Skip to main content

Florida deel 9 Kelly Park

Om weer een beetje te bekomen van alle drukte, had ik bedacht dat we naar Kelly Park zouden gaan. Een uurtje rijden en de natuur in. Maar dan wel op een manier die voor iedereen leuk is: in een binnenband! Drijvend! In helder water!

Op internet had ik wat vooronderzoek gedaan, de week rondom Kerst is extreem druk en ik wilde even weten wat de beste optie was. Op de site van het park las ik dat in de zomer en tijdens vakanties het zo druk kon worden dat ze de parkeerplaats afsloten zodat niemand het park op kon. Dat risico wilde ik niet lopen. Het park zou om 8 uur open gaan, we zouden op tijd gaan. Hadden zelfs een wekker gezet en twee slaperige meisjes vonden het maar niks zo vroeg. 

En wat bleek: we waren de eersten om half 9. Het park was wel al open, maar de bandenverhuur nog niet. De meisjes afgezet en wat later banden opgepikt, de dame van de winkel was er net en wilde dat wel voor officiƫle openingstijd voor ons doen. Het was rustig nu, zei ze. Het was winter (dertig graden).


Dus in plaats van de volle drukte hadden wij het park vrijwel voor onszelf!

Zie je hoe blij ik ben?Echt prachtig was het. We zagen nog twee 'rangers' de stoom controleren en ze vertelden dat ze net vier herten hadden gezien.

Met je band kon je naar het beginpunt van de stroom komen, een bron. En dan dreef je heel rustig in een minuut of twintig door de tropische begroeiing naar een soort poel waar je lekker kon zwemmen en zonnen. Via een klein binnendoorpaadje kon je dan weer teruglopen met je band, in een minuut of vijf en nog eens gaan.
Wat een ontspanning!

En zie, geen krokodillen hier. 
Wel zagen we schildpadden. Best grote ook nog.


Ik kreeg ze niet goed op de foto.Prachtig he?

Echt een tip voor wie die kant op gaat. Toegang tot het park was 8 dollar volgens mij en de banden kon je huren voor 5 per stuk. Een fractie van wat je voor de overvolle pretparken betaalt.

Wat later werd het ietsje drukker. Toen zijn we weer naar huis gegaan, daar verder chillen. En ons opmaken voor de adrenalinerush voor de komende twee dagen: een volle dag shoppen voor de meiden en het waterpark!


Believe me, die donkere vlek is een schildpad.


Comments

Marjolein said…
Kelly park, veel over gehoord, maar nog nooit zelf geweest, hier geen liefhebbers van natuurwater;)brr, al die beestjes, manlief wordt gek haha, wij houden het maar op de zwemparken..

Popular posts from this blog

Onderduiken

Even geen uitgebreide blogjes. Op het moment zet ik alle zeilen bij en de tanden op elkaar.


Voor iedereen die ook genoeg heeft van de winter: het komt er echt weer aan. Dat mooie licht van vandaag is een voorbode van alle mooie dagen die weer gaan komen.
Keep your head up Keep your heart strong

Kleur in huis

Feestje in de week: verse bloemen van mijn favoriete bloemist. Het is een week verder nu, maar ze staan nog steeds prachtig.

De zon geeft er nog extra kleur aan.Het mag buiten wel vriezen, vanachter het glas lijkt het echt lente.

Hard aan het leren.


Lekker aan het lopen.Vanuit de auto na een werkdag in Amsterdam. Fijn dat de zon steeds later onder gaat.
Mooie lucht!


Met Isa netflixte ik deze lekkere film. Gezellig, een avondje tv kijken.En weer een rondje!


De mimosa staat er zo uitbundig bij.


Bijna mijn eerste blaadje vol. Heel lang hield ik me niet bezig met het vergelijken van mijn loopjes, maar nu ik in training ben, wil ik ook wel iedere keer een beetje verder of een beetje sneller en ben ik heel nerderig naast de afstand en tijd ook mijn tempo en snelheid aan het berekenen.

Dit wil ik onthouden van januari

Januari was een van de somberste maanden sinds de weermetingen, met heel veel regen, mist en heel weinig zon.

Dat vraagt om troosteten: lekker versgemaakte uiensoep van Joost met gegratineerd stokbrood.

En ieder momentje dat de zon even te zien was, dook ik er boven op. Wat een mooie zonsondergang!

Monki/Kleine Sammy komt met me mee de dijk over.

Toetsweek. Hard aan het leren. Maar met resultaat: even opscheppen hoor, maar mijn Isa had zomaar het allerhoogste wiskundecijfer van heel 5 Havo en het allerhoogste economiecijfer uit haar klas.


Lotte is ook goed bezig, die heeft haar eigen leerlocatie opgezocht. Slim!

Hai!

Ik moest een dagje werken in Rotterdam en combineerde dat met een snel kijkje in de Markthal. Ik had al zoveel foto's gezien van het prachtige plafond. Dat vond ik dan ook meteen het mooiste daar. De hal was verder niet echt levendig, bijna een beetje uitgestorven. Weliswaar best een paar leuke tentjes, maar volgens mij hartstikke duur.

In Rotterdam was er bloesem.L…

Klik om verder te bladeren in mijn blog

Show more