Skip to main content

Florida deel 8 - ons decahuis in Orlando

Sja, en toen waren we dus in Orlando. Te vroeg om het huis al in te kunnen, dus maar 'even' naar de mall. Was 10 mile verderop, dus zouden we zo zijn. Maar we waren even vergeten hoe druk het kon zijn. Zoveel stoplichten onderweg, allemaal op rood. Het gaf ons de tijd goed rond te kijken. Wat een wereld. Brede wegen. Laagbouw ernaast, met overal billboards. Telefoonnummers van advocaten die claims voor je in kunnen dienen (1 800 -GET MONEY), met foto's van gelikte pakkenmannen erbij. Alle fastfoodketens die je maar kunt bedenken: dunkin donuts, Wendy's, Dennys, MacDonalds, Burger King, KFC etc... En overal mensen die met papieren zakken vol hamburgers en grote bekers fris rondliepen. Alles gericht op KOPEN! ETEN! GENIETEN! NU NOG MEER! NU NOG GROTER! 

In de file om het parkeerterrein voor de Florida Mall op te kunnen en daar de drukte in. Wat een gekte. Wat een wereld. Ook wel weer gaaf hoor, de meiden keken hun ogen uit. Zoveel m&m's hebben ze nog nooit bij elkaar gezien. En Joost scoorde zomaar een nieuwe outfit (die winkelt nooit, dus dat kwam goed uit).
Het voordeel om je kerstcadeautjes pas na de kerst te kopen is dat er overal sale was: twee paar schoenen voor de prijs van 1, twee spijkerbroeken voor de prijs van 1, 60% korting bij Victoria Secret, weet ik veel wat. Een uur of twee later, met de vaste tractatie van de starbucks en volbepakt, wachtten we dus weer op Joost die de auto wel even zou voorrijden (en nog verdwaalde ook).


Naar het huis voor een duik!


We zaten in Kissimmee, vlak bij Orlando, maar net wat rustiger, in een gated community, vol vakantievilla's, allemaal met zwembad. Deze eigenaren waren nogal fan van Disney en films en hadden zelfs een hele vitrine met allerlei goodies uit films.


Ook was er speciale verlichting met vogels die gingen fluiten als je langsliep, stonden er heel wat planten (allemaal plastic fantastic), hadden we drie slaapkamers en twee badkamers, een grote keuken, een hele speelzaal in de garage....


en dus met eigen zwembad. Met een volière eromheen. Deze screens zijn hartstikke handig, tegen de insecten, ware het niet dat hier één paneel in het dak stuk was. Nou had ik sinds de Everglades al meer dan 100 muggenbeten en hadden we intussen een dagelijks ritueel van eerst insmeren met factor 30, vervolgens goed insprayen met Off!DeepWoods (hele goede insect repellent) en vervolgens alle bulten die teveel jeukten weer in te smeren met antijeukcreme. Later las ik dat we waarschijnlijk veel geprikt zijn door de zogenaamde 'no seens', hele kleine beestjes, die je inderdaad amper zag.Dit is dan de American dream. Ik maakte een wandelingetje in de buurt.


Tegenover ons terreintje lag nog weer een ander pretparkje, maar we zaten ook vlak bij een soort natuurgebiedje.Al met al zouden wij ons hier wel vermaken! In de Publix hadden we heerlijke verse boodschappen kunnen doen.


Beetje chillen. Zwemmen. Lekker koken. Hangen bij het zwembad. 
Nog even langs de boardwalk, voor toch nog wat Disneygevoel.
En thuis onze versgemaakte Amerikaanse maaltijd. Gepofte aardappels met quacamole en versgemaakte hamburgers.Hier moest ik nog even wijs uit worden...


Volgens mij kun je hier een jaar lang iedere dag naar een ander park gaan. Een industrie, niet normaal. Voor een dagje Disney betaal je volgens mij meer dan honderd dollar per persoon. En alle parken zijn stampvol. En dan zeggen ze nog dat mensen hier zo slecht eten omdat ze geen geld hebben voor het gezondere eten (wat op zich wel klopt, want een hamburger kost je een dollar ofzo, terwijl een bakje fruit in de supermarkt al snel een dollar of 8 kost).


Wij hadden voorlopig ons eigen vermaak: potjes tafelvoetbal.


Poolen.


En vanaf het huis kon ik mijn doorgedraaide geest weer een beetje tot rust laten komen met het uitzicht op het meertje. ;).Comments

Popular posts from this blog

Donkere wolken en een eiland in het IJ

Na het eten, na de koffie. Joost en ik kijken elkaar aan, 'nog een stukje lopen samen?'
We rijden een stukje verderop langs de dijk en zetten de auto bij de camping neer. Als we de dijk overlopen zien we enorme donkere wolken onze kant op komen. Een machtig mooi gezicht.


We lopen een rondje, langs een zielig konijn met een enorme tumor op zijn borst, dat stilletjes in het gras zit. Langs wuivend riet en opvliegende spreeuwen. Hier en daar een spetter, en als we bijna weer terug zijn, barst de bui los. Dikke druppels kletteren op ons hoofd. We hebben de wind in de rug en laten ons maar natregenen.


Op weg naar huis zien we de zon weer tevoorschijn komen. En thuis wacht een verrassing.


We drogen ons snel af en trekken droge kleren aan. Ik zet een kopje thee. En verder kijk ik alleen naar het prachtige licht. Niets meer nodig verder.
Andere avond, zelfde mooie Hollandse luchten.


Ook weer een wandelingetje op de dijk, met prachtige wolken.En dan de volgende morgen beginnen met ko…

April doet wat ie wil. En mei ook

Dit zijn Joost en Lotte.  Joost spaart auto's. Net als vroeger. Alleen zijn ze nu groter. Lotte vindt het wel grappig. Ik ook. Vooral deze leuke nieuwe. Mijn lievelings op het moment!

We gingen er een stukje mee touren.Naar de molen, waar muziek was. Met weinig bezoekers, want het was KOUD!

Gelukkig had ik mijn eigenwijsheid laten varen en mijn echte winterjas weer van zolder gehaald. Mijn tussenjas (die eigenlijk de afgelopen weken ook niet voldeed) trok het echt niet meer, die koude wind.

Gelukkig konden we er wel om lachen. Hoe kan dat ook anders, in zo'n grappig autootje.

Herfstvakantiedingen doen: Bowlen met het gezin + aanhang. Gezellig avond, vooral het laatste potje, want toen won ik ;).


Wandelingetje.


En toen was het opeens warm. Gek genoeg maar op een paar plekjes in onze tuin. Hier achter de caravan op de camping zelfs zo warm dat ik binnen no time al mijn kleren uit had gedaan en in mijn ondergoed in de zon zat te lezen. Zo lekker!

Lotte voegde zich bij me. Ze ha…

Week 16: dingen uit deze tijd

Wat maakt het dagelijkse leven fijn deze dagen? In de opmars naar het 'echte' warme voorjaar word ik blij van veel dingen. Niet alleen de belofte van de komende warmere maanden, maar juist ook dit grillige aprilweer heeft zijn charme. Groeiseizoen.
Nieuwe plannen. Joost recyclete een oud bad tot hot tub to be. Kwestie van straks een vuurtje onder stoken en dan in bad uitzicht op de ondergaande zon. Hoe cool is dat nu weer?

De zon is alweer zo vroeg op dat ik 'm niet meer op zie komen. Al voor half 7 en dan lig ik nog in mijn bedje. Maar ik begin de dagen wel bijna altijd aan het IJsselmeer. Als ik de dijk opklim, de ganzen nu met hun ganzenkuikens, zie wegvluchten, de wolken boven het water zie hangen, dan weet ik dat het goed is.De liefste kat van de wereld deze knorrie, eh, Rocky. Hij snurkt zo hard en kan zo goed luieren. 

Zo'n fijn stukje vind ik dit. De lage polder met de molen. Als kind speelde ik hier af en toe bij kennissen van de ouders van een vriendin, die…

Klik om verder te bladeren in mijn blog

Show more