Skip to main content

Magische morgen

Het was (voor mijn doen) laat geworden na een feestje gisteren en loom draaide ik me nog even om toen ik de zon door het raam voelde prikken. Voorzichtig deed ik één oog open en ik zag een blauwe lucht door het raam, met een goudgele glans van de zon. Op blote voetjes tippelde ik zachtjes naar beneden, snel naar buiten toe, waar de zon net boven de dijk uitkwam.


In het land was het een drukte van belang. De mist trok langzaam op en de ganzen kletsten honderduit. 


Af en toe vloog er een groepje op, zoefzoef, van het geluid van de vleugels.Het is zo'n bijzondere sfeer dan, op het landje. En ik zie de dingen misschien anders dan hoe veel andere mensen het zien. Want eerlijk, veel meer dan een stuk nat gras en een berg modder is het niet. Vol ganzenpoep en onkruid.

Maar zo 's morgensvroeg in dat gouden licht, dan lijkt het wel een veld vol diamantjes. Dan glinstert het en zindert het en hangt er een belofte in de lucht van een mooie dag.


Het is bijna niet vast te leggen, hoe het land er voor mij uitziet. Maar ik probeerde het toch.


Duizenden lichtjes, flonkerend in het groen.


In het zachte licht hangen de takken vol slingers.


Net kleine lichtjes. Alsof de kerstversiering is opgehangen.


Een veertje vol dauwdruppeltjes ving de zonnetstralen.


Het gaf bijna licht.

En ik weet wel dat de meeste mensen er gewoon voorbij zullen lopen, die natte troep, dat vocht wat via je broekspijp omhoog trekt. Zo'n veertje, daar zou je bijna achteloos bovenop stappen.


Maar ik vond het magisch. 


In de lucht een regenboog, of is dat nou een halo?


Spinnenweb.


Ergens verstopt nog een rozen bloeiend dingetje, ook ingepakt in kleine dauwdruppeltjes.


Een passiebloem, in de knop. Zo'n beetje net als ik, die ochtend, toen ik dat ene oog voorzichtig open deed.


En daarna volop uitstrekken, naar de eerste zonnestralen.


Een zee van glinstertjes.En wat kleur.


Een magische morgen.

Comments

wilmi said…
Nee hoor ik zie precies wat jij ziet, prachtig! Ik zou daar heel lang naar kunnen kijken en ook alles om me heen vergeten...
wilmi said…
Nee hoor ik zie precies wat jij ziet, prachtig! Ik zou daar heel lang naar kunnen kijken en ook alles om me heen vergeten...
Sil said…
Prachtig!!
Enne: ik zie het ook :-)
Bri said…
MOOI! Prachtige foto's, Jo!
Jolanda said…
Prachtig! Die glinsterende weilanden vind ik ook altijd zo prachtig. <3

Popular posts from this blog

Donkere wolken en een eiland in het IJ

Na het eten, na de koffie. Joost en ik kijken elkaar aan, 'nog een stukje lopen samen?'
We rijden een stukje verderop langs de dijk en zetten de auto bij de camping neer. Als we de dijk overlopen zien we enorme donkere wolken onze kant op komen. Een machtig mooi gezicht.


We lopen een rondje, langs een zielig konijn met een enorme tumor op zijn borst, dat stilletjes in het gras zit. Langs wuivend riet en opvliegende spreeuwen. Hier en daar een spetter, en als we bijna weer terug zijn, barst de bui los. Dikke druppels kletteren op ons hoofd. We hebben de wind in de rug en laten ons maar natregenen.


Op weg naar huis zien we de zon weer tevoorschijn komen. En thuis wacht een verrassing.


We drogen ons snel af en trekken droge kleren aan. Ik zet een kopje thee. En verder kijk ik alleen naar het prachtige licht. Niets meer nodig verder.
Andere avond, zelfde mooie Hollandse luchten.


Ook weer een wandelingetje op de dijk, met prachtige wolken.En dan de volgende morgen beginnen met ko…

April doet wat ie wil. En mei ook

Dit zijn Joost en Lotte.  Joost spaart auto's. Net als vroeger. Alleen zijn ze nu groter. Lotte vindt het wel grappig. Ik ook. Vooral deze leuke nieuwe. Mijn lievelings op het moment!

We gingen er een stukje mee touren.Naar de molen, waar muziek was. Met weinig bezoekers, want het was KOUD!

Gelukkig had ik mijn eigenwijsheid laten varen en mijn echte winterjas weer van zolder gehaald. Mijn tussenjas (die eigenlijk de afgelopen weken ook niet voldeed) trok het echt niet meer, die koude wind.

Gelukkig konden we er wel om lachen. Hoe kan dat ook anders, in zo'n grappig autootje.

Herfstvakantiedingen doen: Bowlen met het gezin + aanhang. Gezellig avond, vooral het laatste potje, want toen won ik ;).


Wandelingetje.


En toen was het opeens warm. Gek genoeg maar op een paar plekjes in onze tuin. Hier achter de caravan op de camping zelfs zo warm dat ik binnen no time al mijn kleren uit had gedaan en in mijn ondergoed in de zon zat te lezen. Zo lekker!

Lotte voegde zich bij me. Ze ha…

Week 16: dingen uit deze tijd

Wat maakt het dagelijkse leven fijn deze dagen? In de opmars naar het 'echte' warme voorjaar word ik blij van veel dingen. Niet alleen de belofte van de komende warmere maanden, maar juist ook dit grillige aprilweer heeft zijn charme. Groeiseizoen.
Nieuwe plannen. Joost recyclete een oud bad tot hot tub to be. Kwestie van straks een vuurtje onder stoken en dan in bad uitzicht op de ondergaande zon. Hoe cool is dat nu weer?

De zon is alweer zo vroeg op dat ik 'm niet meer op zie komen. Al voor half 7 en dan lig ik nog in mijn bedje. Maar ik begin de dagen wel bijna altijd aan het IJsselmeer. Als ik de dijk opklim, de ganzen nu met hun ganzenkuikens, zie wegvluchten, de wolken boven het water zie hangen, dan weet ik dat het goed is.De liefste kat van de wereld deze knorrie, eh, Rocky. Hij snurkt zo hard en kan zo goed luieren. 

Zo'n fijn stukje vind ik dit. De lage polder met de molen. Als kind speelde ik hier af en toe bij kennissen van de ouders van een vriendin, die…

Klik om verder te bladeren in mijn blog

Show more