Florida - deel 3 - Key West

Je kunt niet naar de Keys gaan, zonder helemaal naar Key West te rijden. Het uiterste puntje van de weg, het laatste eiland. We maakten er een hele dag van.

Onderweg maakten we kennis met deze groene vrienden....Holymoly, enorm waren ze! Soms bijna een meter lang. Maar ze waren banger voor mij dan ik voor hen.


Wel heel gaaf hoor, die verbindende bruggen tussen de eilandjes.Op veel ervan stonden ze te vissen. Het is precies de scheiding tussen de Atlantic en de Pacific en dat schijnt een bijzondere hoeveelheid aan vissoorten op te leveren.


Bij Key West aten we een tortilla wrap bij een foodtruck.
Key West was geweldig. Ik kan het niet goed omschrijven. Aan de ene kant leek het wel Disneyland, zo'n pretpark. Alsof het niet echt was, maar dat gevoel heb ik vaker in bebouwd Amerika. Aan de andere kant was het zo groen en stonden er zulke droomhuizen tussen, met veranda's en schommelstoelen en mooie houten hekken. En alles versierd in Kerststijl. Echt ge-wel-dig!Heel bijzonder vond ik de beelden die overal stonden. Waar ik Florida vooral heb leren kennen als een 'looking good/opgelegd entertainment'gebeuren, vond ik deze zo heel mooi het 'gewone leven' weergeven.Kijk nou, dit zou toch net zo goed in Disney kunnen liggen?

Maar de sfeer was geweldig. Bijna Cubaans ofzo, daar ligt het dan ook vlak bij. En weer zo heerlijk warm!


De bar waar Hemmingway ruzie maakte :).

En overal liepen kippen en hanen rond. We zagen zelfs kuikentjes.


Kijk die bomen nou. Zo mooi!Op de terugweg stopten we op Big Pine Key. Hier zouden minihertjes moeten rondlopen. Maar na de kermis van Key West hadden we niet verwacht dat ze ook echt zouden bestaan. Hertjes, zo groot als een grote hond. Maar ja! We zagen ze! Best veel ook. Erg schattig!


De zonsondergang zagen we al cruisend. Hoe Amerikaans wil je het hebben.Wat een fijne dag!


Dit vinden anderen leuk nu