Skip to main content

Decemberuitdaging: ie-de-re dag er (even) op uit

December is zo'n maand dat je eigenlijk liever binnen wilt zitten. Daarbij is het zo vlak voor de kerstvakantie ook vaak ontzettend druk met van alles. Tel daarbij op het vele lekkere eten: pepernoten, kerstkransjes, chocola, etentjes etc en al met al is december niet de gezondste maand. 

Dit jaar bedacht ik dat ik mezelf iedere dag naar buiten zou schoppen. Naast de drie keer per week die ik sowieso al wel hardloop, wilde ik ook de andere dagen er perse even uit. 

2,5 km minimaal. 
Langzaam of snel, dat maakt niet uit.

Het mezelf de deur uit schoppen is nog het lastigste, zeker op drukke werkdagen, waarbij ik geneigd ben om toch snel een broodje achter mijn computer te eten. Maar hoe eigenlijk, zeker in de drukte, is het veel efficiĆ«nter om er even uit te gaan. Even een frisse neus en dan weer productief aan de gang. 

De eerste twee weken zitten erop en het is tot nu toe gelukt. Het leuke is ook nog dat ik zoveel mogelijk afwisseling probeer te vinden. Steeds weer een ander stukje lopen. Door boodschappen doen te combineren met een wandeling bijvoorbeeld. 

Ik merk dat ik er lol in krijg, vooral dat wandelen, dat is altijd fijn. Lekker buiten doorstappen, muziekje op, rondkijken, genieten. 

Op naar de volgende twee weken. En in januari ga ik yogamaand doen, heb ik al besloten. De regels die ik daarbij voor mezelf aanhou, moet ik nog even bedenken. Ik denk dat het iets als 5 dagen per week een yogalesje wordt. Ik zag al dat Adriene een nieuwe 30-dagen-challenge heeft die in januari start. Een mooie motivatie voor het nieuwe jaar.

Doet er iemand mee?

Comments

wilmi said…
Yoga gaat me niet lukken.. ik ga wel mee wandelen;)
Fijn hoor dat het lukt, zo iedere dag je kilometers.
Ik vind het ook heerlijk. Een Heel enkele keer ben ik ook eens een hele dag binnen, echt niet fijn vind ik dat.
wilmi said…
Yoga gaat me niet lukken.. ik ga wel mee wandelen;)
Fijn hoor dat het lukt, zo iedere dag je kilometers.
Ik vind het ook heerlijk. Een Heel enkele keer ben ik ook eens een hele dag binnen, echt niet fijn vind ik dat.
Ik zit al op Yoga. Is heerlijk in combinatie met hardlopen! Goed voornemen!

Groet,
Conny
Papillon60.blogspot.nl

Popular posts from this blog

Beetje dramatisch: the end of a dream

Een beetje fatalistisch kan ik soms wel zijn. Ik kan er niets aan doen, ben niet zo heel materialistisch en hecht me niet direct aan spullen, maar soms vertegenwoordigen spullen wel een stukje levensgeluk.
Onze caravan bijvoorbeeld. Als een oudje kwam hij binnen, en vooral Joost heeft er zoveel uren werk ingestoken: alles schoonmaken, repareren, verven. We lieten de banken opnieuw bekleden, namen een fris vloerbedekkinkje. Met veel moeite zetten we hem op de rand van de 'camping' en sloten we water aan en zorgden voor gas voor de verwarming.
De mancave was het, waar Joost en zijn vrienden af en toe een biertje dronken.  Een chillruimte voor de kinderen, die er feestjes gaven en waar hun vriendinnen bleven logeren. Een uitvalsbasis voor mij was het, om een beetje de rust op te zoeken en lekker in het zonnetje te lezen, uitkijkend over de weilanden.
Een symbool voor ons geluk hier in de polder: dat je de dingen kunt maken door er hard voor te werken en dan de tijd te nemen erva…

Onderduiken

Even geen uitgebreide blogjes. Op het moment zet ik alle zeilen bij en de tanden op elkaar.


Voor iedereen die ook genoeg heeft van de winter: het komt er echt weer aan. Dat mooie licht van vandaag is een voorbode van alle mooie dagen die weer gaan komen.
Keep your head up Keep your heart strong

Dit wil ik onthouden van januari

Januari was een van de somberste maanden sinds de weermetingen, met heel veel regen, mist en heel weinig zon.

Dat vraagt om troosteten: lekker versgemaakte uiensoep van Joost met gegratineerd stokbrood.

En ieder momentje dat de zon even te zien was, dook ik er boven op. Wat een mooie zonsondergang!

Monki/Kleine Sammy komt met me mee de dijk over.

Toetsweek. Hard aan het leren. Maar met resultaat: even opscheppen hoor, maar mijn Isa had zomaar het allerhoogste wiskundecijfer van heel 5 Havo en het allerhoogste economiecijfer uit haar klas.


Lotte is ook goed bezig, die heeft haar eigen leerlocatie opgezocht. Slim!

Hai!

Ik moest een dagje werken in Rotterdam en combineerde dat met een snel kijkje in de Markthal. Ik had al zoveel foto's gezien van het prachtige plafond. Dat vond ik dan ook meteen het mooiste daar. De hal was verder niet echt levendig, bijna een beetje uitgestorven. Weliswaar best een paar leuke tentjes, maar volgens mij hartstikke duur.

In Rotterdam was er bloesem.L…

Klik om verder te bladeren in mijn blog

Show more