Skip to main content

Decemberuitdaging: ie-de-re dag er (even) op uit

December is zo'n maand dat je eigenlijk liever binnen wilt zitten. Daarbij is het zo vlak voor de kerstvakantie ook vaak ontzettend druk met van alles. Tel daarbij op het vele lekkere eten: pepernoten, kerstkransjes, chocola, etentjes etc en al met al is december niet de gezondste maand. 

Dit jaar bedacht ik dat ik mezelf iedere dag naar buiten zou schoppen. Naast de drie keer per week die ik sowieso al wel hardloop, wilde ik ook de andere dagen er perse even uit. 

2,5 km minimaal. 
Langzaam of snel, dat maakt niet uit.

Het mezelf de deur uit schoppen is nog het lastigste, zeker op drukke werkdagen, waarbij ik geneigd ben om toch snel een broodje achter mijn computer te eten. Maar hoe eigenlijk, zeker in de drukte, is het veel efficiënter om er even uit te gaan. Even een frisse neus en dan weer productief aan de gang. 

De eerste twee weken zitten erop en het is tot nu toe gelukt. Het leuke is ook nog dat ik zoveel mogelijk afwisseling probeer te vinden. Steeds weer een ander stukje lopen. Door boodschappen doen te combineren met een wandeling bijvoorbeeld. 

Ik merk dat ik er lol in krijg, vooral dat wandelen, dat is altijd fijn. Lekker buiten doorstappen, muziekje op, rondkijken, genieten. 

Op naar de volgende twee weken. En in januari ga ik yogamaand doen, heb ik al besloten. De regels die ik daarbij voor mezelf aanhou, moet ik nog even bedenken. Ik denk dat het iets als 5 dagen per week een yogalesje wordt. Ik zag al dat Adriene een nieuwe 30-dagen-challenge heeft die in januari start. Een mooie motivatie voor het nieuwe jaar.

Doet er iemand mee?

Comments

wilmi said…
Yoga gaat me niet lukken.. ik ga wel mee wandelen;)
Fijn hoor dat het lukt, zo iedere dag je kilometers.
Ik vind het ook heerlijk. Een Heel enkele keer ben ik ook eens een hele dag binnen, echt niet fijn vind ik dat.
wilmi said…
Yoga gaat me niet lukken.. ik ga wel mee wandelen;)
Fijn hoor dat het lukt, zo iedere dag je kilometers.
Ik vind het ook heerlijk. Een Heel enkele keer ben ik ook eens een hele dag binnen, echt niet fijn vind ik dat.
Ik zit al op Yoga. Is heerlijk in combinatie met hardlopen! Goed voornemen!

Groet,
Conny
Papillon60.blogspot.nl

Dit vinden anderen leuk nu

Random zomerfotootjes

Het water is weer tot rust gekomen, de ergste golfslag is weg. Zo mooi vind ik het dan, hoe de wolken weerspiegeld worden in het water. Zeker als je aan het zwemmen bent, dan zit je daar echt Middenin. Zo fijn!

Ik kan daar echt zo van genieten, even koffie aan het water.

Nichtje Fie werd 5 en kreeg een zeemeerminnenstaart. Wat cool zeg!


Gewoon nog maar wat plaatjes van het water, ik krijg er zelf nooit genoeg van, hopelijk jij ook niet (anders klik je maar weg ;))


De kippen en haan zijn gewend aan de nieuwe slaapplek van de haan en verzamelen daar 's morgens voor het eten. De kuikens zijn al groot en ik denk dat de twee witte allebei haantjes zullen worden. Als dat maar goed gaat straks....


Prachtige zonsondergang. Cadeautje aan het einde van de dag.


Isa stuurde een fotootje, die was nog even naar Reuring met vriendinnen. Gezellig dat ze ons dan een beetje op de hoogte houdt in de familie app groep.


Zomereten: veel kleur. Daar word je toch blij van?


Tijd van de toetsweken. Het is…

Summer Breek in Etersheim 2017

Op het laagste punt van Nederland, bij de molen - 'mijn' molen - speelt de derde editie van Summer Breek. Een soort Oerol in de polder. De Parade, maar dan rustig en niet zo commercieel. Obscure bandjes (voor mij dan, ik ben geen echte muziekkenner), theater, gekke dingen. 
Een echte festivalganger ben ik niet, ik kan niet goed tegen grote mensenmassa's, maar dit festival is een pareltje in de modder. En dit jaar was het prachtig weer! Vrijdagavond gingen we met zijn drietjes, op de fiets.

Even lekker wat eten (en meteen de kas spekken, want hartstikke duur, maar ja, veel subsidie krijgen ze niet en zo halen ze toch wat geld binnen).


Het was rustig, zeker in het begin van de avond. Ik gun Summer Breek meer publiek, al was de sfeer ook nu ontzettend goed. Eén groot vakantiegevoel.
De zwaaiende handjes achter de gevaarlijke sloot.

Een rij van figuren met zweefhoofd gemaakt van in plastic verpakt huisvuil.


Strike a pose.


Ik vond het heerlijk. Het zonnetje, overal rond struin…

Walk with me, loop je een eindje mee?

Loop je een eindje mee door de tuin? Het is zo'n mooie avond, met dat zachte goudkleurige licht. Door mijn 'pak-nog-minder-mijn-telefoon-experiment' neem ik deze keer mijn echte camera weer eens mee. En eerlijk is eerlijk, hoe mooi de foto's van mijn Samsung ook kunnen zijn, dit is toch wel net even een tikkie mooier. 
Door mijn camera kijk ik extra goed naar alles om me heen. De zachte haartjes van de planten, stuifmeelkorrels, de voelsprieten van een vlinder, hoe de kleur verandert als je je blik verandert van met de zon mee naar tegen het licht in. En niet alleen mijn ogen, ook mijn andere zintuigen zet ik goed aan het werk. Het ruikt zo lekker, in de avond in de tuin. De geur van lavendel, van de vlinderstruiken. En het al beetje vochtige gras aan mijn voeten (met hier en daar een naaktslak, ieuw!), het windje dat door mijn haren waait.
Ik ben een bofkont, dat ik hier woon. Maar wel een bofkont die dat heel goed beseft en er misschien wel meer dan wie ook van kan …