Skip to main content

De allerlaatste Sinterklaas op school *zucht*Het is toch wat met de tijd die verglijdt. 
Zo is het 2007 en sta je met een klein warm handje in jouw hand te kijken naar de optocht. Naar een dansende en springende Isa tussen de pieten. Zo is het 2015 en is het de allerlaatste keer dat Sinterklaas aankomt op de school van je kind.


Het schemerde nog een beetje, toen ik langs de dijk fietste en al flarden muziek hoorde. Op het schoolplein was het een gekrioel van kinderen. Grote ogen. Verlegen kijkend dicht tegen hun ouders aan. Stoer rond rennend en geintjes maken onder elkaar. 


Zoals ieder jaar duurde het nog best een tijdje, maar daar kwamen opeens allerlei (hulp)pieten aangereden. Op stepjes, skateboards, eenwielers. Op ons schooltje mag groep 8 altijd piet zijn, iets wat de kinderen zelf hartstikke leuk vinden.


Vol verwachting stond iedereen te wachten.En kijk daar in de verte!


Een koets,  met lichtjes en prachtige zwarte paarden. Een piet op de bok.En ja hoor! Sinterklaas zat erin!
Lottepietje deelde pepernoten uit.
Lekker geinen met haar vriendinnen.Er werden nog wat liedjes gezongen voor Sinterklaas.


In de klas stonden de surprises al klaar. Net als ieder jaar hadden ze er zoveel werk van gemaakt. Er stonden zulke mooie bij!Lottes giraf was een klein beetje mank geworden.Ik dwaalde een beetje door de school. Nog even wat van de Sintsfeer opsnuiven. Ik weet nog zo goed hoe het voelde toen ik zelf op school zat. Ik genoot zo van de gezelligheid in december. Vond de lichtjes zo gezellig. De hele school kwam samen in de gemeenschappelijke ruimte.


Die koppies van de kleintjes. Vol spanning en verwachting. Het blijft een magisch feest.


En ja hoor! De pieten hadden de hunebedstenen gevonden.Gezelligheid in de andere klassen.
De klassecadeaus werden uitgedeeld en daarna mocht iedereen naar zijn eigen klas. Ik liep nog heel even mee.Lotte had er zoveel zin in gehad, de surprises.


Maar nu moest de mamarazzi weg. Vond ze. En ze heeft gelijk. Maar ik heb toch mooi een beetje van de sfeer vastgelegd. Voor later.


Comments

Elsbeth said…
Via Facebook op je blog terecht gekomen. Wat leuk al die foto's en je verhaaltjes er bij. Nynke was heel blij met de giraf, wat heeft Lotte er veel werk van gemaakt! Onze katten vinden hem ook heel leuk, want die wonen nu in zijn buik.
Groetjes, Elsbeth

Popular posts from this blog

Beetje dramatisch: the end of a dream

Een beetje fatalistisch kan ik soms wel zijn. Ik kan er niets aan doen, ben niet zo heel materialistisch en hecht me niet direct aan spullen, maar soms vertegenwoordigen spullen wel een stukje levensgeluk.
Onze caravan bijvoorbeeld. Als een oudje kwam hij binnen, en vooral Joost heeft er zoveel uren werk ingestoken: alles schoonmaken, repareren, verven. We lieten de banken opnieuw bekleden, namen een fris vloerbedekkinkje. Met veel moeite zetten we hem op de rand van de 'camping' en sloten we water aan en zorgden voor gas voor de verwarming.
De mancave was het, waar Joost en zijn vrienden af en toe een biertje dronken.  Een chillruimte voor de kinderen, die er feestjes gaven en waar hun vriendinnen bleven logeren. Een uitvalsbasis voor mij was het, om een beetje de rust op te zoeken en lekker in het zonnetje te lezen, uitkijkend over de weilanden.
Een symbool voor ons geluk hier in de polder: dat je de dingen kunt maken door er hard voor te werken en dan de tijd te nemen erva…

Onderduiken

Even geen uitgebreide blogjes. Op het moment zet ik alle zeilen bij en de tanden op elkaar.


Voor iedereen die ook genoeg heeft van de winter: het komt er echt weer aan. Dat mooie licht van vandaag is een voorbode van alle mooie dagen die weer gaan komen.
Keep your head up Keep your heart strong

Dit wil ik onthouden van januari

Januari was een van de somberste maanden sinds de weermetingen, met heel veel regen, mist en heel weinig zon.

Dat vraagt om troosteten: lekker versgemaakte uiensoep van Joost met gegratineerd stokbrood.

En ieder momentje dat de zon even te zien was, dook ik er boven op. Wat een mooie zonsondergang!

Monki/Kleine Sammy komt met me mee de dijk over.

Toetsweek. Hard aan het leren. Maar met resultaat: even opscheppen hoor, maar mijn Isa had zomaar het allerhoogste wiskundecijfer van heel 5 Havo en het allerhoogste economiecijfer uit haar klas.


Lotte is ook goed bezig, die heeft haar eigen leerlocatie opgezocht. Slim!

Hai!

Ik moest een dagje werken in Rotterdam en combineerde dat met een snel kijkje in de Markthal. Ik had al zoveel foto's gezien van het prachtige plafond. Dat vond ik dan ook meteen het mooiste daar. De hal was verder niet echt levendig, bijna een beetje uitgestorven. Weliswaar best een paar leuke tentjes, maar volgens mij hartstikke duur.

In Rotterdam was er bloesem.L…

Klik om verder te bladeren in mijn blog

Show more