Dubai dag 3: zelf op avontuur - de Creek


De derde en laatste dag slaap ik heerlijk uit. Suus en Andrew zijn al vroeg naar hun werk. Ik heb de dag voor mezelf. Lekker ontbijten met een grote bak yoghurt en fruit. Gisteren heb ik goed opgelet hoe ik moet lopen, van en naar de metro. Vandaag ga ik nog een nieuwe kant van Dubai ontdekken, na het moderne van de malls en de jachthaven en het rustige van de wijk Bastakiya wil ik nu graag naar de overkant van de Creek toe, waar de souks zijn en die blauwe boten die ik de tweede dag al zo gaaf vond.


Ik heb er zin in! Lekker veel foto's maken, voor thuis.


 Ik krijg het voor elkaar om meteen al 'te verdwalen'. Het appartementengebouw heeft twee uitgangen en ik loop de verkeerde richting op, maar ik heb het al snel door en langs deze mooie waterpijpetalage loop ik de goede kant op: richting de Mall of the Emirates, waar de metro is.


Nog even voor de zekerheid een foto van het gebouw van Suus maken, dan kan ik op de terugweg de weg nog vinden ;).


Kijk, daar is de skislope. Daar waar het binnen vriest, ook als het in de zomer boven de 40 graden is. Waar een pinguinkolonie woont en de enige overdekte zwarte piste ter wereld is. Gekte.


Via de mall loop ik naar de metro.


Het is overal zo schoon en glimmend.Ook de metrohaltes zelf zijn prachtig. Dit is de halte waar ik uitstap.Ik wandel een heel eind langs de Creek. Vergis me wel een beetje in de warmte, het is zo'n beetje het midden van de dag en er is amper schaduw. Dan is een graad of 28 voor mij wel een beetje veel van het goede. Voor de Dubaimensen is het echter koel. Ze lopen nu met winterjassen en sjaals. Kun je nagaan....


De boten vind ik zo fotogeniek. Het zijn voornamelijk vrachtschepen, dhows, die naar Iran, Jemen, en andere landen rondom de Perzische golf varen. Ze vervoeren van alles. Oude kantoormeubelen, autobanden, zakken met meel en er staat van alles uitgestald op de kade.

Prachtig vind ik het, het contrast van die oude houten boten en die moderne gebouwen. Het is een wondere wereld. En nergens voel ik me onveilig. De sfeer op straat is heel relaxed. Het drukste is het misschien in de souks, waar ik wel een aantal keer aangesproken word, of ik goud wil kopen, of mooie zonnenbrillen, of een tas. Maar ook hier is niemand vervelend. In Turkije en Aziƫ heb ik me veel ongemakkelijker gevoeld.


Verschillende kruiden en specerijen.In tegenstelling tot de rustige oude wijk gisteren, is het hier een drukte van belang. Net alsof ik in India loop. Geweldig vind ik het. Ik struin lekker door alle steegjes en straatjes, door de souks en langs gekke etalages.


Plotseling sta ik voor het Heritage house, een beetje een openluchtmuseum. Het is gratis en ik neem er een kijkje. Best de moeite waard. Een beetje zoals in het Tropenmuseum. En gek genoeg weer geen enkele toerist/bezoeker.


Dan begint mijn maag een beetje te rommelen, het is lunchtijd....

1 comment:

Anonymous said...

Ik ben er zes jaar geleden ook drie dagen geweest. Ik heb genoten van je foto's! Wat leuk om bekende en ook veel onbekende dingen te zien, dank! Eline

Dit vinden anderen leuk nu