De allerlaatste Sinterklaas op school *zucht*Het is toch wat met de tijd die verglijdt. 
Zo is het 2007 en sta je met een klein warm handje in jouw hand te kijken naar de optocht. Naar een dansende en springende Isa tussen de pieten. Zo is het 2015 en is het de allerlaatste keer dat Sinterklaas aankomt op de school van je kind.


Het schemerde nog een beetje, toen ik langs de dijk fietste en al flarden muziek hoorde. Op het schoolplein was het een gekrioel van kinderen. Grote ogen. Verlegen kijkend dicht tegen hun ouders aan. Stoer rond rennend en geintjes maken onder elkaar. 


Zoals ieder jaar duurde het nog best een tijdje, maar daar kwamen opeens allerlei (hulp)pieten aangereden. Op stepjes, skateboards, eenwielers. Op ons schooltje mag groep 8 altijd piet zijn, iets wat de kinderen zelf hartstikke leuk vinden.


Vol verwachting stond iedereen te wachten.En kijk daar in de verte!


Een koets,  met lichtjes en prachtige zwarte paarden. Een piet op de bok.En ja hoor! Sinterklaas zat erin!
Lottepietje deelde pepernoten uit.
Lekker geinen met haar vriendinnen.Er werden nog wat liedjes gezongen voor Sinterklaas.


In de klas stonden de surprises al klaar. Net als ieder jaar hadden ze er zoveel werk van gemaakt. Er stonden zulke mooie bij!Lottes giraf was een klein beetje mank geworden.Ik dwaalde een beetje door de school. Nog even wat van de Sintsfeer opsnuiven. Ik weet nog zo goed hoe het voelde toen ik zelf op school zat. Ik genoot zo van de gezelligheid in december. Vond de lichtjes zo gezellig. De hele school kwam samen in de gemeenschappelijke ruimte.


Die koppies van de kleintjes. Vol spanning en verwachting. Het blijft een magisch feest.


En ja hoor! De pieten hadden de hunebedstenen gevonden.Gezelligheid in de andere klassen.
De klassecadeaus werden uitgedeeld en daarna mocht iedereen naar zijn eigen klas. Ik liep nog heel even mee.Lotte had er zoveel zin in gehad, de surprises.


Maar nu moest de mamarazzi weg. Vond ze. En ze heeft gelijk. Maar ik heb toch mooi een beetje van de sfeer vastgelegd. Voor later.


1 comment:

Elsbeth said...

Via Facebook op je blog terecht gekomen. Wat leuk al die foto's en je verhaaltjes er bij. Nynke was heel blij met de giraf, wat heeft Lotte er veel werk van gemaakt! Onze katten vinden hem ook heel leuk, want die wonen nu in zijn buik.
Groetjes, Elsbeth

Dit vinden anderen leuk nu