Skip to main content

Florida deel 9 Kelly Park

Om weer een beetje te bekomen van alle drukte, had ik bedacht dat we naar Kelly Park zouden gaan. Een uurtje rijden en de natuur in. Maar dan wel op een manier die voor iedereen leuk is: in een binnenband! Drijvend! In helder water!

Op internet had ik wat vooronderzoek gedaan, de week rondom Kerst is extreem druk en ik wilde even weten wat de beste optie was. Op de site van het park las ik dat in de zomer en tijdens vakanties het zo druk kon worden dat ze de parkeerplaats afsloten zodat niemand het park op kon. Dat risico wilde ik niet lopen. Het park zou om 8 uur open gaan, we zouden op tijd gaan. Hadden zelfs een wekker gezet en twee slaperige meisjes vonden het maar niks zo vroeg. 

En wat bleek: we waren de eersten om half 9. Het park was wel al open, maar de bandenverhuur nog niet. De meisjes afgezet en wat later banden opgepikt, de dame van de winkel was er net en wilde dat wel voor officiƫle openingstijd voor ons doen. Het was rustig nu, zei ze. Het was winter (dertig graden).


Dus in plaats van de volle drukte hadden wij het park vrijwel voor onszelf!

Zie je hoe blij ik ben?Echt prachtig was het. We zagen nog twee 'rangers' de stoom controleren en ze vertelden dat ze net vier herten hadden gezien.

Met je band kon je naar het beginpunt van de stroom komen, een bron. En dan dreef je heel rustig in een minuut of twintig door de tropische begroeiing naar een soort poel waar je lekker kon zwemmen en zonnen. Via een klein binnendoorpaadje kon je dan weer teruglopen met je band, in een minuut of vijf en nog eens gaan.
Wat een ontspanning!

En zie, geen krokodillen hier. 
Wel zagen we schildpadden. Best grote ook nog.


Ik kreeg ze niet goed op de foto.Prachtig he?

Echt een tip voor wie die kant op gaat. Toegang tot het park was 8 dollar volgens mij en de banden kon je huren voor 5 per stuk. Een fractie van wat je voor de overvolle pretparken betaalt.

Wat later werd het ietsje drukker. Toen zijn we weer naar huis gegaan, daar verder chillen. En ons opmaken voor de adrenalinerush voor de komende twee dagen: een volle dag shoppen voor de meiden en het waterpark!


Believe me, die donkere vlek is een schildpad.


Comments

Marjolein said…
Kelly park, veel over gehoord, maar nog nooit zelf geweest, hier geen liefhebbers van natuurwater;)brr, al die beestjes, manlief wordt gek haha, wij houden het maar op de zwemparken..

Dit vinden anderen leuk nu

Random zomerfotootjes

Het water is weer tot rust gekomen, de ergste golfslag is weg. Zo mooi vind ik het dan, hoe de wolken weerspiegeld worden in het water. Zeker als je aan het zwemmen bent, dan zit je daar echt Middenin. Zo fijn!

Ik kan daar echt zo van genieten, even koffie aan het water.

Nichtje Fie werd 5 en kreeg een zeemeerminnenstaart. Wat cool zeg!


Gewoon nog maar wat plaatjes van het water, ik krijg er zelf nooit genoeg van, hopelijk jij ook niet (anders klik je maar weg ;))


De kippen en haan zijn gewend aan de nieuwe slaapplek van de haan en verzamelen daar 's morgens voor het eten. De kuikens zijn al groot en ik denk dat de twee witte allebei haantjes zullen worden. Als dat maar goed gaat straks....


Prachtige zonsondergang. Cadeautje aan het einde van de dag.


Isa stuurde een fotootje, die was nog even naar Reuring met vriendinnen. Gezellig dat ze ons dan een beetje op de hoogte houdt in de familie app groep.


Zomereten: veel kleur. Daar word je toch blij van?


Tijd van de toetsweken. Het is…

Week 25: Midzomerweek - en zomer is het!

De week van midzomer, altijd een beetje een dubbel gevoel omdat de dagen weer korter gaan worden. Maar hee, de zomer is pas net begonnen en goed ook. Wat een heerlijke dagen! Werken is een beetje pittig met dit warme weer, maar als je klaar bent, begint er gewoon een heel nieuw stuk dag. En ook 's morgens vroeg is fijn, aan mijn strandje. Met zo'n begin voelt iedere dag een beetje als vakantie.
De bloemen die we Lotte gaven bij de voorstelling komen zo prachtig uit. Toverbalpioenen zijn het, en ze verkleuren langzaam van dieproze naar wit. 

Ik maak een wandeling door Purmerend op maandagavond, want Lotte doet een proefles dans. Later op de avond zwemmen we met vrienden heerlijk in het IJsselmeer en kletsen we in de tuin tot het donker is. 

Nu weer heel anders, de pioenen. Door het warme weer gaat het extra snel deze keer.


Tropenrooster: vroeg beginnen met werken. Tussendemiddag echt een uur lunchpauze en even heerlijk buiten zitten en op tijd weer klaar. 

Tijd voor een ijsje!

Walk with me, loop je een eindje mee?

Loop je een eindje mee door de tuin? Het is zo'n mooie avond, met dat zachte goudkleurige licht. Door mijn 'pak-nog-minder-mijn-telefoon-experiment' neem ik deze keer mijn echte camera weer eens mee. En eerlijk is eerlijk, hoe mooi de foto's van mijn Samsung ook kunnen zijn, dit is toch wel net even een tikkie mooier. 
Door mijn camera kijk ik extra goed naar alles om me heen. De zachte haartjes van de planten, stuifmeelkorrels, de voelsprieten van een vlinder, hoe de kleur verandert als je je blik verandert van met de zon mee naar tegen het licht in. En niet alleen mijn ogen, ook mijn andere zintuigen zet ik goed aan het werk. Het ruikt zo lekker, in de avond in de tuin. De geur van lavendel, van de vlinderstruiken. En het al beetje vochtige gras aan mijn voeten (met hier en daar een naaktslak, ieuw!), het windje dat door mijn haren waait.
Ik ben een bofkont, dat ik hier woon. Maar wel een bofkont die dat heel goed beseft en er misschien wel meer dan wie ook van kan …