Florida - deel 1 M.I.A.M.I.

Reisblogjes. Bereid je maar voor. Dit is de eerste, van onze eerste stop in Miami/Fort Lauderdale.

Na een prima eerste vlucht, lang wachten in veel rijen op New York en een mindere en vertraagde tweede vlucht in een oud Deltatoestel kwamen we aan in Miami. Het is altijd raar, hoe je dan je besef van tijd kwijt bent. Het vliegveld en vliegtuigen zorgen altijd voor een soort tijdgat, waarin de echte wereld niet lijkt te bestaan. 

Het was al donker toen we richting Fort Lauderdale reden, iets boven Miami. Ik had er een groot hotel geboekt voor de eerste twee nachten. Dat leek me leuk voor Isa en Lotte, om dat ook eens te ervaren. Maar je kon wel zien dat wij meer huisjes- en campingmensen zijn: hoewel onze navigatie er gewoon vlak bij naar toe reed, konden we het maar niet vinden. Hoe moesten wij nou weten dat die enorm hoge toren met lichtjes in de top ons hotel zou zijn. Bovendien was de oprit op een soort parallelweggetje. Anyhow, we waren er. Gaar, maar blij.


De volgende ochtend werden we wakker met regen. Dat was een vreemde ervaring, want het was erg warm en op onze slippers scharrelden Joost en ik een ontbijt bij het tankstation tegenover het hotel bij elkaar. We hadden geen zin in een eetzaal en bovendien vond de gierigaard in mij de 30 dollar pp wel erg veel voor een ontbijt terwijl niemand echt honger had.

Bovendien keek ons balkon uit op palmbomen en was het veel relaxter wakker worden zo.

Tropisch deed het aan.


De tuin van het hotel.


Zwembad (het was alweer droog, de regen duurde geen half uur)


Wij zaten niet in het hoge gebouw, maar in de laagbouw aan de zijkant, met uitzicht op de jachthaven, waar heel wat moois aangemeerd lag.


Familypicture.


Nog maar eentje waar ik wel een heel klein hoofdje heb, in vergelijking met mijn lijf.


De hoteltoren.


Palmen! De eerste dag waren we nog steeds heel blij en verwonderd over alle palmbomen. De laatste dag keken we op als we een 'gewone' boom zagen.


De kade voor onze hotelkamer.Wij sliepen op de eerste verdieping.


De Amerikanen zijn nogal van het indulgen.


Wij vooral van de play en explore.


Exploren dus: naar Miami!


South Beach natuurlijk, waar Joost vanzelfsprekend vlak bij Ocean Drive parkeerde.


Het licht was zo fel dat je ogen gingen tranen. De kleuren, de zoute wind, de geluiden van de stad.


Even een kijkje nemen op Miami Beach natuurlijk.Zo leuk, alsof je in een film bent. Dat weet ik ook nog wel van eerdere reizen naar Amerika, het is allemaal zo herkenbaar, alsof je er al eerder was.Pootje baden.
En langs de boulevard flaneren.
Fotoshoot!
En de eerste shopactie was al daar: in de Vans winkel.... Met bijpassende kerstetalage.


2 comments:

Marjolein said...

Cool! In dat hotel hebben wij ook gezeten, zo gaaf!
Wat is het leuk he daar!
Ga gauw je andere dagen lezen..
Groetjes,Marjolein

Francine said...

Wow!


En, wat lijkt Isa dan ineens weer jong, op de een of andere manier. Zit op deze foto's iets klein meisje-achtigs aan :). Prachtig zijn de meiden, allebei.

Dit vinden anderen leuk nu