Dubai dag 2: Running along the beach en de oude wijk Bastakiya


De wekker ging al vroeg, om half 7. Dat moest ook wel, want we wilden graag hardlopen langs het strand en in de vroege morgen gaat dat nog wel. Met de taxi naar het strand vlak bij de Burj el Arab, het superdeluxe hotel. Er ligt een fantastische verende loopbaan, wel een kilometer of 7 langs het strand. Een gedeelte waar niet zoveel hoogbouw is en er echt een beachsfeertje hangt. Wat super om hier hard te lopen. Al had ik het zwaar hoor. Het was toch al tegen de 30 graden. Geen schaduw. Ik plofte zowat uit elkaar. Ben het ook niet gewend die warmte na de grijze kou van Nederland. Maar we deden rustig aan, wandelden tussendoor en genoten van de mooie uitzichten.
Na het rennen nam ik een snelle duik in zee en douchte ik me af, om verfrist de taxi in te stappen. Terug bij Suus moest ik het een beetje bezuren, die warmte. Ik had hoofdpijn en was trillerig en besloot nog even te gaan slapen, terwijl Suus en Andrew boodschappen deden. Voor hen gaat het gewone leven gewoon door. Het is geen vakantie vieren daar. Ze maken best lange dagen en moeten ook in het weekend regelmatig iets voor school doen.

's Middags gingen Suus en ik weer samen op pad, naar een gebied waar zij nog niet was geweest in de anderhalf jaar dat ze er woont. Dat krijg je ervan, als hardwerkende expat. Maar nu samen gingen we op ontdekkingstocht. Het 'oude' Dubai, al stelde de stad een jaar of 40 nog amper wat voor. We bezochten het Dubai Museum en dronken wat op een terras aan de Creek.
Een compleet andere wereld opeens hier. Veel meer de sfeer van Istanbul, of India ofzo. Houten boten die naar Iran varen aan de overkant. Kleine taxibootjes varen af en aan. We zaten heerlijk, de zon zakte al wat lager, een briesje erbij, een smoothie. Echt een vakantiegevoel.Die tegenstellingen maken Dubai zo bijzonder, want vlak naast de oude boten torenen de skyscrapers hoog de lucht in.


Een fantastische wijk is Bastakiya, de oudste woonwijk van Dubai, gebouwd in de jaren zestig en prachtig gerestaureerd. En heel gek, waar het in de malls superdruk was, lag deze wijk er bijna verlaten bij. Kleine steegjes. Zandkleurige huizen met windtorens. Dat zijn die hoge torens met houtjes aan de zijkant en sleuven die je ziet. Dat is airco zonder stroom. Gaaf he?


Mooie details.


Van die prachtige binnenpleintjes. En -hoera!- groen hier! In Dubai is vrijwel geen groen te vinden. Logisch, want in de zomer is het er zo heet, dat alles wat niet geïrrigeerd wordt, verdort. Misschien vond ik dat nog wel de gekste ervaring in Dubai, dat het bijna alleen maar steen is, wat je er kunt vinden.Deze wijk was echt leuk. We struinden er een beetje rond. Er waren overal een soort van galeries, met kunst van jonge kunstenaars uit de regio.


Grappige kunstwerken: tegen de muur waren metalen objecten gehangen, met een lichtje eronder, waardoor er allemaal schaduwbeelden ontstonden. Geinig he?


Hip barretje. (zonder gasten)


Coole zeefdrukken.
Die hierboven is ook grappig.Heerlijk rondstruinen, tot we trek kregen en op zoek gingen naar iets te eten.


En, min of meer bij toeval, kwamen we bij een heel geinig tentje uit, met heerlijke hapjes.


Even bijkomen ;).


Het was al donker toen we weer thuiskwamen en we deden niet veel meer. We aten nog het restje Indiaas op, dat we meekregen uit het favorestaurantje van Suus en Andrew, vlak bij hun huis. En daarna vroeg naar bed. De volgende dag was zondag: de eerste dag van de week in Dubai, waar het op vrijdag en zaterdag weekend is. 

No comments:

Dit vinden anderen leuk nu