Skip to main content

Dubai dag 3: zelf op avontuur - de Creek


De derde en laatste dag slaap ik heerlijk uit. Suus en Andrew zijn al vroeg naar hun werk. Ik heb de dag voor mezelf. Lekker ontbijten met een grote bak yoghurt en fruit. Gisteren heb ik goed opgelet hoe ik moet lopen, van en naar de metro. Vandaag ga ik nog een nieuwe kant van Dubai ontdekken, na het moderne van de malls en de jachthaven en het rustige van de wijk Bastakiya wil ik nu graag naar de overkant van de Creek toe, waar de souks zijn en die blauwe boten die ik de tweede dag al zo gaaf vond.


Ik heb er zin in! Lekker veel foto's maken, voor thuis.


 Ik krijg het voor elkaar om meteen al 'te verdwalen'. Het appartementengebouw heeft twee uitgangen en ik loop de verkeerde richting op, maar ik heb het al snel door en langs deze mooie waterpijpetalage loop ik de goede kant op: richting de Mall of the Emirates, waar de metro is.


Nog even voor de zekerheid een foto van het gebouw van Suus maken, dan kan ik op de terugweg de weg nog vinden ;).


Kijk, daar is de skislope. Daar waar het binnen vriest, ook als het in de zomer boven de 40 graden is. Waar een pinguinkolonie woont en de enige overdekte zwarte piste ter wereld is. Gekte.


Via de mall loop ik naar de metro.


Het is overal zo schoon en glimmend.Ook de metrohaltes zelf zijn prachtig. Dit is de halte waar ik uitstap.Ik wandel een heel eind langs de Creek. Vergis me wel een beetje in de warmte, het is zo'n beetje het midden van de dag en er is amper schaduw. Dan is een graad of 28 voor mij wel een beetje veel van het goede. Voor de Dubaimensen is het echter koel. Ze lopen nu met winterjassen en sjaals. Kun je nagaan....


De boten vind ik zo fotogeniek. Het zijn voornamelijk vrachtschepen, dhows, die naar Iran, Jemen, en andere landen rondom de Perzische golf varen. Ze vervoeren van alles. Oude kantoormeubelen, autobanden, zakken met meel en er staat van alles uitgestald op de kade.

Prachtig vind ik het, het contrast van die oude houten boten en die moderne gebouwen. Het is een wondere wereld. En nergens voel ik me onveilig. De sfeer op straat is heel relaxed. Het drukste is het misschien in de souks, waar ik wel een aantal keer aangesproken word, of ik goud wil kopen, of mooie zonnenbrillen, of een tas. Maar ook hier is niemand vervelend. In Turkije en Aziƫ heb ik me veel ongemakkelijker gevoeld.


Verschillende kruiden en specerijen.In tegenstelling tot de rustige oude wijk gisteren, is het hier een drukte van belang. Net alsof ik in India loop. Geweldig vind ik het. Ik struin lekker door alle steegjes en straatjes, door de souks en langs gekke etalages.


Plotseling sta ik voor het Heritage house, een beetje een openluchtmuseum. Het is gratis en ik neem er een kijkje. Best de moeite waard. Een beetje zoals in het Tropenmuseum. En gek genoeg weer geen enkele toerist/bezoeker.


Dan begint mijn maag een beetje te rommelen, het is lunchtijd....

Comments

Anonymous said…
Ik ben er zes jaar geleden ook drie dagen geweest. Ik heb genoten van je foto's! Wat leuk om bekende en ook veel onbekende dingen te zien, dank! Eline

Dit vinden anderen leuk nu

Random zomerfotootjes

Het water is weer tot rust gekomen, de ergste golfslag is weg. Zo mooi vind ik het dan, hoe de wolken weerspiegeld worden in het water. Zeker als je aan het zwemmen bent, dan zit je daar echt Middenin. Zo fijn!

Ik kan daar echt zo van genieten, even koffie aan het water.

Nichtje Fie werd 5 en kreeg een zeemeerminnenstaart. Wat cool zeg!


Gewoon nog maar wat plaatjes van het water, ik krijg er zelf nooit genoeg van, hopelijk jij ook niet (anders klik je maar weg ;))


De kippen en haan zijn gewend aan de nieuwe slaapplek van de haan en verzamelen daar 's morgens voor het eten. De kuikens zijn al groot en ik denk dat de twee witte allebei haantjes zullen worden. Als dat maar goed gaat straks....


Prachtige zonsondergang. Cadeautje aan het einde van de dag.


Isa stuurde een fotootje, die was nog even naar Reuring met vriendinnen. Gezellig dat ze ons dan een beetje op de hoogte houdt in de familie app groep.


Zomereten: veel kleur. Daar word je toch blij van?


Tijd van de toetsweken. Het is…

Week 25: Midzomerweek - en zomer is het!

De week van midzomer, altijd een beetje een dubbel gevoel omdat de dagen weer korter gaan worden. Maar hee, de zomer is pas net begonnen en goed ook. Wat een heerlijke dagen! Werken is een beetje pittig met dit warme weer, maar als je klaar bent, begint er gewoon een heel nieuw stuk dag. En ook 's morgens vroeg is fijn, aan mijn strandje. Met zo'n begin voelt iedere dag een beetje als vakantie.
De bloemen die we Lotte gaven bij de voorstelling komen zo prachtig uit. Toverbalpioenen zijn het, en ze verkleuren langzaam van dieproze naar wit. 

Ik maak een wandeling door Purmerend op maandagavond, want Lotte doet een proefles dans. Later op de avond zwemmen we met vrienden heerlijk in het IJsselmeer en kletsen we in de tuin tot het donker is. 

Nu weer heel anders, de pioenen. Door het warme weer gaat het extra snel deze keer.


Tropenrooster: vroeg beginnen met werken. Tussendemiddag echt een uur lunchpauze en even heerlijk buiten zitten en op tijd weer klaar. 

Tijd voor een ijsje!

Walk with me, loop je een eindje mee?

Loop je een eindje mee door de tuin? Het is zo'n mooie avond, met dat zachte goudkleurige licht. Door mijn 'pak-nog-minder-mijn-telefoon-experiment' neem ik deze keer mijn echte camera weer eens mee. En eerlijk is eerlijk, hoe mooi de foto's van mijn Samsung ook kunnen zijn, dit is toch wel net even een tikkie mooier. 
Door mijn camera kijk ik extra goed naar alles om me heen. De zachte haartjes van de planten, stuifmeelkorrels, de voelsprieten van een vlinder, hoe de kleur verandert als je je blik verandert van met de zon mee naar tegen het licht in. En niet alleen mijn ogen, ook mijn andere zintuigen zet ik goed aan het werk. Het ruikt zo lekker, in de avond in de tuin. De geur van lavendel, van de vlinderstruiken. En het al beetje vochtige gras aan mijn voeten (met hier en daar een naaktslak, ieuw!), het windje dat door mijn haren waait.
Ik ben een bofkont, dat ik hier woon. Maar wel een bofkont die dat heel goed beseft en er misschien wel meer dan wie ook van kan …