Skip to main content

Dubai dag 3: zelf op avontuur - de Creek


De derde en laatste dag slaap ik heerlijk uit. Suus en Andrew zijn al vroeg naar hun werk. Ik heb de dag voor mezelf. Lekker ontbijten met een grote bak yoghurt en fruit. Gisteren heb ik goed opgelet hoe ik moet lopen, van en naar de metro. Vandaag ga ik nog een nieuwe kant van Dubai ontdekken, na het moderne van de malls en de jachthaven en het rustige van de wijk Bastakiya wil ik nu graag naar de overkant van de Creek toe, waar de souks zijn en die blauwe boten die ik de tweede dag al zo gaaf vond.


Ik heb er zin in! Lekker veel foto's maken, voor thuis.


 Ik krijg het voor elkaar om meteen al 'te verdwalen'. Het appartementengebouw heeft twee uitgangen en ik loop de verkeerde richting op, maar ik heb het al snel door en langs deze mooie waterpijpetalage loop ik de goede kant op: richting de Mall of the Emirates, waar de metro is.


Nog even voor de zekerheid een foto van het gebouw van Suus maken, dan kan ik op de terugweg de weg nog vinden ;).


Kijk, daar is de skislope. Daar waar het binnen vriest, ook als het in de zomer boven de 40 graden is. Waar een pinguinkolonie woont en de enige overdekte zwarte piste ter wereld is. Gekte.


Via de mall loop ik naar de metro.


Het is overal zo schoon en glimmend.Ook de metrohaltes zelf zijn prachtig. Dit is de halte waar ik uitstap.Ik wandel een heel eind langs de Creek. Vergis me wel een beetje in de warmte, het is zo'n beetje het midden van de dag en er is amper schaduw. Dan is een graad of 28 voor mij wel een beetje veel van het goede. Voor de Dubaimensen is het echter koel. Ze lopen nu met winterjassen en sjaals. Kun je nagaan....


De boten vind ik zo fotogeniek. Het zijn voornamelijk vrachtschepen, dhows, die naar Iran, Jemen, en andere landen rondom de Perzische golf varen. Ze vervoeren van alles. Oude kantoormeubelen, autobanden, zakken met meel en er staat van alles uitgestald op de kade.

Prachtig vind ik het, het contrast van die oude houten boten en die moderne gebouwen. Het is een wondere wereld. En nergens voel ik me onveilig. De sfeer op straat is heel relaxed. Het drukste is het misschien in de souks, waar ik wel een aantal keer aangesproken word, of ik goud wil kopen, of mooie zonnenbrillen, of een tas. Maar ook hier is niemand vervelend. In Turkije en Aziƫ heb ik me veel ongemakkelijker gevoeld.


Verschillende kruiden en specerijen.In tegenstelling tot de rustige oude wijk gisteren, is het hier een drukte van belang. Net alsof ik in India loop. Geweldig vind ik het. Ik struin lekker door alle steegjes en straatjes, door de souks en langs gekke etalages.


Plotseling sta ik voor het Heritage house, een beetje een openluchtmuseum. Het is gratis en ik neem er een kijkje. Best de moeite waard. Een beetje zoals in het Tropenmuseum. En gek genoeg weer geen enkele toerist/bezoeker.


Dan begint mijn maag een beetje te rommelen, het is lunchtijd....

Comments

Anonymous said…
Ik ben er zes jaar geleden ook drie dagen geweest. Ik heb genoten van je foto's! Wat leuk om bekende en ook veel onbekende dingen te zien, dank! Eline

Popular posts from this blog

Donkere wolken en een eiland in het IJ

Na het eten, na de koffie. Joost en ik kijken elkaar aan, 'nog een stukje lopen samen?'
We rijden een stukje verderop langs de dijk en zetten de auto bij de camping neer. Als we de dijk overlopen zien we enorme donkere wolken onze kant op komen. Een machtig mooi gezicht.


We lopen een rondje, langs een zielig konijn met een enorme tumor op zijn borst, dat stilletjes in het gras zit. Langs wuivend riet en opvliegende spreeuwen. Hier en daar een spetter, en als we bijna weer terug zijn, barst de bui los. Dikke druppels kletteren op ons hoofd. We hebben de wind in de rug en laten ons maar natregenen.


Op weg naar huis zien we de zon weer tevoorschijn komen. En thuis wacht een verrassing.


We drogen ons snel af en trekken droge kleren aan. Ik zet een kopje thee. En verder kijk ik alleen naar het prachtige licht. Niets meer nodig verder.
Andere avond, zelfde mooie Hollandse luchten.


Ook weer een wandelingetje op de dijk, met prachtige wolken.En dan de volgende morgen beginnen met ko…

April doet wat ie wil. En mei ook

Dit zijn Joost en Lotte.  Joost spaart auto's. Net als vroeger. Alleen zijn ze nu groter. Lotte vindt het wel grappig. Ik ook. Vooral deze leuke nieuwe. Mijn lievelings op het moment!

We gingen er een stukje mee touren.Naar de molen, waar muziek was. Met weinig bezoekers, want het was KOUD!

Gelukkig had ik mijn eigenwijsheid laten varen en mijn echte winterjas weer van zolder gehaald. Mijn tussenjas (die eigenlijk de afgelopen weken ook niet voldeed) trok het echt niet meer, die koude wind.

Gelukkig konden we er wel om lachen. Hoe kan dat ook anders, in zo'n grappig autootje.

Herfstvakantiedingen doen: Bowlen met het gezin + aanhang. Gezellig avond, vooral het laatste potje, want toen won ik ;).


Wandelingetje.


En toen was het opeens warm. Gek genoeg maar op een paar plekjes in onze tuin. Hier achter de caravan op de camping zelfs zo warm dat ik binnen no time al mijn kleren uit had gedaan en in mijn ondergoed in de zon zat te lezen. Zo lekker!

Lotte voegde zich bij me. Ze ha…

Week 16: dingen uit deze tijd

Wat maakt het dagelijkse leven fijn deze dagen? In de opmars naar het 'echte' warme voorjaar word ik blij van veel dingen. Niet alleen de belofte van de komende warmere maanden, maar juist ook dit grillige aprilweer heeft zijn charme. Groeiseizoen.
Nieuwe plannen. Joost recyclete een oud bad tot hot tub to be. Kwestie van straks een vuurtje onder stoken en dan in bad uitzicht op de ondergaande zon. Hoe cool is dat nu weer?

De zon is alweer zo vroeg op dat ik 'm niet meer op zie komen. Al voor half 7 en dan lig ik nog in mijn bedje. Maar ik begin de dagen wel bijna altijd aan het IJsselmeer. Als ik de dijk opklim, de ganzen nu met hun ganzenkuikens, zie wegvluchten, de wolken boven het water zie hangen, dan weet ik dat het goed is.De liefste kat van de wereld deze knorrie, eh, Rocky. Hij snurkt zo hard en kan zo goed luieren. 

Zo'n fijn stukje vind ik dit. De lage polder met de molen. Als kind speelde ik hier af en toe bij kennissen van de ouders van een vriendin, die…

Klik om verder te bladeren in mijn blog

Show more