Skip to main content

Warm in mijn buik

Bij Kerst en winter heb ik nog steeds van die nostalgische beelden. Een beetje Bolderburen. Een beetje Linus. Een boom halen in de sneeuw. Buiten op een slee onder een deken, met een flakkerend kaarsje en dan naar je warme huis rijden, waar de kachel brandt. 

Ik heb van die prentenboeken, die me dat nostalgische gevoel geven. Van de bloemenkinderen en de kabouterkindertjes. Dat gevoel van terug naar de natuur. 

En hoewel de werkelijkheid van de winter gewoon bestaat uit wind, grijs, nat, in plaats van dikke pakken sneeuw, neem ik je even mee in de nostalgische winter. Lekker knus. Warm kopje thee erbij. Kaneelbroodjes in de oven.

Veilig en warm.

Kunnen we allemaal vast goed gebruiken...Comments

Anonymous said…
Dankjewel voor de mooie sfeervolle plaatjes!

Yvonne
Petra said…
Ooh heerlijk ik voel het helemaal met je mee. Maar zo in strijd met de werkelijkheid als ik nu zo naar buiten kijk. Ik ben die wind en grijze luchten zo verschrikkelijk zat. Bedankt voor de prachtige plaatjes z'n gevoel van nostalgie zo leuk en genieten met grote G.
Vriendelijke groet Petra.
Anonymous said…
ook heerlijk als de wind langs het huis loeit .. grijze luchten die voorbij jagen ... net zoals deze laatste weken van het jaar voorbij jagen ..
alles heeft z-n charme , en ik ben blij dat we het allemaal nog mogen aanschouwen !
Lentebloemen said…
Heerlijke plaatjes zeg!
En de kinderen van de Bolderburen was als kind (en stiekem nu nog ;) mijn lievelingsboek!!!

Nu lees ik het onze meiden weer voor!

Dit vinden anderen leuk nu

Random zomerfotootjes

Het water is weer tot rust gekomen, de ergste golfslag is weg. Zo mooi vind ik het dan, hoe de wolken weerspiegeld worden in het water. Zeker als je aan het zwemmen bent, dan zit je daar echt Middenin. Zo fijn!

Ik kan daar echt zo van genieten, even koffie aan het water.

Nichtje Fie werd 5 en kreeg een zeemeerminnenstaart. Wat cool zeg!


Gewoon nog maar wat plaatjes van het water, ik krijg er zelf nooit genoeg van, hopelijk jij ook niet (anders klik je maar weg ;))


De kippen en haan zijn gewend aan de nieuwe slaapplek van de haan en verzamelen daar 's morgens voor het eten. De kuikens zijn al groot en ik denk dat de twee witte allebei haantjes zullen worden. Als dat maar goed gaat straks....


Prachtige zonsondergang. Cadeautje aan het einde van de dag.


Isa stuurde een fotootje, die was nog even naar Reuring met vriendinnen. Gezellig dat ze ons dan een beetje op de hoogte houdt in de familie app groep.


Zomereten: veel kleur. Daar word je toch blij van?


Tijd van de toetsweken. Het is…

Week 25: Midzomerweek - en zomer is het!

De week van midzomer, altijd een beetje een dubbel gevoel omdat de dagen weer korter gaan worden. Maar hee, de zomer is pas net begonnen en goed ook. Wat een heerlijke dagen! Werken is een beetje pittig met dit warme weer, maar als je klaar bent, begint er gewoon een heel nieuw stuk dag. En ook 's morgens vroeg is fijn, aan mijn strandje. Met zo'n begin voelt iedere dag een beetje als vakantie.
De bloemen die we Lotte gaven bij de voorstelling komen zo prachtig uit. Toverbalpioenen zijn het, en ze verkleuren langzaam van dieproze naar wit. 

Ik maak een wandeling door Purmerend op maandagavond, want Lotte doet een proefles dans. Later op de avond zwemmen we met vrienden heerlijk in het IJsselmeer en kletsen we in de tuin tot het donker is. 

Nu weer heel anders, de pioenen. Door het warme weer gaat het extra snel deze keer.


Tropenrooster: vroeg beginnen met werken. Tussendemiddag echt een uur lunchpauze en even heerlijk buiten zitten en op tijd weer klaar. 

Tijd voor een ijsje!

Walk with me, loop je een eindje mee?

Loop je een eindje mee door de tuin? Het is zo'n mooie avond, met dat zachte goudkleurige licht. Door mijn 'pak-nog-minder-mijn-telefoon-experiment' neem ik deze keer mijn echte camera weer eens mee. En eerlijk is eerlijk, hoe mooi de foto's van mijn Samsung ook kunnen zijn, dit is toch wel net even een tikkie mooier. 
Door mijn camera kijk ik extra goed naar alles om me heen. De zachte haartjes van de planten, stuifmeelkorrels, de voelsprieten van een vlinder, hoe de kleur verandert als je je blik verandert van met de zon mee naar tegen het licht in. En niet alleen mijn ogen, ook mijn andere zintuigen zet ik goed aan het werk. Het ruikt zo lekker, in de avond in de tuin. De geur van lavendel, van de vlinderstruiken. En het al beetje vochtige gras aan mijn voeten (met hier en daar een naaktslak, ieuw!), het windje dat door mijn haren waait.
Ik ben een bofkont, dat ik hier woon. Maar wel een bofkont die dat heel goed beseft en er misschien wel meer dan wie ook van kan …