Skip to main content

Terug naar de basis


Een van de leuke dingen van op reis gaan, is het thuiskomen.
Na een prima nachtvlucht, waar ik twee films keek en twee uurtjes sliep, was ik wel toe aan koffie. Het waren maar een paar dagen, maar de wereld daar is zo compleet anders, dat ik weer met hele verse ogen naar mijn eigen wereld keek. Wat is Schiphol eigenlijk vies. Vooral het station. Na de blinkende vloeren, viel hier vooral op hoe het vuil naast de overvolle prullenbakken lag en hoe de vloeren kleefden van viezigheid en kauwgomresten. Ik nipte aan mijn koffie.


Met de trein reed ik terug naar mijn basis. Back to the basics. In de dubbele betekenis van het woord. Terug naar de basis van mijn lieve gezin. Heerlijk om te weten waar je naar terugreist. Terug naar de basis van het simpele leven. Zonder al die winkels, die opsmuk, die hoge flats. Wat waardeerde ik de mooie ochtendlucht opeens extra. En het lege land. De fietsers. De bomen, bijna kaal nu. De modderige weilanden. Het pastelkleurige ochtendlicht. Water, niet zwembadturquoise, maar spiegelend donker. Wat woon ik toch mooi en wat is Nederland toch fijn.Ik haalde diep adem. Heerlijk, frisse lucht, niet dat hele warme. En ik luisterde, naar alle ganzen en vogels. Niet naar het gezoem van de airco's en alle auto's en bouwactiviteiten. Ik keek rond, met uitzichten overal om me heen, dat weidse waar ik zo enorm van ben gaan houden. En ik realiseer me nog meer dat ik geen stadmeisje meer ben. Hoe leuk het ook is voor een paar dagen, maar ik hoor thuis in de prut.

En dat was het. In de tuin zijn ze druk bezig met het inplanten. Het gaat geweldig mooi worden, ik zie het al helemaal voor me. Maar nu is het nog een vieze prutbende.


Aan de andere kant van de dijk is het stil. Ik ben weer thuis.


Maandag is een rare dag. Ik slaap nog twee uurtjes en ga dan aan het werk. Maar mijn hoofd is er niet bij. Kort nachtje, al die indrukken. Die avond lig ik er vroeg in. Dinsdagochtend breng ik Isa naar de bus. Het is grijs en grauw. Het regent. Het is nog donker. Maar ik ben blij. Blij om thuis te zijn en nog blijer dat ik me niet zo voel als vorig jaar rond deze tijd. 


Als de basis goed is, heb je niet veel nodig. Een uitzicht. De zon die opkomt. Ook al is dat altijd hetzelfde, het is iedere dag weer anders.Weer aan het werk. Het is druk. Ik heb een hoop in te halen. Mijn luie stagiaire is niet van plan me te helpen.


Woensdag loop ik weer in mijn eigen polder. In de zalige frisse lucht. Wat een fantastisch loopweer.In mijn nieuwe loopbroek. Met alle mooie herinneringen van Dubai en Suus in mijn hoofd, maar nu weer lekker thuis.


Er gaat niets boven een oerhollands landschap.


De kortste dagen zijn bijna aangebroken. Op die bewolkte dagen lijkt het alsof het helemaal niet echt licht wordt. Nog een paar weken en de dagen gaan alweer lengen. Ik kijk naar weer een nieuwe zonsopkomst.Zwaai Lotte uit. Fijne dag!


Donderdag is het stralend weer. Ik heb er amper tijd voor. Zoveel werk in te halen. Geeft niets, het gaat lekker, ik voel me opgeladen. En ik maak tijd om tussendemiddag een korte wandeling langs de dijk te maken. Waar mijn buren netjes voor me poseren.


Voor ik het weet is het weer donker. Ik kan nog net met mijn hoofd uit het raam een mooi plaatje schieten.


En dan is het alweer vrijdag. Vorige week werd ik wakker in Dubai. Nu ben ik weer thuis. Terug bij mijn basis.En ik zag dat het goed was.


Comments

elsy said…
fanatstic pictures of dubai but your home is much nicer and more real

Popular posts from this blog

Onderduiken

Even geen uitgebreide blogjes. Op het moment zet ik alle zeilen bij en de tanden op elkaar.


Voor iedereen die ook genoeg heeft van de winter: het komt er echt weer aan. Dat mooie licht van vandaag is een voorbode van alle mooie dagen die weer gaan komen.
Keep your head up Keep your heart strong

Kleur in huis

Feestje in de week: verse bloemen van mijn favoriete bloemist. Het is een week verder nu, maar ze staan nog steeds prachtig.

De zon geeft er nog extra kleur aan.Het mag buiten wel vriezen, vanachter het glas lijkt het echt lente.

Hard aan het leren.


Lekker aan het lopen.Vanuit de auto na een werkdag in Amsterdam. Fijn dat de zon steeds later onder gaat.
Mooie lucht!


Met Isa netflixte ik deze lekkere film. Gezellig, een avondje tv kijken.En weer een rondje!


De mimosa staat er zo uitbundig bij.


Bijna mijn eerste blaadje vol. Heel lang hield ik me niet bezig met het vergelijken van mijn loopjes, maar nu ik in training ben, wil ik ook wel iedere keer een beetje verder of een beetje sneller en ben ik heel nerderig naast de afstand en tijd ook mijn tempo en snelheid aan het berekenen.

Dit wil ik onthouden van januari

Januari was een van de somberste maanden sinds de weermetingen, met heel veel regen, mist en heel weinig zon.

Dat vraagt om troosteten: lekker versgemaakte uiensoep van Joost met gegratineerd stokbrood.

En ieder momentje dat de zon even te zien was, dook ik er boven op. Wat een mooie zonsondergang!

Monki/Kleine Sammy komt met me mee de dijk over.

Toetsweek. Hard aan het leren. Maar met resultaat: even opscheppen hoor, maar mijn Isa had zomaar het allerhoogste wiskundecijfer van heel 5 Havo en het allerhoogste economiecijfer uit haar klas.


Lotte is ook goed bezig, die heeft haar eigen leerlocatie opgezocht. Slim!

Hai!

Ik moest een dagje werken in Rotterdam en combineerde dat met een snel kijkje in de Markthal. Ik had al zoveel foto's gezien van het prachtige plafond. Dat vond ik dan ook meteen het mooiste daar. De hal was verder niet echt levendig, bijna een beetje uitgestorven. Weliswaar best een paar leuke tentjes, maar volgens mij hartstikke duur.

In Rotterdam was er bloesem.L…

Klik om verder te bladeren in mijn blog

Show more