Skip to main content

Florida - deel 3 - Key West

Je kunt niet naar de Keys gaan, zonder helemaal naar Key West te rijden. Het uiterste puntje van de weg, het laatste eiland. We maakten er een hele dag van.

Onderweg maakten we kennis met deze groene vrienden....Holymoly, enorm waren ze! Soms bijna een meter lang. Maar ze waren banger voor mij dan ik voor hen.


Wel heel gaaf hoor, die verbindende bruggen tussen de eilandjes.Op veel ervan stonden ze te vissen. Het is precies de scheiding tussen de Atlantic en de Pacific en dat schijnt een bijzondere hoeveelheid aan vissoorten op te leveren.


Bij Key West aten we een tortilla wrap bij een foodtruck.
Key West was geweldig. Ik kan het niet goed omschrijven. Aan de ene kant leek het wel Disneyland, zo'n pretpark. Alsof het niet echt was, maar dat gevoel heb ik vaker in bebouwd Amerika. Aan de andere kant was het zo groen en stonden er zulke droomhuizen tussen, met veranda's en schommelstoelen en mooie houten hekken. En alles versierd in Kerststijl. Echt ge-wel-dig!Heel bijzonder vond ik de beelden die overal stonden. Waar ik Florida vooral heb leren kennen als een 'looking good/opgelegd entertainment'gebeuren, vond ik deze zo heel mooi het 'gewone leven' weergeven.Kijk nou, dit zou toch net zo goed in Disney kunnen liggen?

Maar de sfeer was geweldig. Bijna Cubaans ofzo, daar ligt het dan ook vlak bij. En weer zo heerlijk warm!


De bar waar Hemmingway ruzie maakte :).

En overal liepen kippen en hanen rond. We zagen zelfs kuikentjes.


Kijk die bomen nou. Zo mooi!Op de terugweg stopten we op Big Pine Key. Hier zouden minihertjes moeten rondlopen. Maar na de kermis van Key West hadden we niet verwacht dat ze ook echt zouden bestaan. Hertjes, zo groot als een grote hond. Maar ja! We zagen ze! Best veel ook. Erg schattig!


De zonsondergang zagen we al cruisend. Hoe Amerikaans wil je het hebben.Wat een fijne dag!


Comments

Dit vinden anderen leuk nu

Random zomerfotootjes

Het water is weer tot rust gekomen, de ergste golfslag is weg. Zo mooi vind ik het dan, hoe de wolken weerspiegeld worden in het water. Zeker als je aan het zwemmen bent, dan zit je daar echt Middenin. Zo fijn!

Ik kan daar echt zo van genieten, even koffie aan het water.

Nichtje Fie werd 5 en kreeg een zeemeerminnenstaart. Wat cool zeg!


Gewoon nog maar wat plaatjes van het water, ik krijg er zelf nooit genoeg van, hopelijk jij ook niet (anders klik je maar weg ;))


De kippen en haan zijn gewend aan de nieuwe slaapplek van de haan en verzamelen daar 's morgens voor het eten. De kuikens zijn al groot en ik denk dat de twee witte allebei haantjes zullen worden. Als dat maar goed gaat straks....


Prachtige zonsondergang. Cadeautje aan het einde van de dag.


Isa stuurde een fotootje, die was nog even naar Reuring met vriendinnen. Gezellig dat ze ons dan een beetje op de hoogte houdt in de familie app groep.


Zomereten: veel kleur. Daar word je toch blij van?


Tijd van de toetsweken. Het is…

Walk with me, loop je een eindje mee?

Loop je een eindje mee door de tuin? Het is zo'n mooie avond, met dat zachte goudkleurige licht. Door mijn 'pak-nog-minder-mijn-telefoon-experiment' neem ik deze keer mijn echte camera weer eens mee. En eerlijk is eerlijk, hoe mooi de foto's van mijn Samsung ook kunnen zijn, dit is toch wel net even een tikkie mooier. 
Door mijn camera kijk ik extra goed naar alles om me heen. De zachte haartjes van de planten, stuifmeelkorrels, de voelsprieten van een vlinder, hoe de kleur verandert als je je blik verandert van met de zon mee naar tegen het licht in. En niet alleen mijn ogen, ook mijn andere zintuigen zet ik goed aan het werk. Het ruikt zo lekker, in de avond in de tuin. De geur van lavendel, van de vlinderstruiken. En het al beetje vochtige gras aan mijn voeten (met hier en daar een naaktslak, ieuw!), het windje dat door mijn haren waait.
Ik ben een bofkont, dat ik hier woon. Maar wel een bofkont die dat heel goed beseft en er misschien wel meer dan wie ook van kan …

Zomers weekend

Zo'n zomers weekend vraagt erom om in het water te beginnen. Heerlijk stuk gezwommen. Alleen nog een staart en ik ben een zeemeermin ;).Met Lotte maakte ik dit heerlijke toetje: Rabarber in kleine stukjes even koken. Banaan erdoor, schepje suiker en wat custardpoeder, in stukjes geknipte marshmellows erover en dan in de oven.


De perfecte mix van zuur, zoet, romig en zomer.


Boek uitgelezen. De recensies waren niet zo positief, maar ik vond het een bijzonder boek. Over een vrouw die in de jeugdzorg werkt en daarin alles goed wil doen, maar ondertussen haar eigen zoon uit het oog verliest.
De zoon komt door allerlei suffe omstandigheden en domme puberkeuzes in de ene na de andere ellende terecht. Mede door zijn vrienden die praten in osso en wallah en andersoortige straattaal.
Een derde hoofdrolspeler is de uitgerangeerde leraar, die tegenwoordig liever vogels kijkt maar een beginnende vriendschap sluit met de zoon.

Als de moeder op haar werk in de problemen komt omdat er een kind …