Skip to main content

De allerlaatste Sinterklaas op school *zucht*Het is toch wat met de tijd die verglijdt. 
Zo is het 2007 en sta je met een klein warm handje in jouw hand te kijken naar de optocht. Naar een dansende en springende Isa tussen de pieten. Zo is het 2015 en is het de allerlaatste keer dat Sinterklaas aankomt op de school van je kind.


Het schemerde nog een beetje, toen ik langs de dijk fietste en al flarden muziek hoorde. Op het schoolplein was het een gekrioel van kinderen. Grote ogen. Verlegen kijkend dicht tegen hun ouders aan. Stoer rond rennend en geintjes maken onder elkaar. 


Zoals ieder jaar duurde het nog best een tijdje, maar daar kwamen opeens allerlei (hulp)pieten aangereden. Op stepjes, skateboards, eenwielers. Op ons schooltje mag groep 8 altijd piet zijn, iets wat de kinderen zelf hartstikke leuk vinden.


Vol verwachting stond iedereen te wachten.En kijk daar in de verte!


Een koets,  met lichtjes en prachtige zwarte paarden. Een piet op de bok.En ja hoor! Sinterklaas zat erin!
Lottepietje deelde pepernoten uit.
Lekker geinen met haar vriendinnen.Er werden nog wat liedjes gezongen voor Sinterklaas.


In de klas stonden de surprises al klaar. Net als ieder jaar hadden ze er zoveel werk van gemaakt. Er stonden zulke mooie bij!Lottes giraf was een klein beetje mank geworden.Ik dwaalde een beetje door de school. Nog even wat van de Sintsfeer opsnuiven. Ik weet nog zo goed hoe het voelde toen ik zelf op school zat. Ik genoot zo van de gezelligheid in december. Vond de lichtjes zo gezellig. De hele school kwam samen in de gemeenschappelijke ruimte.


Die koppies van de kleintjes. Vol spanning en verwachting. Het blijft een magisch feest.


En ja hoor! De pieten hadden de hunebedstenen gevonden.Gezelligheid in de andere klassen.
De klassecadeaus werden uitgedeeld en daarna mocht iedereen naar zijn eigen klas. Ik liep nog heel even mee.Lotte had er zoveel zin in gehad, de surprises.


Maar nu moest de mamarazzi weg. Vond ze. En ze heeft gelijk. Maar ik heb toch mooi een beetje van de sfeer vastgelegd. Voor later.


Comments

Elsbeth said…
Via Facebook op je blog terecht gekomen. Wat leuk al die foto's en je verhaaltjes er bij. Nynke was heel blij met de giraf, wat heeft Lotte er veel werk van gemaakt! Onze katten vinden hem ook heel leuk, want die wonen nu in zijn buik.
Groetjes, Elsbeth

Dit vinden anderen leuk nu

Random zomerfotootjes

Het water is weer tot rust gekomen, de ergste golfslag is weg. Zo mooi vind ik het dan, hoe de wolken weerspiegeld worden in het water. Zeker als je aan het zwemmen bent, dan zit je daar echt Middenin. Zo fijn!

Ik kan daar echt zo van genieten, even koffie aan het water.

Nichtje Fie werd 5 en kreeg een zeemeerminnenstaart. Wat cool zeg!


Gewoon nog maar wat plaatjes van het water, ik krijg er zelf nooit genoeg van, hopelijk jij ook niet (anders klik je maar weg ;))


De kippen en haan zijn gewend aan de nieuwe slaapplek van de haan en verzamelen daar 's morgens voor het eten. De kuikens zijn al groot en ik denk dat de twee witte allebei haantjes zullen worden. Als dat maar goed gaat straks....


Prachtige zonsondergang. Cadeautje aan het einde van de dag.


Isa stuurde een fotootje, die was nog even naar Reuring met vriendinnen. Gezellig dat ze ons dan een beetje op de hoogte houdt in de familie app groep.


Zomereten: veel kleur. Daar word je toch blij van?


Tijd van de toetsweken. Het is…

Summer Breek in Etersheim 2017

Op het laagste punt van Nederland, bij de molen - 'mijn' molen - speelt de derde editie van Summer Breek. Een soort Oerol in de polder. De Parade, maar dan rustig en niet zo commercieel. Obscure bandjes (voor mij dan, ik ben geen echte muziekkenner), theater, gekke dingen. 
Een echte festivalganger ben ik niet, ik kan niet goed tegen grote mensenmassa's, maar dit festival is een pareltje in de modder. En dit jaar was het prachtig weer! Vrijdagavond gingen we met zijn drietjes, op de fiets.

Even lekker wat eten (en meteen de kas spekken, want hartstikke duur, maar ja, veel subsidie krijgen ze niet en zo halen ze toch wat geld binnen).


Het was rustig, zeker in het begin van de avond. Ik gun Summer Breek meer publiek, al was de sfeer ook nu ontzettend goed. Eén groot vakantiegevoel.
De zwaaiende handjes achter de gevaarlijke sloot.

Een rij van figuren met zweefhoofd gemaakt van in plastic verpakt huisvuil.


Strike a pose.


Ik vond het heerlijk. Het zonnetje, overal rond struin…

Walk with me, loop je een eindje mee?

Loop je een eindje mee door de tuin? Het is zo'n mooie avond, met dat zachte goudkleurige licht. Door mijn 'pak-nog-minder-mijn-telefoon-experiment' neem ik deze keer mijn echte camera weer eens mee. En eerlijk is eerlijk, hoe mooi de foto's van mijn Samsung ook kunnen zijn, dit is toch wel net even een tikkie mooier. 
Door mijn camera kijk ik extra goed naar alles om me heen. De zachte haartjes van de planten, stuifmeelkorrels, de voelsprieten van een vlinder, hoe de kleur verandert als je je blik verandert van met de zon mee naar tegen het licht in. En niet alleen mijn ogen, ook mijn andere zintuigen zet ik goed aan het werk. Het ruikt zo lekker, in de avond in de tuin. De geur van lavendel, van de vlinderstruiken. En het al beetje vochtige gras aan mijn voeten (met hier en daar een naaktslak, ieuw!), het windje dat door mijn haren waait.
Ik ben een bofkont, dat ik hier woon. Maar wel een bofkont die dat heel goed beseft en er misschien wel meer dan wie ook van kan …