Skip to main content

Winterse dagen


Eigenlijk is het heel fijn om zo met de seizoenen te leven. December is echt zo'n maand om, net zoals een beer in zijn winterslaap, wat meer naar binnen te keren. Letterlijk, door meer binnen bij de kachel te zitten, meer te slapen en een stuk luier te zijn dan normaal. En figuurlijk, door bewust tijd te nemen voor de dingen. Tijd te maken, door een keuze te maken en alleen de noodzakelijke dingen te doen, om zo tijd te hebben voor de dingen die ik fijn en nodig vind. Tijd om terug te kijken op een mooi jaar, waarin we veel hebben gezaaid, zodat we nu kunnen oogsten.

Een van die keuzes is om in december iedere dag tijd te maken om naar buiten te gaan. Want die warme kachel ten spijt, ik heb het echt nodig om ook buiten te zijn. In december wil ik iedere dag minstens 2,5 km wandelen/hardlopen Ie-de-re dag. Het hoeft niet snel. Het is niet ver, maar ik wil toch iedere dag de tijd maken om er een half uurtje uit te gaan. De regen op mijn gezicht te voelen, de wind in mijn oren. Om daarna des te tevredener weer lekker binnen te kunnen genieten.

December is een tijd van oogsten, dat doen we in de laatste weken van het jaar door met zijn viertjes op avontuur te gaan. Naar Florida wel te verstaan! Daar zoeken we gewoon het warme weer even op. Al maanden geleden heb ik een geweldige route uitgestippeld, gave plekken gevonden om te verblijven en we hebben er allemaal echt reuze veel zin in! Het was nog een flink gedoe om alle formulieren in te vullen, maar onze 'visa' zijn geregeld!


Tijdens een van mijn wandelingetjes zag ik dit. Mooi toch, hoe de natuur uiteindelijk steeds weer overwint.


Vast ochtendritueel door de weeks. Ik maak een grote kan met een fruitshake. We zijn allemaal niet echte ontbijters, zeker niet als het nog vroeg is en we net wakker zijn. Zo zorg ik ervoor dat iedereen tenminste wat gezonds en lekkers binnen heeft. Ik wissel af wat ik erin doe, maar deze keer was het yogurt, avocado, banaan, mango.


Lottepietje vrijdagochtend.


Dit blijft mooi. Ik blijf me ook verbazen hoe donker het is. Vanmorgen kwam de zon pas 8.37 op. Ik verwen de meiden door ze niet te laten fietsen in de donkerte, maar ze lekker naar school en de bushalte te brengen. Er zijn zat andere momenten in hun leven waar ze hard van kunnen worden. Ik ben blij dat ik dit kan doen en geniet zelf stiekem van mijn ochtendritjes in de schemering.


Na de dagen met de stijve nek liep ik vrijdag opeens weer heel erg lekker. Het was ook zulk prachtig weer. Dat is ook het leuke van de Hollandsche winter, dat je gewend raakt aan grauw en grijs en miezerig en een blauwe lucht dan als een cadeautje voelt. 


Ik liep tot aan de stenen, het punt met zo'n mooi uitzicht. 


Hoera! Een dikke tien kilometer op de teller!December, tijd voor lui zijn. Een boek lezen in mijn hangstoel en uitkijken over het IJsselmeer. 


Het waait altijd in de polder...Maar het is zulk heerlijk fel licht. 


Drie aalscholvers poetsen hun veren.


Het riet glinstert in de wind.


Reiger komt even inspectie doen in de tuin.


Smile


We schieten enorm op met de puzzel. Heerlijk suf tijdverdrijf.


Oh, wat een prach-ti-ge zonsopkomst zaterdagmorgen. Ik werd wakker van het roze licht in de kamer en toen ik naar buiten keek was ik helemaal happy.


Joost is minder lui dan ik. Hij heeft op zaterdagochtend de hele grond doorgefreesd, omgeploegd en geharkt. Hopelijk is de waterafvoer zo iets beter, want we konden geen gras zaaien omdat alles zo nat en modderig was. 

Wat zal het mooi worden het aankomende voorjaar. Ik krijg nu al helemaal kriebels in mijn buik als ik denk aan hoe ik straks iedere dag de plantjes uit de grond kijk.


2007-2015
Niet alleen december vliegt voorbij, ook het leven gaat razendsnel. Des te fijner om in december lekker op de rem te trappen. Slow down. 
Zaterdag maakte ik een wandelingetje in Hoorn. Die hofjes zijn prachtig.En 's middags maakte ik nog een wandeling in het Purmerbos. Niet echt een bos, maar wel weer eens wat anders. 

 

We vierden Sinterklaas met de familie. Joost had een heerlijke lasagne gemaakt, helemaal zelf, ook de bladen. We kletsten bij het vuur en deden een spel, in vier teams, waarbij we enorm gelachen hebben. Geen cadeautjes dit jaar. Uiteindelijk gaat Sinterklaas om de gezelligheid,en we hebben bedacht dat het leuker is als de meiden zelf hun kerstcadeautjes kunnen shoppen straks in Florida.


Zondagochtendontbijt. 


Zondagmorgen liep ik eerste een rustig rondje hard en die middag gingen Lotte en ik naar Amsterdam, om daar lekker te wandelen. Door de Jordaan, langs de lange rij bij het Anne Frankmuseum (daar moeten we echt nog een keer heen, maar iedere keer als ik die rij zie, bedenk ik dat ik dat handiger aan moet pakken), over de grachten, langs alle negen straatjes. We lunchten heerlijk bij Goodies en liepen vervolgens door de grote winkelstraten terug. Lotte wilde nog een kerstjurkje, voor de al-ler-laatste kerstviering op school (weer zo'n afscheid), maar we vonden niks. Wel overvolle winkels, die uitpuilden van de spullen, lange rijen bij de kassa's. We werden er allebei een beetje moedeloos van en slopen maar weer door een steegje terug de rustiger straten van Amsterdam in. 


Lekker etalages kijken.


Mooie tegels in een portiekAmsterdam is altijd mooi.


Ja!


Langs de man met de vioolkist.En zo eindigde ik week 1 van december met 36 km op de teller. 18km gewandeld, 18 km hardgelopen. Whoei!Comments

Marjolein said…
Wat heerlijk Florida, onze favoriete vakantie plek!
Helaas nooit in de kerst tijd ivm werk, maar in de mei of zomervakantie!.
Gaan jullie van plek naar plek of op 1 bepaalde plek?
Alleen de voorpret is al zo leuk!
Groetjes,marjolein
wilmi said…
Ik word altijd zo blij van jouw blogs! Zo heerlijk gewoon en rondom huis met altijd weer prachtige foto's. En wat ontzettend leuk jullie reis in ' t vooruitzicht,heerlijk die voorpret!
wilmi said…
Ik word altijd zo blij van jouw blogs! Zo heerlijk gewoon en rondom huis met altijd weer prachtige foto's. En wat ontzettend leuk jullie reis in ' t vooruitzicht,heerlijk die voorpret!

Dit vinden anderen leuk nu

Random zomerfotootjes

Het water is weer tot rust gekomen, de ergste golfslag is weg. Zo mooi vind ik het dan, hoe de wolken weerspiegeld worden in het water. Zeker als je aan het zwemmen bent, dan zit je daar echt Middenin. Zo fijn!

Ik kan daar echt zo van genieten, even koffie aan het water.

Nichtje Fie werd 5 en kreeg een zeemeerminnenstaart. Wat cool zeg!


Gewoon nog maar wat plaatjes van het water, ik krijg er zelf nooit genoeg van, hopelijk jij ook niet (anders klik je maar weg ;))


De kippen en haan zijn gewend aan de nieuwe slaapplek van de haan en verzamelen daar 's morgens voor het eten. De kuikens zijn al groot en ik denk dat de twee witte allebei haantjes zullen worden. Als dat maar goed gaat straks....


Prachtige zonsondergang. Cadeautje aan het einde van de dag.


Isa stuurde een fotootje, die was nog even naar Reuring met vriendinnen. Gezellig dat ze ons dan een beetje op de hoogte houdt in de familie app groep.


Zomereten: veel kleur. Daar word je toch blij van?


Tijd van de toetsweken. Het is…

Week 25: Midzomerweek - en zomer is het!

De week van midzomer, altijd een beetje een dubbel gevoel omdat de dagen weer korter gaan worden. Maar hee, de zomer is pas net begonnen en goed ook. Wat een heerlijke dagen! Werken is een beetje pittig met dit warme weer, maar als je klaar bent, begint er gewoon een heel nieuw stuk dag. En ook 's morgens vroeg is fijn, aan mijn strandje. Met zo'n begin voelt iedere dag een beetje als vakantie.
De bloemen die we Lotte gaven bij de voorstelling komen zo prachtig uit. Toverbalpioenen zijn het, en ze verkleuren langzaam van dieproze naar wit. 

Ik maak een wandeling door Purmerend op maandagavond, want Lotte doet een proefles dans. Later op de avond zwemmen we met vrienden heerlijk in het IJsselmeer en kletsen we in de tuin tot het donker is. 

Nu weer heel anders, de pioenen. Door het warme weer gaat het extra snel deze keer.


Tropenrooster: vroeg beginnen met werken. Tussendemiddag echt een uur lunchpauze en even heerlijk buiten zitten en op tijd weer klaar. 

Tijd voor een ijsje!

Walk with me, loop je een eindje mee?

Loop je een eindje mee door de tuin? Het is zo'n mooie avond, met dat zachte goudkleurige licht. Door mijn 'pak-nog-minder-mijn-telefoon-experiment' neem ik deze keer mijn echte camera weer eens mee. En eerlijk is eerlijk, hoe mooi de foto's van mijn Samsung ook kunnen zijn, dit is toch wel net even een tikkie mooier. 
Door mijn camera kijk ik extra goed naar alles om me heen. De zachte haartjes van de planten, stuifmeelkorrels, de voelsprieten van een vlinder, hoe de kleur verandert als je je blik verandert van met de zon mee naar tegen het licht in. En niet alleen mijn ogen, ook mijn andere zintuigen zet ik goed aan het werk. Het ruikt zo lekker, in de avond in de tuin. De geur van lavendel, van de vlinderstruiken. En het al beetje vochtige gras aan mijn voeten (met hier en daar een naaktslak, ieuw!), het windje dat door mijn haren waait.
Ik ben een bofkont, dat ik hier woon. Maar wel een bofkont die dat heel goed beseft en er misschien wel meer dan wie ook van kan …