Skip to main content

Logeerpartij dag 2 - pyjamadagje


Sja, dat had ik kunnen weten natuurlijk. De spanningen van een gezette schoen leiden niet heel vaak tot lange uitslaapochtenden. Fie en Milou maakten het wel heel bont. Al om 5 uur maakten ze Lotte wakker, dat ze zo nieuwsgierig waren wat er in hun schoen zat. Lotte sliep bij de meisjes op de kamer en wist ze nog tot 6 uur in bed te houden, met wat kletsen. Maar toen hielden ze het niet langer. 
Pas om half 7 maakte Lotte mij wakker, de schat, dat ze nu echt graag hun cadeautjes wilden uitpakken, of ik wakker wilde worden. 

Ik stuurde Lotte nog maar even terug naar bed, om een beetje bij te komen.


Fie en Milou waren heel blij. Er zat weliswaar geen poezenhorloge in hun schoen, maar wel een kleine MyLittlePony en een zakje met wat pepernootjes en een schuimpje. En een cd met sinterklaasliedjes. 

Ik probeerde ze nog even te laten chillen op de bank onder een dekentje met de herhaling van de intocht van Sinterklaas. Maar Fie vond na 5 minuten de poes veel interessanter en bleef maar achter Sammy aan rennen, die van gekkigheid niet meer wist waar ze heen moest.


Tijd voor ontbijt dus maar. Fie wilde zelluf havermout maken en daarna ook nog brood. Milou had een lang verhaal over een bordje voor de korstjes, dat dan precies in het midden moest staan. Ik moest er een beetje om lachen. Werd ik nu in de maling genomen? Maar ze was zo serieus en bovendien was het vroeg en had ik geen zin in gedoe en zette ik dus een bordje neer. Precies in het midden. De meisjes aten wel 4 boterhammen op, vooral de hageltjes en het midden en ik probeerde er nog een educatief slagje aan te geven, over dat de boer en de bakker heel veel werk hadden aan het brood en dat het toch zonde was om het niet op te eten? Dat ze zo bovendien veel eerder weer honger zouden hebben 'dan neem ik toch nog een boterham?'.

Oke, tante Jo vindt het prima. En de kipjes waren blij ;).


Dit is veel leuker om te doen met de korstjes.Toen ik ze nog eens probeerde over te halen met 'maar die korstjes zijn toch heel lekker knapperig?' duwde Milou gul het bordje onder mijn neus. 'Jij mag ze wel opeten hoor'. Lekker ding.

Het regende en stormde buiten en we waren allemaal een beetje moe. Pyjamadagweer dus. Puzzelen, spelletjes doen. Gezellig!
Lotte bakte croissantjes met de meisjes voor de rest van de familie, die pas na tien uur wakker werd voor een tweede ontbijt.We bakten pepernoten.
Fijn voor Sammy, want die had zo heel eventjes rust ;).Kijken hoe lang ze in de oven moeten.... Geduldig wachten.


Of, eh, wachten? Dan kun je natuurlijk veel beter met Sammy spelen....
Tegen half 3 stortten de meisjes in. Ik bracht ze weer naar huis. Het was heel erg gezellig geweest!


Comments

Jolanda said…
Die koppies op de foto met het bordje vol korstjes. Prachtig. :-)

Dit vinden anderen leuk nu

Random zomerfotootjes

Het water is weer tot rust gekomen, de ergste golfslag is weg. Zo mooi vind ik het dan, hoe de wolken weerspiegeld worden in het water. Zeker als je aan het zwemmen bent, dan zit je daar echt Middenin. Zo fijn!

Ik kan daar echt zo van genieten, even koffie aan het water.

Nichtje Fie werd 5 en kreeg een zeemeerminnenstaart. Wat cool zeg!


Gewoon nog maar wat plaatjes van het water, ik krijg er zelf nooit genoeg van, hopelijk jij ook niet (anders klik je maar weg ;))


De kippen en haan zijn gewend aan de nieuwe slaapplek van de haan en verzamelen daar 's morgens voor het eten. De kuikens zijn al groot en ik denk dat de twee witte allebei haantjes zullen worden. Als dat maar goed gaat straks....


Prachtige zonsondergang. Cadeautje aan het einde van de dag.


Isa stuurde een fotootje, die was nog even naar Reuring met vriendinnen. Gezellig dat ze ons dan een beetje op de hoogte houdt in de familie app groep.


Zomereten: veel kleur. Daar word je toch blij van?


Tijd van de toetsweken. Het is…

Week 25: Midzomerweek - en zomer is het!

De week van midzomer, altijd een beetje een dubbel gevoel omdat de dagen weer korter gaan worden. Maar hee, de zomer is pas net begonnen en goed ook. Wat een heerlijke dagen! Werken is een beetje pittig met dit warme weer, maar als je klaar bent, begint er gewoon een heel nieuw stuk dag. En ook 's morgens vroeg is fijn, aan mijn strandje. Met zo'n begin voelt iedere dag een beetje als vakantie.
De bloemen die we Lotte gaven bij de voorstelling komen zo prachtig uit. Toverbalpioenen zijn het, en ze verkleuren langzaam van dieproze naar wit. 

Ik maak een wandeling door Purmerend op maandagavond, want Lotte doet een proefles dans. Later op de avond zwemmen we met vrienden heerlijk in het IJsselmeer en kletsen we in de tuin tot het donker is. 

Nu weer heel anders, de pioenen. Door het warme weer gaat het extra snel deze keer.


Tropenrooster: vroeg beginnen met werken. Tussendemiddag echt een uur lunchpauze en even heerlijk buiten zitten en op tijd weer klaar. 

Tijd voor een ijsje!

Walk with me, loop je een eindje mee?

Loop je een eindje mee door de tuin? Het is zo'n mooie avond, met dat zachte goudkleurige licht. Door mijn 'pak-nog-minder-mijn-telefoon-experiment' neem ik deze keer mijn echte camera weer eens mee. En eerlijk is eerlijk, hoe mooi de foto's van mijn Samsung ook kunnen zijn, dit is toch wel net even een tikkie mooier. 
Door mijn camera kijk ik extra goed naar alles om me heen. De zachte haartjes van de planten, stuifmeelkorrels, de voelsprieten van een vlinder, hoe de kleur verandert als je je blik verandert van met de zon mee naar tegen het licht in. En niet alleen mijn ogen, ook mijn andere zintuigen zet ik goed aan het werk. Het ruikt zo lekker, in de avond in de tuin. De geur van lavendel, van de vlinderstruiken. En het al beetje vochtige gras aan mijn voeten (met hier en daar een naaktslak, ieuw!), het windje dat door mijn haren waait.
Ik ben een bofkont, dat ik hier woon. Maar wel een bofkont die dat heel goed beseft en er misschien wel meer dan wie ook van kan …