Skip to main content

Florida - deel 3 - Key West

Je kunt niet naar de Keys gaan, zonder helemaal naar Key West te rijden. Het uiterste puntje van de weg, het laatste eiland. We maakten er een hele dag van.

Onderweg maakten we kennis met deze groene vrienden....Holymoly, enorm waren ze! Soms bijna een meter lang. Maar ze waren banger voor mij dan ik voor hen.


Wel heel gaaf hoor, die verbindende bruggen tussen de eilandjes.Op veel ervan stonden ze te vissen. Het is precies de scheiding tussen de Atlantic en de Pacific en dat schijnt een bijzondere hoeveelheid aan vissoorten op te leveren.


Bij Key West aten we een tortilla wrap bij een foodtruck.
Key West was geweldig. Ik kan het niet goed omschrijven. Aan de ene kant leek het wel Disneyland, zo'n pretpark. Alsof het niet echt was, maar dat gevoel heb ik vaker in bebouwd Amerika. Aan de andere kant was het zo groen en stonden er zulke droomhuizen tussen, met veranda's en schommelstoelen en mooie houten hekken. En alles versierd in Kerststijl. Echt ge-wel-dig!Heel bijzonder vond ik de beelden die overal stonden. Waar ik Florida vooral heb leren kennen als een 'looking good/opgelegd entertainment'gebeuren, vond ik deze zo heel mooi het 'gewone leven' weergeven.Kijk nou, dit zou toch net zo goed in Disney kunnen liggen?

Maar de sfeer was geweldig. Bijna Cubaans ofzo, daar ligt het dan ook vlak bij. En weer zo heerlijk warm!


De bar waar Hemmingway ruzie maakte :).

En overal liepen kippen en hanen rond. We zagen zelfs kuikentjes.


Kijk die bomen nou. Zo mooi!Op de terugweg stopten we op Big Pine Key. Hier zouden minihertjes moeten rondlopen. Maar na de kermis van Key West hadden we niet verwacht dat ze ook echt zouden bestaan. Hertjes, zo groot als een grote hond. Maar ja! We zagen ze! Best veel ook. Erg schattig!


De zonsondergang zagen we al cruisend. Hoe Amerikaans wil je het hebben.Wat een fijne dag!


Comments

Popular posts from this blog

Onderduiken

Even geen uitgebreide blogjes. Op het moment zet ik alle zeilen bij en de tanden op elkaar.


Voor iedereen die ook genoeg heeft van de winter: het komt er echt weer aan. Dat mooie licht van vandaag is een voorbode van alle mooie dagen die weer gaan komen.
Keep your head up Keep your heart strong

Kleur in huis

Feestje in de week: verse bloemen van mijn favoriete bloemist. Het is een week verder nu, maar ze staan nog steeds prachtig.

De zon geeft er nog extra kleur aan.Het mag buiten wel vriezen, vanachter het glas lijkt het echt lente.

Hard aan het leren.


Lekker aan het lopen.Vanuit de auto na een werkdag in Amsterdam. Fijn dat de zon steeds later onder gaat.
Mooie lucht!


Met Isa netflixte ik deze lekkere film. Gezellig, een avondje tv kijken.En weer een rondje!


De mimosa staat er zo uitbundig bij.


Bijna mijn eerste blaadje vol. Heel lang hield ik me niet bezig met het vergelijken van mijn loopjes, maar nu ik in training ben, wil ik ook wel iedere keer een beetje verder of een beetje sneller en ben ik heel nerderig naast de afstand en tijd ook mijn tempo en snelheid aan het berekenen.

Dit wil ik onthouden van januari

Januari was een van de somberste maanden sinds de weermetingen, met heel veel regen, mist en heel weinig zon.

Dat vraagt om troosteten: lekker versgemaakte uiensoep van Joost met gegratineerd stokbrood.

En ieder momentje dat de zon even te zien was, dook ik er boven op. Wat een mooie zonsondergang!

Monki/Kleine Sammy komt met me mee de dijk over.

Toetsweek. Hard aan het leren. Maar met resultaat: even opscheppen hoor, maar mijn Isa had zomaar het allerhoogste wiskundecijfer van heel 5 Havo en het allerhoogste economiecijfer uit haar klas.


Lotte is ook goed bezig, die heeft haar eigen leerlocatie opgezocht. Slim!

Hai!

Ik moest een dagje werken in Rotterdam en combineerde dat met een snel kijkje in de Markthal. Ik had al zoveel foto's gezien van het prachtige plafond. Dat vond ik dan ook meteen het mooiste daar. De hal was verder niet echt levendig, bijna een beetje uitgestorven. Weliswaar best een paar leuke tentjes, maar volgens mij hartstikke duur.

In Rotterdam was er bloesem.L…

Klik om verder te bladeren in mijn blog

Show more