Skip to main content

Mooie dingen van de herfst

De herfst is vol mooie dingen.

Zo leuk, de meiden gingen samen shoppen. Voor het eerst met zijn tweetjes op pad. Met de trein naar Zaandam. Isa vond dat Lotte wel een beetje een restyling kon hebben, met de middelbare school in het vooruitzicht en Lotte had heel wat nieuwe kleren nodig. Isa ging mee om te helpen kiezen. Samen hebben ze geluncht in de Hema en blij kwamen ze terug met allemaal leuke dingen. 


De herfst is ook klustijd. (voor Joost, ik heb er even te weinig energie voor allemaal). Kantoorgedeelte en showroom aangepast. En daar hang ik dan opeens levensgroot. Schrikken hoor.


Ik deed ochtendyoga met Adriene. Heerlijk ontspannen. De regelmatige yoga hou ik erin, al blijf ik verschillende soorten combineren, gewoon een paar keer per week een lesje.


De herfst is ook: Boswandelingen. Het was er nog niet heel echt van gekomen, maar zaterdag gingen Lotte en ik op pad. Op zoek naar de roodmetwittestippenpaddenstoel, onze jaarlijkse queeste.


Mooie omgeving hoor. Andere koek dan die platte polder van ons. Het bos en bomen, dat mis ik wel eens.


Zo heee, die heeft even een setje hoorns...


Klein meisje bij grote boom.
Het was er prachtig en dat het regende, dat deerde ons niet. Het gaf ons een extra stoer gevoel.


We deden ook nog een geocache. Een ienieminie....


De schapen op de hei.Wat is het hier mooi, verzuchtten we om de beurt.


Daarna lunch met thee en appeltaart!Thuis lag er een verrassing. Zomaar een heel mooi pakketje kaartjes. Zonder afzender. Nu ben ik heel nieuwsgierig van wie ze komen. Iemand?


De herfst is ook: alle kaarsjes aan.


Zomaar een herfstblad op het raam.


De herfst is nog meer klussen. Project tuin is nog steeds on the go.... Een helse klus, maar het gaat supermooi worden.


Nog meer herfstgeluk: een zondagmorgen met geurende kaneelbroodjes, koffie, chillen.


Ook met mijn iphone maakte ik best een prima foto van de passiebloem.


Deze veertjes vond ik zo leuk staan. Maar er is iemand in huis die ze nog leuker vindt.... Sammy steelt ze iedere keer opnieuw.


Niet alleen in de herfst, maar altijd mooi: ons strandje.
Goedemorgen Rocky, eet smakelijk....


Lekker warm kopje thee, iemand?


Fijne dag!
Fijne herfst!

Comments

Popular posts from this blog

Donkere wolken en een eiland in het IJ

Na het eten, na de koffie. Joost en ik kijken elkaar aan, 'nog een stukje lopen samen?'
We rijden een stukje verderop langs de dijk en zetten de auto bij de camping neer. Als we de dijk overlopen zien we enorme donkere wolken onze kant op komen. Een machtig mooi gezicht.


We lopen een rondje, langs een zielig konijn met een enorme tumor op zijn borst, dat stilletjes in het gras zit. Langs wuivend riet en opvliegende spreeuwen. Hier en daar een spetter, en als we bijna weer terug zijn, barst de bui los. Dikke druppels kletteren op ons hoofd. We hebben de wind in de rug en laten ons maar natregenen.


Op weg naar huis zien we de zon weer tevoorschijn komen. En thuis wacht een verrassing.


We drogen ons snel af en trekken droge kleren aan. Ik zet een kopje thee. En verder kijk ik alleen naar het prachtige licht. Niets meer nodig verder.
Andere avond, zelfde mooie Hollandse luchten.


Ook weer een wandelingetje op de dijk, met prachtige wolken.En dan de volgende morgen beginnen met ko…

April doet wat ie wil. En mei ook

Dit zijn Joost en Lotte.  Joost spaart auto's. Net als vroeger. Alleen zijn ze nu groter. Lotte vindt het wel grappig. Ik ook. Vooral deze leuke nieuwe. Mijn lievelings op het moment!

We gingen er een stukje mee touren.Naar de molen, waar muziek was. Met weinig bezoekers, want het was KOUD!

Gelukkig had ik mijn eigenwijsheid laten varen en mijn echte winterjas weer van zolder gehaald. Mijn tussenjas (die eigenlijk de afgelopen weken ook niet voldeed) trok het echt niet meer, die koude wind.

Gelukkig konden we er wel om lachen. Hoe kan dat ook anders, in zo'n grappig autootje.

Herfstvakantiedingen doen: Bowlen met het gezin + aanhang. Gezellig avond, vooral het laatste potje, want toen won ik ;).


Wandelingetje.


En toen was het opeens warm. Gek genoeg maar op een paar plekjes in onze tuin. Hier achter de caravan op de camping zelfs zo warm dat ik binnen no time al mijn kleren uit had gedaan en in mijn ondergoed in de zon zat te lezen. Zo lekker!

Lotte voegde zich bij me. Ze ha…

Week 16: dingen uit deze tijd

Wat maakt het dagelijkse leven fijn deze dagen? In de opmars naar het 'echte' warme voorjaar word ik blij van veel dingen. Niet alleen de belofte van de komende warmere maanden, maar juist ook dit grillige aprilweer heeft zijn charme. Groeiseizoen.
Nieuwe plannen. Joost recyclete een oud bad tot hot tub to be. Kwestie van straks een vuurtje onder stoken en dan in bad uitzicht op de ondergaande zon. Hoe cool is dat nu weer?

De zon is alweer zo vroeg op dat ik 'm niet meer op zie komen. Al voor half 7 en dan lig ik nog in mijn bedje. Maar ik begin de dagen wel bijna altijd aan het IJsselmeer. Als ik de dijk opklim, de ganzen nu met hun ganzenkuikens, zie wegvluchten, de wolken boven het water zie hangen, dan weet ik dat het goed is.De liefste kat van de wereld deze knorrie, eh, Rocky. Hij snurkt zo hard en kan zo goed luieren. 

Zo'n fijn stukje vind ik dit. De lage polder met de molen. Als kind speelde ik hier af en toe bij kennissen van de ouders van een vriendin, die…

Klik om verder te bladeren in mijn blog

Show more