Skip to main content

De allerlaatste Sinterklaas op school *zucht*Het is toch wat met de tijd die verglijdt. 
Zo is het 2007 en sta je met een klein warm handje in jouw hand te kijken naar de optocht. Naar een dansende en springende Isa tussen de pieten. Zo is het 2015 en is het de allerlaatste keer dat Sinterklaas aankomt op de school van je kind.


Het schemerde nog een beetje, toen ik langs de dijk fietste en al flarden muziek hoorde. Op het schoolplein was het een gekrioel van kinderen. Grote ogen. Verlegen kijkend dicht tegen hun ouders aan. Stoer rond rennend en geintjes maken onder elkaar. 


Zoals ieder jaar duurde het nog best een tijdje, maar daar kwamen opeens allerlei (hulp)pieten aangereden. Op stepjes, skateboards, eenwielers. Op ons schooltje mag groep 8 altijd piet zijn, iets wat de kinderen zelf hartstikke leuk vinden.


Vol verwachting stond iedereen te wachten.En kijk daar in de verte!


Een koets,  met lichtjes en prachtige zwarte paarden. Een piet op de bok.En ja hoor! Sinterklaas zat erin!
Lottepietje deelde pepernoten uit.
Lekker geinen met haar vriendinnen.Er werden nog wat liedjes gezongen voor Sinterklaas.


In de klas stonden de surprises al klaar. Net als ieder jaar hadden ze er zoveel werk van gemaakt. Er stonden zulke mooie bij!Lottes giraf was een klein beetje mank geworden.Ik dwaalde een beetje door de school. Nog even wat van de Sintsfeer opsnuiven. Ik weet nog zo goed hoe het voelde toen ik zelf op school zat. Ik genoot zo van de gezelligheid in december. Vond de lichtjes zo gezellig. De hele school kwam samen in de gemeenschappelijke ruimte.


Die koppies van de kleintjes. Vol spanning en verwachting. Het blijft een magisch feest.


En ja hoor! De pieten hadden de hunebedstenen gevonden.Gezelligheid in de andere klassen.
De klassecadeaus werden uitgedeeld en daarna mocht iedereen naar zijn eigen klas. Ik liep nog heel even mee.Lotte had er zoveel zin in gehad, de surprises.


Maar nu moest de mamarazzi weg. Vond ze. En ze heeft gelijk. Maar ik heb toch mooi een beetje van de sfeer vastgelegd. Voor later.


Comments

Elsbeth said…
Via Facebook op je blog terecht gekomen. Wat leuk al die foto's en je verhaaltjes er bij. Nynke was heel blij met de giraf, wat heeft Lotte er veel werk van gemaakt! Onze katten vinden hem ook heel leuk, want die wonen nu in zijn buik.
Groetjes, Elsbeth

Popular posts from this blog

Donkere wolken en een eiland in het IJ

Na het eten, na de koffie. Joost en ik kijken elkaar aan, 'nog een stukje lopen samen?'
We rijden een stukje verderop langs de dijk en zetten de auto bij de camping neer. Als we de dijk overlopen zien we enorme donkere wolken onze kant op komen. Een machtig mooi gezicht.


We lopen een rondje, langs een zielig konijn met een enorme tumor op zijn borst, dat stilletjes in het gras zit. Langs wuivend riet en opvliegende spreeuwen. Hier en daar een spetter, en als we bijna weer terug zijn, barst de bui los. Dikke druppels kletteren op ons hoofd. We hebben de wind in de rug en laten ons maar natregenen.


Op weg naar huis zien we de zon weer tevoorschijn komen. En thuis wacht een verrassing.


We drogen ons snel af en trekken droge kleren aan. Ik zet een kopje thee. En verder kijk ik alleen naar het prachtige licht. Niets meer nodig verder.
Andere avond, zelfde mooie Hollandse luchten.


Ook weer een wandelingetje op de dijk, met prachtige wolken.En dan de volgende morgen beginnen met ko…

April doet wat ie wil. En mei ook

Dit zijn Joost en Lotte.  Joost spaart auto's. Net als vroeger. Alleen zijn ze nu groter. Lotte vindt het wel grappig. Ik ook. Vooral deze leuke nieuwe. Mijn lievelings op het moment!

We gingen er een stukje mee touren.Naar de molen, waar muziek was. Met weinig bezoekers, want het was KOUD!

Gelukkig had ik mijn eigenwijsheid laten varen en mijn echte winterjas weer van zolder gehaald. Mijn tussenjas (die eigenlijk de afgelopen weken ook niet voldeed) trok het echt niet meer, die koude wind.

Gelukkig konden we er wel om lachen. Hoe kan dat ook anders, in zo'n grappig autootje.

Herfstvakantiedingen doen: Bowlen met het gezin + aanhang. Gezellig avond, vooral het laatste potje, want toen won ik ;).


Wandelingetje.


En toen was het opeens warm. Gek genoeg maar op een paar plekjes in onze tuin. Hier achter de caravan op de camping zelfs zo warm dat ik binnen no time al mijn kleren uit had gedaan en in mijn ondergoed in de zon zat te lezen. Zo lekker!

Lotte voegde zich bij me. Ze ha…

Week 16: dingen uit deze tijd

Wat maakt het dagelijkse leven fijn deze dagen? In de opmars naar het 'echte' warme voorjaar word ik blij van veel dingen. Niet alleen de belofte van de komende warmere maanden, maar juist ook dit grillige aprilweer heeft zijn charme. Groeiseizoen.
Nieuwe plannen. Joost recyclete een oud bad tot hot tub to be. Kwestie van straks een vuurtje onder stoken en dan in bad uitzicht op de ondergaande zon. Hoe cool is dat nu weer?

De zon is alweer zo vroeg op dat ik 'm niet meer op zie komen. Al voor half 7 en dan lig ik nog in mijn bedje. Maar ik begin de dagen wel bijna altijd aan het IJsselmeer. Als ik de dijk opklim, de ganzen nu met hun ganzenkuikens, zie wegvluchten, de wolken boven het water zie hangen, dan weet ik dat het goed is.De liefste kat van de wereld deze knorrie, eh, Rocky. Hij snurkt zo hard en kan zo goed luieren. 

Zo'n fijn stukje vind ik dit. De lage polder met de molen. Als kind speelde ik hier af en toe bij kennissen van de ouders van een vriendin, die…

Klik om verder te bladeren in mijn blog

Show more