Florida - deel 5 - Kerst op Pine Island

Op Eerste Kerstdag vertrokken we vanaf Everglade City naar Pine Island. Onderweg maakten we een stop op Lovers Beach, een prachtig strand.


Het blijft een gekke gewaarwording om Kerst in de zomer te vieren.

Onderweg konden we nog boodschappen doen in een enorme Cubaanse supermarkt, de enige die open was. We wilden BBQen om een feestmaal te bereiden.

Pine Island is een heel ander stuk Florida. Het is een mangrove-eiland, vlak bij de bekendere stranden als Sanibel Island en Fort Meyers Beach. Pine Island is nog vrijwel niet ontwikkeld, zo is er maar 1 stoplicht, zijn er bijna geen winkels en is er geen hoogbouw of grote hotels. Het doet echt tropisch aan. Ons huisje was superschattig, mierzoet in pastels en er stond zelfs een echt kerstboompje. Wat een ontvangst!
Het BBQ plan bleek toch niet zo slim: er waren veel muggen en het werd vroeg donker. Dan maar gewoon binnen koken. Kerst paste sowieso al niet in het plaatje van Kerst. Maar met zijn viertjes maakten we er een feestje van. Een heerlijke salade, mais, zalig vlees, wijntje. We speelden liedjes op de gitaar en deden spelletjes.


En door het raam zagen we de volle maan. Wow!
No comments:

Dit vinden anderen leuk nu