Skip to main content

Kiekjes van de afgelopen dagen

Zo leuk, dat wanneer ik door mijn Iphonefotootjes blader, ik zoveel mooie natuur terugzie. Dat is het voordeel van er iedere dag even op uit gaan. Even naar buiten, waar het altijd mooi is, weer of geen weer.


De polder is nat en zompig. Maar de engel is thuis. Ik blijf dit zo'n filmische plek vinden. Geniet er iedere keer van als ik er langs wandel of ren.


Veel mooie zonsondergangen en zonsopkomsten. Altijd even de tijd voor nemen.Aan het water. De zon is nog niet op.


Als ik in de auto zit, zie ik m boven de horizon verschijnen. Parkeerplekje zoeken en even van genieten. Kost je een minuutje, geeft instantvakantiegevoel.Er is zoveel natuur vlak in de buurt. Nou wonen wij in een kale polder, maar dan nog, zoveel mooie plekjes, je hoeft ze alleen maar te zien.
Voorpret. Over een week zitten we er al. We gaan een rondreis maken, ik heb geweldige plekken uitgezocht, Miami, de Keys, de Everglades, Pine Island, Orlando. Ik kan het bijna niet bevatten.


Hier geniet ik ook. Van mijn eigen strandje.


En weer een zonsopkomst. Zo mooi hoe na een stormachtige dag en nacht de volgende ochtend het meer weer glad en stilletjes is.
Rondje hardlopen.
Lichtjes in Alkmaar.Wandeling in miezer en wind.Mooie bloemen gekregen. Ze komen zo prachtig uit!


In huis is het gezellig.Spinnerdespin.


Het wordt maar niet echt licht op sommige dagen.


Nog meer mooie plekjes in de buurt ontdekt.
Ik hou van berkenbomen.Puzzelen. We schieten al op.


Neef Berend logeert bij ons en doet met Joost een rondje op alles waar benzine in kan. Dus ook met de dubbeldekker door het dorp.


Mooie vogelkijkhut.


Of kijken de vogels dan vooral naar het rode gevaarte?


Lotte leest Berend voor.


Zondagmorgen vroeg. De wereld is nog stil.

Ietsje later lopen Koen en ik een heerlijke 9 km.


Isa is langer dan ik!!!


Liefie!


Comments

Popular posts from this blog

Donkere wolken en een eiland in het IJ

Na het eten, na de koffie. Joost en ik kijken elkaar aan, 'nog een stukje lopen samen?'
We rijden een stukje verderop langs de dijk en zetten de auto bij de camping neer. Als we de dijk overlopen zien we enorme donkere wolken onze kant op komen. Een machtig mooi gezicht.


We lopen een rondje, langs een zielig konijn met een enorme tumor op zijn borst, dat stilletjes in het gras zit. Langs wuivend riet en opvliegende spreeuwen. Hier en daar een spetter, en als we bijna weer terug zijn, barst de bui los. Dikke druppels kletteren op ons hoofd. We hebben de wind in de rug en laten ons maar natregenen.


Op weg naar huis zien we de zon weer tevoorschijn komen. En thuis wacht een verrassing.


We drogen ons snel af en trekken droge kleren aan. Ik zet een kopje thee. En verder kijk ik alleen naar het prachtige licht. Niets meer nodig verder.
Andere avond, zelfde mooie Hollandse luchten.


Ook weer een wandelingetje op de dijk, met prachtige wolken.En dan de volgende morgen beginnen met ko…

April doet wat ie wil. En mei ook

Dit zijn Joost en Lotte.  Joost spaart auto's. Net als vroeger. Alleen zijn ze nu groter. Lotte vindt het wel grappig. Ik ook. Vooral deze leuke nieuwe. Mijn lievelings op het moment!

We gingen er een stukje mee touren.Naar de molen, waar muziek was. Met weinig bezoekers, want het was KOUD!

Gelukkig had ik mijn eigenwijsheid laten varen en mijn echte winterjas weer van zolder gehaald. Mijn tussenjas (die eigenlijk de afgelopen weken ook niet voldeed) trok het echt niet meer, die koude wind.

Gelukkig konden we er wel om lachen. Hoe kan dat ook anders, in zo'n grappig autootje.

Herfstvakantiedingen doen: Bowlen met het gezin + aanhang. Gezellig avond, vooral het laatste potje, want toen won ik ;).


Wandelingetje.


En toen was het opeens warm. Gek genoeg maar op een paar plekjes in onze tuin. Hier achter de caravan op de camping zelfs zo warm dat ik binnen no time al mijn kleren uit had gedaan en in mijn ondergoed in de zon zat te lezen. Zo lekker!

Lotte voegde zich bij me. Ze ha…

Week 16: dingen uit deze tijd

Wat maakt het dagelijkse leven fijn deze dagen? In de opmars naar het 'echte' warme voorjaar word ik blij van veel dingen. Niet alleen de belofte van de komende warmere maanden, maar juist ook dit grillige aprilweer heeft zijn charme. Groeiseizoen.
Nieuwe plannen. Joost recyclete een oud bad tot hot tub to be. Kwestie van straks een vuurtje onder stoken en dan in bad uitzicht op de ondergaande zon. Hoe cool is dat nu weer?

De zon is alweer zo vroeg op dat ik 'm niet meer op zie komen. Al voor half 7 en dan lig ik nog in mijn bedje. Maar ik begin de dagen wel bijna altijd aan het IJsselmeer. Als ik de dijk opklim, de ganzen nu met hun ganzenkuikens, zie wegvluchten, de wolken boven het water zie hangen, dan weet ik dat het goed is.De liefste kat van de wereld deze knorrie, eh, Rocky. Hij snurkt zo hard en kan zo goed luieren. 

Zo'n fijn stukje vind ik dit. De lage polder met de molen. Als kind speelde ik hier af en toe bij kennissen van de ouders van een vriendin, die…

Klik om verder te bladeren in mijn blog

Show more