Skip to main content

Voornemens: Minuten in de dag

Een nieuw jaar. Een leeg boek. Net als voorgaande jaren heb ik geen voornemens. Geen echte. Ik hoef niet af te vallen, want ik leef al gezond. Hoef niet meer te sporten, want ik geniet al van veel beweging. Ik blijf gewoon doorgaan met het genieten van de kleine dingen. Van het kijken met aandacht en stilstaan af en toe.


Of toch, misschien toch een voornementje. Het druk hebben is een keuze. En soms vind ik het prima en heerlijk om het druk te hebben. Maar iedere dag heeft opnieuw weer 24 x 60 minuten. Die je kunt besteden zoals je wil. Ik ga daar de komende tijd nog wat beter bij stil staan. Het is zonde om ze te besteden al achteloos browsend door Facebook, likes zien van dingen die me niet interesseren. Daarom ben ik er niet meer zo actief. Het is zonde om ze te besteden terwijl ik programma's kijk die me niet bij blijven. Daarom kijk ik amper tv. Het is zonde om ze te besteden aan files, daarom heb ik ervoor gezorgd dat ik veel meer vanuit huis kan werken.

Maar dingen niet meer doen die je niet fijn vindt,is één. En daarbij, werken vind ik ook niet ieder moment leuk, maar ja, je moet toch je geld verdienen en daarom doe ik dat gewoon. Punt. Sommige stomme dingen -denk aan de terugkerende berg was, afwas, viezigheid, rommel, administratie- horen erbij. Niet zaniken maar doen.

Dan blijven er genoeg minuten in de dag over om dingen te doen die ik fijn vind. Dat is mijn voornemen voor dit jaar: om te zorgen dat er in iedere dag genoeg minuten zitten met fijne dingen.


Daarom blijf ik fotograferen en instagrammen. Ik hou van mooi beeld en het leert me nog steeds weer anders kijken.


Daarom wil ik dit jaar weer veel in de tuin werken. Ik kan niet wachten tot de voortuin opkomt!


Daarom neem ik de tijd om te staren naar de kippen en het roodborstje dat er nu weer zoveel is.


Daarom ga ik naar buiten en kijk ik om mee heen.


Daarom lach ik naar de zon.


Daarom steek ik kaarsjes aan en maak ik het binnen gezellig als het buiten koud en donker is.


Daarom klets ik met mijn kinderen om te horen wat zij leuk en belangrijk vinden.


Daarom ga ik snel aan de slag met mijn fotoboek van 2014, want kijk nou eens hoe leuk het is om terug te kijken. En nee, dit is niet Berend...


Daarom kijk ik naar Joost en zijn ongebreidelde energie.


En maak ik foto's van het werk om het huis, want het gaat me te snel om bij te benen.Daarom blijf ik wandelen en hardlopen.


En geniet ik dubbel van het mooie Edam. En snap ik nog beter hoe mooi Amerikanen het hier vinden.


Daarom word ik blij van licht op de muur.


En ochtendlicht in de tuin. En blauwe luchten.


Ik neem iedere dag minuten om te kijken hoe het strandje er die dag bij ligt.


En koop ik regelmatig nieuwe bloemen, omdat ik daar zo van hou.


Daarom wil ik veel plezier hebben met vrienden en genieten van heerlijk eten.En daarom begroet ik iedere morgen met een lach.


Als mijn 'schema' in het water lijkt te vallen, omdat alles opeens anders loopt dan gepland, dan ga ik zo min mogelijk minuten besteden aan panieken, en maak ik er het beste van. Door even uit te stappen en een paar minuten te wandelen langs de haven.
Het hoeft niet altijd groot en veel. Door iedere dag bewust een paar minuten te nemen voor de dingen die je leuk vindt, ga je vanzelf de dingen meer waarderen. Ik wel.Dan maak ik tijd voor de mooie schaduw van de steen op het strand.


En voor stoere Isa, waar ik binnenkort een heel blogje over ga schrijven.
Maar nu zijn mijn fijne minuten weer even op. Weer aan de slag. Want ook dat hoort er gewoon bij.


Comments

Jolanda said…
Mooi. Ik besteed mijn fijne minuten graag om jouw fijne minuten te lezen. <3

Dit vinden anderen leuk nu

Random zomerfotootjes

Het water is weer tot rust gekomen, de ergste golfslag is weg. Zo mooi vind ik het dan, hoe de wolken weerspiegeld worden in het water. Zeker als je aan het zwemmen bent, dan zit je daar echt Middenin. Zo fijn!

Ik kan daar echt zo van genieten, even koffie aan het water.

Nichtje Fie werd 5 en kreeg een zeemeerminnenstaart. Wat cool zeg!


Gewoon nog maar wat plaatjes van het water, ik krijg er zelf nooit genoeg van, hopelijk jij ook niet (anders klik je maar weg ;))


De kippen en haan zijn gewend aan de nieuwe slaapplek van de haan en verzamelen daar 's morgens voor het eten. De kuikens zijn al groot en ik denk dat de twee witte allebei haantjes zullen worden. Als dat maar goed gaat straks....


Prachtige zonsondergang. Cadeautje aan het einde van de dag.


Isa stuurde een fotootje, die was nog even naar Reuring met vriendinnen. Gezellig dat ze ons dan een beetje op de hoogte houdt in de familie app groep.


Zomereten: veel kleur. Daar word je toch blij van?


Tijd van de toetsweken. Het is…

Walk with me, loop je een eindje mee?

Loop je een eindje mee door de tuin? Het is zo'n mooie avond, met dat zachte goudkleurige licht. Door mijn 'pak-nog-minder-mijn-telefoon-experiment' neem ik deze keer mijn echte camera weer eens mee. En eerlijk is eerlijk, hoe mooi de foto's van mijn Samsung ook kunnen zijn, dit is toch wel net even een tikkie mooier. 
Door mijn camera kijk ik extra goed naar alles om me heen. De zachte haartjes van de planten, stuifmeelkorrels, de voelsprieten van een vlinder, hoe de kleur verandert als je je blik verandert van met de zon mee naar tegen het licht in. En niet alleen mijn ogen, ook mijn andere zintuigen zet ik goed aan het werk. Het ruikt zo lekker, in de avond in de tuin. De geur van lavendel, van de vlinderstruiken. En het al beetje vochtige gras aan mijn voeten (met hier en daar een naaktslak, ieuw!), het windje dat door mijn haren waait.
Ik ben een bofkont, dat ik hier woon. Maar wel een bofkont die dat heel goed beseft en er misschien wel meer dan wie ook van kan …

Daily life in week 29: een beetje vakantie in iedere dag

Terug uit Slovenië en weer thuis bij mijn eigen gekke lieve mensen. Spelletje doen in de tuin, kijken naar de ondergaande zon, beetje onkruid trekken en alle bloemetjes vriendelijk toespreken. Het zijn de fijne dingen in het leven.

Zomer in Nederland. Laatste 'echte' werkweek, maar het voelt al als vakantie. Een paar uurtjes eerder stoppen en met zijn vieren nog even op pad. Ik had gelezen over het stadsstrand bij Zaandam en was benieuwd. Helaas bleek het gesloten te zijn, maar we lieten ons niet ontmoedigen en reden door naar Wormerveer, waar je ook zo heerlijk aan het water kunt zitten. Drankje, bitterballetje, lekker bijkletsen met zijn viertjes en ons verheugen op binnenkort: de roadtrip door Californië!Na het werk lekker in de tuin kroelen met Rocky die nogal opdringerig kan zijn.

Avondwandeling door het dorp, waar er een filmset is opgebouwd. Ik heb nog niet kunnen achterhalen welke film er werd gedraaid, maar ik snap ze. Het is een bijzonder mooie locatie.


Dag zon, be…