Skip to main content

Florida deel 8 - ons decahuis in Orlando

Sja, en toen waren we dus in Orlando. Te vroeg om het huis al in te kunnen, dus maar 'even' naar de mall. Was 10 mile verderop, dus zouden we zo zijn. Maar we waren even vergeten hoe druk het kon zijn. Zoveel stoplichten onderweg, allemaal op rood. Het gaf ons de tijd goed rond te kijken. Wat een wereld. Brede wegen. Laagbouw ernaast, met overal billboards. Telefoonnummers van advocaten die claims voor je in kunnen dienen (1 800 -GET MONEY), met foto's van gelikte pakkenmannen erbij. Alle fastfoodketens die je maar kunt bedenken: dunkin donuts, Wendy's, Dennys, MacDonalds, Burger King, KFC etc... En overal mensen die met papieren zakken vol hamburgers en grote bekers fris rondliepen. Alles gericht op KOPEN! ETEN! GENIETEN! NU NOG MEER! NU NOG GROTER! 

In de file om het parkeerterrein voor de Florida Mall op te kunnen en daar de drukte in. Wat een gekte. Wat een wereld. Ook wel weer gaaf hoor, de meiden keken hun ogen uit. Zoveel m&m's hebben ze nog nooit bij elkaar gezien. En Joost scoorde zomaar een nieuwe outfit (die winkelt nooit, dus dat kwam goed uit).
Het voordeel om je kerstcadeautjes pas na de kerst te kopen is dat er overal sale was: twee paar schoenen voor de prijs van 1, twee spijkerbroeken voor de prijs van 1, 60% korting bij Victoria Secret, weet ik veel wat. Een uur of twee later, met de vaste tractatie van de starbucks en volbepakt, wachtten we dus weer op Joost die de auto wel even zou voorrijden (en nog verdwaalde ook).


Naar het huis voor een duik!


We zaten in Kissimmee, vlak bij Orlando, maar net wat rustiger, in een gated community, vol vakantievilla's, allemaal met zwembad. Deze eigenaren waren nogal fan van Disney en films en hadden zelfs een hele vitrine met allerlei goodies uit films.


Ook was er speciale verlichting met vogels die gingen fluiten als je langsliep, stonden er heel wat planten (allemaal plastic fantastic), hadden we drie slaapkamers en twee badkamers, een grote keuken, een hele speelzaal in de garage....


en dus met eigen zwembad. Met een volière eromheen. Deze screens zijn hartstikke handig, tegen de insecten, ware het niet dat hier één paneel in het dak stuk was. Nou had ik sinds de Everglades al meer dan 100 muggenbeten en hadden we intussen een dagelijks ritueel van eerst insmeren met factor 30, vervolgens goed insprayen met Off!DeepWoods (hele goede insect repellent) en vervolgens alle bulten die teveel jeukten weer in te smeren met antijeukcreme. Later las ik dat we waarschijnlijk veel geprikt zijn door de zogenaamde 'no seens', hele kleine beestjes, die je inderdaad amper zag.Dit is dan de American dream. Ik maakte een wandelingetje in de buurt.


Tegenover ons terreintje lag nog weer een ander pretparkje, maar we zaten ook vlak bij een soort natuurgebiedje.Al met al zouden wij ons hier wel vermaken! In de Publix hadden we heerlijke verse boodschappen kunnen doen.


Beetje chillen. Zwemmen. Lekker koken. Hangen bij het zwembad. 
Nog even langs de boardwalk, voor toch nog wat Disneygevoel.
En thuis onze versgemaakte Amerikaanse maaltijd. Gepofte aardappels met quacamole en versgemaakte hamburgers.Hier moest ik nog even wijs uit worden...


Volgens mij kun je hier een jaar lang iedere dag naar een ander park gaan. Een industrie, niet normaal. Voor een dagje Disney betaal je volgens mij meer dan honderd dollar per persoon. En alle parken zijn stampvol. En dan zeggen ze nog dat mensen hier zo slecht eten omdat ze geen geld hebben voor het gezondere eten (wat op zich wel klopt, want een hamburger kost je een dollar ofzo, terwijl een bakje fruit in de supermarkt al snel een dollar of 8 kost).


Wij hadden voorlopig ons eigen vermaak: potjes tafelvoetbal.


Poolen.


En vanaf het huis kon ik mijn doorgedraaide geest weer een beetje tot rust laten komen met het uitzicht op het meertje. ;).Comments

Dit vinden anderen leuk nu

Random zomerfotootjes

Het water is weer tot rust gekomen, de ergste golfslag is weg. Zo mooi vind ik het dan, hoe de wolken weerspiegeld worden in het water. Zeker als je aan het zwemmen bent, dan zit je daar echt Middenin. Zo fijn!

Ik kan daar echt zo van genieten, even koffie aan het water.

Nichtje Fie werd 5 en kreeg een zeemeerminnenstaart. Wat cool zeg!


Gewoon nog maar wat plaatjes van het water, ik krijg er zelf nooit genoeg van, hopelijk jij ook niet (anders klik je maar weg ;))


De kippen en haan zijn gewend aan de nieuwe slaapplek van de haan en verzamelen daar 's morgens voor het eten. De kuikens zijn al groot en ik denk dat de twee witte allebei haantjes zullen worden. Als dat maar goed gaat straks....


Prachtige zonsondergang. Cadeautje aan het einde van de dag.


Isa stuurde een fotootje, die was nog even naar Reuring met vriendinnen. Gezellig dat ze ons dan een beetje op de hoogte houdt in de familie app groep.


Zomereten: veel kleur. Daar word je toch blij van?


Tijd van de toetsweken. Het is…

Walk with me, loop je een eindje mee?

Loop je een eindje mee door de tuin? Het is zo'n mooie avond, met dat zachte goudkleurige licht. Door mijn 'pak-nog-minder-mijn-telefoon-experiment' neem ik deze keer mijn echte camera weer eens mee. En eerlijk is eerlijk, hoe mooi de foto's van mijn Samsung ook kunnen zijn, dit is toch wel net even een tikkie mooier. 
Door mijn camera kijk ik extra goed naar alles om me heen. De zachte haartjes van de planten, stuifmeelkorrels, de voelsprieten van een vlinder, hoe de kleur verandert als je je blik verandert van met de zon mee naar tegen het licht in. En niet alleen mijn ogen, ook mijn andere zintuigen zet ik goed aan het werk. Het ruikt zo lekker, in de avond in de tuin. De geur van lavendel, van de vlinderstruiken. En het al beetje vochtige gras aan mijn voeten (met hier en daar een naaktslak, ieuw!), het windje dat door mijn haren waait.
Ik ben een bofkont, dat ik hier woon. Maar wel een bofkont die dat heel goed beseft en er misschien wel meer dan wie ook van kan …

Zomers weekend

Zo'n zomers weekend vraagt erom om in het water te beginnen. Heerlijk stuk gezwommen. Alleen nog een staart en ik ben een zeemeermin ;).Met Lotte maakte ik dit heerlijke toetje: Rabarber in kleine stukjes even koken. Banaan erdoor, schepje suiker en wat custardpoeder, in stukjes geknipte marshmellows erover en dan in de oven.


De perfecte mix van zuur, zoet, romig en zomer.


Boek uitgelezen. De recensies waren niet zo positief, maar ik vond het een bijzonder boek. Over een vrouw die in de jeugdzorg werkt en daarin alles goed wil doen, maar ondertussen haar eigen zoon uit het oog verliest.
De zoon komt door allerlei suffe omstandigheden en domme puberkeuzes in de ene na de andere ellende terecht. Mede door zijn vrienden die praten in osso en wallah en andersoortige straattaal.
Een derde hoofdrolspeler is de uitgerangeerde leraar, die tegenwoordig liever vogels kijkt maar een beginnende vriendschap sluit met de zoon.

Als de moeder op haar werk in de problemen komt omdat er een kind …