Florida - deel 2- The Keys - Islamorada

"That's Awesome" met hoofdletter en langgerekte ahhw. Dat is wat iedereen zei die ons aansprak en vroeg waar we heen gingen. Net als waar we vandaan kwamen. "The Netherlands? Ah, that's awesome!". We moesten nog even wennen aan de Amerikaanse klantvriendelijkheid. Bij het tankstation, in winkels, aan de balie in het hotel, iedereen die we spraken begon een verhaaltje. Waar we vandaan kwamen, of het onze eerste keer was hier, waar we naar toe gingen. En de Keys, onze tweede bestemming, zou een fantastische ervaring worden.

Mooi was het ook, ons strandhutje. Tussen de palmen in het groen.

"

We hadden de linker van de twee huisjes. Niet groot, met een slaapbank als tweede bed, maar het lag prachtig. Eigen baaitje. Palmbomen. Hangmatje. Zwembad. Barretje. Sja, need I say more?

Heel veel pelikanen.
Om eerlijk te zijn vond ik de Keys zelf een klein beetje overrated. Nou wil ik niet verwend klinken en onze plek was fantastisch, maar heel veel meer dan een lange weg langs wat eilandjes is het niet. Een bijzonder mooie weg, zeker vanuit de lucht, met dat azuurblauwe water, maar dat betekent ook dat alles dus langs een weg ligt. Een weg met ook nog eens overal reclame, shops, fastfoodtentjes, etc. Echt heel Amerikaans. Ook de 'natuurwandeling' ging vlak langs deze snelweg. Maar hee, een kniesoor die daar op let. We liepen hier wel mooi op onze slippers met zijn viertjes en ik genoot volop en zoog alles met volle teugen in me op.
Heel veel vogels. Ibissen hieronder, hoe die knakker hierboven heet heet ik niet.Door de jetlag werd ik vroeg wakker. Voor zonsopkomst, die ik dus vanaf het strand kon zien.


We genoten. Van het zwembad, het relaxen, het samenzijn.

We boften met een geweldig ontbijttentje vlak naast de deur. Superkleurrijk en met hele lekkere dingen. Geen dunkin donuts of MacDonaldsontbijt voor ons, maar yoghurt met fruit en verse fruitshakes.
Ook van binnen was het zo kleurrijk.Met een roze kerstboom. Geweldig toch!Dat is nog eens ontspannen je dag beginnen. En de eigenaresse goot met veel liefde onze half overgebleven shakes in een plastic beker om mee te nemen voor in de middag.
Oh, ik krijg instant heimwee als ik deze plaatjes zie....

3 comments:

Marjolein said...

Grappig Keywest, wij zijn er zelf niet geweest, wel aangemeerd met de cruise boot, maar het hoosde, en mochten het schip niet af, en veder zijn we wel vaak in Florida geweest, maar nog nooit de Keys

Francine said...

Die kerstboom! :)


En ja, je left-overs meenemen... stiekem vind ik dat iets dat zo snel mogelijk naar NL moet overwaaien, eigenlijk.

jojoco said...

@Marjolein, dat is pech! Maar aan de andere kant, dan heb je iets om voor terug te gaan. Je mist meer dan je meemaakt is mijn motto.

@francine, doggie bags zijn toch wel heel fijn he? In Italie was het ook heel gewoon. Zonde idd dat het hier niet zo gebruikelijk is.

Dit vinden anderen leuk nu