Skip to main content

Magische morgen

Het was (voor mijn doen) laat geworden na een feestje gisteren en loom draaide ik me nog even om toen ik de zon door het raam voelde prikken. Voorzichtig deed ik één oog open en ik zag een blauwe lucht door het raam, met een goudgele glans van de zon. Op blote voetjes tippelde ik zachtjes naar beneden, snel naar buiten toe, waar de zon net boven de dijk uitkwam.


In het land was het een drukte van belang. De mist trok langzaam op en de ganzen kletsten honderduit. 


Af en toe vloog er een groepje op, zoefzoef, van het geluid van de vleugels.Het is zo'n bijzondere sfeer dan, op het landje. En ik zie de dingen misschien anders dan hoe veel andere mensen het zien. Want eerlijk, veel meer dan een stuk nat gras en een berg modder is het niet. Vol ganzenpoep en onkruid.

Maar zo 's morgensvroeg in dat gouden licht, dan lijkt het wel een veld vol diamantjes. Dan glinstert het en zindert het en hangt er een belofte in de lucht van een mooie dag.


Het is bijna niet vast te leggen, hoe het land er voor mij uitziet. Maar ik probeerde het toch.


Duizenden lichtjes, flonkerend in het groen.


In het zachte licht hangen de takken vol slingers.


Net kleine lichtjes. Alsof de kerstversiering is opgehangen.


Een veertje vol dauwdruppeltjes ving de zonnetstralen.


Het gaf bijna licht.

En ik weet wel dat de meeste mensen er gewoon voorbij zullen lopen, die natte troep, dat vocht wat via je broekspijp omhoog trekt. Zo'n veertje, daar zou je bijna achteloos bovenop stappen.


Maar ik vond het magisch. 


In de lucht een regenboog, of is dat nou een halo?


Spinnenweb.


Ergens verstopt nog een rozen bloeiend dingetje, ook ingepakt in kleine dauwdruppeltjes.


Een passiebloem, in de knop. Zo'n beetje net als ik, die ochtend, toen ik dat ene oog voorzichtig open deed.


En daarna volop uitstrekken, naar de eerste zonnestralen.


Een zee van glinstertjes.En wat kleur.


Een magische morgen.

Comments

wilmi said…
Nee hoor ik zie precies wat jij ziet, prachtig! Ik zou daar heel lang naar kunnen kijken en ook alles om me heen vergeten...
wilmi said…
Nee hoor ik zie precies wat jij ziet, prachtig! Ik zou daar heel lang naar kunnen kijken en ook alles om me heen vergeten...
Sil said…
Prachtig!!
Enne: ik zie het ook :-)
Bri said…
MOOI! Prachtige foto's, Jo!
Jolanda said…
Prachtig! Die glinsterende weilanden vind ik ook altijd zo prachtig. <3

Dit vinden anderen leuk nu

Random zomerfotootjes

Het water is weer tot rust gekomen, de ergste golfslag is weg. Zo mooi vind ik het dan, hoe de wolken weerspiegeld worden in het water. Zeker als je aan het zwemmen bent, dan zit je daar echt Middenin. Zo fijn!

Ik kan daar echt zo van genieten, even koffie aan het water.

Nichtje Fie werd 5 en kreeg een zeemeerminnenstaart. Wat cool zeg!


Gewoon nog maar wat plaatjes van het water, ik krijg er zelf nooit genoeg van, hopelijk jij ook niet (anders klik je maar weg ;))


De kippen en haan zijn gewend aan de nieuwe slaapplek van de haan en verzamelen daar 's morgens voor het eten. De kuikens zijn al groot en ik denk dat de twee witte allebei haantjes zullen worden. Als dat maar goed gaat straks....


Prachtige zonsondergang. Cadeautje aan het einde van de dag.


Isa stuurde een fotootje, die was nog even naar Reuring met vriendinnen. Gezellig dat ze ons dan een beetje op de hoogte houdt in de familie app groep.


Zomereten: veel kleur. Daar word je toch blij van?


Tijd van de toetsweken. Het is…

Walk with me, loop je een eindje mee?

Loop je een eindje mee door de tuin? Het is zo'n mooie avond, met dat zachte goudkleurige licht. Door mijn 'pak-nog-minder-mijn-telefoon-experiment' neem ik deze keer mijn echte camera weer eens mee. En eerlijk is eerlijk, hoe mooi de foto's van mijn Samsung ook kunnen zijn, dit is toch wel net even een tikkie mooier. 
Door mijn camera kijk ik extra goed naar alles om me heen. De zachte haartjes van de planten, stuifmeelkorrels, de voelsprieten van een vlinder, hoe de kleur verandert als je je blik verandert van met de zon mee naar tegen het licht in. En niet alleen mijn ogen, ook mijn andere zintuigen zet ik goed aan het werk. Het ruikt zo lekker, in de avond in de tuin. De geur van lavendel, van de vlinderstruiken. En het al beetje vochtige gras aan mijn voeten (met hier en daar een naaktslak, ieuw!), het windje dat door mijn haren waait.
Ik ben een bofkont, dat ik hier woon. Maar wel een bofkont die dat heel goed beseft en er misschien wel meer dan wie ook van kan …

Daily life in week 29: een beetje vakantie in iedere dag

Terug uit Slovenië en weer thuis bij mijn eigen gekke lieve mensen. Spelletje doen in de tuin, kijken naar de ondergaande zon, beetje onkruid trekken en alle bloemetjes vriendelijk toespreken. Het zijn de fijne dingen in het leven.

Zomer in Nederland. Laatste 'echte' werkweek, maar het voelt al als vakantie. Een paar uurtjes eerder stoppen en met zijn vieren nog even op pad. Ik had gelezen over het stadsstrand bij Zaandam en was benieuwd. Helaas bleek het gesloten te zijn, maar we lieten ons niet ontmoedigen en reden door naar Wormerveer, waar je ook zo heerlijk aan het water kunt zitten. Drankje, bitterballetje, lekker bijkletsen met zijn viertjes en ons verheugen op binnenkort: de roadtrip door Californië!Na het werk lekker in de tuin kroelen met Rocky die nogal opdringerig kan zijn.

Avondwandeling door het dorp, waar er een filmset is opgebouwd. Ik heb nog niet kunnen achterhalen welke film er werd gedraaid, maar ik snap ze. Het is een bijzonder mooie locatie.


Dag zon, be…