Skip to main content

Posts

Showing posts from September, 2015

Byebye September

De laatste dag van september alweer. De dagen zijn al zoveel korter. Het is een beetje een rare tijd. Met de nare winter van afgelopen jaar in mijn achterhoofd heb ik voor dit jaar voorzorgsmaatregelen genomen. Een paar keer naar de zon. Binnenkort al. Verder probeer ik te doen wat me al een tijd goed bevalt. Veel bewegen, veel naar buiten, mijn energie wat beter proberen te verdelen. En er niet teveel mee bezig zijn. Dat laatste is lastig, want door er bewust niet teveel mee bezig te zijn, ben je er natuurlijk toch mee bezig. De geest is een raar ding. De afgelopen weken merkte ik een paar keer zo'n zware stemming. Maar hee, het regende de hele tijd. Iedereen was er chagrijnig en moe van. Niets bijzonders toch. Dit jaar komt 't vast goed. Binnenkort al lekker naar de zon.
Maar met die gedachten ben ik natuurlijk toch meer dan goed is bezig met 'wat als'. Nou ja, niets aan te doen, is ook niet aan te ontkomen. We'll cross that bridge when we come to it.

Maar zovee…

Superbloedmaan

Omdat natuurverschijnsels de perfecte gelegenheden zijn om mooie herinneringen te maken, zetten Lotte en ik onze wekker in de nacht van zondag op maandag.
Vanuit het zolderraam keken we de donkere nacht in. 4.48 uur. Precies op tijd voor het hoogtepunt van de bloedmaan. De maan op zijn dichtst bij de aarde, en in volledige verduistering. Rood gekleurd.
Met onze hoofden dicht tegen elkaar en mijn arm om haar zachte gebadjasde lijf aan knuffelden we. Lotte vertelde me van de sterren, dat had ze geleerd op kamp deze zomer. We zagen Venus schitteren boven het IJsselmeer. Hoorden een paar vogels en keken naar de maan. In de donkere nacht fluisterden we.
De volgende maansverduistering bij de supermaan is pas als Lotte 29 is. Dan zouden we deze nog herinneren. "Maar die kijk ik niet samen met jou, tenzij ik kom logeren". 
De volgende ochtend vroeg pas maakte ik foto's. Maar het beeld van die nacht zal ik altijd onthouden.


Klik om verder te bladeren in mijn blog

Show more