Florida - deel 7 - Happy birthday op Pine Island

Pine Island was de enige plek waarbij ik een rondje hardlopen aandurfde. Inmiddels gewend aan de 30 graden en ik liep heel rustig. Maar toch: bloedjeheet!


Nog wat details van het huisje, ik schommelde heen en weer tussen het leuk en knus vinden en in de lach schieten door de overdosis aan Bob Rosserigheid die het ook uitstraalde. Anyhow, het was in ieder geval blij en kleurrijk. Ik was ook blij. 


Jaja, zelf ook geshopt. Over kleurrijk gesproken.


Tot in de details afgestyld, tot het notitieboekje naast het bed voor heldere ingevingen aan toe.


En een happy little dancer als company bij het toiletteren. Why not?
We trokken weer de natuur in. Four mile Cove. Een pad door de mangrove. Wel geinig, maar of het nu echt een aanrader is, sja, ik weet niet.


Het was vooral heel veel van dit. Isa was blij dat ze thuis was gebleven in ieder geval ;).


Kano├źn, dat gingen we ook doen. Expeditie Robinson.
Op expeditie in de mangrove.Daar vonden we resten van een gordeldier (denk ik).

Mooi he? Al zagen we geen manatees en zeehonden.


Op dit eiland woonden ook indianen, net als op veel plekken in Florida. Ze hebben een enorme strijd gevoerd maar zijn vrijwel allemaal verdreven en in de slavernij beland.


Het bleef bizar, die kerstversiering overal. Beetje surrealistisch.En tatatadaaaa. Toen was ik jarig! Ik was al heel vroeg wakker en besloot zelf een rondje te fietsen. Wat een heerlijkheid. De zon kwam op, ik hoorde vogeltjes fluiten.En ik fietste daar lekker in het zachte briesje.
Thuis was het feest! Er was zelfs appeltaart! Lieve kaarten en cadeautjes.


Hoezo blij ei?


Voelde me echt een feestvarken!


Ondanks dat mijn verjaardag een reisdag betekende. Van Pine Island naar de hel van Orlando. 
Orlando is niet mijn type stad, met al dat voorgekauwde vermaak: pretparken, shopping malls, vreetschuren. En dat in de drukste periode van het jaar: rond de Kerst. Maar goed, het is wel onderdeel van de Amerikaanse cultuur. De kinderen keken enorm naar het shoppen uit en we hadden ze beloofd dat ze hier hun verlate Sint/Kerstcadeau zelf mochten shoppen. Ook zouden we naar een pretpark of waterpark gaan. Ze mochten zelf kiezen. En we hadden er een hele decadente villa, met eigen zwembad. Ook wel lekker na een huis waarbij het zwemwater toch op een half uur rijden minimaal ligt. (al was er ook een openbaar zwembadje, vlak bij, maar dat hebben we niet uitgeprobeerd).

No comments:

Dit vinden anderen leuk nu