Skip to main content

Florida deel 9 Kelly Park

Om weer een beetje te bekomen van alle drukte, had ik bedacht dat we naar Kelly Park zouden gaan. Een uurtje rijden en de natuur in. Maar dan wel op een manier die voor iedereen leuk is: in een binnenband! Drijvend! In helder water!

Op internet had ik wat vooronderzoek gedaan, de week rondom Kerst is extreem druk en ik wilde even weten wat de beste optie was. Op de site van het park las ik dat in de zomer en tijdens vakanties het zo druk kon worden dat ze de parkeerplaats afsloten zodat niemand het park op kon. Dat risico wilde ik niet lopen. Het park zou om 8 uur open gaan, we zouden op tijd gaan. Hadden zelfs een wekker gezet en twee slaperige meisjes vonden het maar niks zo vroeg. 

En wat bleek: we waren de eersten om half 9. Het park was wel al open, maar de bandenverhuur nog niet. De meisjes afgezet en wat later banden opgepikt, de dame van de winkel was er net en wilde dat wel voor officiƫle openingstijd voor ons doen. Het was rustig nu, zei ze. Het was winter (dertig graden).


Dus in plaats van de volle drukte hadden wij het park vrijwel voor onszelf!

Zie je hoe blij ik ben?Echt prachtig was het. We zagen nog twee 'rangers' de stoom controleren en ze vertelden dat ze net vier herten hadden gezien.

Met je band kon je naar het beginpunt van de stroom komen, een bron. En dan dreef je heel rustig in een minuut of twintig door de tropische begroeiing naar een soort poel waar je lekker kon zwemmen en zonnen. Via een klein binnendoorpaadje kon je dan weer teruglopen met je band, in een minuut of vijf en nog eens gaan.
Wat een ontspanning!

En zie, geen krokodillen hier. 
Wel zagen we schildpadden. Best grote ook nog.


Ik kreeg ze niet goed op de foto.Prachtig he?

Echt een tip voor wie die kant op gaat. Toegang tot het park was 8 dollar volgens mij en de banden kon je huren voor 5 per stuk. Een fractie van wat je voor de overvolle pretparken betaalt.

Wat later werd het ietsje drukker. Toen zijn we weer naar huis gegaan, daar verder chillen. En ons opmaken voor de adrenalinerush voor de komende twee dagen: een volle dag shoppen voor de meiden en het waterpark!


Believe me, die donkere vlek is een schildpad.


Comments

Marjolein said…
Kelly park, veel over gehoord, maar nog nooit zelf geweest, hier geen liefhebbers van natuurwater;)brr, al die beestjes, manlief wordt gek haha, wij houden het maar op de zwemparken..

Popular posts from this blog

Donkere wolken en een eiland in het IJ

Na het eten, na de koffie. Joost en ik kijken elkaar aan, 'nog een stukje lopen samen?'
We rijden een stukje verderop langs de dijk en zetten de auto bij de camping neer. Als we de dijk overlopen zien we enorme donkere wolken onze kant op komen. Een machtig mooi gezicht.


We lopen een rondje, langs een zielig konijn met een enorme tumor op zijn borst, dat stilletjes in het gras zit. Langs wuivend riet en opvliegende spreeuwen. Hier en daar een spetter, en als we bijna weer terug zijn, barst de bui los. Dikke druppels kletteren op ons hoofd. We hebben de wind in de rug en laten ons maar natregenen.


Op weg naar huis zien we de zon weer tevoorschijn komen. En thuis wacht een verrassing.


We drogen ons snel af en trekken droge kleren aan. Ik zet een kopje thee. En verder kijk ik alleen naar het prachtige licht. Niets meer nodig verder.
Andere avond, zelfde mooie Hollandse luchten.


Ook weer een wandelingetje op de dijk, met prachtige wolken.En dan de volgende morgen beginnen met ko…

April doet wat ie wil. En mei ook

Dit zijn Joost en Lotte.  Joost spaart auto's. Net als vroeger. Alleen zijn ze nu groter. Lotte vindt het wel grappig. Ik ook. Vooral deze leuke nieuwe. Mijn lievelings op het moment!

We gingen er een stukje mee touren.Naar de molen, waar muziek was. Met weinig bezoekers, want het was KOUD!

Gelukkig had ik mijn eigenwijsheid laten varen en mijn echte winterjas weer van zolder gehaald. Mijn tussenjas (die eigenlijk de afgelopen weken ook niet voldeed) trok het echt niet meer, die koude wind.

Gelukkig konden we er wel om lachen. Hoe kan dat ook anders, in zo'n grappig autootje.

Herfstvakantiedingen doen: Bowlen met het gezin + aanhang. Gezellig avond, vooral het laatste potje, want toen won ik ;).


Wandelingetje.


En toen was het opeens warm. Gek genoeg maar op een paar plekjes in onze tuin. Hier achter de caravan op de camping zelfs zo warm dat ik binnen no time al mijn kleren uit had gedaan en in mijn ondergoed in de zon zat te lezen. Zo lekker!

Lotte voegde zich bij me. Ze ha…

Week 16: dingen uit deze tijd

Wat maakt het dagelijkse leven fijn deze dagen? In de opmars naar het 'echte' warme voorjaar word ik blij van veel dingen. Niet alleen de belofte van de komende warmere maanden, maar juist ook dit grillige aprilweer heeft zijn charme. Groeiseizoen.
Nieuwe plannen. Joost recyclete een oud bad tot hot tub to be. Kwestie van straks een vuurtje onder stoken en dan in bad uitzicht op de ondergaande zon. Hoe cool is dat nu weer?

De zon is alweer zo vroeg op dat ik 'm niet meer op zie komen. Al voor half 7 en dan lig ik nog in mijn bedje. Maar ik begin de dagen wel bijna altijd aan het IJsselmeer. Als ik de dijk opklim, de ganzen nu met hun ganzenkuikens, zie wegvluchten, de wolken boven het water zie hangen, dan weet ik dat het goed is.De liefste kat van de wereld deze knorrie, eh, Rocky. Hij snurkt zo hard en kan zo goed luieren. 

Zo'n fijn stukje vind ik dit. De lage polder met de molen. Als kind speelde ik hier af en toe bij kennissen van de ouders van een vriendin, die…

Klik om verder te bladeren in mijn blog

Show more