Skip to main content

Mooie dingen van de herfst

De herfst is vol mooie dingen.

Zo leuk, de meiden gingen samen shoppen. Voor het eerst met zijn tweetjes op pad. Met de trein naar Zaandam. Isa vond dat Lotte wel een beetje een restyling kon hebben, met de middelbare school in het vooruitzicht en Lotte had heel wat nieuwe kleren nodig. Isa ging mee om te helpen kiezen. Samen hebben ze geluncht in de Hema en blij kwamen ze terug met allemaal leuke dingen. 


De herfst is ook klustijd. (voor Joost, ik heb er even te weinig energie voor allemaal). Kantoorgedeelte en showroom aangepast. En daar hang ik dan opeens levensgroot. Schrikken hoor.


Ik deed ochtendyoga met Adriene. Heerlijk ontspannen. De regelmatige yoga hou ik erin, al blijf ik verschillende soorten combineren, gewoon een paar keer per week een lesje.


De herfst is ook: Boswandelingen. Het was er nog niet heel echt van gekomen, maar zaterdag gingen Lotte en ik op pad. Op zoek naar de roodmetwittestippenpaddenstoel, onze jaarlijkse queeste.


Mooie omgeving hoor. Andere koek dan die platte polder van ons. Het bos en bomen, dat mis ik wel eens.


Zo heee, die heeft even een setje hoorns...


Klein meisje bij grote boom.
Het was er prachtig en dat het regende, dat deerde ons niet. Het gaf ons een extra stoer gevoel.


We deden ook nog een geocache. Een ienieminie....


De schapen op de hei.Wat is het hier mooi, verzuchtten we om de beurt.


Daarna lunch met thee en appeltaart!Thuis lag er een verrassing. Zomaar een heel mooi pakketje kaartjes. Zonder afzender. Nu ben ik heel nieuwsgierig van wie ze komen. Iemand?


De herfst is ook: alle kaarsjes aan.


Zomaar een herfstblad op het raam.


De herfst is nog meer klussen. Project tuin is nog steeds on the go.... Een helse klus, maar het gaat supermooi worden.


Nog meer herfstgeluk: een zondagmorgen met geurende kaneelbroodjes, koffie, chillen.


Ook met mijn iphone maakte ik best een prima foto van de passiebloem.


Deze veertjes vond ik zo leuk staan. Maar er is iemand in huis die ze nog leuker vindt.... Sammy steelt ze iedere keer opnieuw.


Niet alleen in de herfst, maar altijd mooi: ons strandje.
Goedemorgen Rocky, eet smakelijk....


Lekker warm kopje thee, iemand?


Fijne dag!
Fijne herfst!

Comments

Dit vinden anderen leuk nu

Random zomerfotootjes

Het water is weer tot rust gekomen, de ergste golfslag is weg. Zo mooi vind ik het dan, hoe de wolken weerspiegeld worden in het water. Zeker als je aan het zwemmen bent, dan zit je daar echt Middenin. Zo fijn!

Ik kan daar echt zo van genieten, even koffie aan het water.

Nichtje Fie werd 5 en kreeg een zeemeerminnenstaart. Wat cool zeg!


Gewoon nog maar wat plaatjes van het water, ik krijg er zelf nooit genoeg van, hopelijk jij ook niet (anders klik je maar weg ;))


De kippen en haan zijn gewend aan de nieuwe slaapplek van de haan en verzamelen daar 's morgens voor het eten. De kuikens zijn al groot en ik denk dat de twee witte allebei haantjes zullen worden. Als dat maar goed gaat straks....


Prachtige zonsondergang. Cadeautje aan het einde van de dag.


Isa stuurde een fotootje, die was nog even naar Reuring met vriendinnen. Gezellig dat ze ons dan een beetje op de hoogte houdt in de familie app groep.


Zomereten: veel kleur. Daar word je toch blij van?


Tijd van de toetsweken. Het is…

Walk with me, loop je een eindje mee?

Loop je een eindje mee door de tuin? Het is zo'n mooie avond, met dat zachte goudkleurige licht. Door mijn 'pak-nog-minder-mijn-telefoon-experiment' neem ik deze keer mijn echte camera weer eens mee. En eerlijk is eerlijk, hoe mooi de foto's van mijn Samsung ook kunnen zijn, dit is toch wel net even een tikkie mooier. 
Door mijn camera kijk ik extra goed naar alles om me heen. De zachte haartjes van de planten, stuifmeelkorrels, de voelsprieten van een vlinder, hoe de kleur verandert als je je blik verandert van met de zon mee naar tegen het licht in. En niet alleen mijn ogen, ook mijn andere zintuigen zet ik goed aan het werk. Het ruikt zo lekker, in de avond in de tuin. De geur van lavendel, van de vlinderstruiken. En het al beetje vochtige gras aan mijn voeten (met hier en daar een naaktslak, ieuw!), het windje dat door mijn haren waait.
Ik ben een bofkont, dat ik hier woon. Maar wel een bofkont die dat heel goed beseft en er misschien wel meer dan wie ook van kan …

Zomers weekend

Zo'n zomers weekend vraagt erom om in het water te beginnen. Heerlijk stuk gezwommen. Alleen nog een staart en ik ben een zeemeermin ;).Met Lotte maakte ik dit heerlijke toetje: Rabarber in kleine stukjes even koken. Banaan erdoor, schepje suiker en wat custardpoeder, in stukjes geknipte marshmellows erover en dan in de oven.


De perfecte mix van zuur, zoet, romig en zomer.


Boek uitgelezen. De recensies waren niet zo positief, maar ik vond het een bijzonder boek. Over een vrouw die in de jeugdzorg werkt en daarin alles goed wil doen, maar ondertussen haar eigen zoon uit het oog verliest.
De zoon komt door allerlei suffe omstandigheden en domme puberkeuzes in de ene na de andere ellende terecht. Mede door zijn vrienden die praten in osso en wallah en andersoortige straattaal.
Een derde hoofdrolspeler is de uitgerangeerde leraar, die tegenwoordig liever vogels kijkt maar een beginnende vriendschap sluit met de zoon.

Als de moeder op haar werk in de problemen komt omdat er een kind …