Skip to main content

Walk of life - random pictures


Een wandelingetje. Zo rond lunchtijd. Even naar buiten.


Mijlpaal. De laatste Sint Maarten. Lotte ging met haar vriendinnen langs de deuren. Voor de laatste keer (denk ik).


Ik hing eindelijk eens nieuwe foto's op in de gang. De andere hingen er al 6 jaar. Leuk om nu weer wat recentere plaatjes te hebben hangen.


Ik pakte een cadeautje in voor een lieve vriendin.


Ochtend.


De lampion van Lotte. Zo schattig geworden!


Ik zette de dingetjes anders op de kast in de gang.


De boom, bijna kaal. Maar zie je dat dappere blaadje, daar links boven?


De zon gaat alweer onder. Nog net op tijd voor een wandelingetje. Zo kom ik toch een beetje aan mijn kilometers.


Ochtend. Die reiger zit er iedere ochtend.Hardlopen wilde helemaal niet. Pfff. Stom vond ik het, die zware benen en dat lichte gevoel in mijn lijf. Irritant en frustrerend. Maar ik kon het lekker even stom vinden en de volgende dag weer vrolijk opnieuw beginnen.


Oh, wat was dit mooi! Zulk bijzonder licht. Geen filters gebruikt. Doe ik bijna nooit overigens.

Het is met recht herfst, met al die regen en storm.


Joost maakte heerlijke kaasfondue.Regen en zonneschijn.


En weer een ochtend.


Sammy kwam meewerken, maar ze was een beetje lui. Viel zo met haar koppetje op mijn bureau in slaap. En knorren. Zo lief!


Weer een wandelingetje. Nu er zo weinig daglicht is, zit ik iedere ochtend even achter mijn lamp, maar ik zorg er ook voor dat ik in ieder geval een minuut of 20 buiten ben, als het licht is. Ook in de regen.


Alweer bijna donker.


En weer een nieuwe dag.
De zon was zo mooi vanmorgen, ik besloot een stukje verder te fietsen dan alleen naar Lottes school. Dit is zo'n schattig weggetje, slingerend door het dorp.


Ik fietste zo de zon tegemoet!Comments

Popular posts from this blog

Beetje dramatisch: the end of a dream

Een beetje fatalistisch kan ik soms wel zijn. Ik kan er niets aan doen, ben niet zo heel materialistisch en hecht me niet direct aan spullen, maar soms vertegenwoordigen spullen wel een stukje levensgeluk.
Onze caravan bijvoorbeeld. Als een oudje kwam hij binnen, en vooral Joost heeft er zoveel uren werk ingestoken: alles schoonmaken, repareren, verven. We lieten de banken opnieuw bekleden, namen een fris vloerbedekkinkje. Met veel moeite zetten we hem op de rand van de 'camping' en sloten we water aan en zorgden voor gas voor de verwarming.
De mancave was het, waar Joost en zijn vrienden af en toe een biertje dronken.  Een chillruimte voor de kinderen, die er feestjes gaven en waar hun vriendinnen bleven logeren. Een uitvalsbasis voor mij was het, om een beetje de rust op te zoeken en lekker in het zonnetje te lezen, uitkijkend over de weilanden.
Een symbool voor ons geluk hier in de polder: dat je de dingen kunt maken door er hard voor te werken en dan de tijd te nemen erva…

Onderduiken

Even geen uitgebreide blogjes. Op het moment zet ik alle zeilen bij en de tanden op elkaar.


Voor iedereen die ook genoeg heeft van de winter: het komt er echt weer aan. Dat mooie licht van vandaag is een voorbode van alle mooie dagen die weer gaan komen.
Keep your head up Keep your heart strong

Dit wil ik onthouden van januari

Januari was een van de somberste maanden sinds de weermetingen, met heel veel regen, mist en heel weinig zon.

Dat vraagt om troosteten: lekker versgemaakte uiensoep van Joost met gegratineerd stokbrood.

En ieder momentje dat de zon even te zien was, dook ik er boven op. Wat een mooie zonsondergang!

Monki/Kleine Sammy komt met me mee de dijk over.

Toetsweek. Hard aan het leren. Maar met resultaat: even opscheppen hoor, maar mijn Isa had zomaar het allerhoogste wiskundecijfer van heel 5 Havo en het allerhoogste economiecijfer uit haar klas.


Lotte is ook goed bezig, die heeft haar eigen leerlocatie opgezocht. Slim!

Hai!

Ik moest een dagje werken in Rotterdam en combineerde dat met een snel kijkje in de Markthal. Ik had al zoveel foto's gezien van het prachtige plafond. Dat vond ik dan ook meteen het mooiste daar. De hal was verder niet echt levendig, bijna een beetje uitgestorven. Weliswaar best een paar leuke tentjes, maar volgens mij hartstikke duur.

In Rotterdam was er bloesem.L…

Klik om verder te bladeren in mijn blog

Show more