Skip to main content

Happy things this week


Na de mist kwam de zon weer terug. Reden voor een feestje.


Wat is dat dan opeens fijn, zo ver kunnen kijken en die warmte voelen.


De polder ontwaakt.
Leuke werkdag: gaaf project in Amsterdam en een fotoklus bij een ander project.Amsterdam ligt er prachtig bij in de herfstzon.


Mobiel kantoor....En weer een zonnetje!Ik liep een herfstrondje hard. Het wil niet zo soepel deze weken. Mijn benen zijn zo zwaar en mijn lijf is zo vermoeid. En dat terwijl ik veel meer slaap en rust dan normaal. Beetje herfstmoeheid denk ik, en volgens mij is de enige oplossing om maar gewoon door te zetten en toch maar te gaan en zoveel mogelijk te genieten van het buiten zijn.


En daarna bijkomen op de bank, onder een dekentje, met een tijdschrift.


Herfst in de gang.


Gezellig eten met zijn viertjes.


De lucht was zo mooi roze.


Verder klussen in de tuin: de windsingel snoeien.


Ik had me opgegeven als vrijwilliger bij de vluchtelingenopvang in het dorp. Dat leek me goed, echt iets kunnen doén, in plaats van alleen maar verdrietig worden om de problematiek, want dat zet natuurlijk geen zoden aan de dijk. Een paar keer gebeld en gemaild en wat bleek, er waren zoveel vrijwilligers, ze hadden me niet in kunnen delen. Dat is dan wel weer fijn, dat er kennelijk zoveel mensen in de buurt betrokken zijn.


Met de katten knuffelen.


En vanmorgen weer een rondje. Het moest weer uit mijn tenen komen, maar het was wel erg mooi onderweg, met al die bladeren op de grond. Heb het mooi maar weer gedaan!


Comments

Willy said…
De foto van de kip die zo parmantig staspt vind ik zo mooi! Fijn weekend! X

Dit vinden anderen leuk nu

Random zomerfotootjes

Het water is weer tot rust gekomen, de ergste golfslag is weg. Zo mooi vind ik het dan, hoe de wolken weerspiegeld worden in het water. Zeker als je aan het zwemmen bent, dan zit je daar echt Middenin. Zo fijn!

Ik kan daar echt zo van genieten, even koffie aan het water.

Nichtje Fie werd 5 en kreeg een zeemeerminnenstaart. Wat cool zeg!


Gewoon nog maar wat plaatjes van het water, ik krijg er zelf nooit genoeg van, hopelijk jij ook niet (anders klik je maar weg ;))


De kippen en haan zijn gewend aan de nieuwe slaapplek van de haan en verzamelen daar 's morgens voor het eten. De kuikens zijn al groot en ik denk dat de twee witte allebei haantjes zullen worden. Als dat maar goed gaat straks....


Prachtige zonsondergang. Cadeautje aan het einde van de dag.


Isa stuurde een fotootje, die was nog even naar Reuring met vriendinnen. Gezellig dat ze ons dan een beetje op de hoogte houdt in de familie app groep.


Zomereten: veel kleur. Daar word je toch blij van?


Tijd van de toetsweken. Het is…

Week 25: Midzomerweek - en zomer is het!

De week van midzomer, altijd een beetje een dubbel gevoel omdat de dagen weer korter gaan worden. Maar hee, de zomer is pas net begonnen en goed ook. Wat een heerlijke dagen! Werken is een beetje pittig met dit warme weer, maar als je klaar bent, begint er gewoon een heel nieuw stuk dag. En ook 's morgens vroeg is fijn, aan mijn strandje. Met zo'n begin voelt iedere dag een beetje als vakantie.
De bloemen die we Lotte gaven bij de voorstelling komen zo prachtig uit. Toverbalpioenen zijn het, en ze verkleuren langzaam van dieproze naar wit. 

Ik maak een wandeling door Purmerend op maandagavond, want Lotte doet een proefles dans. Later op de avond zwemmen we met vrienden heerlijk in het IJsselmeer en kletsen we in de tuin tot het donker is. 

Nu weer heel anders, de pioenen. Door het warme weer gaat het extra snel deze keer.


Tropenrooster: vroeg beginnen met werken. Tussendemiddag echt een uur lunchpauze en even heerlijk buiten zitten en op tijd weer klaar. 

Tijd voor een ijsje!

Walk with me, loop je een eindje mee?

Loop je een eindje mee door de tuin? Het is zo'n mooie avond, met dat zachte goudkleurige licht. Door mijn 'pak-nog-minder-mijn-telefoon-experiment' neem ik deze keer mijn echte camera weer eens mee. En eerlijk is eerlijk, hoe mooi de foto's van mijn Samsung ook kunnen zijn, dit is toch wel net even een tikkie mooier. 
Door mijn camera kijk ik extra goed naar alles om me heen. De zachte haartjes van de planten, stuifmeelkorrels, de voelsprieten van een vlinder, hoe de kleur verandert als je je blik verandert van met de zon mee naar tegen het licht in. En niet alleen mijn ogen, ook mijn andere zintuigen zet ik goed aan het werk. Het ruikt zo lekker, in de avond in de tuin. De geur van lavendel, van de vlinderstruiken. En het al beetje vochtige gras aan mijn voeten (met hier en daar een naaktslak, ieuw!), het windje dat door mijn haren waait.
Ik ben een bofkont, dat ik hier woon. Maar wel een bofkont die dat heel goed beseft en er misschien wel meer dan wie ook van kan …