Skip to main content

Kiekjes van de afgelopen dagen

Zo leuk, dat wanneer ik door mijn Iphonefotootjes blader, ik zoveel mooie natuur terugzie. Dat is het voordeel van er iedere dag even op uit gaan. Even naar buiten, waar het altijd mooi is, weer of geen weer.


De polder is nat en zompig. Maar de engel is thuis. Ik blijf dit zo'n filmische plek vinden. Geniet er iedere keer van als ik er langs wandel of ren.


Veel mooie zonsondergangen en zonsopkomsten. Altijd even de tijd voor nemen.Aan het water. De zon is nog niet op.


Als ik in de auto zit, zie ik m boven de horizon verschijnen. Parkeerplekje zoeken en even van genieten. Kost je een minuutje, geeft instantvakantiegevoel.Er is zoveel natuur vlak in de buurt. Nou wonen wij in een kale polder, maar dan nog, zoveel mooie plekjes, je hoeft ze alleen maar te zien.
Voorpret. Over een week zitten we er al. We gaan een rondreis maken, ik heb geweldige plekken uitgezocht, Miami, de Keys, de Everglades, Pine Island, Orlando. Ik kan het bijna niet bevatten.


Hier geniet ik ook. Van mijn eigen strandje.


En weer een zonsopkomst. Zo mooi hoe na een stormachtige dag en nacht de volgende ochtend het meer weer glad en stilletjes is.
Rondje hardlopen.
Lichtjes in Alkmaar.Wandeling in miezer en wind.Mooie bloemen gekregen. Ze komen zo prachtig uit!


In huis is het gezellig.Spinnerdespin.


Het wordt maar niet echt licht op sommige dagen.


Nog meer mooie plekjes in de buurt ontdekt.
Ik hou van berkenbomen.Puzzelen. We schieten al op.


Neef Berend logeert bij ons en doet met Joost een rondje op alles waar benzine in kan. Dus ook met de dubbeldekker door het dorp.


Mooie vogelkijkhut.


Of kijken de vogels dan vooral naar het rode gevaarte?


Lotte leest Berend voor.


Zondagmorgen vroeg. De wereld is nog stil.

Ietsje later lopen Koen en ik een heerlijke 9 km.


Isa is langer dan ik!!!


Liefie!


Comments

Dit vinden anderen leuk nu

Random zomerfotootjes

Het water is weer tot rust gekomen, de ergste golfslag is weg. Zo mooi vind ik het dan, hoe de wolken weerspiegeld worden in het water. Zeker als je aan het zwemmen bent, dan zit je daar echt Middenin. Zo fijn!

Ik kan daar echt zo van genieten, even koffie aan het water.

Nichtje Fie werd 5 en kreeg een zeemeerminnenstaart. Wat cool zeg!


Gewoon nog maar wat plaatjes van het water, ik krijg er zelf nooit genoeg van, hopelijk jij ook niet (anders klik je maar weg ;))


De kippen en haan zijn gewend aan de nieuwe slaapplek van de haan en verzamelen daar 's morgens voor het eten. De kuikens zijn al groot en ik denk dat de twee witte allebei haantjes zullen worden. Als dat maar goed gaat straks....


Prachtige zonsondergang. Cadeautje aan het einde van de dag.


Isa stuurde een fotootje, die was nog even naar Reuring met vriendinnen. Gezellig dat ze ons dan een beetje op de hoogte houdt in de familie app groep.


Zomereten: veel kleur. Daar word je toch blij van?


Tijd van de toetsweken. Het is…

Summer Breek in Etersheim 2017

Op het laagste punt van Nederland, bij de molen - 'mijn' molen - speelt de derde editie van Summer Breek. Een soort Oerol in de polder. De Parade, maar dan rustig en niet zo commercieel. Obscure bandjes (voor mij dan, ik ben geen echte muziekkenner), theater, gekke dingen. 
Een echte festivalganger ben ik niet, ik kan niet goed tegen grote mensenmassa's, maar dit festival is een pareltje in de modder. En dit jaar was het prachtig weer! Vrijdagavond gingen we met zijn drietjes, op de fiets.

Even lekker wat eten (en meteen de kas spekken, want hartstikke duur, maar ja, veel subsidie krijgen ze niet en zo halen ze toch wat geld binnen).


Het was rustig, zeker in het begin van de avond. Ik gun Summer Breek meer publiek, al was de sfeer ook nu ontzettend goed. Eén groot vakantiegevoel.
De zwaaiende handjes achter de gevaarlijke sloot.

Een rij van figuren met zweefhoofd gemaakt van in plastic verpakt huisvuil.


Strike a pose.


Ik vond het heerlijk. Het zonnetje, overal rond struin…

Walk with me, loop je een eindje mee?

Loop je een eindje mee door de tuin? Het is zo'n mooie avond, met dat zachte goudkleurige licht. Door mijn 'pak-nog-minder-mijn-telefoon-experiment' neem ik deze keer mijn echte camera weer eens mee. En eerlijk is eerlijk, hoe mooi de foto's van mijn Samsung ook kunnen zijn, dit is toch wel net even een tikkie mooier. 
Door mijn camera kijk ik extra goed naar alles om me heen. De zachte haartjes van de planten, stuifmeelkorrels, de voelsprieten van een vlinder, hoe de kleur verandert als je je blik verandert van met de zon mee naar tegen het licht in. En niet alleen mijn ogen, ook mijn andere zintuigen zet ik goed aan het werk. Het ruikt zo lekker, in de avond in de tuin. De geur van lavendel, van de vlinderstruiken. En het al beetje vochtige gras aan mijn voeten (met hier en daar een naaktslak, ieuw!), het windje dat door mijn haren waait.
Ik ben een bofkont, dat ik hier woon. Maar wel een bofkont die dat heel goed beseft en er misschien wel meer dan wie ook van kan …