Skip to main content

Florida - deel 2- The Keys - Islamorada

"That's Awesome" met hoofdletter en langgerekte ahhw. Dat is wat iedereen zei die ons aansprak en vroeg waar we heen gingen. Net als waar we vandaan kwamen. "The Netherlands? Ah, that's awesome!". We moesten nog even wennen aan de Amerikaanse klantvriendelijkheid. Bij het tankstation, in winkels, aan de balie in het hotel, iedereen die we spraken begon een verhaaltje. Waar we vandaan kwamen, of het onze eerste keer was hier, waar we naar toe gingen. En de Keys, onze tweede bestemming, zou een fantastische ervaring worden.

Mooi was het ook, ons strandhutje. Tussen de palmen in het groen.

"

We hadden de linker van de twee huisjes. Niet groot, met een slaapbank als tweede bed, maar het lag prachtig. Eigen baaitje. Palmbomen. Hangmatje. Zwembad. Barretje. Sja, need I say more?

Heel veel pelikanen.
Om eerlijk te zijn vond ik de Keys zelf een klein beetje overrated. Nou wil ik niet verwend klinken en onze plek was fantastisch, maar heel veel meer dan een lange weg langs wat eilandjes is het niet. Een bijzonder mooie weg, zeker vanuit de lucht, met dat azuurblauwe water, maar dat betekent ook dat alles dus langs een weg ligt. Een weg met ook nog eens overal reclame, shops, fastfoodtentjes, etc. Echt heel Amerikaans. Ook de 'natuurwandeling' ging vlak langs deze snelweg. Maar hee, een kniesoor die daar op let. We liepen hier wel mooi op onze slippers met zijn viertjes en ik genoot volop en zoog alles met volle teugen in me op.
Heel veel vogels. Ibissen hieronder, hoe die knakker hierboven heet heet ik niet.Door de jetlag werd ik vroeg wakker. Voor zonsopkomst, die ik dus vanaf het strand kon zien.


We genoten. Van het zwembad, het relaxen, het samenzijn.

We boften met een geweldig ontbijttentje vlak naast de deur. Superkleurrijk en met hele lekkere dingen. Geen dunkin donuts of MacDonaldsontbijt voor ons, maar yoghurt met fruit en verse fruitshakes.
Ook van binnen was het zo kleurrijk.Met een roze kerstboom. Geweldig toch!Dat is nog eens ontspannen je dag beginnen. En de eigenaresse goot met veel liefde onze half overgebleven shakes in een plastic beker om mee te nemen voor in de middag.
Oh, ik krijg instant heimwee als ik deze plaatjes zie....

Comments

Marjolein said…
Grappig Keywest, wij zijn er zelf niet geweest, wel aangemeerd met de cruise boot, maar het hoosde, en mochten het schip niet af, en veder zijn we wel vaak in Florida geweest, maar nog nooit de Keys
Francine said…
Die kerstboom! :)


En ja, je left-overs meenemen... stiekem vind ik dat iets dat zo snel mogelijk naar NL moet overwaaien, eigenlijk.
jojoco said…
@Marjolein, dat is pech! Maar aan de andere kant, dan heb je iets om voor terug te gaan. Je mist meer dan je meemaakt is mijn motto.

@francine, doggie bags zijn toch wel heel fijn he? In Italie was het ook heel gewoon. Zonde idd dat het hier niet zo gebruikelijk is.

Dit vinden anderen leuk nu

Random zomerfotootjes

Het water is weer tot rust gekomen, de ergste golfslag is weg. Zo mooi vind ik het dan, hoe de wolken weerspiegeld worden in het water. Zeker als je aan het zwemmen bent, dan zit je daar echt Middenin. Zo fijn!

Ik kan daar echt zo van genieten, even koffie aan het water.

Nichtje Fie werd 5 en kreeg een zeemeerminnenstaart. Wat cool zeg!


Gewoon nog maar wat plaatjes van het water, ik krijg er zelf nooit genoeg van, hopelijk jij ook niet (anders klik je maar weg ;))


De kippen en haan zijn gewend aan de nieuwe slaapplek van de haan en verzamelen daar 's morgens voor het eten. De kuikens zijn al groot en ik denk dat de twee witte allebei haantjes zullen worden. Als dat maar goed gaat straks....


Prachtige zonsondergang. Cadeautje aan het einde van de dag.


Isa stuurde een fotootje, die was nog even naar Reuring met vriendinnen. Gezellig dat ze ons dan een beetje op de hoogte houdt in de familie app groep.


Zomereten: veel kleur. Daar word je toch blij van?


Tijd van de toetsweken. Het is…

Walk with me, loop je een eindje mee?

Loop je een eindje mee door de tuin? Het is zo'n mooie avond, met dat zachte goudkleurige licht. Door mijn 'pak-nog-minder-mijn-telefoon-experiment' neem ik deze keer mijn echte camera weer eens mee. En eerlijk is eerlijk, hoe mooi de foto's van mijn Samsung ook kunnen zijn, dit is toch wel net even een tikkie mooier. 
Door mijn camera kijk ik extra goed naar alles om me heen. De zachte haartjes van de planten, stuifmeelkorrels, de voelsprieten van een vlinder, hoe de kleur verandert als je je blik verandert van met de zon mee naar tegen het licht in. En niet alleen mijn ogen, ook mijn andere zintuigen zet ik goed aan het werk. Het ruikt zo lekker, in de avond in de tuin. De geur van lavendel, van de vlinderstruiken. En het al beetje vochtige gras aan mijn voeten (met hier en daar een naaktslak, ieuw!), het windje dat door mijn haren waait.
Ik ben een bofkont, dat ik hier woon. Maar wel een bofkont die dat heel goed beseft en er misschien wel meer dan wie ook van kan …

Daily life in week 29: een beetje vakantie in iedere dag

Terug uit Slovenië en weer thuis bij mijn eigen gekke lieve mensen. Spelletje doen in de tuin, kijken naar de ondergaande zon, beetje onkruid trekken en alle bloemetjes vriendelijk toespreken. Het zijn de fijne dingen in het leven.

Zomer in Nederland. Laatste 'echte' werkweek, maar het voelt al als vakantie. Een paar uurtjes eerder stoppen en met zijn vieren nog even op pad. Ik had gelezen over het stadsstrand bij Zaandam en was benieuwd. Helaas bleek het gesloten te zijn, maar we lieten ons niet ontmoedigen en reden door naar Wormerveer, waar je ook zo heerlijk aan het water kunt zitten. Drankje, bitterballetje, lekker bijkletsen met zijn viertjes en ons verheugen op binnenkort: de roadtrip door Californië!Na het werk lekker in de tuin kroelen met Rocky die nogal opdringerig kan zijn.

Avondwandeling door het dorp, waar er een filmset is opgebouwd. Ik heb nog niet kunnen achterhalen welke film er werd gedraaid, maar ik snap ze. Het is een bijzonder mooie locatie.


Dag zon, be…