Skip to main content

Florida - deel 1 M.I.A.M.I.

Reisblogjes. Bereid je maar voor. Dit is de eerste, van onze eerste stop in Miami/Fort Lauderdale.

Na een prima eerste vlucht, lang wachten in veel rijen op New York en een mindere en vertraagde tweede vlucht in een oud Deltatoestel kwamen we aan in Miami. Het is altijd raar, hoe je dan je besef van tijd kwijt bent. Het vliegveld en vliegtuigen zorgen altijd voor een soort tijdgat, waarin de echte wereld niet lijkt te bestaan. 

Het was al donker toen we richting Fort Lauderdale reden, iets boven Miami. Ik had er een groot hotel geboekt voor de eerste twee nachten. Dat leek me leuk voor Isa en Lotte, om dat ook eens te ervaren. Maar je kon wel zien dat wij meer huisjes- en campingmensen zijn: hoewel onze navigatie er gewoon vlak bij naar toe reed, konden we het maar niet vinden. Hoe moesten wij nou weten dat die enorm hoge toren met lichtjes in de top ons hotel zou zijn. Bovendien was de oprit op een soort parallelweggetje. Anyhow, we waren er. Gaar, maar blij.


De volgende ochtend werden we wakker met regen. Dat was een vreemde ervaring, want het was erg warm en op onze slippers scharrelden Joost en ik een ontbijt bij het tankstation tegenover het hotel bij elkaar. We hadden geen zin in een eetzaal en bovendien vond de gierigaard in mij de 30 dollar pp wel erg veel voor een ontbijt terwijl niemand echt honger had.

Bovendien keek ons balkon uit op palmbomen en was het veel relaxter wakker worden zo.

Tropisch deed het aan.


De tuin van het hotel.


Zwembad (het was alweer droog, de regen duurde geen half uur)


Wij zaten niet in het hoge gebouw, maar in de laagbouw aan de zijkant, met uitzicht op de jachthaven, waar heel wat moois aangemeerd lag.


Familypicture.


Nog maar eentje waar ik wel een heel klein hoofdje heb, in vergelijking met mijn lijf.


De hoteltoren.


Palmen! De eerste dag waren we nog steeds heel blij en verwonderd over alle palmbomen. De laatste dag keken we op als we een 'gewone' boom zagen.


De kade voor onze hotelkamer.Wij sliepen op de eerste verdieping.


De Amerikanen zijn nogal van het indulgen.


Wij vooral van de play en explore.


Exploren dus: naar Miami!


South Beach natuurlijk, waar Joost vanzelfsprekend vlak bij Ocean Drive parkeerde.


Het licht was zo fel dat je ogen gingen tranen. De kleuren, de zoute wind, de geluiden van de stad.


Even een kijkje nemen op Miami Beach natuurlijk.Zo leuk, alsof je in een film bent. Dat weet ik ook nog wel van eerdere reizen naar Amerika, het is allemaal zo herkenbaar, alsof je er al eerder was.Pootje baden.
En langs de boulevard flaneren.
Fotoshoot!
En de eerste shopactie was al daar: in de Vans winkel.... Met bijpassende kerstetalage.


Comments

Marjolein said…
Cool! In dat hotel hebben wij ook gezeten, zo gaaf!
Wat is het leuk he daar!
Ga gauw je andere dagen lezen..
Groetjes,Marjolein
Francine said…
Wow!


En, wat lijkt Isa dan ineens weer jong, op de een of andere manier. Zit op deze foto's iets klein meisje-achtigs aan :). Prachtig zijn de meiden, allebei.

Popular posts from this blog

Donkere wolken en een eiland in het IJ

Na het eten, na de koffie. Joost en ik kijken elkaar aan, 'nog een stukje lopen samen?'
We rijden een stukje verderop langs de dijk en zetten de auto bij de camping neer. Als we de dijk overlopen zien we enorme donkere wolken onze kant op komen. Een machtig mooi gezicht.


We lopen een rondje, langs een zielig konijn met een enorme tumor op zijn borst, dat stilletjes in het gras zit. Langs wuivend riet en opvliegende spreeuwen. Hier en daar een spetter, en als we bijna weer terug zijn, barst de bui los. Dikke druppels kletteren op ons hoofd. We hebben de wind in de rug en laten ons maar natregenen.


Op weg naar huis zien we de zon weer tevoorschijn komen. En thuis wacht een verrassing.


We drogen ons snel af en trekken droge kleren aan. Ik zet een kopje thee. En verder kijk ik alleen naar het prachtige licht. Niets meer nodig verder.
Andere avond, zelfde mooie Hollandse luchten.


Ook weer een wandelingetje op de dijk, met prachtige wolken.En dan de volgende morgen beginnen met ko…

April doet wat ie wil. En mei ook

Dit zijn Joost en Lotte.  Joost spaart auto's. Net als vroeger. Alleen zijn ze nu groter. Lotte vindt het wel grappig. Ik ook. Vooral deze leuke nieuwe. Mijn lievelings op het moment!

We gingen er een stukje mee touren.Naar de molen, waar muziek was. Met weinig bezoekers, want het was KOUD!

Gelukkig had ik mijn eigenwijsheid laten varen en mijn echte winterjas weer van zolder gehaald. Mijn tussenjas (die eigenlijk de afgelopen weken ook niet voldeed) trok het echt niet meer, die koude wind.

Gelukkig konden we er wel om lachen. Hoe kan dat ook anders, in zo'n grappig autootje.

Herfstvakantiedingen doen: Bowlen met het gezin + aanhang. Gezellig avond, vooral het laatste potje, want toen won ik ;).


Wandelingetje.


En toen was het opeens warm. Gek genoeg maar op een paar plekjes in onze tuin. Hier achter de caravan op de camping zelfs zo warm dat ik binnen no time al mijn kleren uit had gedaan en in mijn ondergoed in de zon zat te lezen. Zo lekker!

Lotte voegde zich bij me. Ze ha…

Week 16: dingen uit deze tijd

Wat maakt het dagelijkse leven fijn deze dagen? In de opmars naar het 'echte' warme voorjaar word ik blij van veel dingen. Niet alleen de belofte van de komende warmere maanden, maar juist ook dit grillige aprilweer heeft zijn charme. Groeiseizoen.
Nieuwe plannen. Joost recyclete een oud bad tot hot tub to be. Kwestie van straks een vuurtje onder stoken en dan in bad uitzicht op de ondergaande zon. Hoe cool is dat nu weer?

De zon is alweer zo vroeg op dat ik 'm niet meer op zie komen. Al voor half 7 en dan lig ik nog in mijn bedje. Maar ik begin de dagen wel bijna altijd aan het IJsselmeer. Als ik de dijk opklim, de ganzen nu met hun ganzenkuikens, zie wegvluchten, de wolken boven het water zie hangen, dan weet ik dat het goed is.De liefste kat van de wereld deze knorrie, eh, Rocky. Hij snurkt zo hard en kan zo goed luieren. 

Zo'n fijn stukje vind ik dit. De lage polder met de molen. Als kind speelde ik hier af en toe bij kennissen van de ouders van een vriendin, die…

Klik om verder te bladeren in mijn blog

Show more