Skip to main content

Iphonefoto's van december

Een watje ben ik, maar ik vind het zo zwaar, dat opstaan als het buiten donker is. Echt, ik vind het vreselijk. Het is dan ook afzien en aftellen, tot de schoolvakantie begint.

Eenmaal uit mijn bed gaat het wel. En dan is de ochtend vaak ook best een beetje mooi.Vrienden zijn in Thailand, waar Joost en ik een generatie terug ook samen hebben rondgereisd. Ik snuffel op zolder door het oude fotoboek. Wat waren we nog jong. Nu bijna twee keer zo oud!


Zie je wel, het wordt gewoon bijna niet licht. Heeft iemand stokjes voor mijn ogen?


Isa fietst daar al in de verte naar school. En dan heeft ze nog het eerste uur vrij ook. Toch staan de lantaarnpalen nog aan.


In de miezerregen loop ik een rondje hard. Misschien hebben veel mensen in hun hoofd dat het tot nu toe een regenachtige vieze herfst was, maar echt, ik kan me de vorige keer dat ik hardliep in de regen niet eens meer herinneren. Was vergeten hoe lekker dat eigenlijk is! (nou stormde het er nu niet bij, dat scheelt)
We hebben een paar dagen een logeetje. Gezellig hoor!


Ik eet een mandarijntje. Bijna kunst met die blaadjes er nog aan. En zo lekker sappig zijn deze!


Tadaaaa. Het toppunt van zinloosheid volgens Joost.


Tip voor wie zich ook wil laven aan zinloze bezigheden: stop als je klaar bent met puzzelen de randjes in een los zakje. Dat maakt het een heel stuk makkelijker voor de volgende puzzelaar!


Ik maakte een visgraatvlecht bij Lotte. Best wel knap van mezelf, vind ik. Al valt het in het niet bij de haren van kindjes met Volendamse moeders hier op school, maar dat gen mis ik.


Zie je dat, in de hoek? Daar wordt na een eindeloze soap van tien monteurs die kwamen en gingen, te kleine graafmachientjes, geen graafmachientjes, vergunningen die opeens nodig bleken, monteurs die bij mij voor de deur stonden maar bij een andere klus in het dorp moesten zijn (ik wilde ze bijna gijzelen), tig telefoontjes naar de servicedienst en slecht traag internet via een binnenkabel die -alsof we in India woonden- door de bomen, over het hek, door het gras, de sloot en over de weg 150 meter lang ons toch een klein beetje verbond met de echte wereld.

Het heeft een maand of drie geduurd, maar we zijn er weer!


Mijn dagelijkse wandeling/hardlopen gaat nog door. Nog geen dag gemist, hoe lastig het soms ook is. Heel raar, want het is maar een half uurtje en die zou iedereen toch wel moeten kunnen vrijmaken. Maar soms past het gewoon amper in een dag. Toch lukte het iedere keer weer en stond ik stiekem versteld van mijn eigen creativiteit om het te combineren met andere bezigheden. En ik vind het zo leuk en lekker!Je komt van die mooie dingen tegen!


Bij de post was alvast een lief cadeautje voor mijn verjaardag! Gaaf!


De meiden aan het omkleden. Ik word er vrolijk van, deze bewogen foto vol ruis.


Ik heb gezelschap tijdens mijn ochtendkoffie.
Reclame: op www.bundleapp.com kun je nu voor zo'n 4 euro (de verzendkosten) een fotoboekje maken van foto's uit je telefoon. Ik probeerde het uit en had er binnen 10 minuten eentje in elkaar geklikt. Zo bladerde ik door mijn mooie kiekjes. Leuker nog dan digitaal, toch?


Kijk eens wat een blij hoofd?


Dat was omdat ik moeiteloos 15 km had gelopen. Op de makkelijke manier: 800 meter hardlopen, 400 meter wandelen en dan een keer of 13. Echt, dit is dé manier om qua afstand weer net even uit je comfortzone te komen en te genieten van een mooie loop. Hiermee tikte ik ook de 111 km aan, en het was hier nog maar 18 december!


Kerstoptreden van Lotte in een mooie kerk. Altijd zo sfeervol. Een mooie start van de vakantie!


Comments

Corinne said…
Ondanks de donkere dagen heb je toch weer mooie foto's gemaakt. Ik geniet altijd van je leuke blogjes. Fijne vakantie! Geniet ervan.
Sandra said…
Heel mooie foto's. Ik geniet ook altijd zo van jouw foto's op instagram.
Maar je bent niet de enige die moeite heeft met deze donkere tijd. Ik vind het zo vreselijk om 's ochtends in het donker van huis te gaan en 's avonds als het alweer donker is thuis te komen. Vanaf morgen gaan de dagen weer lengen en vanaf half januari ga ik 's avonds weer naar huis in de schemering. Wens jou alvast hel fijne feestdagen!
Anonymous said…
Ik ben een stille meelezer maar wil toch even zeggen dat ik je foto's altijd zo mooi vind.
Ik wens jou en je gezin hele fijne dagen en een mooi 2016 toe!
Ernie
Anonymous said…
Ha Jolanda, je reisverhalenvan achter naar voor gelezen/gekeken: wat een prachtige foto's en vakantie weer!! Miste je op fb, even kijken of alles nog goed was :-) Je was avonturen en mooie herinneringen aan t maken, zo bleek. Groetjes Angelique H

Popular posts from this blog

Onderduiken

Even geen uitgebreide blogjes. Op het moment zet ik alle zeilen bij en de tanden op elkaar.


Voor iedereen die ook genoeg heeft van de winter: het komt er echt weer aan. Dat mooie licht van vandaag is een voorbode van alle mooie dagen die weer gaan komen.
Keep your head up Keep your heart strong

Kleur in huis

Feestje in de week: verse bloemen van mijn favoriete bloemist. Het is een week verder nu, maar ze staan nog steeds prachtig.

De zon geeft er nog extra kleur aan.Het mag buiten wel vriezen, vanachter het glas lijkt het echt lente.

Hard aan het leren.


Lekker aan het lopen.Vanuit de auto na een werkdag in Amsterdam. Fijn dat de zon steeds later onder gaat.
Mooie lucht!


Met Isa netflixte ik deze lekkere film. Gezellig, een avondje tv kijken.En weer een rondje!


De mimosa staat er zo uitbundig bij.


Bijna mijn eerste blaadje vol. Heel lang hield ik me niet bezig met het vergelijken van mijn loopjes, maar nu ik in training ben, wil ik ook wel iedere keer een beetje verder of een beetje sneller en ben ik heel nerderig naast de afstand en tijd ook mijn tempo en snelheid aan het berekenen.

Dit wil ik onthouden van januari

Januari was een van de somberste maanden sinds de weermetingen, met heel veel regen, mist en heel weinig zon.

Dat vraagt om troosteten: lekker versgemaakte uiensoep van Joost met gegratineerd stokbrood.

En ieder momentje dat de zon even te zien was, dook ik er boven op. Wat een mooie zonsondergang!

Monki/Kleine Sammy komt met me mee de dijk over.

Toetsweek. Hard aan het leren. Maar met resultaat: even opscheppen hoor, maar mijn Isa had zomaar het allerhoogste wiskundecijfer van heel 5 Havo en het allerhoogste economiecijfer uit haar klas.


Lotte is ook goed bezig, die heeft haar eigen leerlocatie opgezocht. Slim!

Hai!

Ik moest een dagje werken in Rotterdam en combineerde dat met een snel kijkje in de Markthal. Ik had al zoveel foto's gezien van het prachtige plafond. Dat vond ik dan ook meteen het mooiste daar. De hal was verder niet echt levendig, bijna een beetje uitgestorven. Weliswaar best een paar leuke tentjes, maar volgens mij hartstikke duur.

In Rotterdam was er bloesem.L…

Klik om verder te bladeren in mijn blog

Show more