Skip to main content

Florida - deel 6 - Matlacha op Pine Island en Sanibel Island


Kijk nou, dit is ons huis, het rechtergedeelte.


Dat ziet er toch meer uit als Thailand of ergens anders in de tropen, dan als Amerika?


De visserspieren van Pine Island. Er zijn geen stranden, maar er wordt heel veel gevist. En niet alleen door de pelikanen.
Aan het begin van Pine Island ligt Matlacha, een soort hippiegemeenschap met kleurige huisjes en een ijswinkel met zalig zelfgemaakt ijs. Een bakje was meer dan genoeg voor ons allemaal. Dat was dan weer wel Amerikaans ;).Later die dag gingen we naar Sanibel Island, het werd net wat bewolkter, wat fijn was vanwege de hitte.


Wat een feest!


Op Sanibel Island zijn heel veel schelpen te vinden en ook lopen er heel veel vogeltjes rond. 

De zonsondergang bekeken we vanaf een ander punt: het beginpunt van Captiva Island. Geweldig!

Ook de terugweg was magisch: overal zo megaveel kerstlichtjes. Bijzonder!

Comments

Marjolein said…
Leuk hoor, aan die kant zijn wij nog niet geweest, staat nog wel op ons verlanglijstje, wat heerlijk om met de kerst daar te zijn, ook wel een gek idee,lekker in de zon zalig!
Anonymous said…
Het is echt meegenieten, met dit reisverslag, bedankt daarvoor!
Wij waren er 6 jaar geleden met Pasen, maar reden in de omgekeerde richting.
Vanuit Orlando richting Sint-Petersburg en dan ook Sanibel en the Everglades en de Keys en Miami.
Ik wist niet dat het er in december ook bikiniweer is.

Een andere Marjolein
Hester said…
Wat een prachtig verslag geef je! Ik heb er van genoten. Ook via instagram (mijnmomenten ben ik).
jojoco said…
@Marjolein: de zomer met kerst was inderdaad heerlijk, al denk ik wel dat wij mazzel hebben gehad! De kust aan de westkant is zeker de moeite waard!

@andere marjolein: Sint Petersburg zijn wij dan weer niet geweest. Leuk dat je meegeniet!

@Hester: dank je wel, leuk om te horen!

Dit vinden anderen leuk nu

Random zomerfotootjes

Het water is weer tot rust gekomen, de ergste golfslag is weg. Zo mooi vind ik het dan, hoe de wolken weerspiegeld worden in het water. Zeker als je aan het zwemmen bent, dan zit je daar echt Middenin. Zo fijn!

Ik kan daar echt zo van genieten, even koffie aan het water.

Nichtje Fie werd 5 en kreeg een zeemeerminnenstaart. Wat cool zeg!


Gewoon nog maar wat plaatjes van het water, ik krijg er zelf nooit genoeg van, hopelijk jij ook niet (anders klik je maar weg ;))


De kippen en haan zijn gewend aan de nieuwe slaapplek van de haan en verzamelen daar 's morgens voor het eten. De kuikens zijn al groot en ik denk dat de twee witte allebei haantjes zullen worden. Als dat maar goed gaat straks....


Prachtige zonsondergang. Cadeautje aan het einde van de dag.


Isa stuurde een fotootje, die was nog even naar Reuring met vriendinnen. Gezellig dat ze ons dan een beetje op de hoogte houdt in de familie app groep.


Zomereten: veel kleur. Daar word je toch blij van?


Tijd van de toetsweken. Het is…

Week 25: Midzomerweek - en zomer is het!

De week van midzomer, altijd een beetje een dubbel gevoel omdat de dagen weer korter gaan worden. Maar hee, de zomer is pas net begonnen en goed ook. Wat een heerlijke dagen! Werken is een beetje pittig met dit warme weer, maar als je klaar bent, begint er gewoon een heel nieuw stuk dag. En ook 's morgens vroeg is fijn, aan mijn strandje. Met zo'n begin voelt iedere dag een beetje als vakantie.
De bloemen die we Lotte gaven bij de voorstelling komen zo prachtig uit. Toverbalpioenen zijn het, en ze verkleuren langzaam van dieproze naar wit. 

Ik maak een wandeling door Purmerend op maandagavond, want Lotte doet een proefles dans. Later op de avond zwemmen we met vrienden heerlijk in het IJsselmeer en kletsen we in de tuin tot het donker is. 

Nu weer heel anders, de pioenen. Door het warme weer gaat het extra snel deze keer.


Tropenrooster: vroeg beginnen met werken. Tussendemiddag echt een uur lunchpauze en even heerlijk buiten zitten en op tijd weer klaar. 

Tijd voor een ijsje!

Walk with me, loop je een eindje mee?

Loop je een eindje mee door de tuin? Het is zo'n mooie avond, met dat zachte goudkleurige licht. Door mijn 'pak-nog-minder-mijn-telefoon-experiment' neem ik deze keer mijn echte camera weer eens mee. En eerlijk is eerlijk, hoe mooi de foto's van mijn Samsung ook kunnen zijn, dit is toch wel net even een tikkie mooier. 
Door mijn camera kijk ik extra goed naar alles om me heen. De zachte haartjes van de planten, stuifmeelkorrels, de voelsprieten van een vlinder, hoe de kleur verandert als je je blik verandert van met de zon mee naar tegen het licht in. En niet alleen mijn ogen, ook mijn andere zintuigen zet ik goed aan het werk. Het ruikt zo lekker, in de avond in de tuin. De geur van lavendel, van de vlinderstruiken. En het al beetje vochtige gras aan mijn voeten (met hier en daar een naaktslak, ieuw!), het windje dat door mijn haren waait.
Ik ben een bofkont, dat ik hier woon. Maar wel een bofkont die dat heel goed beseft en er misschien wel meer dan wie ook van kan …