Skip to main content

Florida - deel 7 - Happy birthday op Pine Island

Pine Island was de enige plek waarbij ik een rondje hardlopen aandurfde. Inmiddels gewend aan de 30 graden en ik liep heel rustig. Maar toch: bloedjeheet!


Nog wat details van het huisje, ik schommelde heen en weer tussen het leuk en knus vinden en in de lach schieten door de overdosis aan Bob Rosserigheid die het ook uitstraalde. Anyhow, het was in ieder geval blij en kleurrijk. Ik was ook blij. 


Jaja, zelf ook geshopt. Over kleurrijk gesproken.


Tot in de details afgestyld, tot het notitieboekje naast het bed voor heldere ingevingen aan toe.


En een happy little dancer als company bij het toiletteren. Why not?
We trokken weer de natuur in. Four mile Cove. Een pad door de mangrove. Wel geinig, maar of het nu echt een aanrader is, sja, ik weet niet.


Het was vooral heel veel van dit. Isa was blij dat ze thuis was gebleven in ieder geval ;).


Kano├źn, dat gingen we ook doen. Expeditie Robinson.
Op expeditie in de mangrove.Daar vonden we resten van een gordeldier (denk ik).

Mooi he? Al zagen we geen manatees en zeehonden.


Op dit eiland woonden ook indianen, net als op veel plekken in Florida. Ze hebben een enorme strijd gevoerd maar zijn vrijwel allemaal verdreven en in de slavernij beland.


Het bleef bizar, die kerstversiering overal. Beetje surrealistisch.En tatatadaaaa. Toen was ik jarig! Ik was al heel vroeg wakker en besloot zelf een rondje te fietsen. Wat een heerlijkheid. De zon kwam op, ik hoorde vogeltjes fluiten.En ik fietste daar lekker in het zachte briesje.
Thuis was het feest! Er was zelfs appeltaart! Lieve kaarten en cadeautjes.


Hoezo blij ei?


Voelde me echt een feestvarken!


Ondanks dat mijn verjaardag een reisdag betekende. Van Pine Island naar de hel van Orlando. 
Orlando is niet mijn type stad, met al dat voorgekauwde vermaak: pretparken, shopping malls, vreetschuren. En dat in de drukste periode van het jaar: rond de Kerst. Maar goed, het is wel onderdeel van de Amerikaanse cultuur. De kinderen keken enorm naar het shoppen uit en we hadden ze beloofd dat ze hier hun verlate Sint/Kerstcadeau zelf mochten shoppen. Ook zouden we naar een pretpark of waterpark gaan. Ze mochten zelf kiezen. En we hadden er een hele decadente villa, met eigen zwembad. Ook wel lekker na een huis waarbij het zwemwater toch op een half uur rijden minimaal ligt. (al was er ook een openbaar zwembadje, vlak bij, maar dat hebben we niet uitgeprobeerd).

Comments

Popular posts from this blog

Donkere wolken en een eiland in het IJ

Na het eten, na de koffie. Joost en ik kijken elkaar aan, 'nog een stukje lopen samen?'
We rijden een stukje verderop langs de dijk en zetten de auto bij de camping neer. Als we de dijk overlopen zien we enorme donkere wolken onze kant op komen. Een machtig mooi gezicht.


We lopen een rondje, langs een zielig konijn met een enorme tumor op zijn borst, dat stilletjes in het gras zit. Langs wuivend riet en opvliegende spreeuwen. Hier en daar een spetter, en als we bijna weer terug zijn, barst de bui los. Dikke druppels kletteren op ons hoofd. We hebben de wind in de rug en laten ons maar natregenen.


Op weg naar huis zien we de zon weer tevoorschijn komen. En thuis wacht een verrassing.


We drogen ons snel af en trekken droge kleren aan. Ik zet een kopje thee. En verder kijk ik alleen naar het prachtige licht. Niets meer nodig verder.
Andere avond, zelfde mooie Hollandse luchten.


Ook weer een wandelingetje op de dijk, met prachtige wolken.En dan de volgende morgen beginnen met ko…

April doet wat ie wil. En mei ook

Dit zijn Joost en Lotte.  Joost spaart auto's. Net als vroeger. Alleen zijn ze nu groter. Lotte vindt het wel grappig. Ik ook. Vooral deze leuke nieuwe. Mijn lievelings op het moment!

We gingen er een stukje mee touren.Naar de molen, waar muziek was. Met weinig bezoekers, want het was KOUD!

Gelukkig had ik mijn eigenwijsheid laten varen en mijn echte winterjas weer van zolder gehaald. Mijn tussenjas (die eigenlijk de afgelopen weken ook niet voldeed) trok het echt niet meer, die koude wind.

Gelukkig konden we er wel om lachen. Hoe kan dat ook anders, in zo'n grappig autootje.

Herfstvakantiedingen doen: Bowlen met het gezin + aanhang. Gezellig avond, vooral het laatste potje, want toen won ik ;).


Wandelingetje.


En toen was het opeens warm. Gek genoeg maar op een paar plekjes in onze tuin. Hier achter de caravan op de camping zelfs zo warm dat ik binnen no time al mijn kleren uit had gedaan en in mijn ondergoed in de zon zat te lezen. Zo lekker!

Lotte voegde zich bij me. Ze ha…

Week 16: dingen uit deze tijd

Wat maakt het dagelijkse leven fijn deze dagen? In de opmars naar het 'echte' warme voorjaar word ik blij van veel dingen. Niet alleen de belofte van de komende warmere maanden, maar juist ook dit grillige aprilweer heeft zijn charme. Groeiseizoen.
Nieuwe plannen. Joost recyclete een oud bad tot hot tub to be. Kwestie van straks een vuurtje onder stoken en dan in bad uitzicht op de ondergaande zon. Hoe cool is dat nu weer?

De zon is alweer zo vroeg op dat ik 'm niet meer op zie komen. Al voor half 7 en dan lig ik nog in mijn bedje. Maar ik begin de dagen wel bijna altijd aan het IJsselmeer. Als ik de dijk opklim, de ganzen nu met hun ganzenkuikens, zie wegvluchten, de wolken boven het water zie hangen, dan weet ik dat het goed is.De liefste kat van de wereld deze knorrie, eh, Rocky. Hij snurkt zo hard en kan zo goed luieren. 

Zo'n fijn stukje vind ik dit. De lage polder met de molen. Als kind speelde ik hier af en toe bij kennissen van de ouders van een vriendin, die…

Klik om verder te bladeren in mijn blog

Show more