Skip to main content

Florida deel 8 - ons decahuis in Orlando

Sja, en toen waren we dus in Orlando. Te vroeg om het huis al in te kunnen, dus maar 'even' naar de mall. Was 10 mile verderop, dus zouden we zo zijn. Maar we waren even vergeten hoe druk het kon zijn. Zoveel stoplichten onderweg, allemaal op rood. Het gaf ons de tijd goed rond te kijken. Wat een wereld. Brede wegen. Laagbouw ernaast, met overal billboards. Telefoonnummers van advocaten die claims voor je in kunnen dienen (1 800 -GET MONEY), met foto's van gelikte pakkenmannen erbij. Alle fastfoodketens die je maar kunt bedenken: dunkin donuts, Wendy's, Dennys, MacDonalds, Burger King, KFC etc... En overal mensen die met papieren zakken vol hamburgers en grote bekers fris rondliepen. Alles gericht op KOPEN! ETEN! GENIETEN! NU NOG MEER! NU NOG GROTER! 

In de file om het parkeerterrein voor de Florida Mall op te kunnen en daar de drukte in. Wat een gekte. Wat een wereld. Ook wel weer gaaf hoor, de meiden keken hun ogen uit. Zoveel m&m's hebben ze nog nooit bij elkaar gezien. En Joost scoorde zomaar een nieuwe outfit (die winkelt nooit, dus dat kwam goed uit).
Het voordeel om je kerstcadeautjes pas na de kerst te kopen is dat er overal sale was: twee paar schoenen voor de prijs van 1, twee spijkerbroeken voor de prijs van 1, 60% korting bij Victoria Secret, weet ik veel wat. Een uur of twee later, met de vaste tractatie van de starbucks en volbepakt, wachtten we dus weer op Joost die de auto wel even zou voorrijden (en nog verdwaalde ook).


Naar het huis voor een duik!


We zaten in Kissimmee, vlak bij Orlando, maar net wat rustiger, in een gated community, vol vakantievilla's, allemaal met zwembad. Deze eigenaren waren nogal fan van Disney en films en hadden zelfs een hele vitrine met allerlei goodies uit films.


Ook was er speciale verlichting met vogels die gingen fluiten als je langsliep, stonden er heel wat planten (allemaal plastic fantastic), hadden we drie slaapkamers en twee badkamers, een grote keuken, een hele speelzaal in de garage....


en dus met eigen zwembad. Met een volière eromheen. Deze screens zijn hartstikke handig, tegen de insecten, ware het niet dat hier één paneel in het dak stuk was. Nou had ik sinds de Everglades al meer dan 100 muggenbeten en hadden we intussen een dagelijks ritueel van eerst insmeren met factor 30, vervolgens goed insprayen met Off!DeepWoods (hele goede insect repellent) en vervolgens alle bulten die teveel jeukten weer in te smeren met antijeukcreme. Later las ik dat we waarschijnlijk veel geprikt zijn door de zogenaamde 'no seens', hele kleine beestjes, die je inderdaad amper zag.Dit is dan de American dream. Ik maakte een wandelingetje in de buurt.


Tegenover ons terreintje lag nog weer een ander pretparkje, maar we zaten ook vlak bij een soort natuurgebiedje.Al met al zouden wij ons hier wel vermaken! In de Publix hadden we heerlijke verse boodschappen kunnen doen.


Beetje chillen. Zwemmen. Lekker koken. Hangen bij het zwembad. 
Nog even langs de boardwalk, voor toch nog wat Disneygevoel.
En thuis onze versgemaakte Amerikaanse maaltijd. Gepofte aardappels met quacamole en versgemaakte hamburgers.Hier moest ik nog even wijs uit worden...


Volgens mij kun je hier een jaar lang iedere dag naar een ander park gaan. Een industrie, niet normaal. Voor een dagje Disney betaal je volgens mij meer dan honderd dollar per persoon. En alle parken zijn stampvol. En dan zeggen ze nog dat mensen hier zo slecht eten omdat ze geen geld hebben voor het gezondere eten (wat op zich wel klopt, want een hamburger kost je een dollar ofzo, terwijl een bakje fruit in de supermarkt al snel een dollar of 8 kost).


Wij hadden voorlopig ons eigen vermaak: potjes tafelvoetbal.


Poolen.


En vanaf het huis kon ik mijn doorgedraaide geest weer een beetje tot rust laten komen met het uitzicht op het meertje. ;).Comments

Popular posts from this blog

Onderduiken

Even geen uitgebreide blogjes. Op het moment zet ik alle zeilen bij en de tanden op elkaar.


Voor iedereen die ook genoeg heeft van de winter: het komt er echt weer aan. Dat mooie licht van vandaag is een voorbode van alle mooie dagen die weer gaan komen.
Keep your head up Keep your heart strong

Kleur in huis

Feestje in de week: verse bloemen van mijn favoriete bloemist. Het is een week verder nu, maar ze staan nog steeds prachtig.

De zon geeft er nog extra kleur aan.Het mag buiten wel vriezen, vanachter het glas lijkt het echt lente.

Hard aan het leren.


Lekker aan het lopen.Vanuit de auto na een werkdag in Amsterdam. Fijn dat de zon steeds later onder gaat.
Mooie lucht!


Met Isa netflixte ik deze lekkere film. Gezellig, een avondje tv kijken.En weer een rondje!


De mimosa staat er zo uitbundig bij.


Bijna mijn eerste blaadje vol. Heel lang hield ik me niet bezig met het vergelijken van mijn loopjes, maar nu ik in training ben, wil ik ook wel iedere keer een beetje verder of een beetje sneller en ben ik heel nerderig naast de afstand en tijd ook mijn tempo en snelheid aan het berekenen.

Dit wil ik onthouden van januari

Januari was een van de somberste maanden sinds de weermetingen, met heel veel regen, mist en heel weinig zon.

Dat vraagt om troosteten: lekker versgemaakte uiensoep van Joost met gegratineerd stokbrood.

En ieder momentje dat de zon even te zien was, dook ik er boven op. Wat een mooie zonsondergang!

Monki/Kleine Sammy komt met me mee de dijk over.

Toetsweek. Hard aan het leren. Maar met resultaat: even opscheppen hoor, maar mijn Isa had zomaar het allerhoogste wiskundecijfer van heel 5 Havo en het allerhoogste economiecijfer uit haar klas.


Lotte is ook goed bezig, die heeft haar eigen leerlocatie opgezocht. Slim!

Hai!

Ik moest een dagje werken in Rotterdam en combineerde dat met een snel kijkje in de Markthal. Ik had al zoveel foto's gezien van het prachtige plafond. Dat vond ik dan ook meteen het mooiste daar. De hal was verder niet echt levendig, bijna een beetje uitgestorven. Weliswaar best een paar leuke tentjes, maar volgens mij hartstikke duur.

In Rotterdam was er bloesem.L…

Klik om verder te bladeren in mijn blog

Show more