Skip to main content

Florida - deel 5 - Kerst op Pine Island

Op Eerste Kerstdag vertrokken we vanaf Everglade City naar Pine Island. Onderweg maakten we een stop op Lovers Beach, een prachtig strand.


Het blijft een gekke gewaarwording om Kerst in de zomer te vieren.

Onderweg konden we nog boodschappen doen in een enorme Cubaanse supermarkt, de enige die open was. We wilden BBQen om een feestmaal te bereiden.

Pine Island is een heel ander stuk Florida. Het is een mangrove-eiland, vlak bij de bekendere stranden als Sanibel Island en Fort Meyers Beach. Pine Island is nog vrijwel niet ontwikkeld, zo is er maar 1 stoplicht, zijn er bijna geen winkels en is er geen hoogbouw of grote hotels. Het doet echt tropisch aan. Ons huisje was superschattig, mierzoet in pastels en er stond zelfs een echt kerstboompje. Wat een ontvangst!
Het BBQ plan bleek toch niet zo slim: er waren veel muggen en het werd vroeg donker. Dan maar gewoon binnen koken. Kerst paste sowieso al niet in het plaatje van Kerst. Maar met zijn viertjes maakten we er een feestje van. Een heerlijke salade, mais, zalig vlees, wijntje. We speelden liedjes op de gitaar en deden spelletjes.


En door het raam zagen we de volle maan. Wow!
Comments

Popular posts from this blog

Onderduiken

Even geen uitgebreide blogjes. Op het moment zet ik alle zeilen bij en de tanden op elkaar.


Voor iedereen die ook genoeg heeft van de winter: het komt er echt weer aan. Dat mooie licht van vandaag is een voorbode van alle mooie dagen die weer gaan komen.
Keep your head up Keep your heart strong

Kleur in huis

Feestje in de week: verse bloemen van mijn favoriete bloemist. Het is een week verder nu, maar ze staan nog steeds prachtig.

De zon geeft er nog extra kleur aan.Het mag buiten wel vriezen, vanachter het glas lijkt het echt lente.

Hard aan het leren.


Lekker aan het lopen.Vanuit de auto na een werkdag in Amsterdam. Fijn dat de zon steeds later onder gaat.
Mooie lucht!


Met Isa netflixte ik deze lekkere film. Gezellig, een avondje tv kijken.En weer een rondje!


De mimosa staat er zo uitbundig bij.


Bijna mijn eerste blaadje vol. Heel lang hield ik me niet bezig met het vergelijken van mijn loopjes, maar nu ik in training ben, wil ik ook wel iedere keer een beetje verder of een beetje sneller en ben ik heel nerderig naast de afstand en tijd ook mijn tempo en snelheid aan het berekenen.

Dit wil ik onthouden van januari

Januari was een van de somberste maanden sinds de weermetingen, met heel veel regen, mist en heel weinig zon.

Dat vraagt om troosteten: lekker versgemaakte uiensoep van Joost met gegratineerd stokbrood.

En ieder momentje dat de zon even te zien was, dook ik er boven op. Wat een mooie zonsondergang!

Monki/Kleine Sammy komt met me mee de dijk over.

Toetsweek. Hard aan het leren. Maar met resultaat: even opscheppen hoor, maar mijn Isa had zomaar het allerhoogste wiskundecijfer van heel 5 Havo en het allerhoogste economiecijfer uit haar klas.


Lotte is ook goed bezig, die heeft haar eigen leerlocatie opgezocht. Slim!

Hai!

Ik moest een dagje werken in Rotterdam en combineerde dat met een snel kijkje in de Markthal. Ik had al zoveel foto's gezien van het prachtige plafond. Dat vond ik dan ook meteen het mooiste daar. De hal was verder niet echt levendig, bijna een beetje uitgestorven. Weliswaar best een paar leuke tentjes, maar volgens mij hartstikke duur.

In Rotterdam was er bloesem.L…

Klik om verder te bladeren in mijn blog

Show more