Logeerpartij dag 2 - pyjamadagje


Sja, dat had ik kunnen weten natuurlijk. De spanningen van een gezette schoen leiden niet heel vaak tot lange uitslaapochtenden. Fie en Milou maakten het wel heel bont. Al om 5 uur maakten ze Lotte wakker, dat ze zo nieuwsgierig waren wat er in hun schoen zat. Lotte sliep bij de meisjes op de kamer en wist ze nog tot 6 uur in bed te houden, met wat kletsen. Maar toen hielden ze het niet langer. 
Pas om half 7 maakte Lotte mij wakker, de schat, dat ze nu echt graag hun cadeautjes wilden uitpakken, of ik wakker wilde worden. 

Ik stuurde Lotte nog maar even terug naar bed, om een beetje bij te komen.


Fie en Milou waren heel blij. Er zat weliswaar geen poezenhorloge in hun schoen, maar wel een kleine MyLittlePony en een zakje met wat pepernootjes en een schuimpje. En een cd met sinterklaasliedjes. 

Ik probeerde ze nog even te laten chillen op de bank onder een dekentje met de herhaling van de intocht van Sinterklaas. Maar Fie vond na 5 minuten de poes veel interessanter en bleef maar achter Sammy aan rennen, die van gekkigheid niet meer wist waar ze heen moest.


Tijd voor ontbijt dus maar. Fie wilde zelluf havermout maken en daarna ook nog brood. Milou had een lang verhaal over een bordje voor de korstjes, dat dan precies in het midden moest staan. Ik moest er een beetje om lachen. Werd ik nu in de maling genomen? Maar ze was zo serieus en bovendien was het vroeg en had ik geen zin in gedoe en zette ik dus een bordje neer. Precies in het midden. De meisjes aten wel 4 boterhammen op, vooral de hageltjes en het midden en ik probeerde er nog een educatief slagje aan te geven, over dat de boer en de bakker heel veel werk hadden aan het brood en dat het toch zonde was om het niet op te eten? Dat ze zo bovendien veel eerder weer honger zouden hebben 'dan neem ik toch nog een boterham?'.

Oke, tante Jo vindt het prima. En de kipjes waren blij ;).


Dit is veel leuker om te doen met de korstjes.Toen ik ze nog eens probeerde over te halen met 'maar die korstjes zijn toch heel lekker knapperig?' duwde Milou gul het bordje onder mijn neus. 'Jij mag ze wel opeten hoor'. Lekker ding.

Het regende en stormde buiten en we waren allemaal een beetje moe. Pyjamadagweer dus. Puzzelen, spelletjes doen. Gezellig!
Lotte bakte croissantjes met de meisjes voor de rest van de familie, die pas na tien uur wakker werd voor een tweede ontbijt.We bakten pepernoten.
Fijn voor Sammy, want die had zo heel eventjes rust ;).Kijken hoe lang ze in de oven moeten.... Geduldig wachten.


Of, eh, wachten? Dan kun je natuurlijk veel beter met Sammy spelen....
Tegen half 3 stortten de meisjes in. Ik bracht ze weer naar huis. Het was heel erg gezellig geweest!


1 comment:

Jolanda said...

Die koppies op de foto met het bordje vol korstjes. Prachtig. :-)

Dit vinden anderen leuk nu