Skip to main content

Florida - deel 1 M.I.A.M.I.

Reisblogjes. Bereid je maar voor. Dit is de eerste, van onze eerste stop in Miami/Fort Lauderdale.

Na een prima eerste vlucht, lang wachten in veel rijen op New York en een mindere en vertraagde tweede vlucht in een oud Deltatoestel kwamen we aan in Miami. Het is altijd raar, hoe je dan je besef van tijd kwijt bent. Het vliegveld en vliegtuigen zorgen altijd voor een soort tijdgat, waarin de echte wereld niet lijkt te bestaan. 

Het was al donker toen we richting Fort Lauderdale reden, iets boven Miami. Ik had er een groot hotel geboekt voor de eerste twee nachten. Dat leek me leuk voor Isa en Lotte, om dat ook eens te ervaren. Maar je kon wel zien dat wij meer huisjes- en campingmensen zijn: hoewel onze navigatie er gewoon vlak bij naar toe reed, konden we het maar niet vinden. Hoe moesten wij nou weten dat die enorm hoge toren met lichtjes in de top ons hotel zou zijn. Bovendien was de oprit op een soort parallelweggetje. Anyhow, we waren er. Gaar, maar blij.


De volgende ochtend werden we wakker met regen. Dat was een vreemde ervaring, want het was erg warm en op onze slippers scharrelden Joost en ik een ontbijt bij het tankstation tegenover het hotel bij elkaar. We hadden geen zin in een eetzaal en bovendien vond de gierigaard in mij de 30 dollar pp wel erg veel voor een ontbijt terwijl niemand echt honger had.

Bovendien keek ons balkon uit op palmbomen en was het veel relaxter wakker worden zo.

Tropisch deed het aan.


De tuin van het hotel.


Zwembad (het was alweer droog, de regen duurde geen half uur)


Wij zaten niet in het hoge gebouw, maar in de laagbouw aan de zijkant, met uitzicht op de jachthaven, waar heel wat moois aangemeerd lag.


Familypicture.


Nog maar eentje waar ik wel een heel klein hoofdje heb, in vergelijking met mijn lijf.


De hoteltoren.


Palmen! De eerste dag waren we nog steeds heel blij en verwonderd over alle palmbomen. De laatste dag keken we op als we een 'gewone' boom zagen.


De kade voor onze hotelkamer.Wij sliepen op de eerste verdieping.


De Amerikanen zijn nogal van het indulgen.


Wij vooral van de play en explore.


Exploren dus: naar Miami!


South Beach natuurlijk, waar Joost vanzelfsprekend vlak bij Ocean Drive parkeerde.


Het licht was zo fel dat je ogen gingen tranen. De kleuren, de zoute wind, de geluiden van de stad.


Even een kijkje nemen op Miami Beach natuurlijk.Zo leuk, alsof je in een film bent. Dat weet ik ook nog wel van eerdere reizen naar Amerika, het is allemaal zo herkenbaar, alsof je er al eerder was.Pootje baden.
En langs de boulevard flaneren.
Fotoshoot!
En de eerste shopactie was al daar: in de Vans winkel.... Met bijpassende kerstetalage.


Comments

Marjolein said…
Cool! In dat hotel hebben wij ook gezeten, zo gaaf!
Wat is het leuk he daar!
Ga gauw je andere dagen lezen..
Groetjes,Marjolein
Francine said…
Wow!


En, wat lijkt Isa dan ineens weer jong, op de een of andere manier. Zit op deze foto's iets klein meisje-achtigs aan :). Prachtig zijn de meiden, allebei.

Dit vinden anderen leuk nu

Random zomerfotootjes

Het water is weer tot rust gekomen, de ergste golfslag is weg. Zo mooi vind ik het dan, hoe de wolken weerspiegeld worden in het water. Zeker als je aan het zwemmen bent, dan zit je daar echt Middenin. Zo fijn!

Ik kan daar echt zo van genieten, even koffie aan het water.

Nichtje Fie werd 5 en kreeg een zeemeerminnenstaart. Wat cool zeg!


Gewoon nog maar wat plaatjes van het water, ik krijg er zelf nooit genoeg van, hopelijk jij ook niet (anders klik je maar weg ;))


De kippen en haan zijn gewend aan de nieuwe slaapplek van de haan en verzamelen daar 's morgens voor het eten. De kuikens zijn al groot en ik denk dat de twee witte allebei haantjes zullen worden. Als dat maar goed gaat straks....


Prachtige zonsondergang. Cadeautje aan het einde van de dag.


Isa stuurde een fotootje, die was nog even naar Reuring met vriendinnen. Gezellig dat ze ons dan een beetje op de hoogte houdt in de familie app groep.


Zomereten: veel kleur. Daar word je toch blij van?


Tijd van de toetsweken. Het is…

Week 25: Midzomerweek - en zomer is het!

De week van midzomer, altijd een beetje een dubbel gevoel omdat de dagen weer korter gaan worden. Maar hee, de zomer is pas net begonnen en goed ook. Wat een heerlijke dagen! Werken is een beetje pittig met dit warme weer, maar als je klaar bent, begint er gewoon een heel nieuw stuk dag. En ook 's morgens vroeg is fijn, aan mijn strandje. Met zo'n begin voelt iedere dag een beetje als vakantie.
De bloemen die we Lotte gaven bij de voorstelling komen zo prachtig uit. Toverbalpioenen zijn het, en ze verkleuren langzaam van dieproze naar wit. 

Ik maak een wandeling door Purmerend op maandagavond, want Lotte doet een proefles dans. Later op de avond zwemmen we met vrienden heerlijk in het IJsselmeer en kletsen we in de tuin tot het donker is. 

Nu weer heel anders, de pioenen. Door het warme weer gaat het extra snel deze keer.


Tropenrooster: vroeg beginnen met werken. Tussendemiddag echt een uur lunchpauze en even heerlijk buiten zitten en op tijd weer klaar. 

Tijd voor een ijsje!

Walk with me, loop je een eindje mee?

Loop je een eindje mee door de tuin? Het is zo'n mooie avond, met dat zachte goudkleurige licht. Door mijn 'pak-nog-minder-mijn-telefoon-experiment' neem ik deze keer mijn echte camera weer eens mee. En eerlijk is eerlijk, hoe mooi de foto's van mijn Samsung ook kunnen zijn, dit is toch wel net even een tikkie mooier. 
Door mijn camera kijk ik extra goed naar alles om me heen. De zachte haartjes van de planten, stuifmeelkorrels, de voelsprieten van een vlinder, hoe de kleur verandert als je je blik verandert van met de zon mee naar tegen het licht in. En niet alleen mijn ogen, ook mijn andere zintuigen zet ik goed aan het werk. Het ruikt zo lekker, in de avond in de tuin. De geur van lavendel, van de vlinderstruiken. En het al beetje vochtige gras aan mijn voeten (met hier en daar een naaktslak, ieuw!), het windje dat door mijn haren waait.
Ik ben een bofkont, dat ik hier woon. Maar wel een bofkont die dat heel goed beseft en er misschien wel meer dan wie ook van kan …