Skip to main content

Happy things this week


Na de mist kwam de zon weer terug. Reden voor een feestje.


Wat is dat dan opeens fijn, zo ver kunnen kijken en die warmte voelen.


De polder ontwaakt.
Leuke werkdag: gaaf project in Amsterdam en een fotoklus bij een ander project.Amsterdam ligt er prachtig bij in de herfstzon.


Mobiel kantoor....En weer een zonnetje!Ik liep een herfstrondje hard. Het wil niet zo soepel deze weken. Mijn benen zijn zo zwaar en mijn lijf is zo vermoeid. En dat terwijl ik veel meer slaap en rust dan normaal. Beetje herfstmoeheid denk ik, en volgens mij is de enige oplossing om maar gewoon door te zetten en toch maar te gaan en zoveel mogelijk te genieten van het buiten zijn.


En daarna bijkomen op de bank, onder een dekentje, met een tijdschrift.


Herfst in de gang.


Gezellig eten met zijn viertjes.


De lucht was zo mooi roze.


Verder klussen in de tuin: de windsingel snoeien.


Ik had me opgegeven als vrijwilliger bij de vluchtelingenopvang in het dorp. Dat leek me goed, echt iets kunnen doén, in plaats van alleen maar verdrietig worden om de problematiek, want dat zet natuurlijk geen zoden aan de dijk. Een paar keer gebeld en gemaild en wat bleek, er waren zoveel vrijwilligers, ze hadden me niet in kunnen delen. Dat is dan wel weer fijn, dat er kennelijk zoveel mensen in de buurt betrokken zijn.


Met de katten knuffelen.


En vanmorgen weer een rondje. Het moest weer uit mijn tenen komen, maar het was wel erg mooi onderweg, met al die bladeren op de grond. Heb het mooi maar weer gedaan!


Comments

Willy said…
De foto van de kip die zo parmantig staspt vind ik zo mooi! Fijn weekend! X

Popular posts from this blog

Donkere wolken en een eiland in het IJ

Na het eten, na de koffie. Joost en ik kijken elkaar aan, 'nog een stukje lopen samen?'
We rijden een stukje verderop langs de dijk en zetten de auto bij de camping neer. Als we de dijk overlopen zien we enorme donkere wolken onze kant op komen. Een machtig mooi gezicht.


We lopen een rondje, langs een zielig konijn met een enorme tumor op zijn borst, dat stilletjes in het gras zit. Langs wuivend riet en opvliegende spreeuwen. Hier en daar een spetter, en als we bijna weer terug zijn, barst de bui los. Dikke druppels kletteren op ons hoofd. We hebben de wind in de rug en laten ons maar natregenen.


Op weg naar huis zien we de zon weer tevoorschijn komen. En thuis wacht een verrassing.


We drogen ons snel af en trekken droge kleren aan. Ik zet een kopje thee. En verder kijk ik alleen naar het prachtige licht. Niets meer nodig verder.
Andere avond, zelfde mooie Hollandse luchten.


Ook weer een wandelingetje op de dijk, met prachtige wolken.En dan de volgende morgen beginnen met ko…

April doet wat ie wil. En mei ook

Dit zijn Joost en Lotte.  Joost spaart auto's. Net als vroeger. Alleen zijn ze nu groter. Lotte vindt het wel grappig. Ik ook. Vooral deze leuke nieuwe. Mijn lievelings op het moment!

We gingen er een stukje mee touren.Naar de molen, waar muziek was. Met weinig bezoekers, want het was KOUD!

Gelukkig had ik mijn eigenwijsheid laten varen en mijn echte winterjas weer van zolder gehaald. Mijn tussenjas (die eigenlijk de afgelopen weken ook niet voldeed) trok het echt niet meer, die koude wind.

Gelukkig konden we er wel om lachen. Hoe kan dat ook anders, in zo'n grappig autootje.

Herfstvakantiedingen doen: Bowlen met het gezin + aanhang. Gezellig avond, vooral het laatste potje, want toen won ik ;).


Wandelingetje.


En toen was het opeens warm. Gek genoeg maar op een paar plekjes in onze tuin. Hier achter de caravan op de camping zelfs zo warm dat ik binnen no time al mijn kleren uit had gedaan en in mijn ondergoed in de zon zat te lezen. Zo lekker!

Lotte voegde zich bij me. Ze ha…

Week 16: dingen uit deze tijd

Wat maakt het dagelijkse leven fijn deze dagen? In de opmars naar het 'echte' warme voorjaar word ik blij van veel dingen. Niet alleen de belofte van de komende warmere maanden, maar juist ook dit grillige aprilweer heeft zijn charme. Groeiseizoen.
Nieuwe plannen. Joost recyclete een oud bad tot hot tub to be. Kwestie van straks een vuurtje onder stoken en dan in bad uitzicht op de ondergaande zon. Hoe cool is dat nu weer?

De zon is alweer zo vroeg op dat ik 'm niet meer op zie komen. Al voor half 7 en dan lig ik nog in mijn bedje. Maar ik begin de dagen wel bijna altijd aan het IJsselmeer. Als ik de dijk opklim, de ganzen nu met hun ganzenkuikens, zie wegvluchten, de wolken boven het water zie hangen, dan weet ik dat het goed is.De liefste kat van de wereld deze knorrie, eh, Rocky. Hij snurkt zo hard en kan zo goed luieren. 

Zo'n fijn stukje vind ik dit. De lage polder met de molen. Als kind speelde ik hier af en toe bij kennissen van de ouders van een vriendin, die…

Klik om verder te bladeren in mijn blog

Show more