Skip to main content

Florida - deel 6 - Matlacha op Pine Island en Sanibel Island


Kijk nou, dit is ons huis, het rechtergedeelte.


Dat ziet er toch meer uit als Thailand of ergens anders in de tropen, dan als Amerika?


De visserspieren van Pine Island. Er zijn geen stranden, maar er wordt heel veel gevist. En niet alleen door de pelikanen.
Aan het begin van Pine Island ligt Matlacha, een soort hippiegemeenschap met kleurige huisjes en een ijswinkel met zalig zelfgemaakt ijs. Een bakje was meer dan genoeg voor ons allemaal. Dat was dan weer wel Amerikaans ;).Later die dag gingen we naar Sanibel Island, het werd net wat bewolkter, wat fijn was vanwege de hitte.


Wat een feest!


Op Sanibel Island zijn heel veel schelpen te vinden en ook lopen er heel veel vogeltjes rond. 

De zonsondergang bekeken we vanaf een ander punt: het beginpunt van Captiva Island. Geweldig!

Ook de terugweg was magisch: overal zo megaveel kerstlichtjes. Bijzonder!

Comments

Marjolein said…
Leuk hoor, aan die kant zijn wij nog niet geweest, staat nog wel op ons verlanglijstje, wat heerlijk om met de kerst daar te zijn, ook wel een gek idee,lekker in de zon zalig!
Anonymous said…
Het is echt meegenieten, met dit reisverslag, bedankt daarvoor!
Wij waren er 6 jaar geleden met Pasen, maar reden in de omgekeerde richting.
Vanuit Orlando richting Sint-Petersburg en dan ook Sanibel en the Everglades en de Keys en Miami.
Ik wist niet dat het er in december ook bikiniweer is.

Een andere Marjolein
Hester said…
Wat een prachtig verslag geef je! Ik heb er van genoten. Ook via instagram (mijnmomenten ben ik).
jojoco said…
@Marjolein: de zomer met kerst was inderdaad heerlijk, al denk ik wel dat wij mazzel hebben gehad! De kust aan de westkant is zeker de moeite waard!

@andere marjolein: Sint Petersburg zijn wij dan weer niet geweest. Leuk dat je meegeniet!

@Hester: dank je wel, leuk om te horen!

Popular posts from this blog

Donkere wolken en een eiland in het IJ

Na het eten, na de koffie. Joost en ik kijken elkaar aan, 'nog een stukje lopen samen?'
We rijden een stukje verderop langs de dijk en zetten de auto bij de camping neer. Als we de dijk overlopen zien we enorme donkere wolken onze kant op komen. Een machtig mooi gezicht.


We lopen een rondje, langs een zielig konijn met een enorme tumor op zijn borst, dat stilletjes in het gras zit. Langs wuivend riet en opvliegende spreeuwen. Hier en daar een spetter, en als we bijna weer terug zijn, barst de bui los. Dikke druppels kletteren op ons hoofd. We hebben de wind in de rug en laten ons maar natregenen.


Op weg naar huis zien we de zon weer tevoorschijn komen. En thuis wacht een verrassing.


We drogen ons snel af en trekken droge kleren aan. Ik zet een kopje thee. En verder kijk ik alleen naar het prachtige licht. Niets meer nodig verder.
Andere avond, zelfde mooie Hollandse luchten.


Ook weer een wandelingetje op de dijk, met prachtige wolken.En dan de volgende morgen beginnen met ko…

April doet wat ie wil. En mei ook

Dit zijn Joost en Lotte.  Joost spaart auto's. Net als vroeger. Alleen zijn ze nu groter. Lotte vindt het wel grappig. Ik ook. Vooral deze leuke nieuwe. Mijn lievelings op het moment!

We gingen er een stukje mee touren.Naar de molen, waar muziek was. Met weinig bezoekers, want het was KOUD!

Gelukkig had ik mijn eigenwijsheid laten varen en mijn echte winterjas weer van zolder gehaald. Mijn tussenjas (die eigenlijk de afgelopen weken ook niet voldeed) trok het echt niet meer, die koude wind.

Gelukkig konden we er wel om lachen. Hoe kan dat ook anders, in zo'n grappig autootje.

Herfstvakantiedingen doen: Bowlen met het gezin + aanhang. Gezellig avond, vooral het laatste potje, want toen won ik ;).


Wandelingetje.


En toen was het opeens warm. Gek genoeg maar op een paar plekjes in onze tuin. Hier achter de caravan op de camping zelfs zo warm dat ik binnen no time al mijn kleren uit had gedaan en in mijn ondergoed in de zon zat te lezen. Zo lekker!

Lotte voegde zich bij me. Ze ha…

Week 16: dingen uit deze tijd

Wat maakt het dagelijkse leven fijn deze dagen? In de opmars naar het 'echte' warme voorjaar word ik blij van veel dingen. Niet alleen de belofte van de komende warmere maanden, maar juist ook dit grillige aprilweer heeft zijn charme. Groeiseizoen.
Nieuwe plannen. Joost recyclete een oud bad tot hot tub to be. Kwestie van straks een vuurtje onder stoken en dan in bad uitzicht op de ondergaande zon. Hoe cool is dat nu weer?

De zon is alweer zo vroeg op dat ik 'm niet meer op zie komen. Al voor half 7 en dan lig ik nog in mijn bedje. Maar ik begin de dagen wel bijna altijd aan het IJsselmeer. Als ik de dijk opklim, de ganzen nu met hun ganzenkuikens, zie wegvluchten, de wolken boven het water zie hangen, dan weet ik dat het goed is.De liefste kat van de wereld deze knorrie, eh, Rocky. Hij snurkt zo hard en kan zo goed luieren. 

Zo'n fijn stukje vind ik dit. De lage polder met de molen. Als kind speelde ik hier af en toe bij kennissen van de ouders van een vriendin, die…

Klik om verder te bladeren in mijn blog

Show more