Skip to main content

Kiekjes van de afgelopen dagen

Zo leuk, dat wanneer ik door mijn Iphonefotootjes blader, ik zoveel mooie natuur terugzie. Dat is het voordeel van er iedere dag even op uit gaan. Even naar buiten, waar het altijd mooi is, weer of geen weer.


De polder is nat en zompig. Maar de engel is thuis. Ik blijf dit zo'n filmische plek vinden. Geniet er iedere keer van als ik er langs wandel of ren.


Veel mooie zonsondergangen en zonsopkomsten. Altijd even de tijd voor nemen.Aan het water. De zon is nog niet op.


Als ik in de auto zit, zie ik m boven de horizon verschijnen. Parkeerplekje zoeken en even van genieten. Kost je een minuutje, geeft instantvakantiegevoel.Er is zoveel natuur vlak in de buurt. Nou wonen wij in een kale polder, maar dan nog, zoveel mooie plekjes, je hoeft ze alleen maar te zien.
Voorpret. Over een week zitten we er al. We gaan een rondreis maken, ik heb geweldige plekken uitgezocht, Miami, de Keys, de Everglades, Pine Island, Orlando. Ik kan het bijna niet bevatten.


Hier geniet ik ook. Van mijn eigen strandje.


En weer een zonsopkomst. Zo mooi hoe na een stormachtige dag en nacht de volgende ochtend het meer weer glad en stilletjes is.
Rondje hardlopen.
Lichtjes in Alkmaar.Wandeling in miezer en wind.Mooie bloemen gekregen. Ze komen zo prachtig uit!


In huis is het gezellig.Spinnerdespin.


Het wordt maar niet echt licht op sommige dagen.


Nog meer mooie plekjes in de buurt ontdekt.
Ik hou van berkenbomen.Puzzelen. We schieten al op.


Neef Berend logeert bij ons en doet met Joost een rondje op alles waar benzine in kan. Dus ook met de dubbeldekker door het dorp.


Mooie vogelkijkhut.


Of kijken de vogels dan vooral naar het rode gevaarte?


Lotte leest Berend voor.


Zondagmorgen vroeg. De wereld is nog stil.

Ietsje later lopen Koen en ik een heerlijke 9 km.


Isa is langer dan ik!!!


Liefie!


Comments

Popular posts from this blog

Beetje dramatisch: the end of a dream

Een beetje fatalistisch kan ik soms wel zijn. Ik kan er niets aan doen, ben niet zo heel materialistisch en hecht me niet direct aan spullen, maar soms vertegenwoordigen spullen wel een stukje levensgeluk.
Onze caravan bijvoorbeeld. Als een oudje kwam hij binnen, en vooral Joost heeft er zoveel uren werk ingestoken: alles schoonmaken, repareren, verven. We lieten de banken opnieuw bekleden, namen een fris vloerbedekkinkje. Met veel moeite zetten we hem op de rand van de 'camping' en sloten we water aan en zorgden voor gas voor de verwarming.
De mancave was het, waar Joost en zijn vrienden af en toe een biertje dronken.  Een chillruimte voor de kinderen, die er feestjes gaven en waar hun vriendinnen bleven logeren. Een uitvalsbasis voor mij was het, om een beetje de rust op te zoeken en lekker in het zonnetje te lezen, uitkijkend over de weilanden.
Een symbool voor ons geluk hier in de polder: dat je de dingen kunt maken door er hard voor te werken en dan de tijd te nemen erva…

Onderduiken

Even geen uitgebreide blogjes. Op het moment zet ik alle zeilen bij en de tanden op elkaar.


Voor iedereen die ook genoeg heeft van de winter: het komt er echt weer aan. Dat mooie licht van vandaag is een voorbode van alle mooie dagen die weer gaan komen.
Keep your head up Keep your heart strong

Dit wil ik onthouden van januari

Januari was een van de somberste maanden sinds de weermetingen, met heel veel regen, mist en heel weinig zon.

Dat vraagt om troosteten: lekker versgemaakte uiensoep van Joost met gegratineerd stokbrood.

En ieder momentje dat de zon even te zien was, dook ik er boven op. Wat een mooie zonsondergang!

Monki/Kleine Sammy komt met me mee de dijk over.

Toetsweek. Hard aan het leren. Maar met resultaat: even opscheppen hoor, maar mijn Isa had zomaar het allerhoogste wiskundecijfer van heel 5 Havo en het allerhoogste economiecijfer uit haar klas.


Lotte is ook goed bezig, die heeft haar eigen leerlocatie opgezocht. Slim!

Hai!

Ik moest een dagje werken in Rotterdam en combineerde dat met een snel kijkje in de Markthal. Ik had al zoveel foto's gezien van het prachtige plafond. Dat vond ik dan ook meteen het mooiste daar. De hal was verder niet echt levendig, bijna een beetje uitgestorven. Weliswaar best een paar leuke tentjes, maar volgens mij hartstikke duur.

In Rotterdam was er bloesem.L…

Klik om verder te bladeren in mijn blog

Show more