Skip to main content

Voornemens: Minuten in de dag

Een nieuw jaar. Een leeg boek. Net als voorgaande jaren heb ik geen voornemens. Geen echte. Ik hoef niet af te vallen, want ik leef al gezond. Hoef niet meer te sporten, want ik geniet al van veel beweging. Ik blijf gewoon doorgaan met het genieten van de kleine dingen. Van het kijken met aandacht en stilstaan af en toe.


Of toch, misschien toch een voornementje. Het druk hebben is een keuze. En soms vind ik het prima en heerlijk om het druk te hebben. Maar iedere dag heeft opnieuw weer 24 x 60 minuten. Die je kunt besteden zoals je wil. Ik ga daar de komende tijd nog wat beter bij stil staan. Het is zonde om ze te besteden al achteloos browsend door Facebook, likes zien van dingen die me niet interesseren. Daarom ben ik er niet meer zo actief. Het is zonde om ze te besteden terwijl ik programma's kijk die me niet bij blijven. Daarom kijk ik amper tv. Het is zonde om ze te besteden aan files, daarom heb ik ervoor gezorgd dat ik veel meer vanuit huis kan werken.

Maar dingen niet meer doen die je niet fijn vindt,is één. En daarbij, werken vind ik ook niet ieder moment leuk, maar ja, je moet toch je geld verdienen en daarom doe ik dat gewoon. Punt. Sommige stomme dingen -denk aan de terugkerende berg was, afwas, viezigheid, rommel, administratie- horen erbij. Niet zaniken maar doen.

Dan blijven er genoeg minuten in de dag over om dingen te doen die ik fijn vind. Dat is mijn voornemen voor dit jaar: om te zorgen dat er in iedere dag genoeg minuten zitten met fijne dingen.


Daarom blijf ik fotograferen en instagrammen. Ik hou van mooi beeld en het leert me nog steeds weer anders kijken.


Daarom wil ik dit jaar weer veel in de tuin werken. Ik kan niet wachten tot de voortuin opkomt!


Daarom neem ik de tijd om te staren naar de kippen en het roodborstje dat er nu weer zoveel is.


Daarom ga ik naar buiten en kijk ik om mee heen.


Daarom lach ik naar de zon.


Daarom steek ik kaarsjes aan en maak ik het binnen gezellig als het buiten koud en donker is.


Daarom klets ik met mijn kinderen om te horen wat zij leuk en belangrijk vinden.


Daarom ga ik snel aan de slag met mijn fotoboek van 2014, want kijk nou eens hoe leuk het is om terug te kijken. En nee, dit is niet Berend...


Daarom kijk ik naar Joost en zijn ongebreidelde energie.


En maak ik foto's van het werk om het huis, want het gaat me te snel om bij te benen.Daarom blijf ik wandelen en hardlopen.


En geniet ik dubbel van het mooie Edam. En snap ik nog beter hoe mooi Amerikanen het hier vinden.


Daarom word ik blij van licht op de muur.


En ochtendlicht in de tuin. En blauwe luchten.


Ik neem iedere dag minuten om te kijken hoe het strandje er die dag bij ligt.


En koop ik regelmatig nieuwe bloemen, omdat ik daar zo van hou.


Daarom wil ik veel plezier hebben met vrienden en genieten van heerlijk eten.En daarom begroet ik iedere morgen met een lach.


Als mijn 'schema' in het water lijkt te vallen, omdat alles opeens anders loopt dan gepland, dan ga ik zo min mogelijk minuten besteden aan panieken, en maak ik er het beste van. Door even uit te stappen en een paar minuten te wandelen langs de haven.
Het hoeft niet altijd groot en veel. Door iedere dag bewust een paar minuten te nemen voor de dingen die je leuk vindt, ga je vanzelf de dingen meer waarderen. Ik wel.Dan maak ik tijd voor de mooie schaduw van de steen op het strand.


En voor stoere Isa, waar ik binnenkort een heel blogje over ga schrijven.
Maar nu zijn mijn fijne minuten weer even op. Weer aan de slag. Want ook dat hoort er gewoon bij.


Comments

Jolanda said…
Mooi. Ik besteed mijn fijne minuten graag om jouw fijne minuten te lezen. <3

Popular posts from this blog

Donkere wolken en een eiland in het IJ

Na het eten, na de koffie. Joost en ik kijken elkaar aan, 'nog een stukje lopen samen?'
We rijden een stukje verderop langs de dijk en zetten de auto bij de camping neer. Als we de dijk overlopen zien we enorme donkere wolken onze kant op komen. Een machtig mooi gezicht.


We lopen een rondje, langs een zielig konijn met een enorme tumor op zijn borst, dat stilletjes in het gras zit. Langs wuivend riet en opvliegende spreeuwen. Hier en daar een spetter, en als we bijna weer terug zijn, barst de bui los. Dikke druppels kletteren op ons hoofd. We hebben de wind in de rug en laten ons maar natregenen.


Op weg naar huis zien we de zon weer tevoorschijn komen. En thuis wacht een verrassing.


We drogen ons snel af en trekken droge kleren aan. Ik zet een kopje thee. En verder kijk ik alleen naar het prachtige licht. Niets meer nodig verder.
Andere avond, zelfde mooie Hollandse luchten.


Ook weer een wandelingetje op de dijk, met prachtige wolken.En dan de volgende morgen beginnen met ko…

April doet wat ie wil. En mei ook

Dit zijn Joost en Lotte.  Joost spaart auto's. Net als vroeger. Alleen zijn ze nu groter. Lotte vindt het wel grappig. Ik ook. Vooral deze leuke nieuwe. Mijn lievelings op het moment!

We gingen er een stukje mee touren.Naar de molen, waar muziek was. Met weinig bezoekers, want het was KOUD!

Gelukkig had ik mijn eigenwijsheid laten varen en mijn echte winterjas weer van zolder gehaald. Mijn tussenjas (die eigenlijk de afgelopen weken ook niet voldeed) trok het echt niet meer, die koude wind.

Gelukkig konden we er wel om lachen. Hoe kan dat ook anders, in zo'n grappig autootje.

Herfstvakantiedingen doen: Bowlen met het gezin + aanhang. Gezellig avond, vooral het laatste potje, want toen won ik ;).


Wandelingetje.


En toen was het opeens warm. Gek genoeg maar op een paar plekjes in onze tuin. Hier achter de caravan op de camping zelfs zo warm dat ik binnen no time al mijn kleren uit had gedaan en in mijn ondergoed in de zon zat te lezen. Zo lekker!

Lotte voegde zich bij me. Ze ha…

Week 16: dingen uit deze tijd

Wat maakt het dagelijkse leven fijn deze dagen? In de opmars naar het 'echte' warme voorjaar word ik blij van veel dingen. Niet alleen de belofte van de komende warmere maanden, maar juist ook dit grillige aprilweer heeft zijn charme. Groeiseizoen.
Nieuwe plannen. Joost recyclete een oud bad tot hot tub to be. Kwestie van straks een vuurtje onder stoken en dan in bad uitzicht op de ondergaande zon. Hoe cool is dat nu weer?

De zon is alweer zo vroeg op dat ik 'm niet meer op zie komen. Al voor half 7 en dan lig ik nog in mijn bedje. Maar ik begin de dagen wel bijna altijd aan het IJsselmeer. Als ik de dijk opklim, de ganzen nu met hun ganzenkuikens, zie wegvluchten, de wolken boven het water zie hangen, dan weet ik dat het goed is.De liefste kat van de wereld deze knorrie, eh, Rocky. Hij snurkt zo hard en kan zo goed luieren. 

Zo'n fijn stukje vind ik dit. De lage polder met de molen. Als kind speelde ik hier af en toe bij kennissen van de ouders van een vriendin, die…

Klik om verder te bladeren in mijn blog

Show more