Skip to main content

Waar twee seizoenen elkaar ontmoeten


Afgelopen vrijdag startte de dag knisperend bevroren. Van dat wintersportweer, waarbij je tranen in je ogen krijgt van het felle licht en wolkjes ademt. Ik trappelde om naar buiten te gaan. Een lekker rondje rennen, met heel veel stoppauzes voor foto's.

Het was ook zo prachtig. Het zou zonde zijn om daar letterlijk aan voorbij te rennen.

Heel wat gestolen uurtjes ben ik aan het Blurben. Maar wat fijn, het schiet op. Ik ben al in augustus. Ik ben wat minder kieskeurig deze keer in het selecteren. En mijn blog helpt me met de mooiste momenten en foto's uitzoeken. Het zijn er zoveel, meer dan 12000. Het blijft iedere keer zo'n klus, maar het is ook heerlijk om alles weer terug te lezen en te bekijken van twee jaar geleden. En voor inspiratie in mijn Blurbboeken van 2013 en 2012 te bladeren. Het blijft ook een beetje schatten: hoeveel foto's kan ik echt groot doen, ik mag immers niet de 440 pagina's over en wil ook nog collages per maand maken. Voorlopig ben ik dus nog wel even in de weer. Maar het is 'in the works'; dat geeft toch weer een ander gevoel dan het laadje 'dat zou ik nu toch echt moeten gaan doen', wat ook in mijn hoofd zit (en overvol met andere dingen).


Cadeautjes, want feestjes!


En een cadeautje voor mezelf. Ik vond het zo'n mooie kleur groen, helemaal voorjaar. En het vest is zalig warm, helemaal winter (want die is eigenlijk nog maar pas begonnen).


Met Lotte maakte ik een wandeling in Hoorn. Er lag nog zoveel ijs.


Ik ben echt superblij met mijn Samsungtelefoon. Kijk hoe scherp (alle foto's in deze blog zijn telefoonfoto's) en kijk zelfs dat druppeltje... Ik word blij van fotograferen.


IJsschotsen.


Lieve Lot.


De haven lag er ook zo mooi bij. Met allemaal mensen op bankjes met hun gezicht in de zon.
Het licht was ook wel prachtig om te fotograferen. Zo helder en scherp.Mijn moeder was jarig en we vierden het met taart in een gezellig cafe.Zondag was het weer alweer omgeslagen, grauw en grijs, mistig en miezerig. Ik was een beetje brak van het vervolgfeestje van zaterdag, maar ik wilde toch graag hardlopen. Lekker rustig aan, weer eens runwalkrun, maar mijn langste run tot nu toe in januari. En het ging lekker. Ik klop het maar even af....


Vanmorgen begon de dag grijs. Snel aan het werk en buffelen maar. In een paar uurtjes hyperfocus hadden Joost en ik samen het leeuwendeel van het werk gedaan.


Mooi. Tijd om te profiteren van het mooie weer. Op de fiets klom ik, voor een uurtje door de polder. Het was zo mooi!


Mijn hart maakte een sprongetje, want ik zag hier en daar de eerste sneeuwklokjes.


En deze gele, waarvan ik de naam altijd vergeet, winterakonietjes?


Bring it on mensen, bring it on!PS: de laatste tijd heb ik best af en toe een leuke reactie op mijn log. Bedankt, superleuk! Alhoewel ik het log niet heb voor de kijkcijfers, vind ik het toch altijd een glimlach in mijn dag waard als ik lees dat mijn log bij jou voor een glimlach zorgt. Een naïef idee misschien, dat ik zo een ietsiepietsie bijdraag aan een positievere wereld met oog voor het moois in het kleine.

Comments

jantina said…
Ik lees al langere tijd met je mee en geniet altijd volop van je foto's. Ik krijg inderdaad die glimlach op mijn gezicht. Dank je daarvoor!
Elvy said…
"stapt even uit leesmodus om in reageermodus te komen". Hier nog zo'n stille lezer. Ik geniet telkens weer van je blogjes en mooie foto's. Ik ben stikjaloers op dat mooie huis van jullie op struikelafstand van A'dam. En ja, die gele bloempjes zijn winterakonietjes. "stapt terug in leesmodus".
Anonymous said…
Ik lees altijd en geniet van je mooie foto's. Ik reageer nooit,maar wilde het nu even zeggen.

Groetjes,Betty
jojoco said…
Jantina, Elvy en Betty,
Hartstikke leuk dat jullie de moeite nemen om een berichtje te plaatsen, dank je wel!

Fijne dag allemaal, de zon kwam in ieder geval weer prachtig op!
Petr@ said…
Ik geniet ook altijd van je mooie foto's en posittiviteit!
Hester (mijnmomenten) said…
Je maakt de wereld inderdaad mooier met je foto's en blogjes. Zowiezo geef je me elke dag een moment van ontspanning en genieten, maar je maakt ook dat ik anders naar mijn wereld kijk. Je hebt me geleerd om me te verwonderen over een druppel op een blaadje of een lichtval in het bos. Dankjewel daarvoor!
Anonymous said…
Ik lees je blog ook heel erg graag. Prachtige foto's, mooie verhaaltjes. Dank daarvoor!
Ernie
Ook ik lees je blog graag. Altijd leuk met mooie foto's! Geniet van de dag...
Groet, Conny (papillon60.blogspot.nl)
Anonymous said…
Ik ga nu ook even reageren :)
Ik lees je blog al jaren, voor de herkenbaarheid en de inspiratie. Ik hoop echt dat je nog lang door gaat, ik geniet ook zo van de kleine dagelijkse dingen. Fijne dag!
Eline said…
Hier ook een 'genieter' van je blog😊

Dit vinden anderen leuk nu

Random zomerfotootjes

Het water is weer tot rust gekomen, de ergste golfslag is weg. Zo mooi vind ik het dan, hoe de wolken weerspiegeld worden in het water. Zeker als je aan het zwemmen bent, dan zit je daar echt Middenin. Zo fijn!

Ik kan daar echt zo van genieten, even koffie aan het water.

Nichtje Fie werd 5 en kreeg een zeemeerminnenstaart. Wat cool zeg!


Gewoon nog maar wat plaatjes van het water, ik krijg er zelf nooit genoeg van, hopelijk jij ook niet (anders klik je maar weg ;))


De kippen en haan zijn gewend aan de nieuwe slaapplek van de haan en verzamelen daar 's morgens voor het eten. De kuikens zijn al groot en ik denk dat de twee witte allebei haantjes zullen worden. Als dat maar goed gaat straks....


Prachtige zonsondergang. Cadeautje aan het einde van de dag.


Isa stuurde een fotootje, die was nog even naar Reuring met vriendinnen. Gezellig dat ze ons dan een beetje op de hoogte houdt in de familie app groep.


Zomereten: veel kleur. Daar word je toch blij van?


Tijd van de toetsweken. Het is…

Week 25: Midzomerweek - en zomer is het!

De week van midzomer, altijd een beetje een dubbel gevoel omdat de dagen weer korter gaan worden. Maar hee, de zomer is pas net begonnen en goed ook. Wat een heerlijke dagen! Werken is een beetje pittig met dit warme weer, maar als je klaar bent, begint er gewoon een heel nieuw stuk dag. En ook 's morgens vroeg is fijn, aan mijn strandje. Met zo'n begin voelt iedere dag een beetje als vakantie.
De bloemen die we Lotte gaven bij de voorstelling komen zo prachtig uit. Toverbalpioenen zijn het, en ze verkleuren langzaam van dieproze naar wit. 

Ik maak een wandeling door Purmerend op maandagavond, want Lotte doet een proefles dans. Later op de avond zwemmen we met vrienden heerlijk in het IJsselmeer en kletsen we in de tuin tot het donker is. 

Nu weer heel anders, de pioenen. Door het warme weer gaat het extra snel deze keer.


Tropenrooster: vroeg beginnen met werken. Tussendemiddag echt een uur lunchpauze en even heerlijk buiten zitten en op tijd weer klaar. 

Tijd voor een ijsje!

Walk with me, loop je een eindje mee?

Loop je een eindje mee door de tuin? Het is zo'n mooie avond, met dat zachte goudkleurige licht. Door mijn 'pak-nog-minder-mijn-telefoon-experiment' neem ik deze keer mijn echte camera weer eens mee. En eerlijk is eerlijk, hoe mooi de foto's van mijn Samsung ook kunnen zijn, dit is toch wel net even een tikkie mooier. 
Door mijn camera kijk ik extra goed naar alles om me heen. De zachte haartjes van de planten, stuifmeelkorrels, de voelsprieten van een vlinder, hoe de kleur verandert als je je blik verandert van met de zon mee naar tegen het licht in. En niet alleen mijn ogen, ook mijn andere zintuigen zet ik goed aan het werk. Het ruikt zo lekker, in de avond in de tuin. De geur van lavendel, van de vlinderstruiken. En het al beetje vochtige gras aan mijn voeten (met hier en daar een naaktslak, ieuw!), het windje dat door mijn haren waait.
Ik ben een bofkont, dat ik hier woon. Maar wel een bofkont die dat heel goed beseft en er misschien wel meer dan wie ook van kan …