Skip to main content

Logeerpartij - dag 1

Mijn nichtjes Fie en Milou kwamen logeren. Bepakt en bezakt, zoals dat gaat, kwamen ze aan. Gezellig! Lotte puzzelde met Fie, de puzzelkampioen. Ik ging met Milou de tuin in, om de laatste appeltjes te plukken en een enorme pan verse appelmoes te maken. Natuurlijk ook een appeltje gewoon eten.


Toen het begon te schemeren gingen we naar de intocht van Sinterklaas. Het was de eerste keer dat Fie en Milou Sinterklaas binnenhaalden en Fie vond het wel een beetje spannend. Gelukkig kon ze dicht bij Lotte blijven.


Er staan al veel kinderen te wachten en te zingen.


Zou hij wel komen?
Er waren al wel pieten vooruit gekomen, in een bootje, en Fie en Milou kregen pepernoten.


Lekker hoor!


En kijk daar nou, in de verte? wat zijn dat voor lichtjes?


Het is de boot van Sinterklaas!!!!


Ja, het is 'm echt!

Zwaaien!


Ze mochten ook nog hun schoen zetten. Daar hadden ze superveel zin in. "want ik denk dat ik het poezenhorloge in mijn schoen krijg", want de pepernotenpiet had gevraagd wat ze graag wilde van Sinterklaas en hij vond dit een heel mooi cadeau. Ik probeerde nog voorzichtig de verwachting een beetje te managen door uit te leggen dat je in je schoen vaak een klein cadeautje krijgt en op pakjesavond grotere cadeaus. Maar nee hoor, zei Milou beslist "een poezenhorloge is ook heel klein hoor".

Gezongen, gebadderd, tandengepoetst, slaappakken aan en voorlezen maar. Lotte las voor uit Otje en uit een ander boek.Welterusten lieve meisjes!!!!

Comments

Popular posts from this blog

Beetje dramatisch: the end of a dream

Een beetje fatalistisch kan ik soms wel zijn. Ik kan er niets aan doen, ben niet zo heel materialistisch en hecht me niet direct aan spullen, maar soms vertegenwoordigen spullen wel een stukje levensgeluk.
Onze caravan bijvoorbeeld. Als een oudje kwam hij binnen, en vooral Joost heeft er zoveel uren werk ingestoken: alles schoonmaken, repareren, verven. We lieten de banken opnieuw bekleden, namen een fris vloerbedekkinkje. Met veel moeite zetten we hem op de rand van de 'camping' en sloten we water aan en zorgden voor gas voor de verwarming.
De mancave was het, waar Joost en zijn vrienden af en toe een biertje dronken.  Een chillruimte voor de kinderen, die er feestjes gaven en waar hun vriendinnen bleven logeren. Een uitvalsbasis voor mij was het, om een beetje de rust op te zoeken en lekker in het zonnetje te lezen, uitkijkend over de weilanden.
Een symbool voor ons geluk hier in de polder: dat je de dingen kunt maken door er hard voor te werken en dan de tijd te nemen erva…

Onderduiken

Even geen uitgebreide blogjes. Op het moment zet ik alle zeilen bij en de tanden op elkaar.


Voor iedereen die ook genoeg heeft van de winter: het komt er echt weer aan. Dat mooie licht van vandaag is een voorbode van alle mooie dagen die weer gaan komen.
Keep your head up Keep your heart strong

Dit wil ik onthouden van januari

Januari was een van de somberste maanden sinds de weermetingen, met heel veel regen, mist en heel weinig zon.

Dat vraagt om troosteten: lekker versgemaakte uiensoep van Joost met gegratineerd stokbrood.

En ieder momentje dat de zon even te zien was, dook ik er boven op. Wat een mooie zonsondergang!

Monki/Kleine Sammy komt met me mee de dijk over.

Toetsweek. Hard aan het leren. Maar met resultaat: even opscheppen hoor, maar mijn Isa had zomaar het allerhoogste wiskundecijfer van heel 5 Havo en het allerhoogste economiecijfer uit haar klas.


Lotte is ook goed bezig, die heeft haar eigen leerlocatie opgezocht. Slim!

Hai!

Ik moest een dagje werken in Rotterdam en combineerde dat met een snel kijkje in de Markthal. Ik had al zoveel foto's gezien van het prachtige plafond. Dat vond ik dan ook meteen het mooiste daar. De hal was verder niet echt levendig, bijna een beetje uitgestorven. Weliswaar best een paar leuke tentjes, maar volgens mij hartstikke duur.

In Rotterdam was er bloesem.L…

Klik om verder te bladeren in mijn blog

Show more