Skip to main content

Florida - deel 2- The Keys - Islamorada

"That's Awesome" met hoofdletter en langgerekte ahhw. Dat is wat iedereen zei die ons aansprak en vroeg waar we heen gingen. Net als waar we vandaan kwamen. "The Netherlands? Ah, that's awesome!". We moesten nog even wennen aan de Amerikaanse klantvriendelijkheid. Bij het tankstation, in winkels, aan de balie in het hotel, iedereen die we spraken begon een verhaaltje. Waar we vandaan kwamen, of het onze eerste keer was hier, waar we naar toe gingen. En de Keys, onze tweede bestemming, zou een fantastische ervaring worden.

Mooi was het ook, ons strandhutje. Tussen de palmen in het groen.

"

We hadden de linker van de twee huisjes. Niet groot, met een slaapbank als tweede bed, maar het lag prachtig. Eigen baaitje. Palmbomen. Hangmatje. Zwembad. Barretje. Sja, need I say more?

Heel veel pelikanen.
Om eerlijk te zijn vond ik de Keys zelf een klein beetje overrated. Nou wil ik niet verwend klinken en onze plek was fantastisch, maar heel veel meer dan een lange weg langs wat eilandjes is het niet. Een bijzonder mooie weg, zeker vanuit de lucht, met dat azuurblauwe water, maar dat betekent ook dat alles dus langs een weg ligt. Een weg met ook nog eens overal reclame, shops, fastfoodtentjes, etc. Echt heel Amerikaans. Ook de 'natuurwandeling' ging vlak langs deze snelweg. Maar hee, een kniesoor die daar op let. We liepen hier wel mooi op onze slippers met zijn viertjes en ik genoot volop en zoog alles met volle teugen in me op.
Heel veel vogels. Ibissen hieronder, hoe die knakker hierboven heet heet ik niet.Door de jetlag werd ik vroeg wakker. Voor zonsopkomst, die ik dus vanaf het strand kon zien.


We genoten. Van het zwembad, het relaxen, het samenzijn.

We boften met een geweldig ontbijttentje vlak naast de deur. Superkleurrijk en met hele lekkere dingen. Geen dunkin donuts of MacDonaldsontbijt voor ons, maar yoghurt met fruit en verse fruitshakes.
Ook van binnen was het zo kleurrijk.Met een roze kerstboom. Geweldig toch!Dat is nog eens ontspannen je dag beginnen. En de eigenaresse goot met veel liefde onze half overgebleven shakes in een plastic beker om mee te nemen voor in de middag.
Oh, ik krijg instant heimwee als ik deze plaatjes zie....

Comments

Marjolein said…
Grappig Keywest, wij zijn er zelf niet geweest, wel aangemeerd met de cruise boot, maar het hoosde, en mochten het schip niet af, en veder zijn we wel vaak in Florida geweest, maar nog nooit de Keys
Francine said…
Die kerstboom! :)


En ja, je left-overs meenemen... stiekem vind ik dat iets dat zo snel mogelijk naar NL moet overwaaien, eigenlijk.
jojoco said…
@Marjolein, dat is pech! Maar aan de andere kant, dan heb je iets om voor terug te gaan. Je mist meer dan je meemaakt is mijn motto.

@francine, doggie bags zijn toch wel heel fijn he? In Italie was het ook heel gewoon. Zonde idd dat het hier niet zo gebruikelijk is.

Popular posts from this blog

Donkere wolken en een eiland in het IJ

Na het eten, na de koffie. Joost en ik kijken elkaar aan, 'nog een stukje lopen samen?'
We rijden een stukje verderop langs de dijk en zetten de auto bij de camping neer. Als we de dijk overlopen zien we enorme donkere wolken onze kant op komen. Een machtig mooi gezicht.


We lopen een rondje, langs een zielig konijn met een enorme tumor op zijn borst, dat stilletjes in het gras zit. Langs wuivend riet en opvliegende spreeuwen. Hier en daar een spetter, en als we bijna weer terug zijn, barst de bui los. Dikke druppels kletteren op ons hoofd. We hebben de wind in de rug en laten ons maar natregenen.


Op weg naar huis zien we de zon weer tevoorschijn komen. En thuis wacht een verrassing.


We drogen ons snel af en trekken droge kleren aan. Ik zet een kopje thee. En verder kijk ik alleen naar het prachtige licht. Niets meer nodig verder.
Andere avond, zelfde mooie Hollandse luchten.


Ook weer een wandelingetje op de dijk, met prachtige wolken.En dan de volgende morgen beginnen met ko…

April doet wat ie wil. En mei ook

Dit zijn Joost en Lotte.  Joost spaart auto's. Net als vroeger. Alleen zijn ze nu groter. Lotte vindt het wel grappig. Ik ook. Vooral deze leuke nieuwe. Mijn lievelings op het moment!

We gingen er een stukje mee touren.Naar de molen, waar muziek was. Met weinig bezoekers, want het was KOUD!

Gelukkig had ik mijn eigenwijsheid laten varen en mijn echte winterjas weer van zolder gehaald. Mijn tussenjas (die eigenlijk de afgelopen weken ook niet voldeed) trok het echt niet meer, die koude wind.

Gelukkig konden we er wel om lachen. Hoe kan dat ook anders, in zo'n grappig autootje.

Herfstvakantiedingen doen: Bowlen met het gezin + aanhang. Gezellig avond, vooral het laatste potje, want toen won ik ;).


Wandelingetje.


En toen was het opeens warm. Gek genoeg maar op een paar plekjes in onze tuin. Hier achter de caravan op de camping zelfs zo warm dat ik binnen no time al mijn kleren uit had gedaan en in mijn ondergoed in de zon zat te lezen. Zo lekker!

Lotte voegde zich bij me. Ze ha…

Week 16: dingen uit deze tijd

Wat maakt het dagelijkse leven fijn deze dagen? In de opmars naar het 'echte' warme voorjaar word ik blij van veel dingen. Niet alleen de belofte van de komende warmere maanden, maar juist ook dit grillige aprilweer heeft zijn charme. Groeiseizoen.
Nieuwe plannen. Joost recyclete een oud bad tot hot tub to be. Kwestie van straks een vuurtje onder stoken en dan in bad uitzicht op de ondergaande zon. Hoe cool is dat nu weer?

De zon is alweer zo vroeg op dat ik 'm niet meer op zie komen. Al voor half 7 en dan lig ik nog in mijn bedje. Maar ik begin de dagen wel bijna altijd aan het IJsselmeer. Als ik de dijk opklim, de ganzen nu met hun ganzenkuikens, zie wegvluchten, de wolken boven het water zie hangen, dan weet ik dat het goed is.De liefste kat van de wereld deze knorrie, eh, Rocky. Hij snurkt zo hard en kan zo goed luieren. 

Zo'n fijn stukje vind ik dit. De lage polder met de molen. Als kind speelde ik hier af en toe bij kennissen van de ouders van een vriendin, die…

Klik om verder te bladeren in mijn blog

Show more