Skip to main content

Magische morgen

Het was (voor mijn doen) laat geworden na een feestje gisteren en loom draaide ik me nog even om toen ik de zon door het raam voelde prikken. Voorzichtig deed ik één oog open en ik zag een blauwe lucht door het raam, met een goudgele glans van de zon. Op blote voetjes tippelde ik zachtjes naar beneden, snel naar buiten toe, waar de zon net boven de dijk uitkwam.


In het land was het een drukte van belang. De mist trok langzaam op en de ganzen kletsten honderduit. 


Af en toe vloog er een groepje op, zoefzoef, van het geluid van de vleugels.Het is zo'n bijzondere sfeer dan, op het landje. En ik zie de dingen misschien anders dan hoe veel andere mensen het zien. Want eerlijk, veel meer dan een stuk nat gras en een berg modder is het niet. Vol ganzenpoep en onkruid.

Maar zo 's morgensvroeg in dat gouden licht, dan lijkt het wel een veld vol diamantjes. Dan glinstert het en zindert het en hangt er een belofte in de lucht van een mooie dag.


Het is bijna niet vast te leggen, hoe het land er voor mij uitziet. Maar ik probeerde het toch.


Duizenden lichtjes, flonkerend in het groen.


In het zachte licht hangen de takken vol slingers.


Net kleine lichtjes. Alsof de kerstversiering is opgehangen.


Een veertje vol dauwdruppeltjes ving de zonnetstralen.


Het gaf bijna licht.

En ik weet wel dat de meeste mensen er gewoon voorbij zullen lopen, die natte troep, dat vocht wat via je broekspijp omhoog trekt. Zo'n veertje, daar zou je bijna achteloos bovenop stappen.


Maar ik vond het magisch. 


In de lucht een regenboog, of is dat nou een halo?


Spinnenweb.


Ergens verstopt nog een rozen bloeiend dingetje, ook ingepakt in kleine dauwdruppeltjes.


Een passiebloem, in de knop. Zo'n beetje net als ik, die ochtend, toen ik dat ene oog voorzichtig open deed.


En daarna volop uitstrekken, naar de eerste zonnestralen.


Een zee van glinstertjes.En wat kleur.


Een magische morgen.

Comments

wilmi said…
Nee hoor ik zie precies wat jij ziet, prachtig! Ik zou daar heel lang naar kunnen kijken en ook alles om me heen vergeten...
wilmi said…
Nee hoor ik zie precies wat jij ziet, prachtig! Ik zou daar heel lang naar kunnen kijken en ook alles om me heen vergeten...
Sil said…
Prachtig!!
Enne: ik zie het ook :-)
Bri said…
MOOI! Prachtige foto's, Jo!
Jolanda said…
Prachtig! Die glinsterende weilanden vind ik ook altijd zo prachtig. <3

Popular posts from this blog

Beetje dramatisch: the end of a dream

Een beetje fatalistisch kan ik soms wel zijn. Ik kan er niets aan doen, ben niet zo heel materialistisch en hecht me niet direct aan spullen, maar soms vertegenwoordigen spullen wel een stukje levensgeluk.
Onze caravan bijvoorbeeld. Als een oudje kwam hij binnen, en vooral Joost heeft er zoveel uren werk ingestoken: alles schoonmaken, repareren, verven. We lieten de banken opnieuw bekleden, namen een fris vloerbedekkinkje. Met veel moeite zetten we hem op de rand van de 'camping' en sloten we water aan en zorgden voor gas voor de verwarming.
De mancave was het, waar Joost en zijn vrienden af en toe een biertje dronken.  Een chillruimte voor de kinderen, die er feestjes gaven en waar hun vriendinnen bleven logeren. Een uitvalsbasis voor mij was het, om een beetje de rust op te zoeken en lekker in het zonnetje te lezen, uitkijkend over de weilanden.
Een symbool voor ons geluk hier in de polder: dat je de dingen kunt maken door er hard voor te werken en dan de tijd te nemen erva…

Onderduiken

Even geen uitgebreide blogjes. Op het moment zet ik alle zeilen bij en de tanden op elkaar.


Voor iedereen die ook genoeg heeft van de winter: het komt er echt weer aan. Dat mooie licht van vandaag is een voorbode van alle mooie dagen die weer gaan komen.
Keep your head up Keep your heart strong

Dit wil ik onthouden van januari

Januari was een van de somberste maanden sinds de weermetingen, met heel veel regen, mist en heel weinig zon.

Dat vraagt om troosteten: lekker versgemaakte uiensoep van Joost met gegratineerd stokbrood.

En ieder momentje dat de zon even te zien was, dook ik er boven op. Wat een mooie zonsondergang!

Monki/Kleine Sammy komt met me mee de dijk over.

Toetsweek. Hard aan het leren. Maar met resultaat: even opscheppen hoor, maar mijn Isa had zomaar het allerhoogste wiskundecijfer van heel 5 Havo en het allerhoogste economiecijfer uit haar klas.


Lotte is ook goed bezig, die heeft haar eigen leerlocatie opgezocht. Slim!

Hai!

Ik moest een dagje werken in Rotterdam en combineerde dat met een snel kijkje in de Markthal. Ik had al zoveel foto's gezien van het prachtige plafond. Dat vond ik dan ook meteen het mooiste daar. De hal was verder niet echt levendig, bijna een beetje uitgestorven. Weliswaar best een paar leuke tentjes, maar volgens mij hartstikke duur.

In Rotterdam was er bloesem.L…

Klik om verder te bladeren in mijn blog

Show more