with me, loop je een eindje mee?

Loop je een eindje mee door de tuin? Het is zo'n mooie avond, met dat zachte goudkleurige licht. Door mijn 'pak-nog-minder-mijn-telefoon-experiment' neem ik deze keer mijn echte camera weer eens mee. En eerlijk is eerlijk, hoe mooi de foto's van mijn Samsung ook kunnen zijn, dit is toch wel net even een tikkie mooier. 
Door mijn camera kijk ik extra goed naar alles om me heen. De zachte haartjes van de planten, stuifmeelkorrels, de voelsprieten van een vlinder, hoe de kleur verandert als je je blik verandert van met de zon mee naar tegen het licht in. En niet alleen mijn ogen, ook mijn andere zintuigen zet ik goed aan het werk. Het ruikt zo lekker, in de avond in de tuin. De geur van lavendel, van de vlinderstruiken. En het al beetje vochtige gras aan mijn voeten (met hier en daar een naaktslak, ieuw!), het windje dat door mijn haren waait.
Ik ben een bofkont, dat ik hier woon. Maar wel een bofkont die dat heel goed beseft en er misschien wel meer dan wie ook van kan …