Skip to main content

Decemberuitdaging: ie-de-re dag er (even) op uit

December is zo'n maand dat je eigenlijk liever binnen wilt zitten. Daarbij is het zo vlak voor de kerstvakantie ook vaak ontzettend druk met van alles. Tel daarbij op het vele lekkere eten: pepernoten, kerstkransjes, chocola, etentjes etc en al met al is december niet de gezondste maand. 

Dit jaar bedacht ik dat ik mezelf iedere dag naar buiten zou schoppen. Naast de drie keer per week die ik sowieso al wel hardloop, wilde ik ook de andere dagen er perse even uit. 

2,5 km minimaal. 
Langzaam of snel, dat maakt niet uit.

Het mezelf de deur uit schoppen is nog het lastigste, zeker op drukke werkdagen, waarbij ik geneigd ben om toch snel een broodje achter mijn computer te eten. Maar hoe eigenlijk, zeker in de drukte, is het veel efficiĆ«nter om er even uit te gaan. Even een frisse neus en dan weer productief aan de gang. 

De eerste twee weken zitten erop en het is tot nu toe gelukt. Het leuke is ook nog dat ik zoveel mogelijk afwisseling probeer te vinden. Steeds weer een ander stukje lopen. Door boodschappen doen te combineren met een wandeling bijvoorbeeld. 

Ik merk dat ik er lol in krijg, vooral dat wandelen, dat is altijd fijn. Lekker buiten doorstappen, muziekje op, rondkijken, genieten. 

Op naar de volgende twee weken. En in januari ga ik yogamaand doen, heb ik al besloten. De regels die ik daarbij voor mezelf aanhou, moet ik nog even bedenken. Ik denk dat het iets als 5 dagen per week een yogalesje wordt. Ik zag al dat Adriene een nieuwe 30-dagen-challenge heeft die in januari start. Een mooie motivatie voor het nieuwe jaar.

Doet er iemand mee?

Comments

wilmi said…
Yoga gaat me niet lukken.. ik ga wel mee wandelen;)
Fijn hoor dat het lukt, zo iedere dag je kilometers.
Ik vind het ook heerlijk. Een Heel enkele keer ben ik ook eens een hele dag binnen, echt niet fijn vind ik dat.
wilmi said…
Yoga gaat me niet lukken.. ik ga wel mee wandelen;)
Fijn hoor dat het lukt, zo iedere dag je kilometers.
Ik vind het ook heerlijk. Een Heel enkele keer ben ik ook eens een hele dag binnen, echt niet fijn vind ik dat.
Ik zit al op Yoga. Is heerlijk in combinatie met hardlopen! Goed voornemen!

Groet,
Conny
Papillon60.blogspot.nl

Popular posts from this blog

Donkere wolken en een eiland in het IJ

Na het eten, na de koffie. Joost en ik kijken elkaar aan, 'nog een stukje lopen samen?'
We rijden een stukje verderop langs de dijk en zetten de auto bij de camping neer. Als we de dijk overlopen zien we enorme donkere wolken onze kant op komen. Een machtig mooi gezicht.


We lopen een rondje, langs een zielig konijn met een enorme tumor op zijn borst, dat stilletjes in het gras zit. Langs wuivend riet en opvliegende spreeuwen. Hier en daar een spetter, en als we bijna weer terug zijn, barst de bui los. Dikke druppels kletteren op ons hoofd. We hebben de wind in de rug en laten ons maar natregenen.


Op weg naar huis zien we de zon weer tevoorschijn komen. En thuis wacht een verrassing.


We drogen ons snel af en trekken droge kleren aan. Ik zet een kopje thee. En verder kijk ik alleen naar het prachtige licht. Niets meer nodig verder.
Andere avond, zelfde mooie Hollandse luchten.


Ook weer een wandelingetje op de dijk, met prachtige wolken.En dan de volgende morgen beginnen met ko…

April doet wat ie wil. En mei ook

Dit zijn Joost en Lotte.  Joost spaart auto's. Net als vroeger. Alleen zijn ze nu groter. Lotte vindt het wel grappig. Ik ook. Vooral deze leuke nieuwe. Mijn lievelings op het moment!

We gingen er een stukje mee touren.Naar de molen, waar muziek was. Met weinig bezoekers, want het was KOUD!

Gelukkig had ik mijn eigenwijsheid laten varen en mijn echte winterjas weer van zolder gehaald. Mijn tussenjas (die eigenlijk de afgelopen weken ook niet voldeed) trok het echt niet meer, die koude wind.

Gelukkig konden we er wel om lachen. Hoe kan dat ook anders, in zo'n grappig autootje.

Herfstvakantiedingen doen: Bowlen met het gezin + aanhang. Gezellig avond, vooral het laatste potje, want toen won ik ;).


Wandelingetje.


En toen was het opeens warm. Gek genoeg maar op een paar plekjes in onze tuin. Hier achter de caravan op de camping zelfs zo warm dat ik binnen no time al mijn kleren uit had gedaan en in mijn ondergoed in de zon zat te lezen. Zo lekker!

Lotte voegde zich bij me. Ze ha…

Week 16: dingen uit deze tijd

Wat maakt het dagelijkse leven fijn deze dagen? In de opmars naar het 'echte' warme voorjaar word ik blij van veel dingen. Niet alleen de belofte van de komende warmere maanden, maar juist ook dit grillige aprilweer heeft zijn charme. Groeiseizoen.
Nieuwe plannen. Joost recyclete een oud bad tot hot tub to be. Kwestie van straks een vuurtje onder stoken en dan in bad uitzicht op de ondergaande zon. Hoe cool is dat nu weer?

De zon is alweer zo vroeg op dat ik 'm niet meer op zie komen. Al voor half 7 en dan lig ik nog in mijn bedje. Maar ik begin de dagen wel bijna altijd aan het IJsselmeer. Als ik de dijk opklim, de ganzen nu met hun ganzenkuikens, zie wegvluchten, de wolken boven het water zie hangen, dan weet ik dat het goed is.De liefste kat van de wereld deze knorrie, eh, Rocky. Hij snurkt zo hard en kan zo goed luieren. 

Zo'n fijn stukje vind ik dit. De lage polder met de molen. Als kind speelde ik hier af en toe bij kennissen van de ouders van een vriendin, die…

Klik om verder te bladeren in mijn blog

Show more