Skip to main content

Florida - deel 7 - Happy birthday op Pine Island

Pine Island was de enige plek waarbij ik een rondje hardlopen aandurfde. Inmiddels gewend aan de 30 graden en ik liep heel rustig. Maar toch: bloedjeheet!


Nog wat details van het huisje, ik schommelde heen en weer tussen het leuk en knus vinden en in de lach schieten door de overdosis aan Bob Rosserigheid die het ook uitstraalde. Anyhow, het was in ieder geval blij en kleurrijk. Ik was ook blij. 


Jaja, zelf ook geshopt. Over kleurrijk gesproken.


Tot in de details afgestyld, tot het notitieboekje naast het bed voor heldere ingevingen aan toe.


En een happy little dancer als company bij het toiletteren. Why not?
We trokken weer de natuur in. Four mile Cove. Een pad door de mangrove. Wel geinig, maar of het nu echt een aanrader is, sja, ik weet niet.


Het was vooral heel veel van dit. Isa was blij dat ze thuis was gebleven in ieder geval ;).


Kano├źn, dat gingen we ook doen. Expeditie Robinson.
Op expeditie in de mangrove.Daar vonden we resten van een gordeldier (denk ik).

Mooi he? Al zagen we geen manatees en zeehonden.


Op dit eiland woonden ook indianen, net als op veel plekken in Florida. Ze hebben een enorme strijd gevoerd maar zijn vrijwel allemaal verdreven en in de slavernij beland.


Het bleef bizar, die kerstversiering overal. Beetje surrealistisch.En tatatadaaaa. Toen was ik jarig! Ik was al heel vroeg wakker en besloot zelf een rondje te fietsen. Wat een heerlijkheid. De zon kwam op, ik hoorde vogeltjes fluiten.En ik fietste daar lekker in het zachte briesje.
Thuis was het feest! Er was zelfs appeltaart! Lieve kaarten en cadeautjes.


Hoezo blij ei?


Voelde me echt een feestvarken!


Ondanks dat mijn verjaardag een reisdag betekende. Van Pine Island naar de hel van Orlando. 
Orlando is niet mijn type stad, met al dat voorgekauwde vermaak: pretparken, shopping malls, vreetschuren. En dat in de drukste periode van het jaar: rond de Kerst. Maar goed, het is wel onderdeel van de Amerikaanse cultuur. De kinderen keken enorm naar het shoppen uit en we hadden ze beloofd dat ze hier hun verlate Sint/Kerstcadeau zelf mochten shoppen. Ook zouden we naar een pretpark of waterpark gaan. Ze mochten zelf kiezen. En we hadden er een hele decadente villa, met eigen zwembad. Ook wel lekker na een huis waarbij het zwemwater toch op een half uur rijden minimaal ligt. (al was er ook een openbaar zwembadje, vlak bij, maar dat hebben we niet uitgeprobeerd).

Comments

Dit vinden anderen leuk nu

Random zomerfotootjes

Het water is weer tot rust gekomen, de ergste golfslag is weg. Zo mooi vind ik het dan, hoe de wolken weerspiegeld worden in het water. Zeker als je aan het zwemmen bent, dan zit je daar echt Middenin. Zo fijn!

Ik kan daar echt zo van genieten, even koffie aan het water.

Nichtje Fie werd 5 en kreeg een zeemeerminnenstaart. Wat cool zeg!


Gewoon nog maar wat plaatjes van het water, ik krijg er zelf nooit genoeg van, hopelijk jij ook niet (anders klik je maar weg ;))


De kippen en haan zijn gewend aan de nieuwe slaapplek van de haan en verzamelen daar 's morgens voor het eten. De kuikens zijn al groot en ik denk dat de twee witte allebei haantjes zullen worden. Als dat maar goed gaat straks....


Prachtige zonsondergang. Cadeautje aan het einde van de dag.


Isa stuurde een fotootje, die was nog even naar Reuring met vriendinnen. Gezellig dat ze ons dan een beetje op de hoogte houdt in de familie app groep.


Zomereten: veel kleur. Daar word je toch blij van?


Tijd van de toetsweken. Het is…

Week 25: Midzomerweek - en zomer is het!

De week van midzomer, altijd een beetje een dubbel gevoel omdat de dagen weer korter gaan worden. Maar hee, de zomer is pas net begonnen en goed ook. Wat een heerlijke dagen! Werken is een beetje pittig met dit warme weer, maar als je klaar bent, begint er gewoon een heel nieuw stuk dag. En ook 's morgens vroeg is fijn, aan mijn strandje. Met zo'n begin voelt iedere dag een beetje als vakantie.
De bloemen die we Lotte gaven bij de voorstelling komen zo prachtig uit. Toverbalpioenen zijn het, en ze verkleuren langzaam van dieproze naar wit. 

Ik maak een wandeling door Purmerend op maandagavond, want Lotte doet een proefles dans. Later op de avond zwemmen we met vrienden heerlijk in het IJsselmeer en kletsen we in de tuin tot het donker is. 

Nu weer heel anders, de pioenen. Door het warme weer gaat het extra snel deze keer.


Tropenrooster: vroeg beginnen met werken. Tussendemiddag echt een uur lunchpauze en even heerlijk buiten zitten en op tijd weer klaar. 

Tijd voor een ijsje!

Walk with me, loop je een eindje mee?

Loop je een eindje mee door de tuin? Het is zo'n mooie avond, met dat zachte goudkleurige licht. Door mijn 'pak-nog-minder-mijn-telefoon-experiment' neem ik deze keer mijn echte camera weer eens mee. En eerlijk is eerlijk, hoe mooi de foto's van mijn Samsung ook kunnen zijn, dit is toch wel net even een tikkie mooier. 
Door mijn camera kijk ik extra goed naar alles om me heen. De zachte haartjes van de planten, stuifmeelkorrels, de voelsprieten van een vlinder, hoe de kleur verandert als je je blik verandert van met de zon mee naar tegen het licht in. En niet alleen mijn ogen, ook mijn andere zintuigen zet ik goed aan het werk. Het ruikt zo lekker, in de avond in de tuin. De geur van lavendel, van de vlinderstruiken. En het al beetje vochtige gras aan mijn voeten (met hier en daar een naaktslak, ieuw!), het windje dat door mijn haren waait.
Ik ben een bofkont, dat ik hier woon. Maar wel een bofkont die dat heel goed beseft en er misschien wel meer dan wie ook van kan …